-
Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό κοιτάω για αυτοκίνητο, τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι **αυστηρά **15000-16000, με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό, αξιόπιστο, δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να δουλεύω για να συντηρώ το αυτοκίνητο, τέλος θα ήθελα να χωράει άνετα 4 άτομα, να είναι ευρύχωρο δηλαδή, να μπορώ να πάω και μία εκδρομή με παρέα χωρία να στριμωχτούμε. Δε με νοιάζουν οι απόλυτες επιδόσεις, απλά θέλω να μπορώ να προσπεράσω ένα φορτηγό στο δρόμο σχετικά άνετα.
Λοιπόν, έχω οδηγήσει το Polo 1.2 TSI, μου άρεσε στο δρόμο, δηλαδή είναι άνετο στην οδήγηση και ικανοποιητικά γρήγορο για μένα, μου φάνηκε καλοφτιαγμένο αλλά θα το ήθελα λίγο πιο ευρύχωρο.
Γι’αυτό πήγα μετά και οδήγησα το Leon 1.2 TSI, στο δρόμο μια χαρά είναι, ο κινητήρας μια χαρά και αυτός, από χώρους μια χαρά, δε μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ το εσωτερικό του και το ότι σε ένα χρόνο θα βγει καινούριο.
Από σπόντα οδήγησα και το Nissan Juke 1,6, καμία σχέση θα μου πείτε από τα άλλα αυτοκίνητα αλλά ενθουσιάστηκα από τη σχεδίαση του, δε περνά αδιάφορο σε καμία περίπτωση, στο δρόμο ήταν πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα. Με ικανοποιητικό εξοπλισμό η τιμή που μου το αφήνει είναι 16,000 περίπου.
Σκέφτηκα και το ΚΙΑ Seed 1.6 αλλά δε το έχω δει καθόλου, μου φαίνεται όμως καλή περίπτωση.
Μετά από αυτή τη μεγάλη εισαγωγή θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας και τις προτάσεις σας για το τι αυτοκίνητο, με τα κριτήρια που έθεσα, μπορώ να αγοράσω με 15000-16000.
Σας ευχαριστώ -
Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό κοιτάω για αυτοκίνητο, τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι **αυστηρά **15000-16000, με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό, αξιόπιστο, δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να δουλεύω για να συντηρώ το αυτοκίνητο, τέλος θα ήθελα να χωράει άνετα 4 άτομα, να είναι ευρύχωρο δηλαδή, να μπορώ να πάω και μία εκδρομή με παρέα χωρία να στριμωχτούμε. Δε με νοιάζουν οι απόλυτες επιδόσεις, απλά θέλω να μπορώ να προσπεράσω ένα φορτηγό στο δρόμο σχετικά άνετα.
Λοιπόν, έχω οδηγήσει το Polo 1.2 TSI, μου άρεσε στο δρόμο, δηλαδή είναι άνετο στην οδήγηση και ικανοποιητικά γρήγορο για μένα, μου φάνηκε καλοφτιαγμένο αλλά θα το ήθελα λίγο πιο ευρύχωρο.
Γι’αυτό πήγα μετά και οδήγησα το Leon 1.2 TSI, στο δρόμο μια χαρά είναι, ο κινητήρας μια χαρά και αυτός, από χώρους μια χαρά, δε μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ το εσωτερικό του και το ότι σε ένα χρόνο θα βγει καινούριο.
Από σπόντα οδήγησα και το Nissan Juke 1,6, καμία σχέση θα μου πείτε από τα άλλα αυτοκίνητα αλλά ενθουσιάστηκα από τη σχεδίαση του, δε περνά αδιάφορο σε καμία περίπτωση, στο δρόμο ήταν πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα. Με ικανοποιητικό εξοπλισμό η τιμή που μου το αφήνει είναι 16,000 περίπου.
Σκέφτηκα και το ΚΙΑ Seed 1.6 αλλά δε το έχω δει καθόλου, μου φαίνεται όμως καλή περίπτωση.
Μετά από αυτή τη μεγάλη εισαγωγή θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας και τις προτάσεις σας για το τι αυτοκίνητο, με τα κριτήρια που έθεσα, μπορώ να αγοράσω με 15000-16000.
Σας ευχαριστώ -
Σας ευχαριστώ -
Άπλα SEAT LEON 1.2 TSI. Σε αυτά που λες είναι the best choice.
-
το Leon αν και μου άρεσε σε γενικές γραμμές δε μου άρεσε το εσωτερικό του καθόλου, καθόλου όμως και σκέφτομαι πώς είναι 'παλιό' αυτοκίνητο, δηλαδή τα έχει τα χρονάκια του....
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω για τον 1.2 TSI, δε μου άρεσε που μέχρι 2.200-2.300 στροφές δε τραβούσε καθόλου, εντάξει μετά πήγαινε πααάρα πολύ καλά αλλά καταλάβαινες έντονα την υστέρηση στο ξεκίνημα. Επίσης έχω κάποιες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του μικρού τούρμπο κινητήρα (μπορεί και αδικαιολόγητα, απλά δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη) γι'αυτό άρχισα και κοιτούσα και ατμοσφαιρικούς 1.6 κινητήρες -
Ο χρήστης css03027 έγραψε:
Σας ευχαριστώΦίλε, το ceed 1.6 lx style esp έχει όλα αυτά που θέλεις και επιπλέον 7 χρόνια εγγύηση...
-
Εγω το λεον θα επαιρνα στη θεση σου, αλλα αφου σε χαλαει το εσωτερικο του κοιτα το fabia αν θες τον tsi αλλα και το kia venga 1.6 αρκετα ομορφοτερο απο το ceed.
-
Εδώ είσαι
http://www.renault.com.gr/cars/meganeHatchback/home.html
http://www.citroen.gr/model.aspx?mid=70Αν θες αξιοπιστία θα προτιμήσιες ατμοσφαιρικό κινητήρα κι όχι υπερπισεσμένο μικρό τουρμπάτο.
Οι ατμοσφαιρικοί σήμερα πάνε σφαίρα και είναι οικονομικοί.
Σε επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα με αυτά που προανάφερες,σε κατασκευστικό επίπεδο η renault παίζει μπάλα στα ίσα τους υπερτιμημένους Γερμανούς για να μην πω είναι ότι μπροστ, οι οποίοι και σε αξιοπιστία παίζουν πολύ χάλια αφού τα εξαρτήαματα πλέον είναι ιταλικ΄/κινέζικα κοκ και πουλάνε το όνομα σε τιμές RR!
Αν θες καθαρά αξιόπιστο αυτοκίνητο θα πας σε γιαπωνέζικο αλλά εκεί θα ξεχάσεις την οδηγοκεντρική φιλοσοφία της αυτοκίνησης αν και η honda είναι άλλη φάση αλλά πολύ ποιό πάνω απ το badget που θες να κινηθείς.
Διαλέγεις και παίρνεις -
μπορει ο φιλος να αγορασει μια μεταχειρισμενη BMW η οποια υπερτερει .
-
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
μπορει ο φιλος να αγορασει μια μεταχειρισμενη BMW η οποια υπερτερει .Από τι και σε τι?
-
μπορει ο φιλος να αγορασει μια μεταχειρισμενη BMW η οποια υπερτερει .Για εξήγα το αυτό! Σε διαστημική 316 αναφέρεσαι να φανταστώ ε??
-
φιλε το ιδιο ειναι ανοιγεις την πορτα και να μπαινεις σε μια γερμανικη λιμουζινα 318 και το ιδιο να μπαινεις σε ενα μικρομεσαιο εστω και πιο καινουριο;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
μπορει ο φιλος να αγορασει μια μεταχειρισμενη BMW η οποια υπερτερει .
Για εξήγα το αυτό! Σε διαστημική 316 αναφέρεσαι να φανταστώ ε??
Μη μιλάς ειρωνικά για την μικρούλα,τη 318 όμως δεν μπορείς να την μαζέψεις
-
φιλε το ιδιο ειναι ανοιγεις την πορτα και να μπαινεις σε μια γερμανικη λιμουζινα 318 και το ιδιο να μπαινεις σε ενα μικρομεσαιο εστω και πιο καινουριο;Ασε ρε νεοέλληνα με τα σαρδελοκούτια όλα
-
φιλε το ιδιο ειναι ανοιγεις την πορτα και να μπαινεις σε μια γερμανικη λιμουζινα 318 και το ιδιο να μπαινεις σε ενα μικρομεσαιο εστω και πιο καινουριο;Παρακαλώ να μεταφερθεί στα funniest....
-
καινούριο θέλω να αγοράσω, δεν ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο, επίσης το megane κάνει πολύ περισσότερα από 16000, όσο για το C4 δε μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά και αυτό κάνει πολύ περισσότερα από όσα μπορώ να διαθέσω
-
καινούριο θέλω να αγοράσω, δεν ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο, επίσης το megane κάνει πολύ περισσότερα από 16000, όσο για το C4 δε μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά και αυτό κάνει πολύ περισσότερα από όσα μπορώ να διαθέσωΣτα 15800 αν δεν κάνω λάθος πάει το μεγκάν,δες και κατά πεζό μεριά και φιατ
-
Δες και το Clio 1.2 TCE. Για δε τον κινητήρα του, δεν έχει ακουστεί κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
καινούριο θέλω να αγοράσω, δεν ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο, επίσης το megane κάνει πολύ περισσότερα από 16000, όσο για το C4 δε μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά και αυτό κάνει πολύ περισσότερα από όσα μπορώ να διαθέσω
Στα 15800 αν δεν κάνω λάθος πάει το μεγκάν,δες και κατά πεζό μεριά και φιατ
Είναι η βασική έκδοση με 100 άλογα και είναι εντελώς γυμνή από εξοπλισμό, έστω ζάντες αλουμινίου θα ήθελα να έχει, γενικότερα ξεφεύγω πολύ στο οικονομικό με τα μικρομεσαία γαλλικά, νομίζω πως το ΚΙΑ είναι πιο ολοκληρωμένο σε αυτά τα λεφτά απο ότι αυτά που μου προτείνεις.
Το Fiat Bravo που μπορώ να αγοράσω είναι το 1,4 με 90 άλογα και φαντάζομαι πώς είναι πιο αργό από το αγέρωχο nissan sunny που έχω τώρα! -
Είναι η βασική έκδοση με 100 άλογα και είναι εντελώς γυμνή από εξοπλισμό, έστω ζάντες αλουμινίου θα ήθελα να έχει, γενικότερα ξεφεύγω πολύ στο οικονομικό με τα μικρομεσαία γαλλικά, νομίζω πως το ΚΙΑ είναι πιο ολοκληρωμένο σε αυτά τα λεφτά απο ότι αυτά που μου προτείνεις.
Το Fiat Bravo που μπορώ να αγοράσω είναι το 1,4 με 90 άλογα και φαντάζομαι πώς είναι πιο αργό από το αγέρωχο nissan sunny που έχω τώρα!Γενικώς τσέκαρε τα μικρομεσαία μέχρι 17000-17500€ και πάρε σβάρνα τις αντιπροσωπείες. Είναι πολλές οι προσφορές που παίζουν αυτό τον καιρό. Προσπάθησε να φέρεις το αμάξι στο budget σου και όχι το αντίστροφο.
Καινούριο αυτοκίνητο μέχρι 16000