-
Περί υψηλής ποιότητας (με προφορά Σημίτη) γερμανικών προϊόντων!!!
Πριν 2,5 χρόνια αγόρασα μια σκούπα μίζενς στα 170 γιούρια (είπα να πάρω την καλή κι εγώ). Στην αρχή όλα καλά, πολύ ήσυχη με τρομερό ρούφηγμα. Έσκισε όμως το φίλτρο HEPA μετά από μερικά σκουπίσματα, το οποίο έχει λάθος σχεδιασμό και δεν έχει σκελετό προς τη μεριά του μοτέρ για να το στηρίζει. Πανάκριβο το φίλτρο, πανάκριβες και οι σακούλες.
Κάποια στιγμή σταμάτησα να ασχολούμαι με το φίλτρο, με αποτέλεσμα φυσικά να σκιστεί, οπότε πέρασαν βρωμιές στο μοτέρ και η καλή πανάκριβη σκούπα μας χαιρέτησε τον πλάτανο!!!!Αντικαταστάθηκε από φίλιπς χωρίς σακούλα και με τον σκελετό του φίλτρου από τη σωστή μεριά (το φίλτρο είναι πλενόμενο)! Κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο, αλλά δεν έχει αναλώσιμα και το φίλτρο της είναι σωστά σχεδιασμένο!
Αν ξαναπάρω ακριβό γερμανικό να με χέσετε!!! Είχα σκούπα kenwood για είκοσι χρόνια!!!
-
Εγω πηρα bosch move με κανενα σχεδιαστικο προβλημα και 130€. Μια σακουλα κοστιζει 3-4 ευρο αν θυμαμαινκαλα αλλα αλλαζουμε μια καθε εξαμηνο περιπου μεχρι στιγμης και ρουφαει μεχρι τελος σαν τρελη. Απο κυκλωνικα εχω ενα blackeecker που ειναι αρχοντας στο ρουφηγμα. Αλλα αν δεν ειχα κοφλερ στο σπιτι να φυσαω το φιλτρο και το ιδιο το σκουπακι, θα ειχα αλλαξει παραπολλα φιλτρα μεχρι στιγμης μιας και η κατασκευαστρια αναφερει καθαρισμο φιλτρου με πλυσιμο... Απο μπαταρια καλουτσικα μεχρι στιγμης, καμια σχεση με τις πλακας τα επαναφορτιζομενα, μετα απο 3 χρονια περιπου.
-
Οπως μου ειπε και ο ηλεκτρολογος μου,η mizens δεν χρησιμοποιειται πια απο τους επαγγελματιες,εχει πεσει πολυ σε ποιοτητα για να αυξησει τα περιθωρια κερδους
-
καμία άποψη για μάρκες mitsubushi, toyotomi, LG, daikin ή κάτι άλλο με τα σημερινά δεδομένα;
ψάχνω κάτι για θέρμανση σε λίγα τετραγωνικά.είμαι μεταξύ:
http://www.airconenergy.gr/gr/el/produc ... eira-smart
http://www.airconenergy.gr/gr/el/produc ... ntelo-2015 (αναρωτέμαι τι συμβαίνει με αυτά τα φθηνά που έχει τώρα βγάλει η daikin)
http://www.kotsovolos.gr/site/air-condi ... 25va-smartμήπως δεν έχει και πολύ νόημα το inverter για απλοποίηση κατασκευής και επισκευών όπως διάβασα στο insomnia;
link -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
καμία άποψη για μάρκες mitsubushi, toyotomi, LG, daikin ή κάτι άλλο με τα σημερινά δεδομένα;
ψάχνω κάτι για θέρμανση σε λίγα τετραγωνικά.είμαι μεταξύ:
http://www.airconenergy.gr/gr/el/produc ... eira-smart
http://www.airconenergy.gr/gr/el/produc ... ntelo-2015 (αναρωτέμαι τι συμβαίνει με αυτά τα φθηνά που έχει τώρα βγάλει η daikin)
http://www.kotsovolos.gr/site/air-condi ... 25va-smartμήπως δεν έχει και πολύ νόημα το inverter για απλοποίηση κατασκευής και επισκευών όπως διάβασα στο insomnia;
linkη σειρα ειναι mitsubushi, daikin και υστερα ολα τα αλλα, αφου το θελεις και για θερμανση τοτε θα ελεγα το inverter ειναι μονοδρομος για να εχεις σταθερη θερμοκρασια συνεχεια και οχι ζεστη κρυο αναλογα με το αναψε σβησε του κλιματιστικου.
-
μονο inventer μπορει να βγαλει θερμανση. Προσοχη για να βλέπεις αποδοτικότητα μονο τα mitsubishi μετρωνται με αναφιορα θερμοκρασια Βελγιου, ενω Diakin Hitachi μετρωνται σε θερμοκρασια Ιαταλιας και αναφερουν πιο καλη ενεργειακη κλαση χωρίς να ειναι. Τα καλυτερα ενεργειακης κλασης ειναι τα Mitsubishi inverter. Βαλτα στον Φερεντίνο που εχει τις καλυτερες τιμες και πολλη καλη εγκατασταση. Βρεστον στον skroutz
-
Μιας και δεν είχα κανένα άλλο δεδομένα ακολούθησα την συμβουλή σου.
Αναρωτιέμαι κατά πόσο ισχύει το 3 μέτρα ελάχιστο μήκος για τους σωλήνες...
http://hvac-talk.com/vbb/showthread.php ... t-line-set
... δεν βγάζω συμπέρασμα και χρεώνουν 18ευρώ το μέτρο.
Δεν είναι το κόστος που με νοιάζει - μια φορά θα γίνει - απλά να έχει νόημα και να είναι και αισθητικά αποδεκτό.
-
η ποσοτητα του ψυκτικου που εχει μεσα του ειναι υπολογισμενη για 3 μετρα σωληνωσεις, αν βαλεις μικροτερες πρεπει να αφαιρεσεις αναλογη ποσοτητα ψυκτικου υγρου.
-
Πέρα από αυτό, υπάρχει κάποιο άλλο θέμα; Διάβασα για θόρυβο στο παραπάνω λινκ.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
η ποσοτητα του ψυκτικου που εχει μεσα του ειναι υπολογισμενη για 3 μετρα σωληνωσεις, αν βαλεις μικροτερες πρεπει να αφαιρεσεις αναλογη ποσοτητα ψυκτικου υγρου.Και πως υπολογίζεις πόσο θα αφαιρέσεις?
-
αυτη ειναι η δουλεια του ψυκτικου, δεν μπορω να στην απαντησω εγω.
-
πηγα λοιπον σε ενα σκρουτζομαγαζο πολυ γνωστο εδω, που μιλατε με καλα λογια στο κεντρο της Αθηνας σε καθετο της Σωκρατους
Το χειροτερο που μπορει να σου συμβει, είναι να πας να επιστρεψεις ένα προιον. Στην πισω πλευρα της αποδειξης γραφει ότι μπορεις να το πας πισω με όλη τη συσκευασια ακομα και 14 ημερες πισω και χωρις αιτιολογια και να σου επιστραφουν τα χρηματα. Εμενα ο φουρνος μικροκυμματων δεν εβγαζε καθολου φως. Πηγα λογω ΣΚ μετα 3ημερου, δεν ηταν καθολου καλος ο τροπος τους και ιδιαιτερα του προισταμενου τους που ηταν ενας ηλικιωμένος ( μετα τη συνταξη επιτρεπεται να εργαζονται;). Μετα διημερου το συζηταγαμε και με ένα πελατη τους που ηταν μπροστα και του εκανε και αυτου μεγαλη εντυπωση. Τελικα πηγα αντιπροσωπια που παραδεχθηκε το προβλημα άλλαξε το λαμπακι με μικρη βελτιωση.
Προσπαθηστε να επιστρεψετε προιον συμφωνα με τα δικαιώματα που σου δινει η αποδειξη και θα με θυμηθειτε -
Εξαρτάται αν και ποσο αποφασισμένος είσαι. Ας έκανες μια καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή, γι αυτό υπάρχει και θα ένιωθε μια σύσφιξη στα γάλατα του. ένα ποστ εδώ μέσα απο την αλλη, ουτε bad karma δεν του προξενεί όση αρνητική ενέργεια κι αν του στείλει όλο το φόρουμ.
-
Δικιο εχεις, αλλα ηταν εντελως εκτος λογικης. Αισθανομουν οτι κινδυνευα. Οποτε λεω που να μπλεξω οταν εχουν τη διευθυνση μου
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Δικιο εχεις, αλλα ηταν εντελως εκτος λογικης. Αισθανομουν οτι κινδυνευα. Οποτε λεω που να μπλεξω οταν εχουν τη διευθυνση μουΑστο να παει στα κοματια τοτε antonn. Δεν αξιζει να χαλασεις την ηρεμια σου. Ενταξει εσυ εισαι κυριος, αξιοπρεπης και βρηκε πατημα ο αλλος. Θα την βρει την γιατρεια του. Θα πεσει σε κανεναν αρπαγμενο πελατη και θα βγει απο το μαγαζι με τον φουρνο μικροκυμματων για καπελο.
-
παντως αν πας να ασκησεις το δικαιωμα επιστροφης εκει συμφωνα με την αποδειξη αντιμετωπιζεις απιθανη κατασταση. Άλλα λες αλλα σου λεν οτι ειπες. Αλλα εγιναν αλλα λεν οτι συνεβησαν.
Αφου δεν ειχαν σκοπο να την φτιαξουν ή επιστρεψουν γιατι μου ειπαν τηλεφωνικα να παω εκει με τη συσκευη; Μου τσαλακωσαν ενα χαρτονακι προστατευτικού της αντιστασης και μου ειπαν οτι φταιω εγω γιατι τους ειπα να το ελέγξουν! Ενω τη στιγμη που πηγαν να το αφαιρεσουν τους ειπα προσεχε θα το χαλασεις! Τελικα το άλλαξα στην αντιπροσωπια με κοστος 1,8 ευρω. Εντωμεταξει ο σκρουτζ δε μου δημοσιευει την κριτικη μου για αυτους.
ΥΓ δε τα λεω όλα αυτα για να τον δυσφημισω. Απλα αισθάνομαι ότι μιλαω στους φιλους μου στο διαδικτυακο καφενειο μας. Παντως μια φορα που εκανα καταγγελια στο συνηγορο του πολιτη που ειναι στο διο τμημα με το συνηγορο του καταναλωτη, δεν καναν απολύτως τιποτα και απαντησαν αρνητικα κι όλας σε περιπτωση που εβγαζε ματια για την αδικια. Αλλα απαντησαν μετα 1 χρονο περιπου που τα ειχα τακτοποιησει μεχρι τοτε. Μακαρι να ειναι καλυτεροι στον καταναλωτη -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
παντως αν πας να ασκησεις το δικαιωμα επιστροφης εκει συμφωνα με την αποδειξη αντιμετωπιζεις απιθανη κατασταση. Άλλα λες αλλα σου λεν οτι ειπες. Αλλα εγιναν αλλα λεν οτι συνεβησαν.
Αφου δεν ειχαν σκοπο να την φτιαξουν ή επιστρεψουν γιατι μου ειπαν τηλεφωνικα να παω εκει με τη συσκευη; Μου τσαλακωσαν ενα χαρτονακι προστατευτικού της αντιστασης και μου ειπαν οτι φταιω εγω γιατι τους ειπα να το ελέγξουν! Ενω τη στιγμη που πηγαν να το αφαιρεσουν τους ειπα προσεχε θα το χαλασεις! Τελικα το άλλαξα στην αντιπροσωπια με κοστος 1,8 ευρω. Εντωμεταξει ο σκρουτζ δε μου δημοσιευει την κριτικη μου για αυτους.
ΥΓ δε τα λεω όλα αυτα για να τον δυσφημισω. Απλα αισθάνομαι ότι μιλαω στους φιλους μου στο διαδικτυακο καφενειο μας. Παντως μια φορα που εκανα καταγγελια στο συνηγορο του πολιτη που ειναι στο διο τμημα με το συνηγορο του καταναλωτη, δεν καναν απολύτως τιποτα και απαντησαν αρνητικα κι όλας σε περιπτωση που εβγαζε ματια για την αδικια. Αλλα απαντησαν μετα 1 χρονο περιπου που τα ειχα τακτοποιησει μεχρι τοτε. Μακαρι να ειναι καλυτεροι στον καταναλωτηΛες το συμβαν. Δεν κανεις κατι κακο. Η αντιμετωπιση του, τους δυσφημιζει. Ειναι μια νοοτροποια σε πολλους επαγγελματιες στην Ελλαδα. Ακομα και τωρα που εχει κριση υπαρχουν επαγγελματιες που εχουν μεινει στις καλες εποχες. Ποιος θα τους τραβηξει το αυτι για να σε σεβαστουν; Τους εχει λασκα το κρατος, βρισκουν και τα κανουν. Ας πανε εξω να κανουν μαγαζι με τετοια νοοτροποια.
-
πρπει να τροποποιησουν το όνομα τους σε Τσαμπα κανετε να ελθετε να επιστρεψετε πραγματα. καθιστε σπιτι σας
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
η ποσοτητα του ψυκτικου που εχει μεσα του ειναι υπολογισμενη για 3 μετρα σωληνωσεις, αν βαλεις μικροτερες πρεπει να αφαιρεσεις αναλογη ποσοτητα ψυκτικου υγρου.Η κουβεντα γινεται γιατι κοστιζει ο χαλκος!!!!!!
-
Καλησπέρα,
θα χρειαστεί να αλλάξουμε στο πατρικό μου πλυντήριο ρούχων (έχουμε ένα bosch 20ετίας,με σπασμένο πορτάκι που βάζουν τη σκόνη και σκουριά κάτω από την πόρτα του κάδου,το οποίο έχει φτύσει με εμάς το γάλα της μάνας του, μιλάμε για 3 πλυντήρια τη μέρα, τα δικά μας της γιαγιάς που την είχαμε 10 χρόνια με μπάμπερσ και του αδερφού μου που έπαιζε τερματοφύλακας,βγάζει συνέχεια νερά,αλλά συνεχίζει να πλένει ακάθεκτο). Μπάνισα στο σκρουτζ αυτό https://www.skroutz.gr/s/3864385/LG-F14B8TDA.html
Επίσης θα χρειαστεί να αλλάξουμε και κουζίνα (έχουμε μια bosch 15ετίας, 2 κεραμικά μάτια έβγαλαν πρόβλημα πολύ σύντομα μετά την αγορά αλλά δεν το ψάξαμε γιατί κάναμε τη δουλειά μας με τα άλλα 2, πέρσι έσπασε το γαντζάκι που κλείνει ο φούρνος απ'έξω και φέτος ανήμερα Χριστούγεννα έφυγε το καπάκι που είναι στον τοίχο του ανεμηστιρακίου, ο τεχνικός είπε για το πορτάκι καλύτερα να πάρουμε νέα κουζίνα παρά ανταλλακτικό). Μπάνισα στο σκρουτζ αυτήν
https://www.skroutz.gr/s/2110371/Electrolux-EKC6450AOW.html και αυτήν https://www.skroutz.gr/s/3295778/AEG-347056V-WN.html
Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας στα εξής: οι εν λόγω εταιρείες έχουν αξιόπιστο σέρβις στη Θεσσαλονίκη? Τα συγκεκριμένα μοντέλα τα γνωρίζετε? Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο στα ίδια λεφτά, δηλαδή κανα 400άρι το πλυντήριο και κανα 500άρι πολύ βαριά η κουζίνα? Οι διαστάσεις θα πρέπει να μείνουν αυστηρά στους 60 πόντους,ενώ για την κουζίνα οι τηλεσκοπικοί βραχίονες είναι προαπαιτούμενο. Επίσης ....έχω ένα χούι. Δε θέλω άλλη γερμανική συσκευή.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....