-
Repost
-
Repost
-
Αυτό είναι θέμα.
Δεν ξέρω όμως αν θέλω να συμμετάσχω, αν το κάνω θα μαζέψω τις περισσότερες ντομάτες που θα έχει μαζέψει άνθρωπος σε φόρουμ -
Ένα από τα βασικά (ίσως το βασικότερο) προβλήματα του σχολείου:
-
Άτσα ο drifter : 'La Pianiste' με την Isabelle Huppert
Behind her assured façade, she is a woman whose sexual repression verges into full-fledged desperation and is manifested in a long list of paraphilias, including (but by no means limited to) voyeurism and sadomasochistic fetishes such as sexual self-mutilation. Upon meeting Walter Klemmer (Benoît Magimel), a charming 17-year-old engineering student from a bourgeois background, they begin to obsess one another.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Piano_Teacher -
Βασικά εγώ θα ήθελα από το σχολείο να εξασφαλίζει υψηλούς βαθμούς στο παιδί μου ώστε να μπορεί να ψηφίζει
-
Αφού εσύ δε θέλεις να ψηφίζεις, γιατί να ψηφίζει το παιδί σου ?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Άτσα ο drifter : 'La Pianiste' με την Isabelle HuppertBehind her assured façade, she is a woman whose sexual repression verges into full-fledged desperation and is manifested in a long list of paraphilias, including (but by no means limited to) voyeurism and sadomasochistic fetishes such as sexual self-mutilation. Upon meeting Walter Klemmer (Benoît Magimel), a charming 17-year-old engineering student from a bourgeois background, they begin to obsess one another.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Piano_Teacher' charming 26-year-old engineering student from a bourgeois background...'
Μέχρι που εμφανίστηκε με την ΕΥΑ και το bourgeois background συνετρίβη -
Είναι η Huppert με το κλειστό u koutsan ?
κι εσύ ρε παιδί μου, τόση κάψα να ψηφίσει
ένα από αυτά που συγκράτησα στο βίντεο ήταν η παρατήρηση του παίχτη για το linearity του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
ΤΟ βίντεο θα αρέσει και στο μάνο πάντως, τα χώνει καργα στη νοοτροπία να γίνουμε όλοι καθηγητές πανεπιστημίου
εγώ θα περιμένω να εκφραστούν οι γηραιότεροι πρώτα, είμαι περίεργος να δώ τί περιμένουν οι γονείς
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αφού εσύ δε θέλεις να ψηφίζεις, γιατί να ψηφίζει το παιδί σου ?Είχα ετοιμάσει ένα μικρό κατεβατούλι σε PS ειρωνευόμενο το 'ιερό καθήκον του nass', όπως το ονόμασα, αλλά λέω ας μη βγω εκτός θέματος εξ'αρχής και το έσβησα!!
Το χρειαζόταν ο πισινός σου όμως -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Άτσα ο drifter : 'La Pianiste' με την Isabelle Huppert
Behind her assured façade, she is a woman whose sexual repression verges into full-fledged desperation and is manifested in a long list of paraphilias, including (but by no means limited to) voyeurism and sadomasochistic fetishes such as sexual self-mutilation. Upon meeting Walter Klemmer (Benoît Magimel), a charming 17-year-old engineering student from a bourgeois background, they begin to obsess one another.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Piano_Teacher' charming 26-year-old engineering student from a bourgeois background...'
Μέχρι που εμφανίστηκε με την ΕΥΑ και το bourgeois background συνετρίβη/quote]σου διόρθωσα λίγο τις φάτσες
(είδα έναν εφιάλτη χτες με την εύα, ότι κυνήγαγα ένα ταχύπλοο και με ψ#λιασε )
ε όχι ρε κουτσαν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είναι η Huppert με το κλειστό u koutsan ?Το ακριβώς αντίθετο : το συγκεκριμένο είναι με ολάνοιχτο στόμα, δηλ ΟΟΟΟΟΟ
-
Η ερώτηση όπως τίθεται λαμβάνει ή δε λαμβάνει υπόψη της το εκπαιδευτικό σύστημα εν γένει ? Πχ. το ποιό μάθημα θα κάνουν τα παιδιά σε οποιοδήποτε σχολείο καθορίζεται σε σχεδόν ασφυκτικό βαθμό κεντρικά και άρα το σχολείο έχει περιθώρια διαφοροποίησης.
Αν δηλ. πω 'δε θέλω να παπαγαλίζουν' θα είμαι φάουλ διότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στημένο για την παπαγαλία.
Ή μιλάμε καθαρά θεωρητικά ?
-
Λοιπόν του το πηδήξαμε το θέμα του Δριφτ και νομίζω αξίζει καλύτερης τύχης
Φίλε θα μπορέσω να απαντήσω όσο πιο εμπεριστατωμένα μπορώ σε λίγο καιρό.
Ο λόγος είναι πως ο μικρούλης έχει μόλις 1 μήνα στην πρώτη δημοτικού και επειδή συνεργαζόμαστε στις εργασίες του σχολείου βλέπω κάποια καλά αλλά βλέπω και τα ίδια λάθη όπως αυτά που συνάντησα εγώ ως πρωτάκι τη δεκαετία του 70
Θέλω λίγο χρόνο λοιπόν, αφ'ενός να δω μόνος μου κάποια πράγματα, αφ'ετέρου να μπορέσει ο ίδιος ο γιος μου ως άμεσα ενδιαφερόμενος να μου πει τι σιχαίνεται πιο πολύ. Προς το παρόν σιχαίνεται το 95% περίπου από τα πράγματα που κάνει, άλλα είναι νωρίς ακόμα για να βγεί συμπέρασμα -
Ενα κολεγιο θα ηθελα να ηταν το σχολειο μου.Και να ακολουθουσαμε την υλη του εξωτερικου.Απο οτι εχω μαθει τα μαθηματικα/φυσικη που κανω εγω τα κανουν στο πανεπηστημιο στο εξωτερικο.
-
Από που περνάει το σχολικό για Τόκιο ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Από που περνάει το σχολικό για Τόκιο ;Μολις βγεις απο το σπιτι σου στα 3/4 του δρομου στο μικρο στενακι θα δεις ενα σχολικο Ιαπωνικο.Χωσου μεσα!
-
Να μην υπαρχει παραπαιδεια, γινεται???
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ερώτηση όπως τίθεται λαμβάνει ή δε λαμβάνει υπόψη της το εκπαιδευτικό σύστημα εν γένει ? Πχ. το ποιό μάθημα θα κάνουν τα παιδιά σε οποιοδήποτε σχολείο καθορίζεται σε σχεδόν ασφυκτικό βαθμό κεντρικά και άρα το σχολείο έχει περιθώρια διαφοροποίησης.Αν δηλ. πω 'δε θέλω να παπαγαλίζουν' θα είμαι φάουλ διότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στημένο για την παπαγαλία.
Ή μιλάμε καθαρά θεωρητικά ?
βλέποντας τα βίντεο, σκέφτηκα μια καθαρά θεωρητική προσέγγιση, αν θες, αφιέρωσε λίγο χρόνο και δες τα, ιμο, λέει πολύ ενδιαφέρονται πράγματα, μέσα σε όλα τα άλλα, και την ανάγκη revolution and not evolution of our educational system
προφανώς ο καθένας μπορεί να γράψει για ό,τι θέλει έτσι
-
Το σχολείο -όπως και η εργασία- αποτελούν γρανάζια της ίδιας μηχανής κιμά.
'Χρήσιμα' να βγάλουν 'σωστούς και υπεύθυνους' πολίτες, από αυτούς που πιστεύουν ότι η μόρφωση είναι συνώνυμο σε μια σειρά PhD, JBL, TNT και 3 αβγά με μπέηκον και η δουλειά ο τρόπος να πεθάνει η ...μητέρα κάθε κακού.Απαραίτητο λοιπόν να 'πλάσει' την συντριπτική πλειοψηφία των αυριανών ζόμπι. Εντελώς ακατάλληλο όμως για οποιονδήποτε ξεφεύγει από αυτό το μοντελάκι. Και ευτυχώς, γιατί κάποιοι πρέπει να ξεφεύγουν ώστε να συνεχίζει το είδος.
Όσο για την ερώτηση του τίτλου... Το μόνο που θα ήθελα από το σχολείο θα ήταν να μάθει γραφή και ανάγνωση στα παιδιά μου, χωρίς την 'ευγενική' προσπάθεια να τους κάνει 'σκεπτόμενους και υπεύθυνους πολίτες', 'χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας' με 'κριτική σκέψη' και 'βαθύτερες ανησυχίες'.
Γιατί όσοι έχουν κάμποσα χρόνια παιδιά στο σχολείο και το όνειρό τους δεν είναι να γίνουν 'καλοί επιστήμονες και χρήσιμοι στην ...κοινωνία' θα έχουν παρατηρήσει ότι το σχολείο δεν προετοιμάζει ανθρώπους να γίνουν ευτυχισμένοι, αλλά γρανάζια. Και πολλές φορές την προετοιμασία την κάνουν άτομα που δεν θα τους εμπιστευόμασταν ούτε το σκύλο μας να τον πάνε για κατούρημα. Και πάντα το βασικό σχέδιο το ετοιμάζουν ...αντιπρόσωποι του λαού οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση γιατί ήταν πρωταγωνιστές σε σαπουνόπερες, μοντέλα ή κλωτσούσαν καλά τη μπάλα.
Στα πρακτικά και εντελώς στεγνά λοιπόν και όσο πιο χαλαρά γίνεται, μπας και γλυτώσει και κανένα ελεύθερο πνεύμα από την 'σωστή προετοιμασία'.
Τί θα θέλαμε από ένα σχολείο