-
Οποιος εχει προταση ή εμπειρια με καποιο diesel ας με βοηθήσει. Το αυτοκινητο που θα αντικατασταθει ειναι seat leon 1.6 fsi και τα υποψηφια προς αγορα τα yaris, auris, clio, bravo.Δλδ δεν εχω καταληξει ακομα στο μεγεθος. Παραθετω λοιπον τα κριτηρια που πρεπει να πληρει. 1)λογω δουλειας πρεπει να πηγαινει σε ολη τη βοιωτια καθημερινα και αμα τυχει να κανει και τον ταρζαν στα κ..οχωρια, 2)ανετο για την πολη, 3)οικονομικο, 4)ανετο στα ταξιδια(σχετικα), 5)να χωραει 3 ατομα με πραγματα. Θελω λοιπον να τα κανει ολα, οσο το δυνατον καλυτερα και θα ειναι το βασικο αυτοκινητο της οικογενειας. Τα μειονεκτηματα του leon στη χρηση που του κανω ειναι οικονομια, sport ρυθμιση αναρτησης, κακη περιφερειακη ορατοτητα, αβολο(σταματα μια στιγμη εδω-μια εκει, μπες-βγες ολη μερα κλπ). Επικρατεστερο αυτη τη στιγμη ειναι το yaris, το corsa αποκλειστηκε λογω κιβωτιου.
-
Οποιος εχει προταση ή εμπειρια με καποιο diesel ας με βοηθήσει. Το αυτοκινητο που θα αντικατασταθει ειναι seat leon 1.6 fsi και τα υποψηφια προς αγορα τα yaris, auris, clio, bravo.Δλδ δεν εχω καταληξει ακομα στο μεγεθος. Παραθετω λοιπον τα κριτηρια που πρεπει να πληρει. 1)λογω δουλειας πρεπει να πηγαινει σε ολη τη βοιωτια καθημερινα και αμα τυχει να κανει και τον ταρζαν στα κ..οχωρια, 2)ανετο για την πολη, 3)οικονομικο, 4)ανετο στα ταξιδια(σχετικα), 5)να χωραει 3 ατομα με πραγματα. Θελω λοιπον να τα κανει ολα, οσο το δυνατον καλυτερα και θα ειναι το βασικο αυτοκινητο της οικογενειας. Τα μειονεκτηματα του leon στη χρηση που του κανω ειναι οικονομια, sport ρυθμιση αναρτησης, κακη περιφερειακη ορατοτητα, αβολο(σταματα μια στιγμη εδω-μια εκει, μπες-βγες ολη μερα κλπ). Επικρατεστερο αυτη τη στιγμη ειναι το yaris, το corsa αποκλειστηκε λογω κιβωτιου.
-
-
Όχι φίλε άστο το Yaris και κοίτα το Fiat Bravo. Λογικό μέγεθος, καλή οικονομία και ανετό ταξιδι. Η Fiat έχει πολύ καλούς πετρελειοκινητήρες!!!
-
Το yaris μου φανηκε οτι εχει πολυ πιο πολιτισμενη λειτουργια. Τα χιλιομετρα που θα κανει ειναι περιπου 30000 σε επαρχιακο δικτυο και πολη και 10000 σε αυτοκινητοδρομο.
-
Απλά να ξέρεις ότι το Bravo είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία από το Yaris. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να κάνεις λίγο πιο άνετο το ταξίδι άλλα θα έχεις και κάπως μεγαλύτερους χώρους. Βέβαια και το Yaris είναι πολύ καλό σαν αμάξι.
-
Δεν εχω οδηγησει τα bravo τα βενζινοκινητα αλλα το diesel το bravo και μαλιστα νοικιαρικο με εντυπωσιασε .......δεν πιστευα οτι οδηγουσα fiat!!
-
Ειναι οντως πολυ καλο αυτοκινητο αλλα αν το προτιμησω δεν θα εχω 6 εγγυση, 5 χιλιαρικα παραπανω , αυξημενο κοστος συντηρησης και αν δεω κανω λαθος εχει αντιστρεπτικη το bravo(απο τα λιγα μικρομεσαια)?
-
Για τον τομέα των εγγυήσεων δεν ξέρω πολλά. Τώρα όντως είναι ακριβότερο αφού είναι στη μικρομεσαία κατηγορία ενώ το Yaris στην μικρή. Αν θες να μην ξοδέψεις όσα ζητάει το Bravo τότε το Yaris είναι μια χαρά. Εγώ θα προτιμούσα το Bravo αν αφαιρέσουμε το παράγοντα χρήματα.
-
Εγω παλι δεν ξερω ποιο θα επιλεξω. Ειναι και δυσκολο να βρεις test drive, δεν υπαρχουν πουθενα. Η απαντηση που πηρα στην αντιπροσωπεια της opel ηταν ΄΄δεν υπαρχει για δοκιμη, αλλα απο οτι εχουμε ακουσει ειναι πολυ καλο΄΄!!
-
Το Corsa δεν το ξέρω καθόλου σαν όχημα για να σου πω.http://www.4troxoi.gr/?pname=CompareModels&mid=21 Εδώ μπορείς να τα συγκρίνεις ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ρίξε μια ματιά.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Ειναι οντως πολυ καλο αυτοκινητο αλλα αν το προτιμησω δεν θα εχω 6 εγγυση, 5 χιλιαρικα παραπανω , αυξημενο κοστος συντηρησης και αν δεω κανω λαθος εχει αντιστρεπτικη το bravo(απο τα λιγα μικρομεσαια)?Ημιάκαμπτο άξονα (αντί για πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση) εννοείς. Η αντιστρεπτική δοκός είναι άλλο πράγμα και την έχουν από supermini μέχρι Ferrari.
-
raptispan έγραψε:
Ειναι οντως πολυ καλο αυτοκινητο αλλα αν το προτιμησω δεν θα εχω 6 εγγυση, 5 χιλιαρικα παραπανω , αυξημενο κοστος συντηρησης και αν δεω κανω λαθος εχει αντιστρεπτικη το bravo(απο τα λιγα μικρομεσαια)?Ημιάκαμπτο άξονα (αντί για πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση) εννοείς. Η αντιστρεπτική δοκός είναι άλλο πράγμα και την έχουν από supermini μέχρι Ferrari. Αυτο ακριβως.
-
εγω εχω παρει το Yaris σε πετρελαιο και ειμαι υπερευχαριστημενος, απο θεμα επιδοσεων και καταναλωσης. κανει ανετα ταξιδι φορτωμενο (λογο 21 κιλων ροπης) και στην πολη ειναι πολυ ανετο.
πριν 1 βδομαδα ο πεθερος μου ηθελε κατι αναλογο σε πετρελαιο και ειδαμε ολα της κατηγοριας και καταληξαμε να παραγγειλει και αυτος το yaris.
-
Eγώ θα πήγαινα για το μικρομεσαίο Bravo. Kαλύτερο ταξίδι, μεγαλύτεροι χώροι, πιο ευχάριστος εσωτερικό με καλύτερα υλικά σε υφή και καλύτερη συναρμογή οπτικά και παρόλο την ημιάκαμπτο είναι μια χαρά άνετο στην έκδοση emotion. Υπάρχει νομίζω δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης για 5 χρονια έναντι κάποιου κόστους μπορείς να ρωτήσεις τους όρους.
Με λίγα λόγια μια κατηγορία πάνω απο το Yaris. Tώρα αν ντε και καλα θές supermini εγώ θα επέλεγα το Clio και οχι το Yaris αφού έχει μεγαλύτερους χώρους επιβατών, είναι ανετότατο, έχει καλύτερο εσωτερικό και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο.
BTW Yaris, Clio κλπ supermini έχουν ημιάκαμπτο στον πίσω άξονα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eγώ θα πήγαινα για το μικρομεσαίο Bravo. Kαλύτερο ταξίδι, μεγαλύτεροι χώροι, πιο ευχάριστος εσωτερικό με καλύτερα υλικά σε υφή και καλύτερη συναρμογή οπτικά και παρόλο την ημιάκαμπτο είναι μια χαρά άνετο στην έκδοση emotion. Υπάρχει νομίζω δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης για 5 χρονια έναντι κάποιου κόστους μπορείς να ρωτήσεις τους όρους.
Με λίγα λόγια μια κατηγορία πάνω απο το Yaris. Tώρα αν ντε και καλα θές supermini εγώ θα επέλεγα το Clio και οχι το Yaris αφού έχει μεγαλύτερους χώρους επιβατών, είναι ανετότατο, έχει καλύτερο εσωτερικό και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο.
BTW Yaris, Clio κλπ supermini έχουν ημιάκαμπτο στον πίσω άξοναΣυμφωνώ
-
Cyberguy μπορεις να μου πεις αν το χρησιμοπεις ως δευτερο αυτοκινητο?, σε ποια εκδοση το εχεις, και ποσο περιμενες για να στο φερουν?
-
Θετικο για το μπραβο οτι βγαινει κ με αυτοματο κιβωτιο, εφοσον γραφεις χιλιομετρα ισως σε βολεψει. Για τη χρηση που περιγραφεις θεωρω πως ταιριαζει απολυτα το δικινητο Qashqai με τον 1.5D, αν ειναι μεσα στον προυπολογισμο σου, ριξε μια ματια
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Θετικο για το μπραβο οτι βγαινει κ με αυτοματο κιβωτιο, εφοσον γραφεις χιλιομετρα ισως σε βολεψει. Για τη χρηση που περιγραφεις θεωρω πως ταιριαζει απολυτα το δικινητο Qashqai με τον 1.5D, αν ειναι μεσα στον προυπολογισμο σου, ριξε μια ματιαΤι του πλασσαρεις του ανθρωπου φωσφοριζον γιαπωνεζικο???
Fiat Bravo -
Βλεπω οτι η πλειοψηφια υποστηριζει bravo. Μια απορια μου δημιουργειται. Γιατι κυκλοφορουν τοσα λιγα?
DIESEL.... αλλα ποιό?