-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εχω μια απορία , με τα διαμερίσματα τι γίνεται ; δεν μπορείς να πάρεις 10 τόννους , γεμίζεις ένα σαλόνι με αυτά ... , μήπως εδώ έρχεται η λύση με το πέλλετ ; έχω πέλλετσομπα , θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ξυλόσομπα , αλλά δεν προσφέρεται για χρήση σε διαμέρισμα ... υπάρχει και ένα τζάκι στο διαμέρισμα , άλλα όταν καίει 30 κιλά την ώρα χωρίς να ζεσταίνεσαι , μάλλον η κακοτεχνία αυτού του τζακιού ξεπερνάει τα όρια ...
Kακοτεχνια σιγουρα υπαρχει ,αλλα ισως μπορουμε να βελτιωσουμε την κατασταση αν φταιει αυτο που φανταζομαι .
Τ ο τζακι σου οταν το αναβεις σου γυριζει τον καπνο(καπνιζει) η τραβαει δυνατα κ οταν ακομα το φουλαρεις ,δηλαδη η καμιναδα ρουφαει κυριολεκτικα τις φλογες????????αν ναι υπαρχει λυση ,αν καπνιζει ομως δεν γινεται τιποτα .Για πες την ενδεχόμενη λύση γιατί έχω κ εγώ παρόμοιο πρόβλημα στο εξοχικό Το τζάκι έχει εισαγωγή εξωτερικού αέρα από κάτω καθώς και περιστρεφόμενο καπέλο στην καπνοδόχο, αλλά κατά καιρούς αρχίζει και καπνίζει Δεν το κάνει πάντα και υπάρχουν και εκτεταμένες περίοδοι απροβλημάτιστης λειτουργίας, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.
Μεσοπρόθεσμα ελπίζω να σηκωθεί η καμινάδα 1-2 μέτρα ακόμη και μακροπρόθεσμα να μπει ενεργειακό, αλλά μέχρι τότε, πάσα λύσις ευπρόσδεκτη
Εσυ εχεις ενα προβληματικο τζακι που δεν γινεται τιποτα .Οταν κανεις την κινηση να μην βαλεις περιστρεφομενο καπελο η πουλι στην εξοδο
Ο Νικος, ισως εχει τοποθετησει καμιναδα με μεγαλη διατομη κ ελευθερη εξοδο που πρεπει να την περιορισει ,ελαττωνοντας την καταναλωση κ ανεβαζοντας την αποδοση ,επισης να κλεινει το κλαπετο αν εχει φυσικα η εστια του . -
Μέγας τζακάς το έφτιαξε κατά τα λοιπά Ελπίζω με την ανύψωση της καμινάδας να λυθεί το πρόβλημα.
Η βλακεία είναι ότι είναι και σχετικά πρόσφατο (ούτε 2 ετών), αλλά δυστυχώς τότε ό,τι ενεργειακό τζάκι είδαμε μας είχε φανεί αισθητικά απεχθές, σα φούρνος ηλεκτρικής κουζίνας. Έκτοτε έχει βελτιωθεί εξαιρετικά η κατάσταση, μοιάζουν πραγματικά με κλασικά τζάκια από αισθητική άποψη, κάποια δουλεύουν κ ανοιχτά κιόλας για να ψήσεις...
-
Μπα , έτσι το βρήκα , εξαρχής είχε γίνει έτσι , δεν γνωρίζω τίποτα για το τζάκι αυτό , μόνο αυτά που φαίνονται και ότι είναι εργολαβικό , α και ότι είμαι στο 2ο όροφο σε 5όροφη οικοδομή ... άρα η καπνοδόχος είναι τουλάχιστον 10 μέτρα και άνω...
ναι έχει κλαπέτο με αλυσίδα , δλδ από μέσα την εστία το μίσο-κλείνεις ... Είναι αυτό που είναι , ένα στολίδι που δεν έχει σχέση με την θέρμανση ... βέβαια θα μπορούσε να γίνει κάτι με αλλαγή εστίας , μάλλον κασσέτα , αλλά δεν θα κάνω τίποτα ... -
Για πολλοστή φορά, η λύση για να καίει λίγα ξύλα ένα ανοιχτό τζάκι και να ζεσταίνει, είναι η μετατροπή του σε ενεργειακό.
Τα υπόλοιπα είναι να μιλάμε κ να πετάμε λ7.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για πολλοστή φορά, η λύση για να καίει λίγα ξύλα ένα ανοιχτό τζάκι και να ζεσταίνει, είναι η μετατροπή του σε ενεργειακό.Για δωσε ένα λινκ που έγινε αυτή η συζήτηση ρε Ηλία....! Να ρίξω λίγο διάβασμα, να μην τα ξαναγραφεις.
Στο εξοχικό του πατέρα μου έχουμε ενα ανοικτό τζάκι (τοποθετηση το 1983). Βεβαια δεν ξέρω αν αξίζει οικονομικά μια τετοια μετατροπή, για ένα τζάκι που καίει το πολύ, 10 φορές το χρόνο.... -
Ξερει κανεις αν εχει καμια εκθεση τωρα τον Δεκεμβρη με τετοια πραγματα?Δηλ.pellet ενεργειακα τζακια κλπ?
-
-edit-
-
-edit-
-
ολοι ψαχνου και τοποθετουν ξυλοσομπες και τζακια. Δενβ μιλησε κανεις για τη συντηρηση κα ιτο καθαρισμο αυτών. Πολυ συχνα θα χρειαζονται καθαρισμα, δεν ξερω αν ισχυει ο ~ 1 μηνας στα ενεργειακα, αλλα δεν παυουν να θελουν καθαρισμα.
Τι γινετε με αυτό? Κατι ταβλετες που τις βαζουμε στη φωτια και δημιουργουν κατι σαν μπλε φλογα και καθαριζουν τα μπουρια, ililia τα γνωριζεις?
ΥΣ. Ενα δοχείο αδρανειας θερμανσης, χωρις εσωτερικο εναλλακτη πως πρεπει να συνδεθει σωστά με το λέβητα και το κύκλωμα θέρμανσης του σπιτιου? -
Η μυρωδια του καμμενου ξυλου που εχει αρχισει κ γινεται αισθητη απο τοτε που μπηκαν τα κρυα, προσωπικα με ηρεμει κ με κανει να νιωθω οτι ειμαι σε κανα βουνο κ αραζω μπροστα στο τζακι (βαζω το AC να με χτυπαει στη μαπα, για το εφφε ).
ΑΛΛΑ, ειναι πια σοκαριστικη η αιθαλομιχλη που σηκωνεται ΚΑΘΕ βραδυ τριγυρω μου κ φυσικα ειναι αμεσα αντιληπτη με το γυμνο ματι. Κ μιλαμε για Πειραια, οχι κανα χωριο ή εστω περιφερειακη κωμοπολη.
-
-edit-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η μυρωδια του καμμενου ξυλου που εχει αρχισει κ γινεται αισθητη απο τοτε που μπηκαν τα κρυα, προσωπικα με ηρεμει κ με κανει να νιωθω οτι ειμαι σε κανα βουνο κ αραζω μπροστα στο τζακι (βαζω το AC να με χτυπαει στη μαπα, για το εφφε ).ΑΛΛΑ, ειναι πια σοκαριστικη η αιθαλομιχλη που σηκωνεται ΚΑΘΕ βραδυ τριγυρω μου κ φυσικα ειναι αμεσα αντιληπτη με το γυμνο ματι. Κ μιλαμε για Πειραια, οχι κανα χωριο ή εστω περιφερειακη κωμοπολη.
Kαι στο Καματερο μια απο τα ιδια.Ουτε στο χωριο το Πασχα δεν εχει τοσο καπνο.
-
Μετά θα βγουν και θα πουν ότι φταίει η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης.
-
Κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά από την όλη διαδικασία που είναι εγκληματική για τα αστικά κέντρα. Δεν γνωρίζω καμία χώρα πολιτισμένη που στο αστικό της κέντρο να επιτρέπει τη χρήση pellets. Θα μπορούσαν να προωθήσουν τη χρήση pellets στην επαρχία για να καλυφτεί η παραγωγή (και να ικανοποιηθούν τα ντόπια συμφέροντα) και να προωθήσουν τη χρήση Φ.Α.
Αλλά προτίμησαν την εύκολη λύση και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε μέρα. Πρακτικά από την ημέρα που έπιασε κρύο δεν έχω καταφέρει να δω τα βουνά. Το τραγικό είναι ότι η μυρωδιά του καμένου ξύλου είναι ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή του Φαλήρου στις φυσικές διόδους (Κηφισσός και Συγγρού) που σημαίνει ότι και το χειμώνα πια δεν είναι δυνατό να έχουμε την φυσική εναλλαγή από τον Σαρωνικό. Αυτό καθώς τα στερεά κατάλοιπα έχουν πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα να δημιουργούν θερμό αέρα ο οποίος διαφεύγει προς το Σαρωνικό αποκλείοντας την φυσική ανανέωση.
Σε λίγο που τα νοσήματα του αναπνευστικού θα θυμίζουν Λονδίνο του 1960 θα μπορούμε να πάμε να γαμηθού@ε όλοι μας. Για τους πολιτικούς και ειδικά για τον δοσίλογο Παπακωνσταντίνου αυτός θα έχει αράξει στο σπίτι της μαμάκας του στο νησί και θα κάνει βουτιές στην 'υδατοδεξαμενή του'.
Ελλάς Ελλήνων Πασόκων... άνευ βουλής και εκλογών....!
-
Η εξίσωση του φόρου έγινε γιατί δεν μπορούσαν/ήθελαν να πατάξουν την φοροδιαφυγή και την νοθεία. Θα έπρεπε όμως από την άλλη να μειώσουν τον φόρο.
Το πρόβλημα με την κάπνα από τα τζάκια και τις σόμπες είναι πολύ μεγάλο σε περιοχές της πόλης κυρίως που υπάρχουν νέες κατοικίες. Σε περιοχές με πιο παλιές κατοικίες δεν ήταν μόδα τα τζάκια παλιότερα. Στην Πυλαία στην Θεσσαλονίκη γίνεται πανικός κάθε βράδυ από την κάπνα. -
-edit-
-
Τηελθέρμανση παίζει πολύ σε χώρες του πρώην σιδηρούν, και όχι άδικα. Τεράστιοι θερμοηλεκτρικοί ή πυρηνικοί σταθμοί, αυστηρώς χωροθετημένοι οικισμοί, η στέγαση απόλυτη μέριμνα του κράτους επί σειρά δεκαετιών, επίπεδο έδαφος χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές και που σκάβεται εύκολα κ.α.
Δεν γίνεται εδώ, και αν γίνεται είναι μάλλον πολύ αργά για γενική εφαρμογή. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δεν γνωρίζω καμία χώρα πολιτισμένη που στο αστικό της κέντρο να επιτρέπει τη χρήση pelletsάντε το ξύλο εντάξει , επειδή σε πολλά τζάκια η καύση του ξύλου δεν είναι τέλεια και παράγει πολλά ανεπιθύμητα σωματίδια
το πέλλετ όμως , σε σόμπες και τζάκια που είναι σχεδιασμένες για την καύση τους , υπερκαλύπτει την συνθήκη του Κιότο για τις εκπομπές σωματίδιων οπότε η χρήση τους καλώς είναι επιτρεπτή σε αστικά κέντρα ... τώρα θα με πεις ποιότητα πέλλετ κλπ , εκεί έχεις δίκιο , ας γίνει φορέας ελέγχου ποιότητας ώστε να σταματήσουν τα κρούσματα κακής ποιότητας , όπως ακριβώς γίνεται και με την καταπολέμηση της νοθείας του πετρελαίου ... το ξύλο και το πέλλετ είναι βιοκαύσιμα , αφού ότι δεσμεύουν σε CO2 το ίδιο απελευθερώνουν κατά την καύση τους ... -
Νομίζω ότι έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με όλες αυτές τις μαλακίες μετά συγχωρήσεως περί global warming και τρίχες κατσαρές.
Ναι οι εκπομπές CO2 είναι σημαντικές αλλά εδώ μιλάμε για άλλα πράγματα. Όπως και να το κάνουμε ό,τι και να κάνουμε η καύση pellet, της καλύτερης ποιότητας, εκπέμπει πολλαπλάσιους ρύπους (NOx, CO, PMs) από τη καύση Φ.Α. ή και πετρελαίου (τώρα ειδικά που το πετρέλαιο έχει ελάχιστο θείο). Στο Ελλάντα όπου κανείς δεν ελέγχει τίποτα και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε και πολύ σοβαροί να ανοίγουμε τους ασκούς του αιόλου.
Ποιος μου εξασφαλίζει ότι κάποιος ασυνείδητος δεν θα παίρνει το κατεργασμένο και ντοπαρισμένο με χημικά πριονίδι από εργοστάσια παραγωγής επίπλων και θα τα μετατρέπει σε pellet?
Ποιος μου εξασφαλίζει ότι ο ιδιοκτήτης της βίλας στα Βριλήσσια (πχ) θα καθαρίζει τον καυστήρα του δύο φορές το μήνα και όχι όταν μπουκώνει;
Ποιος μου εξασφαλίζει ότι κάποιος δεν θα αρχίσει να καίει στον καυστήρα, εφημερίδες, παλαιά έπιπλα και ποιος άλλος ξέρει τι;
Δεν θέλει και πολύ. Ο καιρός γαρ εγγύς. Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα με τα σωματίδια είναι πια ιδιαίτερα σοβαρό. Όσο και να θέλουν τα Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να πνίξουν το θέμα (δεν αναφέρονται σε θέματα ρύπανσης), όσο το κράτος θα ποιεί τη νήσσα, τόσο όλοι μας θα δηλητηριάζουμε τα παιδιά μας στο όνομα της οικονομίας. Να την βράσω τέτοια οικονομία!
Αλλά όταν σε λίγα χρόνια θα πάρουν την ανιούσα τα αναπνευστικά προβλήματα και οι λοιπές νόσοι και το σύστημα υγείας αρχίζει να επηρεάζεται από τις εκατοντάδες ανθρωποχρόνια που θα χάνονται λόγω της πρόσθετης επιβάρυνσης, θα μιλάμε τότε για το ανάλγητο κράτος αλλά κάποιοι από τα εξοχικά τους στην Ελβετία θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.
Θα ήθελα να ήξερα. Τα εκατοντάδες δις δρχ που ξόδεψε το Ελληνικό Δημόσιο τόσα χρόνια για το Φ.Α. και την υποδομή θα πάνε όλα στράφι; Τι στο διάολο; Τσάντα μόνον Guzzi και μυαλό κουκούτσι; Και άντε να το καταλάβω έχεις έναν ασυνείδητο πολιτικό. Οι άλλοι δεν; Τόσο πολύ πια; Τόσο πολύ;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αμ' δεν μας την είχες δείξει!
Λοιπόν: μια τέτοια έξω χαμηλά (ακόμα καλύτερα μια μεγαλύτερη πχ τετράγωνη 15Χ15 ή παραλληλόγραμμη 15Χ30 cm), μια μέσα χαμηλά (αυτήν άσ' την για την ώρα, έχεις τους αγωγούς που τραβάνε από τα δωμάτια) και αν πάνω έχει μόνον μία, άνοιξε τουλάχιστον άλλες δυο, μην πω άλλες τρεις.
Αν θέλεις, κάνε το σιγά σιγά: Πρώτα μια μικρή έξω κ κοίταξε την διαφορά μέσα (βάλε χαρτοπετσέτα στην περσίδα να δεις πόσον αέρα βγάζει πριν / μετά την εξωτερική τρύπα) κ ή συνέχισε ή ... φτιάξε λάσπη.Καλησπέρα σε όλους !! Επέστρεψα μετά απο αρκετές μέρες που είχα πάει για το αγροτικό μου ή αλλιώς μάζεμα ελιάς(τι να κάνουμε να βγάλουμε το λαδάκι της χρονιάς μας) λοιπον Ηλία ακολούθησα την συμβουλή σου και άνοιξα μια μικρή τρύπα χαμηλά στο τζάκι από το μπαλκόνι, επειδή το φοβήθηκα την άνοιξα αρκετά μικρή 3 τρύπες με χοντρό τρυπάνι και της ένωσα,δεν χρειάζεται να φτιάξω λάσπη μάλλον να πάω να πάρω περσίδα και να την ανοίξω όσο μου γράφεις, βγάζει περισσότερο αέρα όχι μεγάλη διαφορά αλλά ειναι μικρή και η τρύπα που άνοιξα. Από πάνω έχει τρεις σαν αυτή που σας έδειξα, τώρα η ερώτηση, αν ανοίξω την εισαγωγή αέρα τώρα σε διάσταση 15χ30 που δεν ειναι μέσα η φούσκα ακόμα φτιαγμένη θα προλαβαίνει να ζεστάνει έστω και λίγο το αέρα που θα εισέρχεται ή θα έρχεται στο σπίτι κρύος, μήπως να το αφήσω όπως ειναι και να το κάνω όλο μαζί το καλοκαίρι ???
Υ.Σ Αν δεν θυμάσαι σε τη αναφέρομαι επειδή έχουν πέραση μέρες σελ.57-59
Ξυλόσομπα