-
Έχω ένα RAV4 2010 με αυτόματο κιβώτιο.
Το παρέλαβα πριν ένα μήνα.
Το πρωί και όταν ο καιρός είναι κρύος, τα πρώτα 100-200 μέτρα ακούω ένα μικρό θόρυβο.
Μοιάζει με θόρυβο από τριβή μετάλλων που περιστρέφονται, και ο ρυθμός του θορύβου
συμβαδίζει με την κύληση (σταματάω σταματάει, αν επιταχύνω τότε αυξάνει ο ρυθμός του γουργουρητού).
Αυτά συμβαίνουν είτε έχω ταχύτητα (Drive), είτε νεκρό, είτε έχω μπλοκάρει το 4χ4.
Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι;
Μετά απο 100-200 μέτρα σταματάει πλήρως.
Απορώ τι μπορεί να 'ζεσταίνεται' σε τόσο μικρή απόσταση ώστε να παύει ο ήχος.
Καμιά ιδέα; -
Το πρωί και όταν ο καιρός είναι κρύος, τα πρώτα 100-200 μέτρα ακούω ένα μικρό θόρυβο.
Μοιάζει με θόρυβο από τριβή μετάλλων που περιστρέφονται, και ο ρυθμός του θορύβου
συμβαδίζει με την κύληση (σταματάω σταματάει, αν επιταχύνω τότε αυξάνει ο ρυθμός του γουργουρητού).
Αυτά συμβαίνουν είτε έχω ταχύτητα (Drive), είτε νεκρό, είτε έχω μπλοκάρει το 4χ4.
Καμιά ιδέα; -
Καμιά ιδέα; -
Μήπως είναι πολύ σφιχτό το χειρόφρενο ; Δοκίμασε να το αφήσεις χωρίς χειρόφρενο να δεις αν ακούγεται.
-
Tα υδραυλικα ωστηρια των βαλβιδων ειναι, ξεκινας αμεσως μολις το βαλεις μπρος? Λογικα και στο ρελαντι θα το ακους αν δεν ξεκινησεις. Φυσιολογικος ηχος παντως, και μενα το κανει απο την πρωτη μερα στο tucson και μειωθηκε με χρηση πιο λεπτου λαδιου.
-
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Πολύ λογικό αυτό με το χειρόφρενο.
Θα δοκιμάσω να ξεκινήσω έχοντας το λίγο ανεβασμένο
για να δω μήπως ακούσω τον ίδιο θόρυβο (ακόμα και με ζεστό καιρό).Δεν πρέπει να είναι τα ωστήρια γιατί ο ρυθμός του θορύβου
δεν είναι αυτός της μηχανής αλλά της κίνησης των τροχών
(γνωρίζω το θόρυβο των ωστηρίων από προηγούμενο αυτοκίνητο). -
Αν και οι μηχανικές μου γνώσεις είναι μέχρι να τσεκάρω τα λάδια ... μήπως είναι ο θόρυβος (το κροτάλισμα που λέμε) από την καδένα?
-
Κανας δίσκος έχει σκουριά ή το χειρόφρενο. Δοκίμασε όπως είπε ο blinkys ή πάτα λίγο το πεντάλ του φρένου καθώς κυλάει το αμάξι να δεις αν σταματήσει. Εφόσον είναι στην κύλιση κάτι βρίσκει και δεν είναι δύσκολο να βρεθεί.
-
Τελικά στο δίσκο του πίσω τροχού υπήρχε γυαλάδα (απο το εργοστάσιο μου είπαν) και έβρισκε μια σιαγώνα του χειρόφρενου (μετά το κατέβασμα του το πρωί). Με την κίνηση μάλλον κουνούσε λίγο και πήγαινε στη θέση του και έτσι ο θόρυβος σταματούσε.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
RAV4 2010 Θόρυβος οταν είναι κρύο