-
Ναι έχεις δίκιο! Μίλησα για παιδιά και όχι για μωρά. Αυτά είναι άλλο θέμα και όντως χρειάζονται 4-πορτο. Πάντως τα ανοιχτά τα θεωρώ τα πιο άχρηστα αυτοκίνητα.
-
καλησπέρα..
εγώ λέω να πουλήσεις[ξεφορτωθείς] τα 2 πεζώ και το smart [έχεις κέρδος, μαζί με τα extra έξοδα ~12000euro] και παίρνεις[για την γυναίκα] ένα 4πορτο αυτόματο μεταχειρισμένο με 5000e!!!
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/542946/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/931056/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1007640/ -
Πραγματικά έχω συγκινηθεί με την ανταπόκριση. Έχω αλλάξει και εγώ διάφορες γνώμες διαβάζοντας και αυτές του κόσμου που παρατίθενται εδώ. Ναι είναι κρίμα και άδικο να φύγει τόσο λίγο το σσ και δεν το έχω χαρεί όσο θα ήθελα ειδικά με το μπλοκέ. Απο την άλλη δεν διαθέτω ιδιόκτητο κλειστό γκαράζ οπότε και πινακίδες να δώσω θα πιάσω μια θέση στο πεζοδρόμιο και θα με βρίζουν όπως βρίζω και εγώ με τα παρατημένα για διάφορους λόγους αυτοκίνητα. Αν και οικονομικά χάνω 3-4χιλιάρικα με το 206 σε αυτή τη τιμή απο την άλλη τα πάγια είναι αρκετά μεγάλα (συγνώμη αλλά δεν αφήνω τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς μικτή αν κουνιέται) και αυτή τη στιγμή δεν περισεύουν ιδιαίτερα λεφτά για διασκέδαση κάθε είδους (δεν παραπονιέμαι μια χαρά περναώ παίζοντας με το μπέμπη και βλέποντας ταινίες και παίζοντας επιτραπέζια συν τα παιχνίδια ενηλίκων όταν ο μικρός κοιμάται απο κλαμπ, εστιατόρια κτλ). Εκδρομές έκανα πάρα πολύ συχνά αλλά απο τη γέννηση του παιδιού όχι τόσο ελπίζω όμως να κάνω περισότερες σύντομα καθώς τώρα μεγαλώνει και δεν κουράζεται τόσο γρήγορα όπως όταν ήταν μωρό. Το τελειωτικό στο δίλημα είναι οτι όταν γίνουν καλύτερα τα οικονομικά μου θα μπορούσα να πάρω ένα παλιό αυτοκίνητο με επιδόσεις για ειδική χρήση διασκέδασης με λίγα χρήματα (για χρήση σε πίστα ή χώμα ή καρτ θα δούμε όταν βρεθούν λεφτά) βέβαια σίγουρα δεν θα είναι πένα όπως το πεζάκι μου αλλά δεν θα χρειαστεί να το συντηρώ και όσο δεν το αντέχω. Ήδη για δουλειά πάω με το λεωφορείο και έχω κόψει βενζίνες κτλ πολύ. Το μηχανάκι που κάποιοι πρότειναν δεν παίζει σαν λύση για δύο λόγους πρώτον έχω αποτύχει 3 φορές στο δίπλωμα άρα μάλλον δεν είναι για μένα και δεύτερον είναι ανασφαλές και δεν θα ήθελα να αφήσω χωρίς πατέρα το μικρό αν χτύπα ξύλο γίνει κάτι. Ευτυχώς όπως είπα και πιο πριν άλλα δάνεια δεν υπάρχουν, ούτε νοίκι οπότε η δόση του κρουζ είναι το μόνο που έχουμε να βαραίνει τον προύπολογισμό πέρα απο τα καθημερινά. Το σμαρτ σύμφωνα με όλα όσα διαβάζω αλλά και από τη δική μου εμπειρία οδηγώντας το μάλλον πρέπει να φύγει αλλά επειδή η γυναίκα μου δεν έχει άκομη πολλή εμπειρία σαν οδηγός και το αυτόματο τη βοηθάει να σκέφτεται ένα πάραγοντα λιγότερο σκέφτομαι αν αντέξω να το δώσω σε ένα 6μηνο με χρόνο όταν θα έχει αποκτήσει πιο αυτοπεποίθηση ως οδηγός. Το 106 εφόσον φέτος τα τέλη αποσυνδέθηκαν πάλι απο την ηλικία έχει μειωμένα πάγια έξοδα , από προβλήματα έχιε κάτι ψιλά ηλεκτρονικά. Δεν αξίζει να πουληθεί αφού δεν πιάνει κάτι και τα πάγια του τα καλύπτει η σύνταξη της μάνας μου. Αν μπορέσουν η γυναίκα και η μάνα μου να συμφωνήσουν στη χρήση τότε το σενάριο να δωθούν και τα δύο (σμαρτ 106) για ένα νέο μικρό αυτόματο παίζει δυνατά. Για όσους ρώτησαν ο χώρος αποσκευών του 206 είναι 330 αλλά με περίεργο σχήμα που τον κάνει δύσκολο για πλήρη εκμετάλευση. Το Κρουζ από ότι βλέπω στο καρ.γρ τα πουλάνε 15500-18000 το θέμα είναι όμως αν τα αγοράζει κανείς σε αυτή τη τιμή. Απλώς αν κρατήσω το 206 σε λίγα χρόνια θα πρέπει να ξαναψάξω για αυτοκίνητο ενώ αν κρατήσω το Κρουζ μπορώ να το κρατήσω μέχρι να τα φτύσει (εκτός αν γίνω πολύτεκνος ). Το μόνο αλλά εδώ είναι το διοξείδιο του Κρουζ που είναι 220 γραμμάρια αν πάνε όλα με βάσει αυτό σαν τέλη. Μόλις τώρα είδα στο ρικάρντο οτι κάποιος πρόσφερε 9500 ευρώ και έτσι έκλεισε η προσφορά με αυτά τα λεφτά είμαι ικανοποιημένος δεδομένων των συνθηκών οπότε το 206 φεύγει οι μοντ μπορούν να κλειδώσουν το τόπικ. Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων σας. Αν αποφασίσω να πουλήσω το σμαρτ θα ενημερώσω 1-2 χρήστες που ενδιαφέρθηκαν.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
.... οπότε το 206 φεύγει οι μοντ μπορούν να κλειδώσουν το τόπικ. Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων σας. Αν αποφασίσω να πουλήσω το σμαρτ θα ενημερώσω 1-2 χρήστες που ενδιαφέρθηκαν.[/u]Το θέμα πήρε το δρόμο προς την λύση του και κλειδώνεται όπως ζητήθηκε. Μπορεί να ανοιχτεί πάλι αν ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο.
Ποια 2 να κρατήσω και ποια 2 να πουλήσω?