-
Καλημέρα νονέ.
Δεν πανηγυρίζω για το τέστ του S-cross, είμαι χαρούμενος όμως(για το Μανιόμπρα ντεσκίμπρα).
Στα περισσότερα τέστ τα αμάξια φοράνε κάτι ταπεινά και σεμνά Micelin pilot sport 4 και Pirelli P zero ενώ το Suzuki S-cross φοράει τις λαστιχάρες ...... Continental E C O contact5.
Εσύ που είσαι παρατηρητικός, πιστεύω καταλαβαίνεις τις διαφορές.
Ηρακλής.
-
Μιας και γυρνάμε στην μανιομπρα ντ εσκιβα
Το τεστ του s cross έμοιαζε πάρα πολύ με του tiguan, πολύ επεμβατικό esp που φρενάρει δυνατά το αυτοκίνητο για να βγάλει το τεστ.
Το suv που περιέργως ( δεν φημίζεται ιδιαιτέρως η εταιρεία για τα οδηγικά χαρακτηριστικά) ήταν το καλύτερο στο συγκεκριμένο τεστ ήταν το opel grandland. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Βρεθηκαμε σήμερα Σαλονικα με cosneo, Δια και Στελιο κΙ περάσαμε τέλεια! Κάναμε κ με Δία οδηγό με την Χ1 μια ωραία βολτίτσα να τεστάρει το αμάξι
Εντυπώσεις θα δουμε σύντομα πιστεύω!
Καληνύχτες! Να περνάτε ωραία! Η ζωή είναι μικρή!Και μια φωτογραφία δεν βγάλαμε ρε γμτ.η..
Χάρηκα πολύ που σε είδα μετά από τόσον καιρό!!!
Σε ευχαριστώ για την βόλτα με την Χ1. Θα γράψω σχετικά.
Η χαρά ήταν δική μου φίλε!! Δεν ήταν μόνο η υπέροχη συνολική παρέα με πολύ γέλιο και συζήτηση, δεν ήταν το τηλεφώνημα από τον 'αντιπρόσωπο' cosneo της Nissan στον Στέφανο για...τριγμούς και καταποντισμούς, το ωραίο φαγητό, η βόλτα μετά, αλλά και η εξαιρετική κουβέντα στις 2 τα ξημερώματα μέσα στο κρύο και με μένα να αναρωτιέμαι πότε κάποιος από τους γειτονες θα καλεσει την αστυνομία να μας μαζέψει για διατάραξη της κοινής ησυχίας!!
Με μερικούς ανθρώπους λες 'τι κρίμα να μην μένουμε στην ίδια πόλη...'Μπράβο ρε παιδιά ! Με είχε ενημερώσει ο Βασίλης νωρίτερα που μιλήσαμε και χάρηκα ιδιαίτερα που άκουσα τα παιδιά τηλεφωνικά και συνομίλησα με τον Κώστα που γνωριζόμαστε από τόσα φορα πια ! Μακαρι να μπορέσω και εγώ να ανέβω να τα πούμε. Πρόπερσι είχα ανεβεί αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου και είσασταν όλοι στην Χαλκιδική !
Αυτές οι συναντήσεις που κάναμε και εδώ παλιότερα είναι το αλάτι και το πιπέρι της διαδικτυακής ζωής. Αμβλύνονται οι εντάσεις γνωρίζονται οι άνθρωποι και βάζεις μια φάτσα πίσω από το nickname. Έτσι δεν παρεξηγείς κιόλας διαφορά που γράφονται. Θυμάσαι τη φάτσα και τις μπυρες και απλά χαμογελάς πίνοντας το πρωινό καφεδάκι σου [emoji1419]
Ενδεχομένως να υπάρχει και φάτσα πίσω από τα τρολς ή όσους μας θεωρούν άσχετους που πολύ όμως θα ήθελα να γνωρίσω μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε τελικά. -
Φάτσα υπάρχει , να συνεννοηθούμε αποκλείεται αν δεν ανανήψετε από την πλάνη σας και την κλειδολαγνεία σας....
Ασε που μετά δεν θα τσιμπάτε και θα χάσει το φόρουμ το ενδιαφέρον του...
-
Επί της ουσίας , τεστάκι σήμερα στους 4τ ανάμεσα στο Κασκάι και το Γκράντλαντ . Βγάζει περίπου ισοπαλία , αλλά στα σημεία καλύτερο το Κασκάι , βοηθάει και η τιμή σε αυτό . Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν αναφέρει τίποτα για τριξίματα κλπ , μάλιστα λέει τα αντίθετα ότι είναι πολύ ποιοτικό σε αντίθεση με αυτά που έχουν γραφτεί εδώ από πρώην και νυν χρήστες .
-
Από τις ευχάριστες στιγμές του φόρουμ χθες το βράδυ που είδα τον Βασίλη και που μίλησα με τον Στέφανο!
Εύχομαι σύντομα να ξανά-ανταμωσουμε και με τους δύο!Εντός θέματος τώρα.
Προχθες είδα το Karoq και το xc40.
Απογοήτευση και τα δύο.
Το Kodiaq αισθητικά είναι πολύ συντηρητικο. Ιδίως στο μπεζογκρι που ήταν, δεν ...
Ωραία πρόσοψη, μέσα συμπαθητικό, καλό σε χώρους αλλά σαν σύνολο, κάτω από τα Arona και Troc.
Είχε μια μπαρμπαδιλα που ούτε το τεράστιο και αμιγώς οικογενειακό Kodiaq δεν έχει.
To xc40 από την άλλη.... ένα τετράγωνο κουτί με ρόδες. Ήταν και σε ένα ξενερωτο ασημί ... εντελώς πέρα από την αισθητική και το γούστο μου. Αν ήταν κάποιου άλλου μαζικου κατασκευαστή σίγουρα θα έτρωγε κράξιμο, στην περίπτωση του όμως μπορεί να είναι και ακριβό λόγω σήματος.Από θέμα εμφάνισης, μαζί με το Ateca συμπληρώνουν το τρίο αυτών που προσπερναω...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είχε μια μπαρμπαδιλα που ούτε το τεράστιο και αμιγώς οικογενειακό Kodiaq δεν έχει.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Φάτσα υπάρχει , να συνεννοηθούμε αποκλείεται αν δεν ανανήψετε από την πλάνη σας και την κλειδολαγνεία σας....Ασε που μετά δεν θα τσιμπάτε και θα χάσει το φόρουμ το ενδιαφέρον του...
Cruiser μην τσιμπήσεις και πας,παίζει να σε περιμένουν με ρόπαλα
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Φάτσα υπάρχει , να συνεννοηθούμε αποκλείεται αν δεν ανανήψετε από την πλάνη σας και την κλειδολαγνεία σας....
Ασε που μετά δεν θα τσιμπάτε και θα χάσει το φόρουμ το ενδιαφέρον του...
Cruiser μην τσιμπήσεις και πας,παίζει να σε περιμένουν με ρόπαλα
Όχι ρε...σεβασμός στους μπάρμπες!
-
Μόνο με τον Αυτοκράτορα μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια . Οι άλλοι και με τα ρόπαλα δεν θα μας φτάνουν ....
Αλλά μετά θα χαθεί η μαγεία...
Είναι σαν να κάνεις τηλεφωνικό σεξ με κάποια και μετά όταν την δεις από κοντά θα χάσεις και το τηλεφωνικό
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μιας και γυρνάμε στην μανιομπρα ντ εσκιβα
Το τεστ του s cross έμοιαζε πάρα πολύ με του tiguan, πολύ επεμβατικό esp που φρενάρει δυνατά το αυτοκίνητο για να βγάλει το τεστ.
Το suv που περιέργως ( δεν φημίζεται ιδιαιτέρως η εταιρεία για τα οδηγικά χαρακτηριστικά) ήταν το καλύτερο στο συγκεκριμένο τεστ ήταν το opel grandland.Μα δεν ειναι Opel...
-
Μόνο με τον Αυτοκράτορα μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια . Οι άλλοι και με τα ρόπαλα δεν θα μας φτάνουν ....Αλλά μετά θα χαθεί η μαγεία...
Είναι σαν να κάνεις τηλεφωνικό σεξ με κάποια και μετά όταν την δεις από κοντά θα χάσεις και το τηλεφωνικό
Κρουζεράκο, επειδή ήμουν και της δουλειάς, να σε πληροφορήσω ότι όσο πιο ογκώδης είναι κάποιος, τόσο πιο 'βαριά' πέφτει. Και στην τελική έχουμε πυροβόλα όπλα, δεν μείναμε στα ρόπαλα. '
Μην ανησυχείς όμως, δεν είμαστε πολεμοχαρείς. Δεχόμαστε τις βλακείες σου και απλά γελάμε.
-
Ο Γιώργος, τα σουβ.
Κορυφαιες επιτυχιες του 1983. Σε κασσετα επετειακο. Στινγκ και εβερυ μπρέθ γιου τέικ.
Στο δρομο χρεπια, ιταλικα που σαπιζαν, γιαπωνεζικα με αναγεννησιακη αναρτηση, γερμανικα αψυχα. και κορτινα 1300 με 127 τελικη.
Τα γρηγορα ηταν κατι τσέλιγκες, κατι ασκονομαντες με νιτρο, στα πολυ χάι τα ρο χι και εννια εικοσι τεσσερο
Ονειρο το βραδυ, παραλιακη, αλφα σουντ κιου βι χιλια πεντακο, τζι πι ζετ πεντεμιση, σαμανθα φοξ να πιανεις βυζους.
Εναλλακτικα, συρματενιο φιλτρο, κομμενο τελικο, θεση οδηγησης ιταλοπιθηκου (κατα Κ.Κ.)
Μεγαλωσαν γενιες ετσι.
Ηρθε ο Ζολωτας, εφερε την ανοιξη. καταλυτης ισον φθηνια.
Πηρε τοτες η μαριδα ροδα που φυσαγε. οι φραγκατοι και φωτα που σηκωνοταν σαν καυλι δεκατετραχρονου.
Μαθαμε υποστροφη οταν βγηκαμε απο τον δρομονε, υπερστροφη την ακουγαμε αλλα με εκατο ψοφια το μονο που κουνιοτανε ηταν το ερημο το λιονταρακι με το κεφαλι-γυροσκοπιο.
Μετα τη χαιρετουρα του αντρεα στη μιμη ηρθε ο κινεζος και εδωκε δανεια.
Ολοι ροδα.
Μεγαλη, ειχαμε βρει τους μπιγκ μπλακ κοκς πρωτοι.
Προπελες, αστερια, πορσικα παντου.
Στη προσπαθεια να σταματησουμε καποιες περιοδους, δωσαμε αιμα στις εθνικες. οχι περιοδου. ουτε προοδου.
Μετα αρχισαμε να εχουμε παιδεια. αυτοκινητιστικη. ετσι λεμε. εμεις. οι ιδιοι.
βγηκανε απο ολους κατι γρηγορα. κατι σαξοπεζοτσι.
ονειρο τοτες η 156.
Ο γιωργος ητανε εναλλακτικος τυπος.
Τον γνωρισα σε ενα διαγνωστικο. ηταν να πτωχευσει, ο γιωργος κοντα στη συνταξη απο το ναυτικο, βοηθαγε τον φιλο του ιδιοκτητη.
εστρωνε το καλυτερο πλακακι που εχω δει. γενικης αιματος ρε. του εδειχνα πως να τραβαει πεδια. ειχαμε δει μαζι κατι χιλιαδες.
πιασαμε κουβεντα μεγαλη για αυτοκινητα. γιναμε φιλαρακια.
τελικα πηρε τη συνταξη, μικρος ακομη. και εφαπαξ.
του λεω τι θα κανεις με ροδα. μου λεει hrv.
ρε συ του λεω, 156. τι παπαριες περιπτερο.(ασχετο, πτωχευσε το διαγνωστικο, μου εριξε και φεσι)
ρε συ μου λεει, ειναι αλλη φαση το ψηλο.
πας εκδρομουλα με τη γυναικα, μετα τα πενηντα δεν πιανεις μπουτι - εχει γινει πετσα.
μονο βλεπεις γυρω-γυρω, σταματας για σουβλακια, πας στα ενοικιαζομενα. σγα-σγα.
τον εχασα τον γιωργο, πηρε το χιροβι και αρχισε να γυριζει ελλαντα.
βγηκε τοτε ο χοντρος, εχωσε λεφτα στην αγορα. οχι δικα του. ουτε δικα σου.
βγηκε και ο φαου και εφερε τα τσι.
πηρα γκαζια φθηνα.
και μετα γιαπωνεζο φρομ σπέις.
και μετα την 156 μου που ηταν ντελτα ντι άι.
και μετα αυτοκινητο για γαμους, το 508.
και μετα ψηλο.
τον θυμηθηκα τον φιλο τον γιωργο.
τον εψαξα και τον βρηκα.
εχει ακομη το χιροβι.
η πετσα εγινε τριχωτη. δεν τολμω να σκεφτω το αιδειο.
το χιροβι καιει. εκδρομαι τελος. ο τσιπρακος...
-ψηλο με ρωταει?
-ψηλο λεω και εγώ...
-η 156?
-πετσαΑρΕς
Αγαπητοι συναθληται, με μικρο ή με μεγάλο ε1, με μικρο η με μεγαλο πεος. το σουβ ειναι καταπτωση εν τοις πραγμασι. και πετσα. αλλοι την εχωμε στα πεντηκοντα πλας - αγαπητε κριου - και αλλοι ενωριτερα...
ομως κυριε γκοντ και φαδερ ειναι και φυσικη εξελιξις. ή φυσικη καταντια.
ημεις θελωμε να το θωρουμε υπηρεφανοι, υμεις ισως μας κανετε αντερσταντ οταν πιασετε. την πετσα. -
Ρε πουστμ βαλτός είσαι; Ακούω born on the boyou και διαβάζω το κείμενό σου. Μέχρι να ολοκληρώσω την κατανόηση κειμένου έφτασε το commotion. Θεός!
-
/...
ισως μας κανετε αντερσταντ οταν πιασετε. την πετσα... /LOL [emoji23]
-
Κραταω το φυσικη καταντια και δωστε του στηλη..!
-
Το θέμα γάτε είναι ότι η καρδιά δεν γερνάει ποτέ ...
Το HRV , όπως και το CRV ήταν αμάξια που εκείνη την εποχή , τέλη του 90 όπου τα τεκμήρια κανόνιζαν τα πάντα , μια λύση που άρεσε σε πολύ κόσμο . Είχα παραγγείλει και εγώ το CRV αλλά τελικά μετά από 5 μήνες κοροιδία από αντιπροσωπεία και έμπορο και διάφορα σκηνικά που γινόνταν τότε όπου οι υπάλληλοι είχαν παραμάγαζα μέσα στις αντιπροσωπείες ξαναγύρισα στην γαλλική εταιρεία παίρνοντας την ΧΑΝΤΙΑ . Το crv το πήρε φίλος που είχε άκρες στην αντιπροσωπεία , το έχει ακόμα και τον επόμενο χρόνο πήρε ένα HRV άλλο πολύ στενό μέλος της παρέας . Επειδή όμως ξέραμε το σκηνικό , πήγαμε τελωνείο το είδαμε το ξοφλήσαμε και το πήραμε χωρίς πινακίδες και το βάλαμε σε κλειστό γκαράζ δικό μας μέχρι να βγάλει πινακίδες . Ωραίο αμαξάκι , αν και έκαιγε πολύ και είχε μικρή αυτονομία . Πουλήθηκε πριν λίγα χρόνια .
Αλλά τα ψηλά είχαν μπει στην ζωή μας ήδη . Αρχικά είχαν μπει τα Κίνγκ κάμπ και τα πατζέρο σε επαγγελματική μορφή και τα ρενεγκέιτ μια και τα τεκμήρια όπως είπα καθόριζαν τα πάντα . Τότε πρωτοεμφανίστηκε η Σανγιόνγκ με τα Μούσο και Κοράντο που ήταν δίλιτρα με μέρκ κινητήρα , πούλαγε το Τεράνο επίσης λόγω χαμηλού τεκμηρίου και διάφορα άλλα .
Μετά το 2002 η κατάργηση των τεκμηρίων και ο εύκολος δανεισμός ή άνθιση του λήζινγκ έκανε εύκολη την αγορά των μεγάλων κυβικών . Καταναλώσεις 20-25 λίτρα στα 100 ήταν συνήθεις .
Γενικά από το 80 μέχρι το 2002 η αγορά αυτοκινήτου είχε αλλάξει πολλές φορές και έτσι άλλα αμάξια έχαναν αξία , άλλα αποκτούσαν αξία .
Αλλά στο σήμερα έχουμε δρόμους , αλλά έχουμε και διόδια και κρίση . Σε άλλες εποχές από πλευράς καυσίμων και όχι ηλικίας όταν είχε δοθεί η Ιονία θα είχα κάνει μια ημερήσια βόλτα Αθήνα-Ριο-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα , άντε σε δύο μέρες γιατί δεν θα άντεχαν οι άλλοι . Σήμερα η διάθεση υπάρχει αλλά μια τέτοια βόλτα με βενζινοκίνητο πλησιάζει μηνιάτικο στο τζάμπο ...
Αλλά η διάθεση υπάρχει .
Πριν 30-35 χρόνια το μεγάλο αμάξι ήταν το πλοίο μόρις μαρίνα ... Κυκλοφορούσαν κάποια αμάξια με μικρούς κινητήρες με ανάρτηση με σούστες . Ενώ 15 χρόνια παλιότερα το 60 και μέχρι τα μέσα του 70 είχαμε μεγαλύτερα αμάξια και πολύ καλύτερα . Αλλά το 73 η πετρελαϊκή κρίση έβαλε τέλος στο πάρτυ . Το 79 η δεύτερη πετρελαϊκή κρίση ο πληθωρισμός που είχαμε από το 73 μέχρι το 95 μας έστειλε στα μικρά αμάξια ενώ έκανε θελκτικά κάτι απαράδεκτα αμάξια κυρίως της Απω Ανατολής .
Ετσι η γενιά μου μεγάλωσε σε στέρηση κυβικών και ίππων . Είχε όμως ανοιχτούς δρόμους και άδειες αναβάσεις στα βουνά για να μάθει να οδηγεί . Δυστυχώς όμως τα λάθη δεν είχαν επιστροφή και έτσι είχαμε και πολλά θύματα .
Μετά είχαμε κυβικά αλλά δεν είχαμε δρόμους . Τώρα έχουμε δρόμους , δεν έχουμε κυβικά , δεν έχουμε λεφτά , έχουμε κρίση , έχουμε διόδια .
Το μόνο καλό για να ξεφύγουμε από την παρελθοντολογία είναι ότι οι εταιρείες υποχρεώνονται σε προσφορές γιατί υπάρχει έντονος ανταγωνισμός . Διαφήμιση τώρα 2000 κάτω το Κρόςλαντ , είπαν για 3000 στο Γκράνλαντ , ξέρουμε για Κούγκα , X trail , τέλειωσε του Κόντιακ και περιμένουμε την επόμενη . Κάτι είναι και αυτό .
-
Είχα παραγγείλει και εγώ το CRV αλλά τελικά μετά από 5 μήνες κοροιδία από αντιπροσωπεία και έμπορο και διάφορα σκηνικά που γινόνταν τότε όπου οι υπάλληλοι είχαν παραμάγαζα μέσα στις αντιπροσωπείες ξαναγύρισα στην γαλλική εταιρεία παίρνοντας την ΧΑΝΤΙΑ.Απιστευτο το οτι πηγες να κανεις τετοια μαλατσια.. Εσυ να τα βλεπεις που θες να δωσεις τη λιμο για το κουβα!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
εγώ τον έχω και αυτόν και τον άλλο που μας ξαναγύρισε καυλωμένος στο ignore και έπονται και άλλοι!Αποριας αξιον παντως που ξερεις παντα τι γραφω...
Σου χω ξαναπει φτιαξε ενα forum για τη παρτη σου αφου επονται και αλλοι, να απαντας και στον εαυτο σου -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Είχα παραγγείλει και εγώ το CRV αλλά τελικά μετά από 5 μήνες κοροιδία από αντιπροσωπεία και έμπορο και διάφορα σκηνικά που γινόνταν τότε όπου οι υπάλληλοι είχαν παραμάγαζα μέσα στις αντιπροσωπείες ξαναγύρισα στην γαλλική εταιρεία παίρνοντας την ΧΑΝΤΙΑ.
Απιστευτο το οτι πηγες να κανεις τετοια μαλατσια.. Εσυ να τα βλεπεις που θες να δωσεις τη λιμο για το κουβα!
Την εποχή εκείνη ήθελα να πάω σε τζίπ , ενώ είχα ήδη το δεύτερο ΖΧ . Το CRV πρώτης γενιάς , αλλά και των επόμενων εκτός από τις τελευταίες που δεν βλέπονται , είχαν σχήμα κλασσικού τζίπ και ακόμα και σήμερα είναι αποδεκτό . Ερχόταν με στάνταρ ηλιοροφή και ήταν και σε καλή τιμή αν και δίλιτρο . Ακόμα και η εσωτερική του αισθητική ήταν πολύ ωραία , πράγμα σπάνιο μια και μιλάμε συνήθως για περίεργη έως άσχημη και αδιάφορη αισθητική εσωτερικού για τα γιαπωνέζικα . Και επειδή το έχει ακόμα φίλος , είχε βγεί και καλό σε αξιοπιστία . Απλά τότε μέσα στην αντιπροσωπεία οι υπάλληλοι τα έδιναν τα αμάξια όπου έπεφτε χαρτζηλίκι και το αμάξι μου όλο δεν ήταν στο καράβι που ήρθε . Τελικά πήρα πίσω την προκαταβολή και πήρα την ΧΑΝΤΙΑ ΙΙ που μόλις είχε βγεί τότε .
Αλλά η θέληση για τζίπ δεν έφυγε απλά πήρε σχεδόν 4 χρόνια μετάθεση , μόνο που τότε πήρα το ορίτζιναλ και η κατάργηση των τεκμηρίων επέτρεψε να πάμε στους 6 και 8 κυλίνδρους και στις άνω των 20 λίτρων καταναλώσεις ....
Γενικά τα σουβ μου αρέσουν . Απλά την περασμένη δεκαετία δεν είχαμε τους δρόμους που έχουμε σήμερα και τα ψηλά αμάξια ήταν ψιλοκουραστικά σε δρόμους με στροφές . Αντίθετα στο εξωτερικό που έκανα κάποια ταξίδια με αυτά η αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική .
Απλά τώρα δεν μου χρειάζονται μεγαλύτερα από το αιρκρός .
SUV/Crossovers Forum