-
Κυκλοφορω ενα peugeot 106, κυριως μεσα στην πολη. Σκεφτομαι να του αλλαξω το τιμονι. Απο μαμα εχει τιμονι με διαμετρο 38cm. Θα ηθελα 33 η 35cm. Τι με συμβουλευετε γι αυτο, με την προυποθεση οτι το αυτοκινητο δεν εχει υδραυλικο τιμονι?
-
Κυκλοφορω ενα peugeot 106, κυριως μεσα στην πολη. Σκεφτομαι να του αλλαξω το τιμονι. Απο μαμα εχει τιμονι με διαμετρο 38cm. Θα ηθελα 33 η 35cm. Τι με συμβουλευετε γι αυτο, με την προυποθεση οτι το αυτοκινητο δεν εχει υδραυλικο τιμονι?
-
-
Θα βαρύνει το τιμόνι αν μειώσεις διάμετρο.
-
Ηδη το πεζακι εχει ελαφρυ τιμονι. Πιστευεις οτι και με 35αρι θα βαρυνει αισθητα? Το 38αρι θεωρειται απο τους περισσοτερους πολυ μεγαλο. Η μηπως οχι?
-
Ο χρήστης kmen89 έγραψε:
Ηδη το πεζακι εχει ελαφρυ τιμονι. Πιστευεις οτι και με 35αρι θα βαρυνει αισθητα? Το 38αρι θεωρειται απο τους περισσοτερους πολυ μεγαλο. Η μηπως οχι?Καλό είναι αν χωράνε καλά τα πόδια σου, εγώ έχω 40ρι (σε 190Ε).
-
Μα βρισκουν τα ποδια μου στο μπες-βγες. Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που θελω την αλλαγη, οχι για ομορφια η αλλο. Απο 38αρι σε 35αρι ειναι λετε μεγαλη η διαφορα στο βαρος του τιμονιου? Κι αν ειναι, τι θα με συμβουλευατε?
-
Κάνε μια δοκιμή.
-
Βαραίνει, αλλά όχι τίποτα τραγικό. Μόνο όταν θες να παρκάρεις σε στριμόκωλο μέρος και θές 2-3 πίσω-μπρος, μπορεί να γκρινιάξεις λίγο. Στην πορεία είναι αμελητέα η διαφορά, ίσα-ίσα που μπορεί και να καλυτερέψει.
Στο δικό μου πήγα από 35 σε 32.
-
Κι εγώ είχα αλλάξει τιμόνι για τον ίδιο λόγο (έβρισκε στα πόδια μου)....
Θεωρητικά μπορείς να το υπολογίσεις με λίγες πράξεις ακριβώς πόσο πιο πολλή δύναμη θα θέλει.... στην πράξη όμως δεν μπορείς να ξέρεις τι πραγματικά σημαίνει αυτό για σένα μέχρι να το δοκιμάσεις. Δοκίμασέ το λοιπόν, ίσως με κάποιο παλιό μτχ πριν αγοράσεις. -
Μεταχειρισμενο ισως ειναι δυσκολο να βρω, δεν ξερω που. Για καινουργιο μου ειπαν απο 110 εως 130, συν 50 τον κωνο, (160-180 ευρω δηλαδη ). Δεν εχω εμπειρια στο θεμα-τι λετε για τις τιμες? Υπ οψιν , οι τιμες ειναι θεσσαλονικης.
-
Καλά, βρίσκεις και από 25€, αλλά τι ποιότητας είναι...
http://www.autopowershop.gr/gr/products ... tml?page=1 -
Δε θα βαρύνει και τόσο πολύ όσο νομίζεις, αν βάλεις λίγο μικρότερο. Επιπλέον θα βοηθήσει και λίγο στο στρίψιμο, έχεις λιγότερες κινήσεις να κάνεις.
Όταν είχα το μιραφιόρι, είχα κάνει καφρηλίκι! Επειδή είχα βαρεθεί το τεράστιο και λεπτό τιμόνι, με το οποίο όταν έκανα ανάποδα χτυπούσα το χέρι μου στον μεσαίο καθρέπτη, είχα βάλει ένα χοντρουλό (έχω και μεγάλες παλάμες πανάθεμά με ), διαμέτρου λίγο παραπάνω από 25 εκατοστά.
Στο θέμα των διορθώσεων είδα τεράστια διαφορά, αλλά στο παρκάρισμα σου έγαζε την πίστη. -
Btw, μπορεί να μου πει κανείς για ποιες 'αγωνιστικές δραστηριότητες', πλην του dragster, είναι ιδανικό αυτό?
http://www.autopowershop.gr/gr/products ... 55145.html
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Btw, μπορεί να μου πει κανείς για ποιες 'αγωνιστικές δραστηριότητες', πλην του dragster, είναι ιδανικό αυτό?http://www.autopowershop.gr/gr/products ... 55145.html
Mπουρναζι,γκομενακια,Βουτα.
-
hyundai coupe,opel tigra,seat ibiza.....
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
hyundai coupe,opel tigra,seat ibiza.....H Isotta είναι παλιά Ιταλική εταιρεία και τα περισσότερα προϊόντα της είναι δοκιμασμένα κυρίως σε Ιταλικά αυτοκίνητα... στα οποία τοποθετούνται και σχετικά εύκολα...
-
Ένα σημείο προσοχής σε αλλαγή τιμονιού είναι το που θα φτάνουν τα λεβιεδάκια των φλάς και καθαριστήρων. Σε κάποιες περιπτώσεις με το μικρό τιμόνι μπορεί να περισσεύουν πολύ και να βρίσκουν όταν δεν θέλεις ή να μην είναι εκεί που τα θέλουν τα δάχτυλά σου. Αυτό αφορά κυρίως σημαντικές μεταβολές της διαμέτρου του τιμονιού...
-
Για να μη βρίσκουν στα δάκτυλά σου όταν δε θέλεις, βάζεις έναν πιο μακρύ κώνο.
-
Αισθάνομαι μια ανασφάλεια να βλέπω τόσο γυμνό μέταλο μερικούς πόντους από το στέρνο.
Το παρακάτω όμως, αν το υπόλοιπο εσωτερικό είναι στο ίδιο χρώμα..
-
Eνώ τα άλλα που είναι ντυμένο μέταλλο, κάνουν λιγότερη ζημιά νομίζεις.
Δε μιλάω για την περίπτωση που υπάρχει αερόσακος.
Τιμονια - αλλαγες και προβληματα.