-
Καλησπέρα καλησπέρα,
επειδή δεν υπάρχει πουθενά ένα θέμα με τα προβλήματα, με τις δυσλειτουργίες και τις απορίες για το καινούργιου Megane 3 σκέφτηκα να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα στο οποίο οι κάτοχοι του αυτοκινήτου να συζητήσουν τα πάντα. Εγώ έχω το Coupe 2.0 TCe.Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέρουμε τι φταίει στον κάθε θόρυβο και να ζητήσουμε επιδιόρθωση από την αντιπροσωπεία και να μη δεχόμαστε δικαιολογίες του τύπου, 'εγώ δεν ακούω κάτι' ή 'τώρα είναι ο καιρός κρύος και ακούγονται τα μέταλλα'.
Λοιπόν, μέχρι να βγάλω κάποιες φωτογραφίες, για το θέμα του τιμονιού.
Είχα και έχω ένα θέμα όταν στρίβω το τιμόνι από την θέση μηδέν. Δηλαδή +3/4 στριψίματος αριστερά -3/4 στριψίματος δεξιά, κάνει ένα γκρουκ γκρουκ μέχρι και το τέρμα. Είναι μικρός ο θόρυβος, αλλά αν μέσα στην περιοχή του προβλήματος το κάνεις αριστερά δεξιά αρκετές φορές τότε ο θόρυβος δυναμώνει. Όπως επίσης αν πλύνεις τους εμπρός θόλους πολύ, και ρίξεις νερό στα άνω πιάτα των αμορτισέρ τότε μόλις στεγνώσει θα το ακούς πολύ δυνατά. Σε φάση 'ντρέπομαι να παρκάρω ξεπαρκάρω'. Το παρατήρησα κάτω από τα 10 χιλιόμετρα να ακούγεται. Μου άλλαξαν πιατέλα αμορτισέρ, σταμάτησε ο θόρυβος αλλά μετά από 1.500 χλμ πάλι τα ίδια. Τώρα παλεύω με την φιλοσοφία της αντιπροσωπείας να μου τα ξανά αλλάξει.Θα επανέλθω με φωτό για άλλα θεματάκια.
-
Καλησπέρα καλησπέρα,
επειδή δεν υπάρχει πουθενά ένα θέμα με τα προβλήματα, με τις δυσλειτουργίες και τις απορίες για το καινούργιου Megane 3 σκέφτηκα να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα στο οποίο οι κάτοχοι του αυτοκινήτου να συζητήσουν τα πάντα. Εγώ έχω το Coupe 2.0 TCe.Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέρουμε τι φταίει στον κάθε θόρυβο και να ζητήσουμε επιδιόρθωση από την αντιπροσωπεία και να μη δεχόμαστε δικαιολογίες του τύπου, 'εγώ δεν ακούω κάτι' ή 'τώρα είναι ο καιρός κρύος και ακούγονται τα μέταλλα'.
Είχα και έχω ένα θέμα όταν στρίβω το τιμόνι από την θέση μηδέν. Δηλαδή +3/4 στριψίματος αριστερά -3/4 στριψίματος δεξιά, κάνει ένα γκρουκ γκρουκ μέχρι και το τέρμα. Είναι μικρός ο θόρυβος, αλλά αν μέσα στην περιοχή του προβλήματος το κάνεις αριστερά δεξιά αρκετές φορές τότε ο θόρυβος δυναμώνει. Όπως επίσης αν πλύνεις τους εμπρός θόλους πολύ, και ρίξεις νερό στα άνω πιάτα των αμορτισέρ τότε μόλις στεγνώσει θα το ακούς πολύ δυνατά. Σε φάση 'ντρέπομαι να παρκάρω ξεπαρκάρω'. Το παρατήρησα κάτω από τα 10 χιλιόμετρα να ακούγεται. Μου άλλαξαν πιατέλα αμορτισέρ, σταμάτησε ο θόρυβος αλλά μετά από 1.500 χλμ πάλι τα ίδια. Τώρα παλεύω με την φιλοσοφία της αντιπροσωπείας να μου τα ξανά αλλάξει.Θα επανέλθω με φωτό για άλλα θεματάκια.
-
Καλησπέρα καλησπέρα,
-
Εδώ έχω το σημείο όπου σε όλη την σειρά των κουπέ η πόρτα είναι κάτω κατά 2~3 χιλιοστά. Δε ξέρω για τα 5d (πεντάθυρα). Καλό είναι να το παρατηρήσετε, γιατί μειώνεται ο αεροδυναμικός θόρυβος.
________________________________________________________________________________________
Ένα ακόμα μειονέκτημα στο σαλόνι, είναι το ίδιο το τιμόνι. Το κακό είναι ότι δε το πρόσεξα στις αρχές. Ευτυχώς φαίνεται μόνο αν είσαι στο ίδιο ύψος με το σημείο. Από την δεξιά μεριά δεν υπάρχει τέτοιο κακό κόψιμο.
________________________________________________________________________________________
Και τα σημεία που πονάνε αρκετά αυτοκίνητα. Κουπέ κάθε εταιρείας. Τα τριξίματα στα λάστιχα από τις πόρτες. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε φταίνε τα λάστιχα. Φταίει η κλειδαριά για τις πόρτες και φταίνε οι πατούρες για την πόρτα του πορτ μπαγκαζ.
Σε αυτή τη φωτό φαίνεται το σημείο (είναι πλαστικό) όπου αν πιάσει σκόνη, τρίζει και νομίζουμε ότι είναι από τα λάστιχα. Το ίδιο πρόβλημα είχε και το Civic Type-R. Οπότε καθάρισμα με ένα χαρτί και λίγο WD-40.
Εδώ οι πατούρες από το πορτ μπαγκάζ. καθάρισμα με ένα χαρτί και εκεί και λίγο λάδι.
Αυτά. Ελπίζω να βοηθήσουν κάποιον...
-
Πώς διορθώνεται το πρώτο πρόβλημα της πόρτας??
-
Την ανοιγεις και την τραβας προς τα πανω με δυναμη
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Εδώ οι πατούρες από το πορτ μπαγκάζ. καθάρισμα με ένα χαρτί και εκεί και λίγο λάδι.Να μη χρησιμοποιείς λάδι (λερώνει και μαζεύει σκόνη) αλλά σπρέι σιλικόνης.
Να ψεκάζεις ΟΛΑ τα λάστιχα. -
Ο χρήστης takis22 έγραψε:
Πώς διορθώνεται το πρώτο πρόβλημα της πόρτας??Το πας σε έναν φανοποιό. Σου ρεγουλάρει τους μεντεσέδες της πόρτας και έφυγες. 20 λεπτά δουλειά είναι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εδώ οι πατούρες από το πορτ μπαγκάζ. καθάρισμα με ένα χαρτί και εκεί και λίγο λάδι.
Να μη χρησιμοποιείς λάδι (λερώνει και μαζεύει σκόνη) αλλά σπρέι σιλικόνης.
Να ψεκάζεις ΟΛΑ τα λάστιχα.Στην αρχή λάδωνα όλα τα λάστιχα. Συνέχιζε το τρίξιμο. Έβαλα και βαζελίνη. Το μόνο που είχα καταφέρει ήταν να κολλάει σκόνη επάνω. Μου είπαν τα παιδιά για αυτά τα σημεία. Τώρα τα λάστιχα είναι καθαρά, και τίποτα δε τρίζει.
-
8a 8ela na rwtisw an exei antimetopisei kapoios provlima me ti sta8mi 8orivou stin kampina otan einai krio to autokinito.....akougete san disel......kai elpizw na min xriazome o.r.l.
-
Καλως ηλθες στο φορουμ ,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται[mod]
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να μη χρησιμοποιείς λάδι (λερώνει και μαζεύει σκόνη) αλλά σπρέι σιλικόνης.
Να ψεκάζεις ΟΛΑ τα λάστιχα.+1...
κάνει θαύματα σε κάμπριο και frameless πόρτες...
-
Ο χρήστης hunder έγραψε:
8a 8ela na rwtisw an exei antimetopisei kapoios provlima me ti sta8mi 8orivou stin kampina otan einai krio to autokinito.....akougete san disel......kai elpizw na min xriazome o.r.l.με τον 1,6 16V η τον 1,4TCe..?
-
με τον 2.0 tce και νομιζω οτι ειναι θεμα συντονισμου στα πλαστικα του ταμπλο γιατι σε ζεστες μερες δεν ακουγετε.απλα ειναι ενοχλητικος θορυβος σε καινουργιο αυτοκινητο.δεν γνωριζω αν εχει καποια σχεση με την βαση μηχανης αν εχει καποιος αποψη θα χαρω να την ακουσω.
-
Ο χρήστης hunder έγραψε:
με τον 2.0 tce και νομιζω οτι ειναι θεμα συντονισμου στα πλαστικα του ταμπλο γιατι σε ζεστες μερες δεν ακουγετε.απλα ειναι ενοχλητικος θορυβος σε καινουργιο αυτοκινητο.δεν γνωριζω αν εχει καποια σχεση με την βαση μηχανης αν εχει καποιος αποψη θα χαρω να την ακουσω.μπορείς να περιγράψεις κατά τι συνθήκες ακούς τον ήχο;
π.χ. τον ακούς όταν είναι κρύο το καλοκαίρι; (~15oC)
τον ακούς με σταματημένο το όχημα;
όταν στρίβουν οι ρόδες;
ακούγεται από το ταμπλώ;
έβαλες κάποιον να ακούει έξω και εσύ συγχρόνως μέσα να δεις από που ακούγεται;Για πιο πάνω παιδιά παράλλειψης μου. Λιπαντικό με σιλικόνη μπορεί να βάλει κάποιος. Εγώ έχω ένα της 3Μ.
Προβλήματα, λύσεις και σχόλια για το Renault Megane iii