-
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
Να αναφέρω αν επιτρέπετε οτι σήμερα ανακάλυψα μαγαζί στην Λ.Τατοιου με τιμή 160 ο τόνος ελιά δρυς οξιά, δεν έχω καμιά απολύτως σχέσει με το μαγαζί δεν ξέρω αν τα ξύλα του ειναι καλά δεν αγόρασα γιατί έχω. όποιος ενδιαφέρετε μπορώ να του πω με π.μ λεπτομέρειες, όλο αυτό το γράφω γιατί κυκλοφορούν τρελές τιμές και η εποχές ειναι δύσκολες αν δεν επιτρέπεται ας σβηστεί..
Ηλία άνοιξα την τρύπα για εισαγωγή αέρα στο τζάκι περίπου 15χ15 , μεγάλη διαφορά φιλέ να είσαι καλά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που το τοποθέτησε ποσό ήταν, επειδή θα ακούσω όλη την συμβουλή σου περιμένω κάποια στιγμή να αναφερθείς και σε μάρκες στα υλικά που θα χρειαστώ.
**Και πάλι ευχαριστώ !! **θα μπορουσες να μου δωσεις στοιχεια επικοινωνιας?
-
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
Αυτό που δεν ξέρω ειναι από ότι έχω δει στα μπουριά όταν βγαίνουν στο πλάι από τον τοίχο έχουν στην κάτω μεριά μια τρύπα για τα νερά σαν αυτό http://www.karagewrgiou.gr/wp-content/themes/shopperpress/thumbs/16_img.jpgΑυτό είναι για τη συμπύκνωση νερού και τη στάχτη. Αν δεν βάλεις ένα τέτοιο αυτά θα γυρίζουν μέσα στη σόμπα (κακό). Στις παλιές οικοδομες, στις κάθετες καπνοδόχους, υπήρχε κάτι σαν ενα συρταράκι περίπου 2 μέτρα κάτω από το σημείο σύνδεσης μέσα στο οποίο κατέληγαν αυτά. Τώρα δε ξέρω τι τα κάνουν... Φαντάζομαι τα οδηγούν κάπου έξω από το σπίτι.
-
http://www.totzaki.net/sierra.html
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ. Ζεσταθηκε το κοκκαλακι μας!!!!!!
-
Σε παρα πολλες σομπες αλλα και τζακια οι καπναγωγοι οδεύουν κατευθείαν προς τα πάνω. Οι τυχον υγροποιησεις οδευουν μέσα στη σόμπα και καίγονται? Επίσης πως μπορει να βγεί η σωληνα για καθαρισμο οταν πάει κάθετα, προς τα πάνω, και εφαρμοζει στη σομπα αλλά και στο πέρασμα του ταβανιου-καπνοδοχο? Δεν ειναι καλυτερα να 'βγαινει' οριζοντια πίσω και μετα με γωνία να γυρνάει προς τα πάνω?
-
Ο χρήστης geofust έγραψε:
http://www.totzaki.net/sierra.htmlΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ. Ζεσταθηκε το κοκκαλακι μας!!!!!!
-
Τωρα που βρηκαμε το....μεσο, πρεπει να βρουμε και το....καυσιμο! Για φετος πιστευω πως ειμαι καλυμενος. Για του χρονου, Απριλιο-Μαιο, θα βρούμε καμια 10αρια τονους ελια-οξυα, σε καλη τιμη?
-
ιτια και λευκα δεν κανουν για σομπα.
ακακια και κορομηλια?
-
Αθλια η λευκα αλλα στο να πετάξουμε μια αποθήκη γεμάτη (απο παλιο αερα που μας τις ειχε ρίξει) μια χαρα ειναι!!
Βεβαια με τα χρονια εχει χάσει ολη την υγρασία της κ καίγεται σε χρονο Dt!
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ιτια και λευκα δεν κανουν για σομπα.ακακια και κορομηλια?
Η Κορομηλια καιγεται οπως ακριβως κ η αμυγδαλια ,δεν ειναι κακη ,η ακακια στην αναγκη .....
-
Περί υγροποιήσεων:
Δεν είναι νερό της βροχής, είναι υγροποιήσεις υγρασίας οφειλόμενες στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα / έξω από την καμινάδα (μιλάμε για το τμήμα της που είναι έξω από το σπίτι) και δημιουργούνται κυρίως όταν αυτή είναι αμόνωτη.
Ο ένας βασικός λόγος χρήσης μονωμένης καμινάδας, είναι ακριβώς η αποφυγή υγροποιήσεων.Υλικά για την μόνωση της τρύπας στην ταράτσα υπάρχουν, δεν είναι εύκολο να βρεθούν (είναι επαγγελματικά κ δεν τα βγάζουν οι γνωστές εταιρίες), περιμένετε λίγο, θα τα βγάλουν οσονούπω κάτι γνωστοί μου σ' ένα νέο ι-σοπ (ετοιμάζεται από το καλοκαίρι, πα στο διάλο, όπου να 'ναι θ' ανοίξει!)
-
παντως δεν ειναι οτι καλύτερο να βγει καποιος απο την ταράτσα, χιλιες φορες να ανεβεί οσο ψιλοτερα κ μετα δυο γωνιές για να βγει απο πλαϊνό τοίχο κατα προτίμηση μη φέροντα (τοιχοποιία)!
-
Συμφωνούμε απόλυτα.
Αλλά κ πάλι μπορεί να τρυπήσει μπαλκόνι ή κεραμίδια, οπότε ένα μονωτικό που θα αντέχει στη θερμοκρασία πάντα χρειάζεται. -
Gezellig φαση, ειχαμε μαζευτει για κρασακι σε εναν φιλο ολλανδο σημερα (μαντεψτε ποιος τους διεφθηρε
) για να εγκαινιασουμε και τη σομπα του.Ωραια ζεστουλα εκανε, αλλα τα ξυλα δε πρεπει να ναι και φτηνα εδω, ξεχασα να τον ρωτησω κι ολας
-
Μισές δουλειές κάνεις!
Μάθε για τα ξύλα, μάθε κ για την σόμπα, κάνε τεσπα μιαν ολοκληρωμένη έρευνα! -
αν ήταν σε θέση να κάνει ολοκληρωμένες έρευνες, ακόμα θα σπούδαζε λες;
-
ποιος σπουδάζει, τα λεφτά του ολλανδικού δημοσίου τρώω
-
μην λες τετοια, και οι τοιχοι εχουν αυτια!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μην λες τετοια, και οι τοιχοι εχουν αυτια!!Ισχύει
-
χαχαχαχαχαχαχαχα
-
αλανια επανέρχομαι με ερωτησεις...
εχει ουσιαστικη διαφορά το τζακι-καλοριφερ ...από τη σομπα - καλοριφερ???
εννοω ουσιαστικη διαφορα....ή κάνουν το ιδιο πράγμα απλά ανάλογα με τον χώρο σου και το βαλλάντιό σου διαλέγεις όποιο θες???
και αν ναι για μια σομπα-καλοριφερ...που ενώνεται με ηδη υπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφερ...τι άλλα εξοδα θα πρεπει να κανω και τι επιπλέον πρέπει να αγοράσω για να τη συνδέσω στο καλοριφερ???
ειναι επιστημη και πρέπει να πάρω υδραυλικο-ή μηχανολόγο- για να την κανω μονος μου αφου μου πουν 2-3 πραγματακια???
Ξυλόσομπα