-
Αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.
-
Αν βγαλεις την αλλαγη εξατμισης ποιο προτινεις?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.+1
-
Εχω fiesta οποτε θα στο προτεινα αλλα μαλλον δε θαταν αντικειμενικη η αποψη μου.
-
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Εχω fiesta οποτε θα στο προτεινα αλλα μαλλον δε θαταν αντικειμενικη η αποψη μου.Αρα μπορεις να με κατατοπισεις με το fiesta... για πες... απο επιδοσεις εκτος πολης, καταναλωση, χρηστικοτητα? εχεις το 3d ή το 5d?
-
Ο χρήστης ApostolosVW έγραψε:
Εχω fiesta οποτε θα στο προτεινα αλλα μαλλον δε θαταν αντικειμενικη η αποψη μου.
Αρα μπορεις να με κατατοπισεις με το fiesta... για πες... απο επιδοσεις εκτος πολης, καταναλωση, χρηστικοτητα? εχεις το 3d ή το 5d?
Εχω το 1.25 trend σε 5θυρο.
Οδηγω φιλου ομως(1.6 Sport)οποτε εχω κ για την συγκεκριμενη εκδοση αποψη.
Για τα 120 ονομαστικα του αλογα παει αξιοπρεπεστατα αρκει να στροφαρεις λιγο παραπανω σε σχεση με τα αλλα(εχω οδηγησει κ τα αλλα 2 σε test drive).Ικανοποιητικος ηχος κ αρκετο νευρο σχεδον παντου.
Κορυφαιο κρατημα κ αισθηση απο το τιμονι,ανα πασα στιγμη ξερεις τι κανουν οι τροχοι σου.Το μεγαλυτερο προσον κατ εμε του fiesta.Η ρυθμισιμοτητα του!Ειτε εχει ανωμαλιες μεσα στη στροφη ειτε οχι εσυ εχεις τον ελεγχο παντα.
Επισης κορυφαιο σαζμαν.Πολυ γρηγορες αλλαγες οταν θες,γλυκο κ αθορυβο οταν πας χαλαρα.
Τα φρενα του δεν με ικανοποιουν παντα.Πιο πολυ βεβαια στην αισθηση του πενταλ κ μαλλον οχι στις καθαρες αποστασεις φρεναρισματος.
Οι χωροι μπροστα ικανοποιητικοι,πισω στριμωγμενα τα πραγματα κ πολυ καλο πορτμπαγκαζ.
Η ανεση,ο θορυβος κυλισης και οι αεροδυναμικοι θορυβοι απο τους καλυτερους στην κατηγορια(παντα κατα την αποψη μου)αφου μπορεις να ταξιδευεις με 140-160 χωρις να κουραζεσαι ενω καταπινει κ τις περισσοτερες λακουβες χωρις πολλα δραματα κ χτυπηματα.
Απο καταναλωση?9 με 9,5 μεσα στην πολη με αρκετα σταματα-ξεκινα(Θεσνικη) κ εξω περιπου 7,5λιτρα ταξιδευοντας σταθερα με 140.Εχω δει κ 5,7 μεση αλλα με 100κοντερισια συνεχεια.
Η ποιοτητα αρκετα καλη με προσεγμενο μονταρισμα κ καθολου τριγμους.Μονο οι πορτες κλεινουν λιγο τενεκεδενια!
Και το ηχοσυστημα για εργοστασιακο παιζει μια χαρα.
Γενικα θα ελεγα οτι δεν εχει καποιο χτυπητο μειονεκτημα για να σε αποτρεψει.+το οτι ειναι κ πιο ομορφο απο τα αλλα δυο. -
Βλεπω εναν Αυστραλο να γενιεται , να παρεις Polo
-
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Αρα μπορεις να με κατατοπισεις με το fiesta... για πες... απο επιδοσεις εκτος πολης, καταναλωση, χρηστικοτητα? εχεις το 3d ή το 5d?
Εχω το 1.25 trend σε 5θυρο.
Οδηγω φιλου ομως(1.6 Sport)οποτε εχω κ για την συγκεκριμενη εκδοση αποψη.
Για τα 120 ονομαστικα του αλογα παει αξιοπρεπεστατα αρκει να στροφαρεις λιγο παραπανω σε σχεση με τα αλλα(εχω οδηγησει κ τα αλλα 2 σε test drive).Ικανοποιητικος ηχος κ αρκετο νευρο σχεδον παντου.
Κορυφαιο κρατημα κ αισθηση απο το τιμονι,ανα πασα στιγμη ξερεις τι κανουν οι τροχοι σου.Το μεγαλυτερο προσον κατ εμε του fiesta.Η ρυθμισιμοτητα του!Ειτε εχει ανωμαλιες μεσα στη στροφη ειτε οχι εσυ εχεις τον ελεγχο παντα.
Επισης κορυφαιο σαζμαν.Πολυ γρηγορες αλλαγες οταν θες,γλυκο κ αθορυβο οταν πας χαλαρα.
Τα φρενα του δεν με ικανοποιουν παντα.Πιο πολυ βεβαια στην αισθηση του πενταλ κ μαλλον οχι στις καθαρες αποστασεις φρεναρισματος.
Οι χωροι μπροστα ικανοποιητικοι,πισω στριμωγμενα τα πραγματα κ πολυ καλο πορτμπαγκαζ.
Η ανεση,ο θορυβος κυλισης και οι αεροδυναμικοι θορυβοι απο τους καλυτερους στην κατηγορια(παντα κατα την αποψη μου)αφου μπορεις να ταξιδευεις με 140-160 χωρις να κουραζεσαι ενω καταπινει κ τις περισσοτερες λακουβες χωρις πολλα δραματα κ χτυπηματα.
Απο καταναλωση?9 με 9,5 μεσα στην πολη με αρκετα σταματα-ξεκινα(Θεσνικη) κ εξω περιπου 7,5λιτρα ταξιδευοντας σταθερα με 140.Εχω δει κ 5,7 μεση αλλα με 100κοντερισια συνεχεια.
Η ποιοτητα αρκετα καλη με προσεγμενο μονταρισμα κ καθολου τριγμους.Μονο οι πορτες κλεινουν λιγο τενεκεδενια!
Και το ηχοσυστημα για εργοστασιακο παιζει μια χαρα.
Γενικα θα ελεγα οτι δεν εχει καποιο χτυπητο μειονεκτημα για να σε αποτρεψει.+το οτι ειναι κ πιο ομορφο απο τα αλλα δυο.Σε ευχαριστω πολυ.... εξαιρετικες οι συμβουλες.... μια τελευταια ερωτηση.... τα πισω ταμπουρα θερμαινονται ευκολα σε κλειστες διαδρομες? εχεις αισθητη απωλεια αποκρισης?
Βλεπω εναν Αυστραλο να γενιεται , να παρεις Polo
Γιατι polo Θωμα?
-
Ετοιμο το εχεις το VW στο ψευδωνυμο σου, συνηθως οι περισσοτεροι που μπαινουν και ρωτανε και εχουν ηδη VW στο νικ τους αυτο καταληγουν να παιρνουν.
-
Ολοι είπαν σοφές κουβέντες ας πω κι εγώ κανά δυό μαλακίες
Ο νέος δηγός πρέπει να θέτει(ή να του θέτουν ) ως πρωταρχικό παράγοντα την ενεργητική ασφάλεια κι όχι τα γκάζια και σαφώς την συνοική αίσθηση που αποκομίζει κάποιος στο δρόμο.
Ενα αυτοκίνητο ατμοσφαιρικό στα 1400 (για να μην πω 1200cc) βγάζει αρκετά αλογάκια σήμερα για να κινείτε κάποιος αξιοπρεπέστατα,σε έμπειρα χέρια δε κάνει παπάδες κι αφήστε τα τούρμπο και τις μαλακίες.
Ιδανικότατα αυτοκίνητα το Clio η νέα C3 και το Punto.
Αν ο δηγός εκτός από νέος είναι και άμπαλος στον χειρισμό του αυτοκινήτου θα ήταν προτιμότερο να πήγαινε σε γιαπωνέζικο. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ετοιμο το εχεις το VW στο ψευδωνυμο σου, συνηθως οι περισσοτεροι που μπαινουν και ρωτανε και εχουν ηδη VW στο νικ τους αυτο καταληγουν να παιρνουν.Ειμαι λατρεις του Group απο τα γενοφασκια μου και τρελα ερωτευμενος το γκολφ γτι.... αλλα δεν θα επηρεασει τοσο την αγορα μου... θελω το καλυτερο value for money για τα χρηματα που δινω κι οχι να 'φορτωθω' κατι... ελπιζω να με πιανεις
Ολοι είπαν σοφές κουβέντες ας πω κι εγώ κανά δυό μαλακίες
Ο νέος δηγός πρέπει να θέτει(ή να του θέτουν ) ως πρωταρχικό παράγοντα την ενεργητική ασφάλεια κι όχι τα γκάζια και σαφώς την συνοική αίσθηση που αποκομίζει κάποιος στο δρόμο.
Ενα αυτοκίνητο ατμοσφαιρικό στα 1400 (για να μην πω 1200cc) βγάζει αρκετά αλογάκια σήμερα για να κινείτε κάποιος αξιοπρεπέστατα,σε έμπειρα χέρια δε κάνει παπάδες κι αφήστε τα τούρμπο και τις μαλακίες.
Αν ο δηγός εκτός από νέος είναι και άμπαλος στον χειρισμό του αυτοκινήτου θα ήταν προτιμότερο να πήγαινε σε γιαπωνέζικο.Εν μερη εχεις δικιο, αλλα αν το αυτοκινητο προοριζεται για χρηση 5ετιας- 6ετιας τουλαχιστον, με αρχκετα χλμ. θεσσαλονικη- ξανθη, δεν θα ηταν καλυερο ενα μικρουτσικο πυραυλακι? (δεν ειναι και το γτι )
-
Oχι γιατί ένας μικρός υπερτροφοδοτούμενος θα ψοφήσει πολύ ποιό γρήγορα απ έναν αντίστοιχο ατμοσφαιρικό ακόμα κι αν τον δεύτερο τον δουλεύεις αρκετά πιεσμένα και παρατεταμένα,αυτό χωρίς να υπολογίσουμε έξτρα κόστη για φθορές σε τουρμπίνες κλπ.
Οι τούρμπο είναι ιδανική λύση σε αυτοκίνητα GTI,σήμερα το VAG έχασε τη μπάλα σε λίγο θα βάζουν τούρμπο και στα ,μ@@νιά τους αλλά απ την άλλη καλά κάνουν γιατί να σχεδιάσουν μηχανολογικές λύσεις που κοστίζουν αφού ο καταναλωτής θέλει 0-100 και τελική. -
Σε ευχαριστω πολυ.... εξαιρετικες οι συμβουλες.... μια τελευταια ερωτηση.... τα πισω ταμπουρα θερμαινονται ευκολα σε κλειστες διαδρομες? εχεις αισθητη απωλεια αποκρισης?
Σαν κατοχος του αυτοκινητου να γραψω και γω 2,3 πραγματακια...
Απωλεια αποκρισης ειχα διαπιστωσει μονο μια φορα σε γρηγορη καταβαση, οπου παταγα το φρενο και δεν φρεναρε αμεσα (φταινε και τα λαστιχα που φοραω).. Κατα τα αλλα κανενα προβλημα!
Μετα απο 1 χρονο κατοχης ακουω καποιους τριγμους, εχω βρει ομως το κολπο για να σταματησουν (καποιο αφρωδες υλικο χρειαζεται να μπει καπου πισω.) Ειδαλλως βαζεις πιο μαλακα λαστιχα και σταματανε οι ψιλοτριγμοι.
Ηχοσυστημα φοβερο με στανταρ usb και δυνατοτητα αναπαραγωγης τραγουδιων απο το κινητο (λειτουργεια A2DP)
Κινητηρας αρκετα καλος.. Εγω επειδη πιο συχνα μετακινουμαι εντος πολης το δουλευω στις 2.000- 3.000 στροφες οποτε η καταναλωση ειναι γυρω στο 7,8
Το κρατημα του ειναι εξαιρετικο και οι χωροι του ειναι πολυ καλοι για 3θυρο...
Λιγο πιο ανετο να ηταν και θα ηταν τελειο.... Ταξιδακια ομως γινονται ανετα!! -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ολοι είπαν σοφές κουβέντες ας πω κι εγώ κανά δυό μαλακίεςΟ νέος δηγός πρέπει να θέτει(ή να του θέτουν ) ως πρωταρχικό παράγοντα την ενεργητική ασφάλεια κι όχι τα γκάζια και σαφώς την συνοική αίσθηση που αποκομίζει κάποιος στο δρόμο.
Αν ο δηγός εκτός από νέος είναι και άμπαλος στον χειρισμό του αυτοκινήτου θα ήταν προτιμότερο να πήγαινε σε γιαπωνέζικο.To Clio Tce τι είναι ρε συ G60? Ατμόσφαιρα?
-
....το αυτοκινητο προοριζεται για χρηση 5ετιας- 6ετιας τουλαχιστον, με αρχκετα χλμ. θεσσαλονικη- ξανθη, δεν θα ηταν καλυερο ενα μικρουτσικο πυραυλακι? (δεν ειναι και το γτι )Η δαδρομή που λες έχει πολλά εύκολα χλμ με λίγη κίνηση, άδεια λωρίδα και εύκολο προσπέρασμα. Είναι κατάλληλη για οικονομική οδήγηση και δεν ζητάει πολλά. Καλύτερα ούτε μικρούτσικο ούτε πυραυλάκι αλλά σχετικά μεγαλούτσικο (τουλάχιστον σε μεταξόνιο) και όχι πολύ δυνατό (πληρώνεις για άλογα που δεν χρειάζεσαι που σημαίνει και αυξημένο ζόρι συστημάτων) και με μακριές σχέσεις.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
To Clio Tce τι είναι ρε συ G60? Ατμόσφαιρα?
1200 75PS
Τα τούρμπο πρέπει να είσαι άνθρωπος να τα δουλέψεις δεν είναι πάω εθνική με το γκάζι στο πάτωμα άσε που δεν συγκρίνω το Polo με το clio στο στήσιμο και στη γενικότερη αίσθηση ούτε για πλάκα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
To Clio Tce τι είναι ρε συ G60? Ατμόσφαιρα?
1200 75PS
Τα τούρμπο πρέπει να είσαι άνθρωπος να τα δουλέψεις δεν είναι πάω εθνική με το γκάζι στο πάτωμα άσε που δεν συγκρίνω το Polo με το clio στο στήσιμο και στη γενικότερη αίσθηση ούτε για πλάκα
Τι σου έφταιξε ο άνθρωπος και θες να τον χαντακώσεις έτσι;
Έχεις δει τι (μηδενική-ανύπαρκτη) ζήτηση υπάρχει για τα 1.2 75ps;
Τα τούρμπο μια χαρά γραμμικά είναι στην λειτουργία τους και δεν είναι ασφαλώς μόνο για εθνική και για γκαζιάρηδες όπως προσπαθείς να μας πείσεις.
Για πες λίγο περισσότερα για την γενικότερη αίσθηση, σε τι αναφέρεσαι; Στην έλλειψη 6ης; Την αίσθηση από το τιμόνι; Την πλευρική στήριξη των καθισμάτων που δεν είναι και ότι καλύτερο; Την αίσθηση στιβαρότητας; Τι;
-
-
Ειμαι λατρεις του Group απο τα γενοφασκια μου και τρελα ερωτευμενος το γκολφ γτι...
-
αλλα δεν θα επηρεασει τοσο την αγορα μου... θελω το καλυτερο value for money για τα χρηματα που δινω κι οχι να 'φορτωθω' κατι... ελπιζω να με πιανεις
Κανεις δεν ειναι τελειος...
- Value for money και VW ειναι πραγματα αντιθετα, αλλα δεν το συνεχιζω γιατι θα με πειτε κακο.
Αν θες αμαξι του group παρε το αντιστοιχο Seat (αν οχι Skoda), που αξιζουν και τα λεφτα τους.
-
-
Εγώ πάλι έχω παραδείγματα που με σωστή χρήση turbo κινητήρας τρώει άγριο ξέσκισμα σχεδόν κάθε μέρα και πέραν της τακτικής του συντήρησης και των προβλεπόμενων βλαβών (πχ πολλαπλασιαστές που ανακλήθηκαν για το συγκεκριμένο μοντέλο) φτάνει τις 160.000 χλμ αυτές τις μέρες...
Για να μην είμαστε Offtopic, να πάρεις ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα!! Αν πάρεις καινούριο να ξέρεις ότι όλα είναι λαχείο με τα καινούρια αυτοκίνητα, όσον αφορά τις βλάβες, οπότε δεν μπορείς να πείς ότι υπάρχει κακή αγορά...
Στο μόνο το οποίο θα συμφωνήσω ότι για έναν νέο και άπειρο οδηγό είναι πιο δύσκολο να οδηγήσει οικονομικά σε ένα τουρμπο...+1000 @ Βillopoulos, value for money είναι η seat και η skoda του vw group, όχι η vw!!! Αλλά υπάρχουν και ακόμα καλύτερα value for money, όπως το 1.2 TCE Clio αυτήν την στιγμή, που είναι το ίδιο, ίσως και λίγο φτηνότερο από fabia, ibiza.
-
Να σται καλα συμ-forumιτες... με κοβω να πηγαινω προς ibiza 1,2 tsi SC special edition... αλλα ρε σεις... μπορει να ειναι παιδι του Βαγγελα, ομως παραμενει seat... δεν θα μου βγαλει προβληματα? (ρωταω... δεν ξερω ) Οσο για το οτι κανεις δεν ειναι τελειος, εδω υπαρχουν ακομα φιλοι του αυτοκινητου που αγοραζουν αυτοκινητα 'Made in France' πλακα κανω... μην αρπαχτειτε
Άπειρος νέος ψάχνει....αυτοκίνητο!