-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ε, πως να το κανουμε - αλλο πρεστιζ εχουν οι Audi - BMW κι αλλο τα οπελακια και τα φιατακια...
Κανείς δεν αντιλέγει πως ένα Opel, ένα Fiat ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας αυτοκίνητο μπορεί να είναι καλύτερο σε αρκετούς τομείς από τα αντίστοιχα BMW ή Audi. Το πρεστίζ όμως που αναφέρεις δε το έχουν κερδίσει τυχαία οι δύο αυτές γερμανικές εταιρείες. Κάτι θα έκαναν καλύτερα ή συνεχίζουν να κάνουν. Εκτός και αν θεωρείς οτι το τραγικό τελευταίο Vectra ήταν κάτι το ξεχωριστό.
Να σου πω την αληθεια Παυλο μου, εχω να ασχοληθω με την Οπελ απο το 1980 που ο (μακαριτης) πατερας μου πηρε, με τη συνταξη, το Καντετ 1200. Εγω προτιμησα το Fiat Ritmo που αν εξαιρεσεις τον λεβιε ταχυτητων (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ) ηταν 3 γενιες μπροστα απο το Καντετ. Και μετεπειτα κανενα Οπελ δεν με συγκινησε - προτιμησα την Αλφα Ρομεο (με τα καλα τους και τα κακα τους). Τωρα το εφερε η μοιρα να βρεθω σε αντιστοιχη θεση με τον πατερα μου: εν οψει συνταξης να κοιταω τα...Οπελ! Η ιστορια αντιγραφεται! Ελπιζω (αν τελικα παρω το Insignia) να βγει τοσο καλο οσο το ...σκυλι Καντετ!!!
-
Στο εύχομαι ολόψυχα
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ε, πως να το κανουμε - αλλο πρεστιζ εχουν οι Audi - BMW κι αλλο τα οπελακια και τα φιατακια...
Κανείς δεν αντιλέγει πως ένα Opel, ένα Fiat ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας αυτοκίνητο μπορεί να είναι καλύτερο σε αρκετούς τομείς από τα αντίστοιχα BMW ή Audi. Το πρεστίζ όμως που αναφέρεις δε το έχουν κερδίσει τυχαία οι δύο αυτές γερμανικές εταιρείες. Κάτι θα έκαναν καλύτερα ή συνεχίζουν να κάνουν. Εκτός και αν θεωρείς οτι το τραγικό τελευταίο Vectra ήταν κάτι το ξεχωριστό.
Σαφώς. Το πρεστίζ το έχουν κερδίσει η κάθε μία εταιρεία με την ιστορία της και την ποιότητά της. Η υστέρηση όπως προείπα δεν ήταν τόσο ποιοτική ( που λογικά θα ήταν ) αλλά και αυτό που λέμε αίσθησης. Δηλαδή στο A4-BMW φαινόταν το αμάξι μελετημένο στην λεπτομέρειά του αλλά θεωρώ πως γι' αυτό κοστίζουν από 10.000 έως πολλά παραπάνω τα δυο τους από το Insignia. Θεωρώ μεγάλο βήμα το Insignia για την Opel. Εάν συνεχίσει έτσι πιστεύω πως έχει να κερδίσει πολλά και από άποψης πρεστίζ και από άποψης πελατείας.
-
Να και ένα συγκριτικό μεταξύ Opel Insignia vs VW Passat CC (diesel versions), για να πάρουμε μια ιδέα από το γαλλικό L' Automobile (google μετάφραση για όσους δεν ξέρουν γαλλικά, το γενικό αποτέλεσμα είναι περίπου ισόπαλία)
http://www.automobile-magazine.fr/essai ... avec_style' target='_blank -
Παίδες , ήρθε και στις εκθέσεις από προχτές το Insignia , όσοι πιστοί προλάβετε.
Ρώτησα για test-drive στην Opel στην Αργυρούπολη (Λ.Βουλ/νης) και μου είπαν για τέλος Γενάρη που θα έχουν αμάξι για test... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
όσοι πιστοί προλάβετε. -
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Να σου πω την αληθεια Παυλο μου, εχω να ασχοληθω με την Οπελ απο το 1980 που ο (μακαριτης) πατερας μου πηρε, με τη συνταξη, το Καντετ 1200. Εγω προτιμησα το Fiat Ritmo που αν εξαιρεσεις τον λεβιε ταχυτητων (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ) ηταν 3 γενιες μπροστα απο το Καντετ. Και μετεπειτα κανενα Οπελ δεν με συγκινησε - προτιμησα την Αλφα Ρομεο (με τα καλα τους και τα κακα τους). Τωρα το εφερε η μοιρα να βρεθω σε αντιστοιχη θεση με τον πατερα μου: εν οψει συνταξης να κοιταω τα...Οπελ! Η ιστορια αντιγραφεται! Ελπιζω (αν τελικα παρω το Insignia) να βγει τοσο καλο οσο το ...σκυλι Καντετ!!!
Εχεισ δικιο το Ριτμο ηταν 3 γενιες μπροστα απο το Καντετ ακομη και στο ρυθμο με το οποιο διαλυονταν Για ριξε μια ματια τριγυρω να δεις ποσα Καντετ κυκλοφορουν ακομη στο δρομο και ποσα Ριτμο
-
Αυτό είναι η μία όψη, η άλλη λέει ότι στους ιδιοκτήτες των ριτμο έμειναν λεφτά για να πάρουν καινούρια αμάξια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό είναι η μία όψη, η άλλη λέει ότι στους ιδιοκτήτες των ριτμο έμειναν λεφτά για να πάρουν καινούρια αμάξια.Αυτο που εννοεις συναδελφε ειναι οτι το Ριτμο ηταν φθηνοτερο και αρα περισσευαν λεφτα η οτι με το να διαλυεται πιο γρηγορα δεν του εριχνες λεφτα σε συντηρηση γιατι ηταν ματαιο?
-
Eννοώ ότι το καντέτ μπορεί να ήθελε πολύ περισσότερα λεφτά για συντήρηση, αρμέγοντας δλδ τον ιδιοκτήτη.
-
καλα το ριτμο πρεπει να ειναι το χειροτερο αυτοκινητο σε θεμα ποιοτητας που βγηκε ποτε.ουτε η alfasud δεν ηταν τοσο χαλια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eννοώ ότι το καντέτ μπορεί να ήθελε πολύ περισσότερα λεφτά για συντήρηση, αρμέγοντας δλδ τον ιδιοκτήτη.Κρινωντας εξ ιδιων τα αλλοτροια πιστευω οτι το Καντετ μαλλον θελει πολυ λιγοοτερη συντηρηση λογω πιο απλης και δοκιμασμενης τεχνολογιας(εκκεντροφορος στο πλαι,πιο απλη αναρτηση ισως),στο δικο μας ας πουμε που ειναι 27 ετων εχουμε να αλλαξουμε λαδια κατι χρονια,γενικα αλλαζουμε μονο οτι χαλαει(σπανιως)και το καημενο συνεχιζει ακομη.Να φανταστεις οτι 27 χρονια εχει ακομη το εργοστασιακο χρωμα (σε αθλια κατασταση!)και το αμαξι ακομη δεν εχει τρυπησει καπου.Ενταξει οδηγικα δεν λεει και τιποτα αλλα τουλαχιστον καθεσαι σαν ανθρωπος και τα παντα βρισκονται εκει που πρεπει(που ας το πει καποιος για ιταλικο της αντιστοιχης εποχης ).Φυσικα τα περισσοτερα ιταλικα ηταν πολυ καλυτερα στο δρομο,και αν με ρωτας θα προτιμουσα να ειχα μια αλφα ρομεο εκεινης της εποχης παρα το Καντετ,απλα σαν σκυλι-εργαλειο ειναι απαιχτο
Υ.Γ.συγνωμη για το -
-
το ritmo δεν ήταν και υπερ ατου, αλλά δεν κέρδιζε τίποτα?
-
Αν διαβασατε καλα ονομασα το Καντετ 'σκυλι' ως προς την αντοχη, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν ενα συγχρονο (του ...1980 ετσι;) αυτοκινητο. Ολα επανω του ηταν του ...1960, αλλα βεβαια δεν επαυε να πουλαει στους ακρως συντηρητικους. Τοτε το Ριτμο ηταν απο τα ακριβοτερα 1200αρια λογω εσωτερικου αλλα και γενικοτερα λογω μοντερνας εμφανισης (καμια σχεση με το προϊστορικο καντετ) ωστοσο το Καντετ σου εδινε αλλη αισθηση γερης κρασης, ισως γιατι ειχε πολυ γυμνο (μεταλλικο) εσωτερικο, εναντι των πλαστικων και σαλονατων επενδυσεων του Ριτμο (πολυ κυριλε!). Βασισμενο στο αλλο σκυλι (το '128') ειχε φοβερη οδηγικη συμπεριφορα (ως Ιταλικο), παρα τον απαραγεκτο επιλογεα και πραγμα παραξενο δεν σκουριασε εστω και μετα απο μια 20ετια που το ειδα (το εδωσα στην 10ετια, οπως κανω σε ολα μου τα αυτοκινητα)- τωρα δεν ξερω τι...κανει! Μη προβλημα σκουριας δεν εχει και το Τιπο που οπου ναναι κλεινει τα...20 (το εχει ο γιος μου σαν...παπακι!!!). Φαινεται πως τελειωσε η ιστορια της σκουριας για τους Ιταλους και τα χαλια των Φιατ και Αλφα. Φυσικα η Α146 που εχω απο 9ετιας ειναι σαν καινουργια ακομη, ολα λαμπουν, ιδιαιτερα το ταμπλω που αλλοτε...ξεφλουδιζε! Να δουμε τα συγχρονα ηλεκτρονικα παιγνιδια πως θα ειναι σε μια 10ετια - για 20ετια δεν το συζητω καν, γιατι δεν θα ξερεις τι να πρωτοφτιαξεις
-
Για το καινούργιο catastrophic understeer τση Opel μιλαμε εδώ βρε παιδια.
-
Πώς σας φένεται η OCTAVIA 1.8 TFSI?
-
Ε?
-
Ο χρήστης petransfhp έγραψε:
Πώς σας φένεται η OCTAVIA 1.8 TFSI?Καλή είναι. Επίσης η γυναίκα μου χθες ήθελε να κάνει περμανάντ αλλά της είπα ότι οι ανταύγειες σε ίσια μαλλιά θα της πηγαίνουν καλλίτερα.
Τέλος πριν από δύο ημέρες , νομίζω , σκότωσα δύο μυρμήγκια με γυμνό δάχτυλο. Αμέ !!! -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πώς σας φένεται η OCTAVIA 1.8 TFSI?
Καλή είναι. Επίσης η γυναίκα μου χθες ήθελε να κάνει περμανάντ αλλά της είπα ότι οι ανταύγειες σε ίσια μαλλιά θα της πηγαίνουν καλλίτερα.
Τέλος πριν από δύο ημέρες , νομίζω , σκότωσα δύο μυρμήγκια με γυμνό δάχτυλο. Αμέ !!!
Opel Insignia