-
Ίσως λίγο άστοχη η πρότασή μου, αλλά αφού σε ενδιαφέρει τόσο το off road, γιατί δε παίρνεις ένα Jimny με 20 χιλιάρικα, να πηγαίνει ΠΑΝΤΟΥ, να μη το λυπάσαι και τόσο (άλλο 20 άλλο 40) και με τα ρέστα (ίσως λίγα ακόμα ανάλογα τις ανάγκες σου) να πάρεις αργότερα ένα αυτοκίνητο για τα υπόλοιπα, που θα είναι και καλύτερο στο δρόμο;
Το Jimny έχει αργό, αρκετά καλό εξοπλισμό για τα χρήματά του αλλά φυσικά είναι αρκετά μικρό. Εξαρτάται πόσοι κάνετε τις εξορμήσεις
-
Το 'πρόβλημα' με το Jimny και όλα τα καθαρόαιμα, είναι ότι μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, σου βγαίνει το λάδι. Αυτή είναι η επιτυχία των SUV (με αρχικό ιδρυτή ουσιαστικά το Range Rover, που είχε δυνατότητες Land Rover και πολυτέλεια Jaguar). Ενώ με το Forester π.χ. ταξιδέυεις υπερ-άνετα και όταν φτάσεις εκτός δρόμου μπορείς να συνεχίσεις χωρίς πρόβλημα.
-
Κοίτα όντως δεν είναι λιμουζίνα στο δρόμο... Πάντως το καινούριο είναι πολύ πιο άνετο από το προηγούμενο.
Αντικειμενικά πάντως πάνω από 120 δεν έχει νόημα να πας με Jimny... Γι αυτό είπα για 2ο αυτοκίνητο με τα ρέστα (όχι SUV).
Ωραίο το Forester αλλά πανάκριβο στην Ελλάδα, δυστυχώς με CVT και σίγουρα λιγότερο ικανό από Jimny!
-
Ωραίο το Forester αλλά πανάκριβο στην Ελλάδα, δυστυχώς με CVT και σίγουρα λιγότερο ικανό από Jimny!
Στα €29.000 δεν θα το έλεγα πανάκριβο....ίσα ίσα που είναι σε πολύ καλή τιμή για το μέγεθος και τις δυνατότητές του. Είναι πιο φτηνό από το Xtrail και σαφώς πολύ πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Το CVT του λειτουργεί υποδειγματικά και είναι ατού στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Τώρα συγκριτικά με το Jimny σαφώς και υστερεί εκτός δρόμου...αλλά σε σχέση με τα περισσότερα SUV είναι έτη φωτός μπροστά σε δυνατότητες εκτός δρόμου.
-
Σαν νούμερο, η αρχική αυτή τιμή δεν ακούγεται απαγορευτική. Αν λάβουμε όμως υπ όψιν και τον φόρο πολυτελείας και τα αρκετά τέλη λόγω ρύπων αλλάζει λίγο το σκηνικό.
Δεν αμφιβάλω καθόλου πάντως με αυτό που λες περι ικανοτήτων στην κατηγορία του. Άλλωστε η subaru δεν είναι καμιά τυχαία εταιρία στον χώρο του AWD
-
Το CVT, ειδικά στην υλοποίηση της Subaru, θέτει σοβαρούς περιορισμούς εκτός δρόμου. Γενικά τα καινούρια Subaru δεν είναι τόσο ικανά όσο πιστεύεται.
Δείτε το βίντεο, ειδικά στο 9:50. Με ένα χειροκίνητο ή αυτόματο άλλους είδους θα είχε περάσει πολύ πιο εύκολα: https://www.youtube.com/watch?v=6ua51LAtgVM
-
Δείτε το βίντεο, ειδικά στο 9:50. Με ένα χειροκίνητο ή αυτόματο άλλους είδους θα είχε περάσει πολύ πιο εύκολα: https://www.youtube.com/watch?v=6ua51LAtgVM
Δεν βλέπω κάπου να δημιουργεί πρόβλημα το κιβώτιο Αλέξανδρε (με χειροκίνητο απλά θα καιγόταν ο συμπλέκτης). Το πρόβλημα είναι (κυρίως) τα ελαστικά και (σε λίγο μικρότερο βαθμό) το σύστημα 4κίνησης (τρόπος κατανομής ροπής και χρόνος αντίδρασης).
Συμφωνώ ότι πλέον τα Subaru δεν είναι τόσο ικανά εκτός δρόμου όσο ήταν, αλλά σίγουρα παραμένουν στην κορυφή της κατηγορίας τους (SUV όχι καθαρόαιμα φυσικά), μαζί με το xDrive της BMW. Καλύτερες εκτός δρόμου είναι σαφώς οι υλοποιήσεις των Jeep & Land Rover.
-
Επειδη ειμαι σε ίδια φάση με καθημερινή κινηση στο κέντρο εχω 3 αμάξια και τελικά το μεγάλο δεν το κινώ παρά ελάχιστα παρότι είναι πολυ καλό αμάξι. Αρα σκέφτομαι πολύ σοβαρα να δωσω αδουλευτο το μεγάλο και αλλαζοντας το leasing αρχές του νέου έτους να πάρω ή ενα ακομα γιαρις για εμένα ή ενα b-suv (τ κρος, καπτουρ, φιατ χ,) και για κάθε μερα και για ταξίδια...
Πάντως c-suv στο κέντρο ιδιοκτησίας σου δεν κυκλοφορεί .... θα είσαι μονιμως με άγχος!
Καθημερινά κινούμαι με ένα 108 leasing.. και η γυναίκα για δουλειά, παιδιά κλπ έχει ένα υβριδικό γιάρις!
Ευτυχως βέβαια δεν έχουμε θέμα με parking γιατι αν είχαμε δεν υπήρχε περιπτωση να έχω κανένα νέο αμάξι στην κατοχή μου πεταμένο στο δρόμο χωρίς οπτική επαφή.
-
REALZEUS wrote:
Δεν βλέπω κάπου να δημιουργεί πρόβλημα το κιβώτιο Αλέξανδρε (με χειροκίνητο απλά θα καιγόταν ο συμπλέκτης). Το πρόβλημα είναι (κυρίως) τα ελαστικά και (σε λίγο μικρότερο βαθμό) το σύστημα 4κίνησης (τρόπος κατανομής ροπής και χρόνος αντίδρασης).
Συμφωνώ ότι πλέον τα Subaru δεν είναι τόσο ικανά εκτός δρόμου όσο ήταν, αλλά σίγουρα παραμένουν στην κορυφή της κατηγορίας τους (SUV όχι καθαρόαιμα φυσικά), μαζί με το xDrive της BMW. Καλύτερες εκτός δρόμου είναι σαφώς οι υλοποιήσεις των Jeep & Land Rover.
Είναι καθαρά και μόνο το κιβώτιο, που δεν μπορεί να δώσει αρκετή δύναμη. Με ένα χειροκίνητο θα περνούσες με ασυμπλεκτάριστη 1η.
-
Πάντως c-suv στο κέντρο ιδιοκτησίας σου δεν κυκλοφορεί .... θα είσαι μονιμως με άγχος!
Δεν είναι κρίμα όμως να έχεις ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο (X1 αν δε κάνω λάθος, σωστά;) και να μη το χαίρεσαι, με αποτέλεσμα να το χαρεί ο επόμενος που θα το τσιμπήσει και σε καλή σχετικά καλή τιμή; Την καλημέρα μου.
-
Είναι καθαρά και μόνο το κιβώτιο, που δεν μπορεί να δώσει αρκετή δύναμη. Με ένα χειροκίνητο θα περνούσες με ασυμπλεκτάριστη 1η.
Εγώ βλέπω ότι δίνει δύναμη, αλλά σπινάρουν οι τροχοί λόγω ελαστικών και 4κίνησης. Βέβαια δεν ακουσα τι λέει, στο mute το είδα. Αλλά η εικόνα δείχνει σπινάρισμα, όχι έλλειψη δύναμης.
-
Παιδιά το CVT γενικά είναι στο στοιχείο του όταν οδηγείς ήρεμα χωρίς ζόρι και πολλές στροφές. Εκεί είναι καταπληκτικό. Όταν ζορίζεται είτε εκτός δρόμου είτε σε πάτημα, είναι λίγο πίσω από άλλα κιβώτια.
Τώρα σχετικά με το βίντεο, αν ακούσετε τι λέει, το X-Mode ήταν κλειστό σε αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται για το σύστημα της 'μαγείας' της Subaru που αποφασίζει που θα δώσει δύναμη και ποιούς τροχούς θα μπλοκάρει (φρενάρει - φαντάζομαι). Κατα πάσα πιθανότητα αν το είχε ανοιχτό θα ανέβαινε πολύ πιο εύκολα.
Έχω δει βίντεο με αυτό το σύστημα σε Outback και πραγματικά είναι φοβερό.
-
REALZEUS wrote:
Εγώ βλέπω ότι δίνει δύναμη, αλλά σπινάρουν οι τροχοί λόγω ελαστικών και 4κίνησης. Βέβαια δεν ακουσα τι λέει, στο mute το είδα. Αλλά η εικόνα δείχνει σπινάρισμα, όχι έλλειψη δύναμης.
Λέει ότι είναι τέρμα γκάζι και απλά το αυτοκίνητο δεν δίνει δύναμη. Πέρασε κατά τύχη στην 2η-3η προσπάθεια, από πιο βατό σημείο. Αυτό δεν ήταν σπινάρισμα. Με αντισπίν κλειστό και με το ζόρι γυρνούσε κάποιος τροχός μισή στροφή. Φαίνονταν και από μέσα άλλωστε όταν στο τέρμα γκάζι είχε μόλις 2000+ ΣΑΛ και δεν κουνιόταν.
-
Άρα συμπερασματικά παιδιά, το subaru έχει χάσει ενα μέρος (μικρό ή μεγάλο) των δυνατοτήτων που είχε στα προηγούμενα μοντέλα για offroad. Αυτός είναι ενας παραπάνω λόγος να το αποκλείσω, αν και έτσι και αλλιώς με ενοχλούσε οτι έχει πλέον μόνο υβριδική έκδοση.
Επιστρέφοντας στο αρχικό μου δίλημμα, μεταξύ xtrail,crv,rav4 μάλλον καταλήγω προς το CRV. Αν και θα προτιμούσα πετρέλαιο, αλλα πλέον οι περισσότεροι κατασκευστές το έχουν αποκλείσει... Ίσως να κοίταζα και προς το bmw x1 (αν και δεν είναι Ιαπωνικό που τα προτιμώ) ή να μείνω στο CRV? Έχω μπερδευτεί λιγάκι όπως καταλαβαίνετε....
-
iceman7 wrote:
Δεν είναι κρίμα όμως να έχεις ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο (X1 αν δε κάνω λάθος, σωστά;) και να μη το χαίρεσαι, με αποτέλεσμα να το χαρεί ο επόμενος που θα το τσιμπήσει και σε καλή σχετικά καλή τιμή; Την καλημέρα μου.
Προτιμω την ψυχική μου ηρεμία!
Για τους δρόμους που κυκλοφορώ θα ήμουν ανα εβδομάδα με χάπια και φαναρτζίδικα...
Μια χαρα αμαξάκι είναι το 108 για αυτό που κάνω....
-
Άρα συμπερασματικά παιδιά, το subaru έχει χάσει ενα μέρος (μικρό ή μεγάλο) των δυνατοτήτων που είχε στα προηγούμενα μοντέλα για offroad. Αυτός είναι ενας παραπάνω λόγος να το αποκλείσω, αν και έτσι και αλλιώς με ενοχλούσε οτι έχει πλέον μόνο υβριδική έκδοση.
Επιστρέφοντας στο αρχικό μου δίλημμα, μεταξύ xtrail,crv,rav4 μάλλον καταλήγω προς το CRV. Αν και θα προτιμούσα πετρέλαιο, αλλα πλέον οι περισσότεροι κατασκευστές το έχουν αποκλείσει... Ίσως να κοίταζα και προς το bmw x1 (αν και δεν είναι Ιαπωνικό που τα προτιμώ) ή να μείνω στο CRV? Έχω μπερδευτεί λιγάκι όπως καταλαβαίνετε....
Αν θες να πας σε c-segment suv και οχι σε d, σαν αυτά που γράφιεις θα πρέπει να δεις και τη Χ1
-
To CRV το έχω οδηγήσει (σε δρόμο) και είναι φοβερό αμάξι με ωραία συμπεριφορά (γι αυτό που είναι) και καλούς χώρους. Για εκτός δρόμου δεν ξέρω από πρώτο χέρι όμως ο διευθυντής της αντιπροσωπείας (που είναι γνωστός και μου μιλούσε ως φίλος) μου είπε ότι το έχει δοκιμάσει εκτός και ήταν αρκετά ικανό.
Το θέμα είναι ότι η τιμή του περνάει τα 36 χιλιάρικα (χειροκίνητο με AWD) στην έκδοση Exclusive, τα οποία δεν τα λες και λίγα... Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα custom παραγγελίας στην Ελλάδα (Σαρακάκης ολέ). Τα τέλη του είναι πάνω απο 300 λόγω ρύπων και η κατανάλωσή του μικτό κύκλο, από 9 έως 10 στα 100.
Εάν έχεις τα χρήματα και δεν σε απασχολούν τα παραπάνω, πάρε το θα το χαρείς! Έχε όμως στο μυαλό σου ότι με αυτά τα χρήματα ίσως να έχεις και άλλες επιλογές. Έρχεται και facelift του CRV στο κοντινό μέλλον.
Σκέψου σοβαρά πόσο θα ζορίσεις εκτός δρόμου ένα αμάξι 36 χιλιάδων. Αν δεν σε απασχολεί, πάσο και μαγκιά σου κιόλας!
-
To CRV το έχω οδηγήσει (σε δρόμο) και είναι φοβερό αμάξι με ωραία συμπεριφορά (γι αυτό που είναι) και καλούς χώρους. Για εκτός δρόμου δεν ξέρω από πρώτο χέρι όμως ο διευθυντής της αντιπροσωπείας (που είναι γνωστός και μου μιλούσε ως φίλος) μου είπε ότι το έχει δοκιμάσει εκτός και ήταν αρκετά ικανό.
Το θέμα είναι ότι η τιμή του περνάει τα 36 χιλιάρικα (χειροκίνητο με AWD) στην έκδοση Exclusive, τα οποία δεν τα λες και λίγα... Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα custom παραγγελίας στην Ελλάδα (Σαρακάκης ολέ). Τα τέλη του είναι πάνω απο 300 λόγω ρύπων και η κατανάλωσή του μικτό κύκλο, από 9 έως 10 στα 100.
Εάν έχεις τα χρήματα και δεν σε απασχολούν τα παραπάνω, πάρε το θα το χαρείς! Έχε όμως στο μυαλό σου ότι με αυτά τα χρήματα ίσως να έχεις και άλλες επιλογές. Έρχεται και facelift του CRV στο κοντινό μέλλον.
Σκέψου σοβαρά πόσο θα ζορίσεις εκτός δρόμου ένα αμάξι 36 χιλιάδων. Αν δεν σε απασχολεί, πάσο και μαγκιά σου κιόλας!
Έχεις δίκιο φίλε μου οτι ενα τόσο ακριβό αμάξι το λυπάσαι να το ταλαιπωρείς εκτός δρόμου. Βέβαια το RAV4 μοντέλο 2004 το είχα πάρει καινούριο και το πήγαινα συνέχεια offroad και 15 χρόνια μετά δεν κατάλαβε τίποτα, εκτός απο αρκετές γρατζουνιές στο χρώμα του...
Άρα μήπως να πάω στο xtrail που το acenta 1.700 πετρέλαιο 4x4 βγαίνει στα 32.000; Αν δεν είχε renault κινητήρα δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου, έχετε γνώμες για αυτό τον κινητήρα;
-
Τώρα σχετικά με το βίντεο, αν ακούσετε τι λέει, το X-Mode ήταν κλειστό σε αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται για το σύστημα της 'μαγείας' της Subaru που αποφασίζει που θα δώσει δύναμη και ποιούς τροχούς θα μπλοκάρει (φρενάρει - φαντάζομαι). Κατα πάσα πιθανότητα αν το είχε ανοιχτό θα ανέβαινε πολύ πιο εύκολα.
Το αντίθετο συνέβη. Την 1η φορά το δοκίμασαν ήταν με το X-Mode και δεν κατάφερε να ανέβει. Ο βασικός λόγος που ανέβηκε την 2η φορά ήταν ότι ακολούθησαν διαφορετικό (ευκολότερο) πάτημα. Στο 6:30:
-
Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα αυτήν την λογική. Είναι φτιαγμένα για αυτήν την δουλειά! Αλλιώς παίρνεις χαμηλό που θα είναι παντού καλύτερο εντός δρόμου.
SUV/Crossovers Forum