-
Καλησπερα
Προφανως ειχες προ φεισλιφτ f20
Επειδη ειχα φεισλιφτf20 και εχω kuga τωρα σε καμια περιπτωση δεν ειναι πιο ευθυβολο το φορντ
Για στροφιλικι δεν χρειαζεται να το κουβεντιασουμε καν το bmw ηταν αιωνες καλυτερο και ειναι και λογικο κιολας
Πολυ ωραιο το kuga για αυτο που ειναι φτιαγμενο,μονο που δεν ειναι φτιαγμενο να ανταγωνιστει την f20 ουτε σε συμπεριφορα ουτε σε ευθυβολια.
Ουτε καν την βασικη 116dΚαλες γιορτες
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Είχα την 116d MY2013. Φίλε μου δεν είπα πουθενά ότι μπορεί να ανταγωνιστεί το kuga την bmw στα στροφιλίκια (το αντίθετο έγραψα). Δεν μπορεί και λόγω βάρους και λόγω ύψους. Βέβαια το ford (το st line) στρίβει και στρίβει εξαιρετικά για την κατηγορία που ανήκει. Και μάλλον καλύτερα από κάποια αδιάφορα hatch (auris πχ). Αυτό που είπα είναι ότι η ανάρτηση του st line ελέγχει καλύτερα το αμάξωμα και οι κλίσεις στις στροφές είναι μικρότερες από την 116d. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτό διαπιστώνω. Και όπως είπα την bmw την έχω στρίψει πολλές φορές στα όριά της και με το esp εκτός. Δεν ένιωσα ποτέ ανασφάλεια ούτε ήρθα σε δύσκολη θέση. Έχει εξαιρετικό πλαίσιο και τιμόνι αλλά η βασική ανάρτηση μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι μαλακή. Ένα focus st line ή μια giulietta είναι σίγουρα πιο σφιχτά και sport. Άλλο οδηγοκεντρικό και άλλο sport με την κλασική έννοια του όρου. Στην ευθοβολία στην εθνική ειλικρινά δεν βλέπω διαφορά από τον άσο. Ίσα ίσα που το kuga δεν χαμπαριάζει στους δυνατούς πλευρικούς ανέμους ενώ η bmw κούναγε λίγο. Μου αρέσει να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται στις κρίσεις μου.
-
F20 προ και fl δε νομιζω να εχουν διαφορα στην αναρτηση.
Επισης αυτο με τον πλευρικο ανεμο μου κανει εντυπωση μιας κ το σουβ εχει μεγαλυτερη πλευρικη επιφανεια κ υψος. -
Αλλά και αρκετά μεγαλύτερο βάρος. Το smart ξέρεις πόσο κουνάει? Ή ένα μικρό πόλης όπως το 108. Αντιθέτως ένα λεωφορείο είναι ακλόνητο.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σημαντικο παραγοντα παιζει και η γεωμετρια της αναρτησης στο αν κουναει και χανει την πορεια του ή οχι σε πλευρικους ανεμους.
Αλλα πιο συγχρονα αυτοκινητα εχουν ενα ηλεκτρονικο συστημα το οποιο μεσω του αισθητηρα του συστηματος ευσταθιας, ενεργοποιει τα φρενα οπου χρειαζεται προκειμενου να διατηρειται σταθερη η πορεια του αυτοκινητου, ακομα και σε εντονους πλαγιους ανεμους.
Για παραδειγμα στα μικρα αυτοκινητα πολης, το σμαρτ φορφορ το εχει ως στανταρτ.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Σημαντικο παραγοντα παιζει και η γεωμετρια της αναρτησης στο αν κουναει και χανει την πορεια του ή οχι σε πλευρικους ανεμους.Αλλα πιο συγχρονα αυτοκινητα εχουν ενα ηλεκτρονικο συστημα το οποιο μεσω του αισθητηρα του συστηματος ευσταθιας, ενεργοποιει τα φρενα οπου χρειαζεται προκειμενου να διατηρειται σταθερη η πορεια του αυτοκινητου, ακομα και σε εντονους πλαγιους ανεμους.
Για παραδειγμα στα μικρα αυτοκινητα πολης, το σμαρτ φορφορ το εχει ως στανταρτ.
περιεργο μου ακουγεται αυτο, πως μπορεις με τα φρενα να διορθωσεις την επιδραση του ανεμου ;
-
https://www.smart.com/en/en/index/smart ... afety.html
Φρεναρει ξεχωριατα καθε τροχο οπως ακριβως και το συστημα ευσταθειας και ετσι μειωνοντας τη ροπη σε καθε τροχο το αμαξωμα στριβει προς την αλλη κατευθυνση δηλαδη απο εκεινη που ο τροχος εχει την περισσοτερη ροπη.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αλλά και αρκετά μεγαλύτερο βάρος. Το smart ξέρεις πόσο κουνάει? Ή ένα μικρό πόλης όπως το 108. Αντιθέτως ένα λεωφορείο είναι ακλόνητο.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν θα το έλεγα...
Σχετικά με την F20, μου είχε φανεί κι εμένα πολύ μαλακή, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι το Kuga ελέγχει καλύτερα τις ταλαντώσεις, δεδομένου ότι το Focus (Mk3 ομολογουμένως), δεν το έκανε. Η Giulietta ήταν αχτύπητη σε αυτόν τον τομέα!
-
Εχει βγει το κουγκα υπεραυτοκινητο[emoji16][emoji16][emoji16]
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλλά και αρκετά μεγαλύτερο βάρος. Το smart ξέρεις πόσο κουνάει? Ή ένα μικρό πόλης όπως το 108. Αντιθέτως ένα λεωφορείο είναι ακλόνητο.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν θα το έλεγα...
Σχετικά με την F20, μου είχε φανεί κι εμένα πολύ μαλακή, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι το Kuga ελέγχει καλύτερα τις ταλαντώσεις, δεδομένου ότι το Focus (Mk3 ομολογουμένως), δεν το έκανε. Η Giulietta ήταν αχτύπητη σε αυτόν τον τομέα!
Δία αν μιλάμε για τυφώνα επιπέδου κατρίνα απογειώνονται και σπίτια, πλάκα κάνεις?
Σε φυσιολογικές συνθήκες με δυνατούς ανέμους ένα λεωφορείο απλά δεν χαμπαριάζει τίποτα ενώ στις ίδιες συνθήκες ένα αυτοκίνητο μπορεί να μετατοπιστεί μερικά μέτρα από μια δυνατή ριπή ανέμου. Μου έχει τύχει σε celica στην κακιά σκάλα (ήμουν συνοδηγός) και αλλάξαμε σχεδόν λωρίδα.
Οι αναρτήσεις του kuga (τονίζω του st line γιατί δεν έχω άποψη για το απλό) ελέγχουν εξαιρετικά πλεύσεις και κλίσεις. Σαφώς και δεν είναι τραπέζι αλλά στην εθνική πχ με 150 και σε κυματοειδείς ανωμαλίες εκεί που η bmw έκανε λιγάκι τραμπάλα το kuga περνάει ακλόνητο. Η ανάρτηση του kuga διαβάζει σαφώς περισσότερο τον δρόμο. Η diesel που είχα ήταν η έκδοση efficient dynamics και ήταν λίγο χαμηλωμένη σε σχέση με τις άλλες. Μάλλον είχε μαλακά ελατήρια και πιο σφιχτά αμορτισέρ με αποτέλεσμα το rebound να μην είναι το ιδανικό. Η alfa, αν και την έχω οδηγήσει πολύ λίγο, είναι σίγουρα εξαιρετική σε αυτόν τον τομέα. Το focus mk3 (προ f/l) ήταν όπως το λες και το διόρθωσαν εν πολλοίς στο f/l. Αλλά δεν έχει σχέση αυτό με την ανάρτηση και το πώς είναι στημένο το kuga.
Εχει βγει το κουγκα υπεραυτοκινητο[emoji16][emoji16][emoji16]
Α, όλα και όλα. Το υπεραυτοκίνητο είναι το tiguan και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας εδώ μέσα (γιατί τον έφαγε το μαύρο φίδι.... τα τρολς ήθελα να πω)
-
Κι εμένα μου έχει τύχει σε φορτηγό να αλλάξει λωρίδα. Ποτέ σε αυτοκίνητο! Επίσης στο βίντεο όπως είδες, τα αυτοκίνητα δεν ανετράπησαν, αλλά το φορτηγό τουμπάρισε! Για αυτό σε τέτοιες συνθήκες βγαίνουν απαγορευτικά για ψηλά οχήματα.
-
Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτέ φορτηγό ή λεωφορείο να αλλάζει λωρίδα. Ενώ μου έχει τύχει σε toyota celica (μισή λωρίδα). Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ γιατί σε τέτοιες συνθήκες σηκώνω το πόδι από το γκάζι και οδηγάω το δυνατόν αμυντικά. Το φορτηγό στο video είναι προφανώς άδειο, αν είχε 20 τόνους φορτίο πιστεύεις ότι θα γινόταν το ίδιο? Πάντως λεωφορείο δεν υπάρχει περίπτωση να κουνάει περισσότερο (βασικά έχω να μπω σε κτελ από φοιτητής αλλά στην κακιά σκάλα που είναι κλασικό σημείο με δυνατούς ανέμους ποτέ δεν κούναγαν) από ένα μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο. Η 116 ναι μεν δεν είχε μετατοπίσεις αλλά σίγουρα κούναγε περισσότερο και από το kuga και από άλλα αυτοκίνητα (μεγάλα) που έχω οδηγήσει. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν δημιουργούσε ανασφάλεια. Επίσης στην ευθυβολία στην εθνική δεν παίζει ρόλο και το μεταξόνιο? Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Ενώ σε κλειστό στροφιλίκι το αντίθετο.
-
Υπάρχουν ένα - δύο σημεία στην κακιά Σκάλα ειδικά στο τέλος των στροφών με κατεύθυνση προς Αθήνα που δίνουν πάρα πολύ δυνατές ριπές κάποιες φορές , πραγματικά χρειάζεται διόρθωση με το τιμόνι , είναι λες και ένα τεράστιο πόδι να δίνει κλωτσιά από πλάγια στο αυτοκίνητο.
Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Βασικά και στα 2 ρεύματα το ίδιο ισχύει. Αν είσαι χαλαρός με το ένα χέρι στο τιμόνι και αρκετά χιλιόμετρα είναι πολύ πιθανό να αιφνιδιαστείς. Και αυτό ισχύει σχεδόν πάντα σε αυτά τα σημεία. Το σίγουρο είναι ότι ένα μικρό και ελαφρύ όχημα είναι σίγουρα πιο ευαίσθητο σε τέτοιες συνθήκες.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Βασικά και στα 2 ρεύματα το ίδιο ισχύει. Αν είσαι χαλαρός με το ένα χέρι στο τιμόνι και αρκετά χιλιόμετρα είναι πολύ πιθανό να αιφνιδιαστείς. Και αυτό ισχύει σχεδόν πάντα σε αυτά τα σημεία. Το σίγουρο είναι ότι ένα μικρό και ελαφρύ όχημα είναι σίγουρα πιο ευαίσθητο σε τέτοιες συνθήκες.Το τιγκ που κολλαει? Ειπα εγω πως ειναι καλυτερο απο το golf σε στησιμο η απο αλλο μικρομεσαιο? Ενταξει υπαρχει ενας ενθουσιασμος αλλα χαλαρωσε λιγο. Δε γινεται μολις πουμε κατι αντιθετο να τρελενεστε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εμένα μου έχει τύχει σε φορτηγό να αλλάξει λωρίδα. Ποτέ σε αυτοκίνητο! Επίσης στο βίντεο όπως είδες, τα αυτοκίνητα δεν ανετράπησαν, αλλά το φορτηγό τουμπάρισε! Για αυτό σε τέτοιες συνθήκες βγαίνουν απαγορευτικά για ψηλά οχήματα.δια αυτοκινητα ισως οχι, αλλα ατοζ πρωτη γενια?
στη αποπανω που λενε κατηφορουλα κατεβαινα με λαγουδιερα στις 27 μοιρες.
αλλαζε λωριδα και με φταρνισμα -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Βασικά και στα 2 ρεύματα το ίδιο ισχύει. Αν είσαι χαλαρός με το ένα χέρι στο τιμόνι και αρκετά χιλιόμετρα είναι πολύ πιθανό να αιφνιδιαστείς. Και αυτό ισχύει σχεδόν πάντα σε αυτά τα σημεία. Το σίγουρο είναι ότι ένα μικρό και ελαφρύ όχημα είναι σίγουρα πιο ευαίσθητο σε τέτοιες συνθήκες.
Το τιγκ που κολλαει? Ειπα εγω πως ειναι καλυτερο απο το golf σε στησιμο η απο αλλο μικρομεσαιο? Ενταξει υπαρχει ενας ενθουσιασμος αλλα χαλαρωσε λιγο. Δε γινεται μολις πουμε κατι αντιθετο να τρελενεστε
Κατά πρώτον κουόταρες λάθος ποστ. Κατά δεύτερον εσύ έκανες ειρωνικό σχόλιο χωρίς να υπάρχει λόγος. Οπότε απάντησα σε ανάλογο ύφος. Το σίγουρο είναι ότι δεν τρελάθηκα ούτε με πείραξε, το αντίθετο μάλλον ισχύει. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε συνεχώς στη λογική ποιος την έχει μεγαλύτερη
δια αυτοκινητα ισως οχι, αλλα ατοζ πρωτη γενια?
στη αποπανω που λενε κατηφορουλα κατεβαινα με λαγουδιερα στις 27 μοιρες.
αλλαζε λωριδα και με φταρνισμαΓάτε υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα που είναι αρκετά ευαίσθητα και όχι μόνο εκείνο το atos. Δεν καταλαβαίνω γιατί προκαλεί εντύπωση ότι ένα suv μπορεί να κουνάει λιγότερο από ένα hatch.
Και σίγουρα δεν μετράει μόνο η αεροδυναμική. Λέτε η lamborgini urus και η cayenne turbo (που δεν είναι περίπτερα αλλά διαμερίσματα) να κουνάνε μετά τα 250? -
Τυχερός είσαι και σου εύχομαι να μην σου τύχει να δεις φορτηγό, ή άλλο βαρύ όχημα, να το παίρνει ο αέρας.
Συγκρίσεις μπορούν να γίνουν μόνο αν δύο αυτοκίνητα πέσουν ακριβώς στον ίδιο άνεμο, με την ίδια ταχύτητα κλπ. Η φυσική όμως λέει ότι το ψηλό όχημα πάντα είναι σε δυσχερέστερη θέση. Ας μην μπλέκουμε τώρα με ευθυβολία, άλλο θέμα είναι αυτό. -
Δεν νομίζω ότι έχουν τουμπάρει πολλά φορτηγά στην Ελλάδα από αέρα. Επίσης η διαφορά του ύψους μεταξύ ενός hatch ή sedan και ενός σύγχρονου suv δεν είναι δα και τόσο μεγάλη. Πλέον έχουν και αυτά φροντισμένη αεροδυναμική. Στην έννοια της ευθυβολίας κατά τη γνώμη μου συμπεριλαμβάνεται και το πόσο επηρεάζεται το αμάξωμα από πλευρικούς ανέμους.
Επίσης εκτός από το ύψος και την αεροδυναμική σημαντικός παράγοντας είναι το βάρος. Αυτό που λες έχει βάση αν μιλάμε για οχήματα ακριβώς ίδιου βάρους αλλά διαφορετικού ύψους. Άρα το συμπέρασμα ότι επειδή ένα αυτοκίνητο είναι πιο ψηλό είναι λιγότερο ευθύβολο -χωρίς να συνυπολογίσουμε άλλους παράγοντες- είναι άτοπο. -
Σήμερα κάναμε μια βόλτα 100χλμ σε ορεινό χωριό της Εύβοιας. 5 ενήλικες στο αυτοκίνητο. Καμία υστέρηση του κινητήρα σε στροφιλικι, καθόλου κρέμασμα ακόμα και με 3η στο κιβώτιο. Όλοι βγήκαμε ατσαλάκωτοι. Πολύ το ευχαριστήθηκα.
Ford Kuga