-
Με αφορμή το παιχνίδι NBA JAM στο τόπικ για mac, σκέφτηκα ν' ανοίξω ένα νέο θέμα με τίτλο Ρετρό παιχνιδομηχανές & παιχνίδια, όπου θα μπορούμε να γράφουμε για τα παλιά coin-op παιχνίδια που παίζαμε στα ηλεκτρονικάδικα, τις παλιές κονσόλες και τους διάφορους τρόπους αναβίωσης αυτών.
Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές που πιτσιρικάς στα 80's πήγαινα με το χαρτζιλίκι μου μαζί με τους φίλους μου (πόσο χρονών να ήμασταν άραγε ) για να παίξουμε το Out Run. Έχω επίσης κι ένα Sega Game Gear στο οποίο έπαιζα ChessMaster με τις ώρες και στο τελευταίο επίπεδο κολλούσε.
Όλα τα παραπάνω, τα έγραψα αντί προλόγου. Μπορούμε να μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας, να ανεβάζουμε φωτογραφίες από τις παιχνιδομηχανές μας, να περιγράφουμε τα αγαπημένα παιχνίδια μας και φυσικά θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσα από αυτά τα παιχνίδια έχουν αναβιώσει στις μέρες μας και πώς μπορούμε να τα ξαναπαίξουμε έστω και μέσω υπολογιστή.
Κάνω την αρχή με ένα από τα παιχνίδια που είχα ξοδέψει τα περισσότερα δεκάρικα.
-
Με αφορμή το παιχνίδι NBA JAM στο τόπικ για mac, σκέφτηκα ν' ανοίξω ένα νέο θέμα με τίτλο Ρετρό παιχνιδομηχανές & παιχνίδια, όπου θα μπορούμε να γράφουμε για τα παλιά coin-op παιχνίδια που παίζαμε στα ηλεκτρονικάδικα, τις παλιές κονσόλες και τους διάφορους τρόπους αναβίωσης αυτών.
Προσωπικά δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές που πιτσιρικάς στα 80's πήγαινα με το χαρτζιλίκι μου μαζί με τους φίλους μου (πόσο χρονών να ήμασταν άραγε ) για να παίξουμε το Out Run. Έχω επίσης κι ένα Sega Game Gear στο οποίο έπαιζα ChessMaster με τις ώρες και στο τελευταίο επίπεδο κολλούσε.
Όλα τα παραπάνω, τα έγραψα αντί προλόγου. Μπορούμε να μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας, να ανεβάζουμε φωτογραφίες από τις παιχνιδομηχανές μας, να περιγράφουμε τα αγαπημένα παιχνίδια μας και φυσικά θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσα από αυτά τα παιχνίδια έχουν αναβιώσει στις μέρες μας και πώς μπορούμε να τα ξαναπαίξουμε έστω και μέσω υπολογιστή.
-
-
To αγαπημενο μου ηταν το Arcanoid
Buble² ,Nba Jam,1942 και τα παρομοια του,Street figher. -
-
Το τελευταίο παιχνίδι φαίνεται να είναι υπεύθυνο για μεταγενέστερα ζητήματα...
-
double dribble απο την Konami για το Nitendo (το χω και σε emulator και το παιζω ακομα οπως και τα παρακατω ) Ποσο μου την εδινε που δεν μπορουσα να παρω τους Celtics
castlevania
και το outrun φυσικα. Τι ωραια κονσολα που ηταν το NES
-
Εγώ είχα ξεκινήσει με 20αρικα.
Είχα λιώσει τα Shinobi, Cadillacs and Dinosaurs, Pang(Buster Bros), World Heroes(ήμουν ο πρώτος που το τερμάτισε στο χωριό και ο μικρότερος), Final Fight και μερικά που ξεχνάω το όνομα.
Μια φορά στο Shinobi είχα φτάσει τελευταία πίστα(με ένα 20αρικο) και μου το έκλεισε ένας που έπαιζε στο διπλανό επειδή είχαν μαζευτεί πολλά άτομα από πάνω μου και έκαναν φασαρία. Το τι βρίσιμο έφαγε δεν περιγράφεται(έβριζα πάρα πολύ μέχρι τα 10 ).
Το είχα τερματίσει με την κοπελίτσα που δείχνει στο βίντεο.
-
Pang & Shinobi
-
Eγω ημουν πολυ μικρος οταν ηταν της μοδας τα ηλεκτρονικαδικα και δεν μ αφηναν να μπω οποτε δεν εχω πολλες τετοιες εμπειριες.Το μονο που θυμαμαι να παιζα ηταν ενα με Nascar νομιζω με χειροκινητο κιβωτιο 4 ταχυτητων.
Απο κει και περα η πρωτη μου παιχνιδομηχανη ηταν η γνωστη με τις κασετες με αγαπημενo παιχνιδιo το super mario και street fighter.Aκολουθησε το PS1 στο οποιο θυμαμαι περαν του Gran Turismo και NFS να παιζω και τα Crash Bandicoot 3,team racing και bash.Aυτο ομως που ευχαριστως θα ξαναπαιζα ακομα και τωρα ειναι το NFS Ηigh Stakes,απιστευτα γραφικα για την εποχη του,ευχαριστη οδηγηση που θα ζηλευαν ακομη και οι σημερινοι τιτλοι της σειρας και φοβερο gameplay.
Στην 3η γυμνασιου πηρα το PS2,κλασσικα οι τιτλοι ηταν αυτοκινητιστικου περιεχομενου,Colin Mcrae,Νeed For Speed,Gran turismo ηταν καποια απο αυτα.Το ποιο τρελο καψιμο το χα ριξει στο GT3 οπου εφτασα να παιζω 19 συνεχομενες ωρες!!!
Καπου εκει αρχισα να ασχολουμε περισσοτερο με το PC gaming και αν δεν εβγαινε το Gran Turismo 5 μαλλον δεν θα ξαναεπιανα κονσολα στα χερια μου.
Oταν μπορεσω θα ανεβασω και φωτο απ ολες τις κονσολες καθως τις εχω κρατησει.
-
-
Έχω φάει τον κόσμο στο σπίτι για να βρω τις παλιές κονσόλες και να βγάλω φωτογραφίες. Ελπίζω να μην έχω κάνει καμιά πατάτα.
Μου έκαναν δώρο την πρώτη μου κονσόλα στο γυμνάσιο. Ήταν στο μέγεθος παλάμης, με ασπρόμαυρη οθόνη και είχε ενσωματωμένα 3 παιχνίδια, όπως η παρακάτω:
-
Ρωσσος κομμουνιστης στο εφερε αυτο;
ρε eddie τι μου θυμισεσ με το test drive2..το παιζα σε dos με ασπρομαυρη οθονη οποτε πηγαινα σ εναν οικογενειακο φιλο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ρωσσος κομμουνιστης στο εφερε αυτο;Όχι. Δεν έβρισκα άλλη φωτογραφία στο internet εκτός από τη ρώσικη.
Στα αγγλικά ήταν όλα.
-
delete
-
Ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Tomy Powerman.
http://handheldempire.com/game.jsp?game=1918&position=93
http://www.handheldmuseum.com/Tomy/PowerMan.htm -
Όλα αυτά τα Arcade (MAME32) τα έχω στον υπολογιστή μου, όποτε βαριέμαι εδώ στην Αγγλία, παίζω Shinobi, Double Dragon, World Soccer, Bubble Bubble (μπούμπλε μπούμπλε το λέγαμε παλιά ), Wonder Boy 1 kai 2, το μπιλιάρδο με τα κινεζάκια που γδυνόντουσαν και λέγανε Niceeee και φυσικά το Golden Axe.
-
το sensible soccer που χε την διοργανωση του mundial 90...αν θυμαμαι καλα...εκτος και αν ηταν αλλο αυτο που λεω το world soccer 90
-
Όταν ήμουνα μικρός δεν είχε ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι (σοκο)γκοφρέτες έκαναν δύο δραχμές.
Είχε μερικά αυτοκινητάκια μέσα σε μια οθόνη που τα κινούσαν σε κάτι ιμάντες και το δικό σου αμάξι προβαλλόταν επάνω τους με καθρέφτες - νομίζω κι αυτά έκαναν δύο δραχμές αλλά δεν άξιζαν.Μετά ήρθαν κάτι παιχνίδια όπως οι ρακέτες που έκαναν τάλιρο, κάτι άλλα ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια και ο βασιλιάς όλων space invaders σε ασπρόμαυρη οθόνη με έγχρωμες ταινίες. Είχε ξεκινήσει η ηλεκτρονική εποχή και τα παιχνίδια ήταν ακριβά με δεκάρικο.
Τα παίζω όλα με MAME (έχω μια παλιά έκδοση που παίζει όλα τα ROM χωρίς να ελέγχει κωδικούς κλπ).
Μερικά αγαπημένα: Moon Cresta, Donkey Kong, Galaxian. -
... δεν θυμαμαι ονοματα .... φιδακι ...φοίνικας ...γοριλακι ... γκοστιν ... κατι καρατε με ορόφους ....
Φοιτητης ...τετριτσ και σαγκαη .... και πολυ κοντρα στο V βόλευ ...
Ρετρό παιχνιδομηχανές & παιχνίδια