-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Όπως σε όλες τις ομάδες σε μια κοινωνία, έτσι και στους κυνηγούς υπάρχουν οι ασυνείδητοι και οι ευσυνείδητοι. Μπορώ και γω να σου δώσω ένα αντιπαράδειγμα. Πέτυχα κοντά στο εξοχικό μου, μια ώρα από την Αθήνα, ομάδα οικολόγων να θέλει να αφήσει σε βουνό ένα μεγάλο αριθμό φιδιών. Ε, αν δεν τους σταματάγαμε θα είχε γεμίσει ένα χωριό με φίδια. Η φύση τα έχει φέρει έτσι, ώστε για Χ φίδια, να υπάρχουν και Ψ σκατζόχοιροι ή/και Ζ γεράκια. Οι 'έξυπνοι' και 'ευσυνείδητοι' οικολόγοι, για να προμοτάρουν (διαφημίσουν) την καλή τους κίνηση, ήθελαν να αφήσουν δεκάδες φίδια. Ε, το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν καμιά δεκαριά και τα υπόλοιπα τα πήγαν σε άλλα μέρη.Ειναι το ωραιοτερο ανεκδοτο που εχω διαβασει στο φορουμ ,αστικος μυθος που ανακυκλωνεται συνεχεια απο οσους στερουνται οικολογικης συνειδησης .
-
Ευτυχώς έφυγα από την Ελλάδα και δεν ακούω/βλέπω άτομα με οικολογική συνείδηση. Προτιμώ να τους διαβάζω από τα φόρα.
-
Καλά που τους προλάβατε. Νάτους με ένα από τα φίδια:
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Επειδη καναμε εισαγωγη προσφατα σιγουρα αδεια εισαγωγης απο τη ΓΑΔΑ. Επειτα περνας απο το αστυνομικο τμημα για την εκδοση της αδειας, οπως ακριβως γινεται και οταν αγοραζεις οπλο απο εδω. Θα ρωτησω αυριο τον πατερα μου κ θα περιγραψω ακριβως τη διαδικασια(το μονο κακο ειναι οτι η αδεια αυτη κανει περιπου 2-3 μηνες να εκδοθει)
Πατρίδα, μετά και από αυτό που μου συνέβη, επιτακτική η ανάγκη εισαγωγής του όπλου (πλακίτσα), βασικά θα φέρω σίγουρα και μία βαλλίστρα. Η πλάκα είναι ότι στην Ελλάδα θέλει άδεια, ενώ εδώ στην Αγγλία είναι free, μόνο να είσαι πάνω από 17 ετών, nothing more.
-
Να προσεχεις οταν το φερεις να το φυλας πολυ καλα κι αν γινεται να παρεις ντουλαπα που κλειδωνει καλυτερα. Εμεις χθες το ενα το ειχαμε στην κουζινα επειδη δεν ειχαμε τελειωσει το καθαρισμα την προηγουμενη το βραδυ!! Πηγε η καρδια μου στην κουλουρη μεχρι να τα τσεκαρω ολα
Τωρα για τη βαλλιστρα δεν εχω ιδεα ως τι εισαγεται, το τοξο σκοποβολης παντως που εχει ενας φιλος μου δε νομιζω να εχει καποια ειδικη αδεια...
-
Homemade σκοποβολη το σαββατοκυριακο!!
Το οπλο ενα Diana 45 μαμα και ο στοχος... πονεμενη ιστορια!! πηγα να φτιαξω ενα κυκλο με τη ζωγραφικη με ελλειψη κ ctrl (η shift, ενα απ'τα 2 ) αλλα δε μου την εκανε τη χαρη ο Η/Υ οποτε ο μονος συμμαχος που ειχα ηταν η μαυρη κουκκιδα στο κεντρο (?) -κι αυτο παιζεται -
Τις βολιδες τις 'εφαγε' ενα φελιζολ που περισσεψε απο μονωσεις που καναμε, κουτι μου ηρθε
και τα αποτελεσματα (μοιρασμενα απο τα 5 κ 10 μετρα) :
-
Σε αυτό το thread δεν βάζουμε πιστόλια ε; Οπότε αύριο θα ποστάρω μόνο την καραμπινούλα μου.
ΥΓ: Θα ανοίξω και τοπικό για πιστόλια...
-
Αν το χρησιμοποιεις για σκοποβολη ον τοπικ θα εισαι!! αν οχι...
-
Ένα Colt Μ1911Α1 0.45 και ένα Beretta 9mm έχω όλα κι όλα...
-
Ωραια, περιμενουμε παρουσιαση! Την καραμπινουλα μην ξεχασεις!
-
Ρε παιδια ειλικρινα τι σας εχει πιασει να τη λετε στους κυνηγους?ειναι απλα τα πραγματα σε αυτους αρεσει σε εσας οχι ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ...
Στη τελικη στο χασαπη σας τα ζωα φυτρωνουν απο τη γη δν τα σκοτωνει καποιος?
Ημουν σε μια κουβεντα που ενας εκραζε ενα κυνηγο και τον ελεγε δολοφονο κτλ και γυρναει σε μενα και μου λεει εσυ ενταξει εισαι που κανεις ψαροντουφεκο γιατι σκοτωνεις ψαρια -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε αυτό το thread δεν βάζουμε πιστόλια ε; Οπότε αύριο θα ποστάρω μόνο την καραμπινούλα μου.ΥΓ: Θα ανοίξω και τοπικό για πιστόλια...
Εδω βαλτο αφου λεει για οπλα ο τιτλος.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
... ο στοχος... πονεμενη ιστορια!! πηγα να φτιαξω ενα κυκλο με τη ζωγραφικη ....'Ετσι πάλευα κι εγώ μέχρι που
Ψάξε στο google shooting target, θα βρεις πολλές εικόνες στόχου, κατέβασε και τύπωσε όποια σου κάνει.
π.χ.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ρε παιδια ειλικρινα τι σας εχει πιασει να τη λετε στους κυνηγους?ειναι απλα τα πραγματα σε αυτους αρεσει σε εσας οχι ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ...Στη τελικη στο χασαπη σας τα ζωα φυτρωνουν απο τη γη δν τα σκοτωνει καποιος?
Ημουν σε μια κουβεντα που ενας εκραζε ενα κυνηγο και τον ελεγε δολοφονο κτλ και γυρναει σε μενα και μου λεει εσυ ενταξει εισαι **που κανεις ψαροντουφεκο γιατι σκοτωνεις ψαρια **:ysterical:Φανταζομαι να του ειπες την αληθεια κ να μην αφησες να πλαναται τετοια μομφη στο ..........νερο
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
'Ετσι πάλευα κι εγώ μέχρι που
Ψάξε στο google shooting target, θα βρεις πολλές εικόνες στόχου, κατέβασε και τύπωσε όποια σου κάνει.
π.χ.Ωραιος!!
Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου, να'σαι καλα!!!!
-
Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε 18χρονος κυνηγός, ο οποίος συνελήφθη διότι πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο άλλου κυνηγού, το μεσημέρι της Κυριακής.
Δύο ομάδες κυνηγών βρέθηκαν από το πρωϊ της Κυριακής στην περιοχή 'Έλενα', στη Μίνθη Ζαχάρως. Στις 2:20 το μεσημέρι ο σκύλος της μίας ομάδας, 14 ατόμων, εντόπισε ένα αγριογούρουνο και απομακρύνθηκε κυνηγώντας το. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του ζώου, το σκυλί πλησίασε την άλλη ομάδα των 10 κυνηγών, ένας εκ των οποίων σήκωσε το όπλο, πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις 18:30 και υπεβλήθη μήνυση εναντίον του 18χρονου, ο οποίος προσήλθε στο Α.Τ. Ζαχάρως το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως πυροβόλησε για να πετύχει το αγριογούρουνο και δεν αντελήφθη πως χτύπησε το κυνηγόσκυλο. O ιδιοκτήτης του ζώου όμως φέρεται να δήλωσε πως είχαν προηγούμενα με τον 18χρονο και οτί ο νεαρός εκτέλεσε το σκύλο εν ψυχρώ.
Να σημειωθεί πως το κόστος αγοράς ενός τέτοιου ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανέρχεται στα 14.000 ευρώ. Όχι πως συγκρίνεται φυσικά με την αξία της ζωής, έστω και της 'σκυλίσιας' ...
http://iliatora.gr/news_details.php?id=1865
Kρίμα το σκυλάκι. -
Δε ξέρω αν όντως έχει 14 χιλιάρικα, νομίζω πως τα κυνηγόσκυλα για αγριογούρουνα είναι ακριβά.
Το θέμα είναι ότι ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχει παιδεία. 18 χρονών, με άδεια κυνηγού, δικό του όπλο, εκδίκηση. Άντε και στα 25 να φάει 5-6 συγχωριανούς του που τον εκλέψανε στη πρέφα, στο καφενείο του Μπάμπη...
Κρίμα το σκυλάκι, δε θα πει τίποτα...
-
Γρεβενά: Νεκρός 36χρονος στην διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνων
Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο 36χρονος τραυματίστηκα θανάσιμα από τα πυρά του κυνηγετικού όπλου 56χρονου φίλου του.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=79043148Πόσες τέτοιες ειδήσεις διαβάζουμε κάθε χρόνο....
-
οντως...
Γι'αυτο παιδια παντα γιλεκακι φωσφοριζε και στις παγανες οσοι κανετε τα ματια σας 1004 περαν των οποιων μετρων!!
-
Και μία χατόρι χάντζο ερώτηση τώρα για όπλομανείς νομολάτρεις:
Τα σπαθιά, διακοσμητικά και μη θέλουν άδεια κατοχής ή μεταφοράς? Στο εξωτερικό υπάρχουν διαφορές στον νόμο ανάλογα με την χρoνολογία, τον τόπο ή και τον τρόπο κατασκευής. Στην Ελλάδα τι παίζει?
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )