-
Παίζει και παραπαίζει στις αντιπροσωπείες, ξαφνικά κουφαίνονται Δεν το λέω για τη ford αλλά γενικά.
Έκανα service πριν ένα μήνα και τους το είπα. Η αλήθεια είναι τότε ίσα που ακουγόταν και όχι πάντα. Και όταν το πήγε βόλτα ο τεχνικός σύμβουλος δεν το έκανε (true). Οπότε θα κλείσω πάλι ένα ραντεβού μόλις βρω χρόνο να το ξαναπάω. Πάντως ο θόρυβος είναι αρκετά ενοχλητικός και δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσω. Αν δεν βγάζουν άκρη θα ζητήσω αντικατάσταση του καθίσματος του συνοδηγού. Δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι φταίει η χρήση που γίνεται, κάτι δεν πάει καλά μέσα στο κάθισμα και μάλλον στην πλάτη. Οι ζώνες στο δικό μου δεν βαράνε ποτέ.
Πόσο σου βγήκε τελική τιμή και σε τι χρώμα το πήρες? Με 8 ή 5 χρόνια εγγύηση?
-
Αυτό με το καύσιμο το κάνει και σε εμένα όταν βγαινω συνήθως από το γκαράζ. Μέχρι στιγμής όμως ευτυχώς δεν τριζει κάτι άλλο μέσα στο αυτοκίνητο. Σε λίγες μέρες κλείνει 1 χρόνο και έχει 8000 χλμ. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο προσεγμένο σε κάποια πράγματα αλλά γενικότερα είναι μία χαρά.
-
σημερον εκανα καμια 80αρια κου μου με ενα κουγκα, μοστλυ αζ συνοδηγος...
ες τι. τετρακουνητο. εκατον ογδοηκοντα και δυο.
αποψις γατου: καλον οχημα. εκπληκτικος εξοπλισμος. βλεπεται - εμπαινα.
επισης αποψις γατου: βαρετον. μου θυμισε το 508. ταξιδευεις τοσο ξεκουραστα οσο και ανεραστα....
κινητηρ: σιγα μην εχει 182. φερνει και κατι σε 11-12αρια στα 150+
πατημα: καλο. εως και πολυ καλο. και βαρετο επισης.αποψις: καλος γαμος. απο συνοικέσιο ομως μονον και με καλη προικα - πλερωμενο ενφια για 8ετια
-
Με 182 θα περιμενα κάτι περισσότερο αλλά δυστυχώς το μεγάλο βάρος το κρατάει πίσω. Σαν αίσθηση ενώ δείχνει πως έχει ωραίο πατημα θα το έλεγα και εγω αδιάφορο.
-
27400 τελική τιμη με magnetic grey, 8 Χρονια εγγύηση και δώρο συναγερμό
-
Δεν ξέρω σε τι kuga μπήκατε, το st line πάντως είναι εξαιρετικό οδηγικά. Πολύ καλός έλεγχος του αμαξώματος με μικρές κλίσεις, μηδαμινές πλεύσεις στην εθνική με όσα και αν πας, τιμόνι που είναι κοφτερό και επικοινωνιακό αν και εχοχλεί ενίοτε το torque steering, esp υπερβολικά διακριτικό όσο και να πιέσεις, πολύ θετικό κιβώτιο ταχυτήτων, ωραία φρένα. Σε προκαλεί να το στρίψεις και να το πας γρήγορα και θα ανταποκριθεί άριστα. Δεν σχεδιάστηκε για αυτό το σκοπό αλλά μπορεί να το κάνει και εύκολα μάλιστα. Ότι δεν είναι γρήγορο τόσο όσο υποδηλώνουν τα ονομαστικά νούμερα είναι γεγονός.
Αυτό που περιγράφετε εγώ το είδα σε άλλα suv της κατηγορίας, δηλαδή εντελώς αδιάφορα οδηγικά και πολύ μαλακά με αποστειρωμένα χειριστήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα ή δεν στρίβουν με ασφάλεια. Eίναι απλά αδιάφορα. Τέτοια είναι όλα του αυτοκίνητα του group (karoq, kodiaq, tiguan, το παλιό q3 καθότι το νέο δεν το οδήγησα ακόμα) πλην του ateca, το qq, το kadjar, τα 2 κορεάτικα (το tuscon περισσότερο) και άλλα. 3008, ateca, x1, kuga είναι ΚΑΙ fun to drive, σαφώς πιο καλοστημένα. Ενίοτε με συμβιβασμούς στην άνεση. Αυτά μπορεί να τα αντιληφθεί ο οδηγός που μπορεί να αντιληφθεί οδηγικά την διαφορά μιας giullieta και ενός focus από το auris ή το golf. Γιατί υπάρχει πολύ κόσμος εκεί έξω που ότι και να οδηγήσει του φαίνονται όλα ίδια. Και στο τέλος της βόλτας σχολιάζει το πόσο καλή ευκρίνεια έχει η κάμερα οπισθοπορείας ή πόσο γρήγορα φορτώνει τα google maps ή πόσα μπιπ μπιπ έκανε το blind warning.
Το βαρετό πώς το εννοείτε? Το ότι έχει καλή ηχομόνωση και ταξιδεύει ήσυχα? Γιατί γράφετε για ωραίο πάτημα αλλά βαρετό. Διακρίνω μια αντίφαση. Explain pls.
Ο χρήστης kostasrs έγραψε:
27400 τελική τιμη με magnetic grey, 8 Χρονια εγγύηση και δώρο συναγερμόΕυχαριστώ!
-
Ο χρήστης silver-panostt έγραψε:
Με 182 θα περιμενα κάτι περισσότερο αλλά δυστυχώς το μεγάλο βάρος το κρατάει πίσω. Σαν αίσθηση ενώ δείχνει πως έχει ωραίο πατημα θα το έλεγα και εγω αδιάφορο.Ειναι ενα παλιο πλαισιο με καινουρια καλουδια. Χριεαζεται ανανεωση. Αργει η φορντ σε αυτα. Οταν παρουσιασει το καινουριο οι ανταγωνιστες θα παρουσιασουν ακομα καλυτερη και παλι πισω θα ειναι
-
Επειδη παράλληλα με την αγορά του st line 1.5 dci αγοράσαμε και ενα Tiguan R line 1.5 βενζίνη μπορω να πω με σιγουριά πως το βαρετό και αδιάφορο στην οδήγηση ειναι το Tiguan. Απο εξοπλισμό στις βασικές εκδόσεις το st line υπερέχει με διαφορά. Η διαφορά στην τιμη τους ήταν μολις 100 ευρω αρα το value for money σίγουρα παει στο Ford
-
αυτο ακριβως που γραφω...
βγαζει μια μουνταδα και ενα διεκπαιρεωτικο χαρακτηρα.
καλο παντου πλην τετρα, δεν ξεχωριζει πουθενα.
και η τετρακινηση ειναι μονο για κανενα χιονακι. αν μπεις σε λασπη-χωμα χειμωνα, θα βγεις ανοιξη.
βι-εφ-εμ μπορει, σόου γουάτ? και το νιβα ειναι
το θεωρω κλασσικη περιπτωση που μπορεις να παρεις το καλυτερο σε χαμηλο - μοντεο/φοκους - και παιρνεις αψηλο για το μπουτακι του μιλφατου στο φαναρι.
επισης, τιγκουαν, μια απο τα ιδια, οπου μπορεις να παρεις το καλυτερο σε χαμηλο και παλι φυσικα μοντέο-φοκους αντι πασατ φακλαν.......και για να συμπληρωκω μην παραξηγηθουμε...
ναι θα το επαιρνα οταν ειχα κουτσουβελα και αλλες πρωτεραιοτητες, οπως επηρα το 508.
το πουρνο ομως ειχα παντα διαθεσιμες τριντεντ κανελα μηπως φτιαξω τη διαθεση -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ειναι ενα παλιο πλαισιο με καινουρια καλουδια. Χριεαζεται ανανεωση. Αργει η φορντ σε αυτα. Οταν παρουσιασει το καινουριο οι ανταγωνιστες θα παρουσιασουν ακομα καλυτερη και παλι πισω θα ειναιΗ τωρινή γενιά παρουσιάστηκε το 2013, η bmw να φανταστείς παρουσίασε τον τωρινό άσο (f20) το 2011 (ήμουν κάτοχος). Προς το τέλος της χρονιάς (λογικά) θα παρουσιαστεί το εντελώς νέο kuga όταν η vw θα κάνει στο tiguan ένα facelift. Άρα πιο σύγχρονο θα είναι το ford. Αυτό τι σημαίνει, ότι ξαφνικά το tiguan δεν θα είναι ένα καλό αυτοκίνητο? Ή ότι πάλιωσε?
Επειδη παράλληλα με την αγορά του st line 1.5 dci αγοράσαμε και ενα Tiguan R line 1.5 βενζίνη μπορω να πω με σιγουριά πως το βαρετό και αδιάφορο στην οδήγηση ειναι το Tiguan. Απο εξοπλισμό στις βασικές εκδόσεις το st line υπερέχει με διαφορά. Η διαφορά στην τιμη τους ήταν μολις 100 ευρω αρα το value for money σίγουρα παει στο Ford
Το r line δεν το έχω οδηγήσει αλλά δεν μου κάνει έκπληξη αυτό που λες. Θα στρίβει με ασφάλεια και με μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης (άκου 19αρες ) αλλά σίγουρα δεν θα γίνει gti.
Έγραψα και πιο πάνω ότι έχει φίλος το 'καλό' δίλιτρο tiguan με τα 190 άλογα και dsg και τετρακίνητο. Είναι γρήγορο, είναι αποτελεσματικό αλλά μέχρι εκεί. Είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει με ασφάλεια και σβέλτα 5 άτομα. Δεν σε κάνει να θες να το οδηγήσεις. Αυτό βέβαια κακό δεν είναι για τους περισσότερους. Αλλά να λέμε τα πράγματα ως έχουν και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Επίσης όποτε βλέπει το kuga ειλικρινά το χαζεύει και μου λέει πόσο όμορφο και 'άγριο' είναι το st line. Ειδικά το πίσω μέρος με το black diffuser χαμηλά και τις διπλές εξατμίσεις είναι πανέμορφο. Γενικά είμαι ακόμα ερωτευμένος με το αυτοκίνητο και όποτε παρκάρω στο γκαράζ του ρίχνω πάντα μια δεύτερη ματιά. Και αυτό έχει σημασία στην τελική.
αυτο ακριβως που γραφω...
βγαζει μια μουνταδα και ενα διεκπαιρεωτικο χαρακτηρα.
καλο παντου πλην τετρα, δεν ξεχωριζει πουθενα.
και η τετρακινηση ειναι μονο για κανενα χιονακι. αν μπεις σε λασπη-χωμα χειμωνα, θα βγεις ανοιξη.
βι-εφ-εμ μπορει, σόου γουάτ? και το νιβα ειναι
το θεωρω κλασσικη περιπτωση που μπορεις να παρεις το καλυτερο σε χαμηλο - μοντεο/φοκους - και παιρνεις αψηλο για το μπουτακι του μιλφατου στο φαναρι.
επισης, τιγκουαν, μια απο τα ιδια, οπου μπορεις να παρεις το καλυτερο σε χαμηλο και παλι φυσικα μοντέο-φοκους αντι πασατ φακλαν....Γάτε μου αυτό που γράφεις είναι ολίγον τι αντιφατικό. Χώρια βέβαια ότι αν δεν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα και δεν το στρίψεις (ότι και αν είναι αυτό) συμπεράσματα ασφαλή δεν. Εκτός και έπαιζες με το sync3 στην βόλτα σαν συνοδηγός και χάζευες αφυψηλού δροσερές και μη υπάρξεις
Σε όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας η τετρακίνηση είναι για την χρήση που περιγράφεις. Για σοβαρό off roading υπάρχουν τα τζίμνια, τα λαντ, τα discovery κλπ.
Το focus δεν έχει σε καμία περίπτωση τους ίδιους χώρους και το mondeo είναι μαούνα κοντά 5 μέτρων που όπως και να το κάνεις στην καθημερινότητα δυσκολεύει. Το μιλφάτο θα κοζάρει καταρχήν το σηματάκι στο καπό. Οπότε ένα βασικό gla κάνει καλύτερα για αυτή τη δουλειά.
-
Εγώ μιλάω για st line βενζίνη αυτόματο. Ισχύει πως συγκριτικά με άλλα suv της κατηγορίας του δίνει άλλη σιγουριά και φαίνεται πως ανταποκρινεται καλύτερα. Απλά για εμένα το κάνει αδιάφορο ο κινητήρας του και το σασμαν του τα οποία είναι απαραίτητα για να πεις ότι θα ευχαριστηθεις το στριψιμο του και αυτά που σου προσφέρει. Εφόσον η φορντ επέλεξε να κάνει ένα suv που θα είναι πιο fun to drive θα έπρεπε να του δώσει και τα ανάλογα όπλα, ένα πιο ορεξατο κινητήρα και ένα πιο γρήγορο σασμαν.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ειναι ενα παλιο πλαισιο με καινουρια καλουδια. Χριεαζεται ανανεωση. Αργει η φορντ σε αυτα. Οταν παρουσιασει το καινουριο οι ανταγωνιστες θα παρουσιασουν ακομα καλυτερη και παλι πισω θα ειναι
Η τωρινή γενιά παρουσιάστηκε το 2013, η bmw να φανταστείς παρουσίασε τον τωρινό άσο (f20) το 2011 (ήμουν κάτοχος). Προς το τέλος της χρονιάς (λογικά) θα παρουσιαστεί το εντελώς νέο kuga όταν η vw θα κάνει στο tiguan ένα facelift. Άρα πιο σύγχρονο θα είναι το ford. Αυτό τι σημαίνει, ότι ξαφνικά το tiguan δεν θα είναι ένα καλό αυτοκίνητο? Ή ότι πάλιωσε?
Οταν η φορντ παρουσιασει το κουγκα απλα θα φτασει σε τεχνολογια μειωσης του βαρους τη vw. Οταν θα ξαναβγαλει η vw θα ξανατρεχει η φορντ
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Οταν η φορντ παρουσιασει το κουγκα απλα θα φτασει σε τεχνολογια μειωσης του βαρους τη vw. Οταν θα ξαναβγαλει η vw θα ξανατρεχει η φορντΤώρα που είναι επίσημη η συνεργασία τους θα ανταλλάσσουν και tips μείωσης βάρους.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
σημερον εκανα καμια 80αρια κου μου με ενα κουγκα, μοστλυ αζ συνοδηγος...
ες τι. τετρακουνητο. εκατον ογδοηκοντα και δυο.
αποψις γατου: καλον οχημα. εκπληκτικος εξοπλισμος. βλεπεται - εμπαινα.
επισης αποψις γατου: βαρετον. μου θυμισε το 508. ταξιδευεις τοσο ξεκουραστα οσο και ανεραστα....
κινητηρ: σιγα μην εχει 182. φερνει και κατι σε 11-12αρια στα 150+
πατημα: καλο. εως και πολυ καλο. και βαρετο επισης.αποψις: καλος γαμος. απο συνοικέσιο ομως μονον και με καλη προικα - πλερωμενο ενφια για 8ετια
Ο γάτος είναι ολίγον μαζώχα μου φαίνεται...
Μετά από χρόνια σκληροπυρηνικής τετρακίνησης, αν δεν γίνει το γάλα γιαούρτι στο ταξίδι, δεν ματώσουν τα αυτιά και δεν βγει με κάτι σαν ημικρανία, δεν το φχαριστιέται!
Αααα και να παλεύει με το τιμόνι, το οποίο συν τοις άλλοις πρέπει να έχει κι έναν 'αξιοπρεπή' τζόγο της τάξης του ενός ογδόου της στροφής.
Ε ρε Samurai που σου χρειάζεται... -
Το θεμα με το τριξιμο επιτελους λύθηκε, ειπα να τσεκάρω αυτο που είπατε πως ίσως να προέρχεται απο το πλαστικό της ζώνης. Τελικα μετακίνησα το πλαστικό που ρυθμίζει το ύψος της ζώνης και δια μαγείας το οποίο τριξιμο Ακουγόταν εξαφανίστηκε!! Τωρα αξίζει να παω στο ραντεβού που εχω κλεισει την Πέμπτη για να το φτιάξουν όπως επισης και το σπάνιο τριξιμο στο cd ή δεν αξίζει η οκΗ διαδικασία; Γενικα θεωρώ οτι το να ανοίγουν τα πλαστικά πρεπει να αποφεύγεται αν δεν ειναι κατι σοβαρό. Εσεις τι λέτε;
-
Μου έβγαλε μήνυμα στο Etis και στο Fordpass για Field Service Alert σχετικά με Clutch Slip Detection.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο? -
Μοντέλο / έκδοση;
-
1.5 Ecoboost αγορά Μάρτιος 17.
Σε λίγες μέρες έχω το ετήσιο σέρβις οπότε θα δω τι θα μου πουν -
Εμένα όχι, αλλά στο ΕΤΙΣ πλεον οπως το αλλαξανε δεν εχω πρόσβαση και το ford pass δεν δουλεύει στο iphone!
-
και σε εμένα δεν βγάζει τίποτα, αλλά έχω 1.5 diesel. Πρόσβαση στο ETIS έχω κανονικά, απλά λόγω GDPR κάνουν κάποιες αλλαγές στα accounts.
Ford Kuga