-
Γεια χαρα στα μελη του φορουμ. Τον Οκτωβριο του 2010 συγκενικο μου προσωπο εκανε το λαθος να αποφασισει να εισαγει πετρελαιοκινητο αυτοκινητο απο Γερμανια. (Mercedes A180cdi 2005) Εκει ξεκιναει η περιπετεια. Το αυτοκινητο ηρθε εκτελωνιστηκε κανονικα μεσα σε ελαχιστες μερες. Περασε το ΚΤΕΟ του. Λογω της εφαρμογης των νεων τελων κυκλοφοριας αποφασιστηκε να βγαλει αδεια απο 1/11/2010 οποτε μεχρι τοτε ενοικιαζομενο αυτοκινητο. Με την εναρξη της εφαρμογης αρχιζει η περιπετεια σε επαρχιακο γραφειο συγκοινωνιων. Οι φωστηρες με τις τεραστιες τεχνικες γνωσεις δεν μπορουν να βρουν τις εκπομπες ρυπων του μοντελου. Αποφαση να πατε στην εφορια να σας βγαλουν τι ειναι να πληρωσετε και μετα ελατε απο εδω. Εφορια:Ειναι τελειως ηλιθιοι ? Τι δουλεια εχουμε εμεις ? Κεντρικα του υπουργειου: Εχουμε μια συσκεψη μεθαυριο (καπου 10 συσκεψεις μεχριι τωρα) για να δοθουν οδηγιες, εγκυκλιοι, θεια φωτιση στα τοπικα γραφεια. Συμπληρωνεται ενας μηνας και ακομα δεν μπορουν να βγαλουν ακρη. Φυσικα οι εκπομπες CO2 ειναι 137γραμμαρια (20δευτερολεπτα στο google)και τα τελη πρεπει να ειναι 137 ευρω. Απαντηση βεβαια των υπαλληλων, και που το ξερω εγω... Δεν μπορω να βρω το μοντελο αυτο... Φαντασου να ειχαν να κανουν με κανενα χειροποιητο συλλεκτικο... Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο επισημο εγγραφο που να αναγραφει το CO2 για να δοθει τελος στην περιπετεια και να μπορεσει η κοπελα-ιδιοκτητρια να απαλαγει απο τα εξοδα ενοικιαζομενου ? Ευχαριστω.
-
Γεια χαρα στα μελη του φορουμ. Τον Οκτωβριο του 2010 συγκενικο μου προσωπο εκανε το λαθος να αποφασισει να εισαγει πετρελαιοκινητο αυτοκινητο απο Γερμανια. (Mercedes A180cdi 2005) Εκει ξεκιναει η περιπετεια. Το αυτοκινητο ηρθε εκτελωνιστηκε κανονικα μεσα σε ελαχιστες μερες. Περασε το ΚΤΕΟ του. Λογω της εφαρμογης των νεων τελων κυκλοφοριας αποφασιστηκε να βγαλει αδεια απο 1/11/2010 οποτε μεχρι τοτε ενοικιαζομενο αυτοκινητο. Με την εναρξη της εφαρμογης αρχιζει η περιπετεια σε επαρχιακο γραφειο συγκοινωνιων. Οι φωστηρες με τις τεραστιες τεχνικες γνωσεις δεν μπορουν να βρουν τις εκπομπες ρυπων του μοντελου. Αποφαση να πατε στην εφορια να σας βγαλουν τι ειναι να πληρωσετε και μετα ελατε απο εδω. Εφορια:Ειναι τελειως ηλιθιοι ? Τι δουλεια εχουμε εμεις ? Κεντρικα του υπουργειου: Εχουμε μια συσκεψη μεθαυριο (καπου 10 συσκεψεις μεχριι τωρα) για να δοθουν οδηγιες, εγκυκλιοι, θεια φωτιση στα τοπικα γραφεια. Συμπληρωνεται ενας μηνας και ακομα δεν μπορουν να βγαλουν ακρη. Φυσικα οι εκπομπες CO2 ειναι 137γραμμαρια (20δευτερολεπτα στο google)και τα τελη πρεπει να ειναι 137 ευρω. Απαντηση βεβαια των υπαλληλων, και που το ξερω εγω... Δεν μπορω να βρω το μοντελο αυτο... Φαντασου να ειχαν να κανουν με κανενα χειροποιητο συλλεκτικο... Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο επισημο εγγραφο που να αναγραφει το CO2 για να δοθει τελος στην περιπετεια και να μπορεσει η κοπελα-ιδιοκτητρια να απαλαγει απο τα εξοδα ενοικιαζομενου ? Ευχαριστω.
-
-
Στην αντιπροσωπεια τα ξερουν .
Δεν θα επρεπε να σας δωσουν ,απο τον εμπορο της Γερμανιας,καποιο χαρτι που να τα αναγραφει αυτα; -
Για πέρνα και απο κανένα δημόσιο ΚΤΕΟ μπας και μπορέσεις να βγάλεις άκρη απο εκεί.
-
παρε τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια της mercedes για να σου δωσουν μια βεβαιωση
-
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τους όποιους «φωστήρες» αναφέρεις θα τονίσω 2 θέματα.
1- είναι πρακτικώς αδύνατον να υπάρχουν λίστες με τις εκπομπές ρύπων από ΟΛΑ τα μοντέλα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικά όσα δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα.
2- καλός ο γούγλης αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη πηγή πληροφοριών με την καμμία.
Για αυτό το λόγο προτείνω και εγώ χαρτί από αντιπροσωπεία εδώ ή αντίστοιχα από την Γερμανία. (αν και το τελευταίο μπορεί να χρειαστεί επίσημη μετάφραση αν είναι στα γερμανικά.)
-
Πιστοποιητικο συμορφωσης για την Ε.Ε δεν εχει το αυτοκινητο....???
Ειναι ενα εντυπο που αναφερει αναλυτικα ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα και καταναλωσεις,εκπομπες ρυπων....κ.λ.π -
Πληροφοριακά απο την Γερμανική σελίδα αναφέρει τα παρακάτω για το A180 CDI. (το 138 μάλλον μικτά, τα δε άλλα στην παρένθεση για το αυτόματο).
CO₂-Emissionen kombiniert (g/km)² : 128–138 (142–154).Σε κάποιο σημείο της σελίδας αναφέρει:
Weitere Informationen zum offiziellen Kraftstoffverbrauch und den offiziellen spezifischen CO2-Emissionen neuer Personenkraftwagen können dem 'Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch und die CO2-Emissionen neuer Personenkraftwagen' entnommen werden, der an allen Verkaufsstellen und bei der Deutschen Automobil Treuhand GmbH unentgeltlich erhältlich ist.
Αν καταλαβα καλά αυτό το Deutschen Automobil Treuhand GmbH (http://www.dat.de) δίνει 'επίσημα' στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών καυσαερίων. Είναι κάποια κρατική υπηρεσία ή κάτι άλλο επίσημο?
Και κάτι άλλο. Κατα τον εκτελωνισμό προσκομίζεται μεταξύ άλλων και το:
- Δήλωση Άφιξης Οχήματος (Δ.Α.Ο.) - Την κάνετε στο τελωνείο, με την άφιξη του αυτοκινήτου στη χώρα.
- Το τιμολόγιο αγοράς ή το ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από την αρμόδια Προξενική Αρχή, εφ' όσον έχει αγορασθεί από ιδιώτη, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ο Φ.Π.Α. και πιθανώς και η ευρωπαϊκή οδηγία, στην οποία ανήκει το όχημα.
- Έγκριση τύπου οχήματος ή **πιστοποιητικό για την αντιρρυπαντική τεχνολογία του αυτοκινήτου **- Το προμηθεύεστε είτε από τη Νομαρχία, είτε από τον Έλληνα αντιπρόσωπο της μάρκας του αυτοκινήτου.
- Ξένη άδεια κυκλοφορίας.
- Ειδικό επαληθευτικό δελτίο αξίας - Συμπληρώνεται στο τελωνείο, με βάση τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και περιλαμβάνει το τελικό φορολογητέο ποσό.
Αυτό το πιστοποιητικό (στο 3.) δεν αναφέρει gr CO2?
-
Δυστυχως τα εγγραφα απο γερμανια δεν αναγραφουν τιμες για co2 εχουν κενο . Βεβαια εχουν στοιχεια για ολα τα μοντελα που κυκλοφορησαν αλλα ειναι τοσο ασχετοι που δεν μπορουν να βρουν ποιο απο ολες τις εκδοσεις ειναι στο συστημα τους στον υπολογιστη. Μαλλον η μονη λυση θα ειναι τηλεφωνο στη mercedes , ελπιζοντας οτι αυτοι θα εχουν καποια ιδεα η θα μπορουν να εκδοσουν καποιο εγγραφο. Για να φανταστειτε το μεγεθος της ασχετοσυνης υπαλληλος προτεινε να βγαλει αδεια και τελη με το παλιο συστημα το οποιο εχει καταργηθει...
-
Ο χρήστης RoryG έγραψε:
Δυστυχως τα εγγραφα απο γερμανια δεν αναγραφουν τιμες για co2 εχουν κενο . Βεβαια εχουν στοιχεια για ολα τα μοντελα που κυκλοφορησαν αλλα ειναι τοσο ασχετοι που δεν μπορουν να βρουν ποιο απο ολες τις εκδοσεις ειναι στο συστημα τους στον υπολογιστη. Μαλλον η μονη λυση θα ειναι τηλεφωνο στη mercedes , ελπιζοντας οτι αυτοι θα εχουν καποια ιδεα η θα μπορουν να εκδοσουν καποιο εγγραφο. Για να φανταστειτε το μεγεθος της ασχετοσυνης υπαλληλος προτεινε να βγαλει αδεια και τελη με το παλιο συστημα το οποιο εχει καταργηθει...επειδη και εγω απο γερμανια εχω φερει αμαξι και ειχα το ιδιο προβλημα, η αντιπροσωπεια μου εστειλε εγγραφο με τα στοιχεια του κινητηρα και εκανα την δουλεια μου.
Τελη κυκλοφοριας-αθανατο Ελληνικο δημοσιο