-
Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον:
http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/fi ... /media.pdf
-
Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον:
http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/fi ... /media.pdf
-
Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον:
http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/fi ... /media.pdf
-
η αναφορά επ' αυτού από το thepressproject
Σε ένα διπλωματικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 13/7/2006 διαβάζουμε τη γλαφυρή περιγραφή της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας για το τοπίο των Ελληνικών media. Η Πρεσβεία αναλύει την διαπλοκή των Ελληνικών ΜΜΕ που ανήκουν «σε μια μικρή ομάδα που έχουν κάνει περιουσίες με πλοία, τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, από αθλήματα, ασφαλιστικές κ.λπ. και οι οποίοι έχουν δεσμούς αίματος, γάμου ή μοιχείας με πολιτικούς και κυβερνήτες. Οι σχέσεις τους είναι «αιμομικτικές όπως οι σχέσεις των Θεών» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι πολλά και ζημιογόνα. Υπάρχουν επειδή υπηρετούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και για αυτό δεν ενδιαφέρονται για την ουσία της είδησης η οποία παραποιείται με πιασάρικους τίτλους-τα μέσα στην υπηρεσία οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τα portals των ΜΜΕ ουσιαστικά αναμασούν τον έντυπο τύπο.
Τα κουτσομπολίστικα media παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, τα αθηναϊκά ΜΜΕ κατέχουν την μερίδα του λέοντος στην ενημέρωση των Ελλήνων ενώ η τα κρατικά μέσα μένουν πίσω σε σχέση με τα ιδιωτικά . Τα ΜΜΕ εστιάζουν στην ιδιωτική ζωή των πολιτικών και στην ψυχαγωγία και όχι στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Για αυτό ευθύνεται ο ελληνικός εθνοκεντρισμός και η απροθυμία των ελληνικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι κακοπληρωμένοι και εργάζονται σε πολλά μέσα για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Δεν διστάζουν να χρηματοδοτούνται από υπουργεία για τα οποία ύστερα γράφουν στις εφημερίδες τους και συχνά δέχονται δώρα ή ακόμα και χρήματα για να προωθήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ως παράδειγμα αναφέρει την επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων που δωροδοκούσε αφειδώς τους δημοσιογράφους για ενθουσιώδη ρεπορτάζ.
Στην Ελλάδα η λέξη «διαπλοκή» είναι συνώνυμη των σχέσεων των ιδιοκτητών ΜΜΕ με την εξουσία λέει ο αμερικανός διπλωμάτης. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο.
-
Μα τι γραφει!!! Επεσα απο τα συνεφα!!!
-
Ενδιφερον. Και μερικα κομματια που αξιζουν πιο μεγαλη προσοχη:
With the founding of the
modern Greek state, the tradition was established of blaming an
outside power (first the Great Powers and then the U.S.) for all
ills that befell Greece.Major international events get extensive
coverage but only via international networks and wire services. The
reasons for the sparse coverage of major global developments include
Greek ethnocentricity, the unwillingness of media owners to promote
the current government´s achievements, and the lack of robust Greek
leadership in the international arena.Where will this all lead?
18. Even if the GoG implements a new media law, some are skeptical
whether the GoG can put the chaotic media situation in order because
it would involve a showdown with media owners. Should the media
ownership radically change and/or efforts pay off with media
students, we should see a gradual reduction in the knee-jerk
anti-Americanism that colors the media and a shift to more objective
and more factual reporting. The good news is that our relationship
with the GoG remains strong, despite the efforts of the media, and
the Greek public is comfortable venting against U.S. foreign policy
while admiring many aspects of U.S. culture.Οι ανθρωποι αυτοι που γραφουν και στελνουν αυτα στο Υπουργειο Εξωτερικων (US State Department),
παρουσιαζονται και καταθετουν και επηρεαζουν τις γνωμες διαφορων επιτροπων του Αμερικανικου κοινοβουλιου.
Που στην συνεχεια επεηρεαζουν την πολιτικη και διαχειριση των σχεσεων σε πιο λεπτομεριακη βαση.
Ευτυχως φαινεται οτι οι συγγραφεις βλεπουν μεσα και περα απο την καθημερηνοτητα που χρωματιζεται στα ΜΜΕ και την πολυ πιο πραγματιστικη σταση της Ελληνικης κυβερνησης (GoG)Νικος
-
the world got it toumpan?
Ο Ελληνικός τύπος (cable leak από πρεσβεία ΗΠΑ)