-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Εγω αγορασα 200 κιλα διαφορα ξυλα,πουρναρι ελια μυγδαλια.140€ ο τονος .Κομμενα ομως μικρα για την σομπα που εχω.Δεν ειναι τελειως στεγνα,οταν καιγονται τα ακους να βραζουν.Επισης δεν βγαζουν τοση ζεστη οσο τα παλια που ειχα.Οποτε τα βαζω μισα-μισα,καινουργια και παλια.Παντως κρατανε πολυ περισσοτερο,τα βαζω τα μεσανυχτα και το πρωι υπαρχει θρακα ακομα.
Την αλλη εβδομαδα θα αγορασω αλλα τοσα.Βιλλ γιατι τα πηρες αναμεικτα τα ξυλα? Υπαρχει καποιος λογος που πηρες μυγδαλια και πουρναρι?
Ξερω οτι η ελια κραταει καλυτερα φωτια(οικονομικη) αν και οικονομικοτερη μου ειπαν ειναι η ριζα της ελιας.Πευκο για να παρει ευκολα και μετα ελια για να κρατησει.Για οξια ξερετε κατι?Αυτα ειχε ετοιμα,αυτα πηρα
-
-
Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.
-
Τέτοιο ωραίο (ΚΡΥΟ) Οκτώβριο τους έκανε και αυτοί δεν φορολόγησαν αρκετά την θέρμανση.
Πάντως στη Θεσσαλονίκη η αιθαλομίχλη είναι απίστευτη. Μπορεί καίνε χλωρά ξύλα σε ανοιχτά τζάκια και δεν τα καίνε δυνατά (για οικονομία) με αποτέλεσμα να βγάζουν πάρα πολύ βλαβερό καπνό.
Νομίζω ότι καίνε και τα σκουπίδια στα τζάκια γιατί οι κάδοι της ανακύκλωσης είναι συνέχεια άδειοι. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!μούφα πρέπει να είναι. Δεν παιζει να ειναι τοσοι γελοίοι και να ανακοινώνουν τέτοια μέτρα με τετοιο τρόπο
-
Εδώ στην Αθήνα έχω αντιληφθεί μια οσμή στην ατμόσφαιρα τον τελευταίο καιρό. Δεν υπήρχε παλιά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι αποκρουστική, κάτι από τζάκι με κάτι άλλο μέσα του. Μέχρι στιγμής το ανέχεσαι. Προφανώς καίνε ότι βρούνε σε τζάκια, πελλετολέβητες κ.α.
-
Πελετολεβητες καλα-καλα δεν υπαρχουν ακομα στην Αθηνα,πως καινε;
Λοιπον για το πυρηνοξυλο βρηκα ακρη για παραγγελια σχετικου καυστηρα και ελπιζω να προλαβω τον φετινο χειμωνα.
Διευκρινησα και κατι φαινομενικα ασημαντο:Αλλο ειναι το πυρηνοξυλο και αλλο η/ο πυρηνα.
Το μεν πρωτο ειναι μια χαρα απο ολες τις αποψεις,το δευτερο ειναι ενα υποπροϊον που δεν εχει υποστει ουσιαστικα καμια επεξεργασια και η βρωμα απο την καυση του εχει επικες διαστάσεις. -
Έχει και πελλετολέβητες, επιτράπηκαν. Η πυρήνα βρωμάει αποθηκευμένη πριν την κάψεις, γι' αυτό καλό είναι να μπαίνει σε οικίσκο!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχει και πελλετολέβητες, επιτράπηκαν. Η πυρήνα βρωμάει αποθηκευμένη πριν την κάψεις, γι' αυτό καλό είναι να μπαίνει σε οικίσκο!πυρηνα δεν προκειται να καψω,μονο πυρηνοξυλο.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
μούφα πρέπει να είναι. Δεν παιζει να ειναι τοσοι γελοίοι και να ανακοινώνουν τέτοια μέτρα με τετοιο τρόπο
Ε ναι μούφα είναι, άλλωστε η σελίδα επιγράφεται 'ΜούφαNet'. Αλλά και μόνο ότι δε μοιάζει κ τόσο απίστευτο εκ πρώτης όψεως, κάτι λέει για την κατάντια μας
Όσο για τη γελοιότητά τους - τα μέχρι σήμερα κοινωνικώς ανάλγητα μέτρα δε νομίζω ότι ανακοινώθηκαν με ιδιαίτερα πιο κομψό τρόπο
-
-edit-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Έχει και πελλετολέβητες, επιτράπηκαν. Η πυρήνα βρωμάει αποθηκευμένη πριν την κάψεις, γι' αυτό καλό είναι να μπαίνει σε οικίσκο!
πυρηνα δεν προκειται να καψω,μονο πυρηνοξυλο.
Eισαι σιγουρος οτι επιτρεπεται ????????
Για Αττικη /Θεσσαλονικη
τα μόνα επιτρεπόμενα καύσιμα είναι το ντήζελ θέρμανσης ...και αέρια κάυσιμα' . -
Απελευθερώθηκε η χρήση βιομάζας και σε αυτούς τους νομούς πριν λίγες εβδομάδες...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η πυρήνα απαιτεί χώρο αποθήκευσης εκτός σπιτιού.Κάτι τέτοιο δυσκολεύει πολλές κατοικίες που δεν διαθέτουν ανάλογους χώρους, να μην αναφέρω μεζονέτες ή... διαμερίσματα !
Πάντως απ' ότι μαθαίνω, στην επαρχία οι πυρηνολέβητες μόνο άγνωστοι δεν είναι, με θερμοκήπια, οικίες, νοσοκομεία (π.χ Χανίων-Ηρακλείου) να είναι εφοδιασμένοι με τέτοιους.
Πέραν της αποθήκευσης απαιτείται και σωστός τρόπος τρόπος εφοδιασμού της δεξαμενής, γιατί ακούω καταναλώσεις 50-55 κιλών/ημέρα, κάτι που σημαίνει κουβάλημα ανάλογων σακιών στην δεξαμενή + καθαρισμό της τέφρας...
Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται απλό στην αρχή, αλλά δεν γνωρίζω πως είναι για τον καθένα (μετράει και η ηλικία φυσικά), καθώς γνωρίζω περίπτωση τύπου στην επαρχία που το γύρισε στο πετρέλαιο καθώς βαρέθηκε να κάνει τον νέγρο θερμαστή...
Απ΄την άλλη με τις τωρινές (και κυρίως τις επόμενης χρονιάς) τιμές του πετρελαίου, ο λέβητας στερεών καυσίμων γίνεται μονόδρομος.Όσον αφορά την μυρωδιά, είναι αλήθεια ότι υπάρχει, μάλιστα για να διαπιστώσετε αν την αντέχετε επισκεφθείτε το εργοστάσιο γνωστού Έλληνα κατασκευαστή ο οποίος διαθέτει τέτοιον λέβητα σε λειτουργία.
Υπαρχουν αυτοματισμοι για ολα,δεν προκειται να κανω τον νεγρο θερμαστη,θα δοκιμαστουν βεβαια στην πραξη,
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πελετολεβητες καλα-καλα δεν υπαρχουν ακομα στην Αθηνα,πως καινε;
Λοιπον για το πυρηνοξυλο βρηκα ακρη για παραγγελια σχετικου καυστηρα και ελπιζω να προλαβω τον φετινο χειμωνα.
Διευκρινησα και κατι φαινομενικα ασημαντο:Αλλο ειναι το πυρηνοξυλο και αλλο η/ο πυρηνα.
Το μεν πρωτο ειναι μια χαρα απο ολες τις αποψεις,το δευτερο ειναι ενα υποπροϊον που δεν εχει υποστει ουσιαστικα καμια επεξεργασια και η βρωμα απο την καυση του εχει επικες διαστάσεις.Το καλό είναι ότι οι γνωστοί σου θα εντοπίζουν το σπίτι σου εύκολα.
'Εκεί που μυρίζει' θα τους λες.
(η αποθήκη - πριν ακόμα το κάψεις)Νομίζω ότι ο λιγνίτης πρέπει να είναι το χειρότερο καύσιμο.
Έχω δει θέρμανση σπιτιού που καίει λιγνίτη - βγάζει πυκνό καπνό και βρωμάει ελεεινά. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Απελευθερώθηκε η χρήση βιομάζας και σε αυτούς τους νομούς πριν λίγες εβδομάδες...Εχες δικιο το βρηκα !
Να κανω μια προβλεψη οτι μολις αρχισει η μποχα απο το πυρηνοξυλο θα απαγορευτει παλι -
[quote='SpartanΚαποιος μας δουλεύει μου φαίνεται...!
Η οξυά πάντως δεν είναι καθόλου δυσεύρετο ξύλο. Εδω το πουλάνε όλοι και γενικά σαν δεντρο στη χωρα μας έχω την εντυπωση οτι υπάρχει σε αφθονία.
Σε αφθονια δεν θα το ελεγα αλλα μην ξεχνας ,οτι επειδη ειναι πολυ σκληρο κ ανθεκτικο ξυλο χρησιμοποιειται στην επιπλοποιια ,εν αντιθεσει με την ελια κ το πευκο που θεωρουνται ακαταλληλα .
-
Ο χρήστης N1k0s S έγραψε:
Εχω μια απορία , με τα διαμερίσματα τι γίνεται ; δεν μπορείς να πάρεις 10 τόννους , γεμίζεις ένα σαλόνι με αυτά ... , μήπως εδώ έρχεται η λύση με το πέλλετ ; έχω πέλλετσομπα , θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ξυλόσομπα , αλλά δεν προσφέρεται για χρήση σε διαμέρισμα ... υπάρχει και ένα τζάκι στο διαμέρισμα , άλλα όταν καίει 30 κιλά την ώρα χωρίς να ζεσταίνεσαι , μάλλον η κακοτεχνία αυτού του τζακιού ξεπερνάει τα όρια ...Kακοτεχνια σιγουρα υπαρχει ,αλλα ισως μπορουμε να βελτιωσουμε την κατασταση αν φταιει αυτο που φανταζομαι .
Τ ο τζακι σου οταν το αναβεις σου γυριζει τον καπνο(καπνιζει) η τραβαει δυνατα κ οταν ακομα το φουλαρεις ,δηλαδη η καμιναδα ρουφαει κυριολεκτικα τις φλογες????????αν ναι υπαρχει λυση ,αν καπνιζει ομως δεν γινεται τιποτα . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εχω μια απορία , με τα διαμερίσματα τι γίνεται ; δεν μπορείς να πάρεις 10 τόννους , γεμίζεις ένα σαλόνι με αυτά ... , μήπως εδώ έρχεται η λύση με το πέλλετ ; έχω πέλλετσομπα , θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ξυλόσομπα , αλλά δεν προσφέρεται για χρήση σε διαμέρισμα ... υπάρχει και ένα τζάκι στο διαμέρισμα , άλλα όταν καίει 30 κιλά την ώρα χωρίς να ζεσταίνεσαι , μάλλον η κακοτεχνία αυτού του τζακιού ξεπερνάει τα όρια ...
Kακοτεχνια σιγουρα υπαρχει ,αλλα ισως μπορουμε να βελτιωσουμε την κατασταση αν φταιει αυτο που φανταζομαι .
Τ ο τζακι σου οταν το αναβεις σου γυριζει τον καπνο(καπνιζει) η τραβαει δυνατα κ οταν ακομα το φουλαρεις ,δηλαδη η καμιναδα ρουφαει κυριολεκτικα τις φλογες????????αν ναι υπαρχει λυση ,αν καπνιζει ομως δεν γινεται τιποτα .τίποτα από τα δύο , απλά δεν ζεσταίνει με κλειστές τις πόρτες και με ανοιχτές στο 1 μέτρο ... , και δεν έχει αεραγωγούς από κάτω και πάνω ... το μόνο που παίρνεις είναι μάτι κατά τους ηδονοβλεψίες ... επειδή δεν είναι δικό μου το σπίτι , πήγα και πήρα μία σόμπα πελλετ και ζεσταίνει όλο το σπίτι ... ένας σάκος ξύλα από αυτούς που δίνουν σε καταστήματα για 70 κιλά που είναι μάλλον 40 κιλά τα καίει σε λιγότερο από 2 ώρες ... έχω συνηθήσει σε ενεργειακό το οποίο ζέσταινε 110 τμ και σίγουρα δεν πιάνει ούτε το 10% από αυτό που έχω συνηθήσει ...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εχω μια απορία , με τα διαμερίσματα τι γίνεται ; δεν μπορείς να πάρεις 10 τόννους , γεμίζεις ένα σαλόνι με αυτά ... , μήπως εδώ έρχεται η λύση με το πέλλετ ; έχω πέλλετσομπα , θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ξυλόσομπα , αλλά δεν προσφέρεται για χρήση σε διαμέρισμα ... υπάρχει και ένα τζάκι στο διαμέρισμα , άλλα όταν καίει 30 κιλά την ώρα χωρίς να ζεσταίνεσαι , μάλλον η κακοτεχνία αυτού του τζακιού ξεπερνάει τα όρια ...
Kακοτεχνια σιγουρα υπαρχει ,αλλα ισως μπορουμε να βελτιωσουμε την κατασταση αν φταιει αυτο που φανταζομαι .
Τ ο τζακι σου οταν το αναβεις σου γυριζει τον καπνο(καπνιζει) η τραβαει δυνατα κ οταν ακομα το φουλαρεις ,δηλαδη η καμιναδα ρουφαει κυριολεκτικα τις φλογες????????αν ναι υπαρχει λυση ,αν καπνιζει ομως δεν γινεται τιποτα .Για πες την ενδεχόμενη λύση γιατί έχω κ εγώ παρόμοιο πρόβλημα στο εξοχικό Το τζάκι έχει εισαγωγή εξωτερικού αέρα από κάτω καθώς και περιστρεφόμενο καπέλο στην καπνοδόχο, αλλά κατά καιρούς αρχίζει και καπνίζει Δεν το κάνει πάντα και υπάρχουν και εκτεταμένες περίοδοι απροβλημάτιστης λειτουργίας, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.
Μεσοπρόθεσμα ελπίζω να σηκωθεί η καμινάδα 1-2 μέτρα ακόμη και μακροπρόθεσμα να μπει ενεργειακό, αλλά μέχρι τότε, πάσα λύσις ευπρόσδεκτη
Ξυλόσομπα