-
Καλημέρα.
Λίγες μέρες πριν πήρα τα σηματάκια μου και σήμερα θα είναι τα 4ο μάθημα οδήγησης.
Χθες στο 3ο ψιλοαπογοητεύτηκα μιας και με έβαλε ο εκπαιδευτής να οδηγήσω μέσα σε στενά
και επειδή είμαι εντελώς άσχετη με το τιμόνι βραχυκύκλωσα!Νομίζω ότι με τρέχει γρήγορα και δεν προλαβαίνω να έχω τον έλεγχο καλά γιατί λόγω του ότι
για μένα οι αυτονόητες κινήσεις αλλάγής ταχύτητας και φρεναρίσματος είναι ακόμα νέες έννοιες
και πρέπει να σκεφτώ πριν τις κάνω. Επίσης δεν μπορώ ακόμα να ελέγξω τις διασταυρώσεις μέσα
σε στενό δρόμο χωρίς να σταματήσω τελείως γιατί το θεωρώ επικίνδυνο.Δεν ξέρω αν τα καταφέρω τελικά γιατί ξεκίνησα με πολύ όρεξη αλλά από χθες έχω ξενερώσει
και ζορίστηκα πολύ. Αφού στο τέλος του μαθήματος δεν καταλάβαινα καλά τι έκανα γιατί ό δάσκαλος
μου έδινε πολύ γρήγορα οδηγίες και δεν προλάβαινα πάντα να τις ακολουθήσω.Εσείς που είστε χρόνια -ή όχι- στο άθλημα
κρίνετε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για δάκρυα ή
αυτό το θέμα ή το 'χεις ή δεν το'χεις?Βοηθήστε guys!
γιατί είμαι και γυναίκα και θα με έχουνε στη γιούχα! -
Καλημέρα.
Λίγες μέρες πριν πήρα τα σηματάκια μου και σήμερα θα είναι τα 4ο μάθημα οδήγησης.
Χθες στο 3ο ψιλοαπογοητεύτηκα μιας και με έβαλε ο εκπαιδευτής να οδηγήσω μέσα σε στενά
και επειδή είμαι εντελώς άσχετη με το τιμόνι βραχυκύκλωσα!Νομίζω ότι με τρέχει γρήγορα και δεν προλαβαίνω να έχω τον έλεγχο καλά γιατί λόγω του ότι
για μένα οι αυτονόητες κινήσεις αλλάγής ταχύτητας και φρεναρίσματος είναι ακόμα νέες έννοιες
και πρέπει να σκεφτώ πριν τις κάνω. Επίσης δεν μπορώ ακόμα να ελέγξω τις διασταυρώσεις μέσα
σε στενό δρόμο χωρίς να σταματήσω τελείως γιατί το θεωρώ επικίνδυνο.Δεν ξέρω αν τα καταφέρω τελικά γιατί ξεκίνησα με πολύ όρεξη αλλά από χθες έχω ξενερώσει
και ζορίστηκα πολύ. Αφού στο τέλος του μαθήματος δεν καταλάβαινα καλά τι έκανα γιατί ό δάσκαλος
μου έδινε πολύ γρήγορα οδηγίες και δεν προλάβαινα πάντα να τις ακολουθήσω.Εσείς που είστε χρόνια -ή όχι- στο άθλημα
Καλημέρα.
εαν εχεις αγχος και φοβασαι δεν θα μαθεις να οδηγας ποτε
χαλαρωσε και να εχεις το νου σου στο δρομο -
Μην ανησυχείς, συνήθως τα πρώτα λίγα μαθήματα (αν δεν έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία) όλοι είναι κάπως σφιγμένοι από τον όγκο των πληροφοριών και κινήσεων που πρέπει να διαχειριστούν. Γιατί εκτός από τον ίδιο το χειρισμό του οχήματος, ο 'live' έλεγχος προτεραιοτήτων κλπ είναι κάτι εντελώς καινούριο. Το συνηθίζεις όμως..
Υπομονή και χαλαρά...
-
Έτσι είναι, Arrows FA1.
Πρέπει να μάθω να κουμαντάρω το αμάξι αλλά
και να ελέγχω τις προτεραιότητες.Και επίσης να πω στον κυρ- δάσκαλο να μου εξηγεί
από πριν τι πρέπει να κάνω και ΓΙΑΤΙ το κάνω και όχι τελευταία στιγμήΕυχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Να θυμάσαι απλώς ότι άγχος και φόβος ειδικά στην οδήγηση είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι ...
-
Η οδήγηση είναι σαν το σεξ.
Στην αρχή είσαι ανήσυχη, όταν δοκιμάσεις ίσως πονέσει κιόλας (όλο και κάποιον θα καρφώσεις), αλλά μετά θα θέλεις συνέχεια να οδηγείς! -
Οδήγησηποδήλατοσεχ
Εννοείται πως, αν αισθάνεσαι ότι ο δάσκαλος σε πιέζει πολύ, του λες να κόψει λίγο ρυθμό. Από την άλλη, καμιά φορα χρειάζεται το 'σκάσε και κολύμπα'.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΟδήγησηποδήλατοσεχΕννοείται πως, αν αισθάνεσαι ότι ο δάσκαλος σε πιέζει πολύ, του λες να κόψει λίγο ρυθμό. Από την άλλη, καμιά φορα χρειάζεται το 'σκάσε και κολύμπα'.
Show off of diridino
Μην μπει γυναίκα στο forum αρχίζετε την σεξουαλική παρενόχληση !!!!
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Οδήγησηποδήλατοσεχ
Εννοείται πως, αν αισθάνεσαι ότι ο δάσκαλος σε πιέζει πολύ, του λες να κόψει λίγο ρυθμό. Από την άλλη, καμιά φορα χρειάζεται το 'σκάσε και κολύμπα'.
Show off of diridino
Κανονίστε τώρα να βραχυκυκλώσει και στο sex
-
Βασικά, μπορείς να βραχυκυκλώσεις σε οτιδήποτε πάρεις με φόβο.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Οδήγησηποδήλατοσεχ
Show off of diridino
Κανονίστε τώρα να βραχυκυκλώσει και στο sex
Αυτο ειναι το χειροτερο
-
Είμαστε εντελώς
Είναι καταπληκτικό το πώς όλα τα περιστρέφουμε γύρω από το σεξ.
Μία ερώτηση πήγα να κάνω ρε παιδιά για την οδήγηση και βρίσκομαι
ξεφνικά στο site του Ασκητή.Τώρα που το σκέφτομαι θα του στείλω e-mail να μου πει
για τα μαθήτα οδήγησης... -
poppy όλα αυτά που περιγράφεις είναι φυσιολογικότατα. Μην ανησυχείς καθόλου.
Η αίσθηση της άνεσης στην οδήγηση θα σου έρθει με τον καιρό, και όλα θα σου φαίνονται φυσιολογικά αργότερα.
Just χαλάρωσε ψυχολογικά, αλλά ταυτόχρονα να είσαι συγκεντρωμένη στο τιμόνι. Θα δεις ότι τελικά θέμα συνήθειας είναι. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
poppy όλα αυτά που περιγράφεις είναι φυσιολογικότατα. Μην ανησυχείς καθόλου.
Η αίσθηση της άνεσης στην οδήγηση θα σου έρθει με τον καιρό, και όλα θα σου φαίνονται φυσιολογικά αργότερα.
Just χαλάρωσε ψυχολογικά, αλλά ταυτόχρονα να είσαι συγκεντρωμένη στο τιμόνι. Θα δεις ότι τελικά θέμα συνήθειας είναι.Αυτό μου λένε και οι φίλοι μου.
Και έτσι σκοπεύω να πορευτώ.
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση! Την έχω τόσο ανάγκη!
Σήμερα είναι το 4ο μάθημα.
Θα επανέλθω με νεότερα...Υ.Γ. Νομίζω πως ο δασκαλάκος φοβάται μην του χαλάσω το εργαλείο
γιατί αν δεν βάλω αμέσως δευτέρα τρελλαίνεται! -
Οταν η πλάκα γίνεται προσβλητική και χυδαία παύει να είναι αστεία [Mod]
-
Αν θεωρείς ότι ο δάσκαλος σε πιέζει πολύ, να του το πεις. Δε γεννήθηκε κανείς μαθημένος οδηγός, όλοι αρχάριοι είναι στην αρχή. Αν το παρακάνει, πήγαινε σε άλλον.
Εννοείται βέβαια 'χαλαρά' δε σημαίνει 'απρόσεκτα', σημαίνει 'φυσικά'.
-
Ο χρήστης poppy έγραψε:
Υ.Γ. Νομίζω πως ο δασκαλάκος φοβάται μην του χαλάσω το εργαλείο
γιατί αν δεν βάλω αμέσως δευτέρα τρελλαίνεται!Η λογική είναι πως η 1η είναι κυρίως για να ξεκινήσει το αμάξι. Μόλις αρχίσει να τσουλάει, δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε 1η, και βάζεις 2α.
Απο κει και πέρα, όταν γίνεις πιο έμπειρη, θα δεις ότι αυτό είναι σχετικό. Άλλες φορές θα βάζεις αμέσως 2α, άλλες θα πηγαίνεις 5-10 μέτρα παραπάνω με 1η.
Για να μην μιλήσω για έμπειρους/καλούς οδηγούς που πάνε πολλά μέτρα με 1η από επιλογή τους. -
Και μην αγχώνεσαι. Θα αγοράσεις μετά αμάξι με αυτόματα κιβώτιο και δεν θα ξανασχοληθείς πάλι με αυτά
Φυσικά αν τολμήσεις και αναφέρεις στο δάσκαλο κατι τέτοιο θα σου πει τα γνωστά χιλιοειπωμένα κλισε (εμ. πως θα βγάλει το ψωμάκι του και αυτός...)
Εκπαιδευόμενος -μάγος- οδηγός