-
Ψυξη με σωματα καλοριφερ δεν θα εχεις. Εκτος και αν τα αλλαξεις με φαν κοιλς. Σαν κλιματιστικα ειναι, ογκοδεστερα λιγο, αναλογα φυσικα και το μεγεθος.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση
H εσωτερικη μονάδα είναι τόσο μεγάλη όσο η εξωτερική; Αμα και μες στο σπίτι βάλουμε κανά θηρίο κλαύτα! -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
H εσωτερικη μονάδα είναι τόσο μεγάλη όσο η εξωτερική; Αμα και μες στο σπίτι βάλουμε κανά θηρίο κλαύτα!viewtopic.php?f=13&t=32881&p=2909150&hilit=%CE%95%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE+%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7#p2909150
Μήπως έχει γραφτεί τίποτα -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
H εσωτερικη μονάδα είναι τόσο μεγάλη όσο η εξωτερική; Αμα και μες στο σπίτι βάλουμε κανά θηρίο κλαύτα!Η εσωτερική μονάδα συνήθως είναι στο μέγεθος ενός επιτοίχιου λέβητα αερίου.
Πάντως καλύτερα να πας σε κάποιον μηχανικό ώστε να βρεις τις απώλειες του σπιτιού και την απόδοση των σωμάτων ώστε να ξέρεις τι είδους αντλία πρέπει να επιλέξεις, αν πρέπει να αντικαταστήσεις κάποια σώματα με fancoils, κτλ Μην το κάνεις στην τύχη (πχ έχω 100τμ δώσε μια καλή αντλία μάστορα )
-
Διαβασα εκει στο τοπικ που με παραπεμψατε ότι στην ψύξη δεν είναι καλά. Οπότε σε συνδυασμό με την ακριβη τους τιμή σκέφτομαι για inventer
-
Η οικογενεια ξεκινησε, τα εξοδα πηραν το δρομο τους...
Στεγνωτηριο. Να παρουμε καποιο φτηνο με κανα 300αρι ή να δουμε κανα ποιο ακριβο ηψηλης ενεργειακης κλασης? λεφτα δεν πειρσσευουν αλλα οι αναγκες δημιουργουνται συνεχως.
Μετα εχει σειρα φουρνος μή εντοιχιζομενος... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Στεγνωτηριο. Να παρουμε καποιο φτηνο με κανα 300αρι ή να δουμε κανα ποιο ακριβο ηψηλης ενεργειακης κλασης? λεφτα δεν πειρσσευουν αλλα οι αναγκες δημιουργουνται συνεχως.
Μετα εχει σειρα φουρνος μή εντοιχιζομενος...Δες τι διαφορα καταναλωσης εχουν σε συγκεκριμενα προγραμματα και κρινε με βαση τις πλυσεις που θα κανεις.
Εχουν καποια στανταρ, πχ βαμβακερα 5 κιλα με 60% υγρασια=τοσες κιλοβατωρες, συνθετικα με 30% υγρασια=τοσες κιλοβατωρες και συγκρινεις.
Ενα αλλο σημαντικο να ξερεις ειναι οτι τα ποσοστα υγρασιας που προυποθετουν τα γρηγορα προγραμματα στα καλα στεγνωτηρια, επιτυγχανονται μονο με πλυντηρια που στιβουν στις 1200 στροφες και πανω οποτε αν εχεις πλυντηριο 10ετιας, θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση ανα προγραμμα στο στεγνωτηριο σε σχεση με τα στανταρ τεστ.
Ενα αλλο σημαντικο ειναι οτι κατα κανονα τα στεγνωτηρια χωρανε 'λιγα' ρουχα μεσα γιατι τα μετρανε βρεγμενα. Οπότε, εχεις πχ 5 κιλα πλυντηριο, βαζεις 5 κιλα στεγνα, τα πλενεις, και βγαζεις 7 κιλα βρεγμενα. Αν εχεις 5 κιλα στεγνωτηριο, που θα τα βαλεις??? Αν λοιπον εχεις 6-7 κιλα πλυντηριο και κανεις μεγαλες πλυσεις, το μεγαλο και ακριβο στεγνωτηριο ειναι μονοδρομος.
Απο οτι ελεγε το παλουκαρι στο Μεδια Μαρκτ, το καινουριο τρεντ ηταν η συμπυκνωση. Στο συγκεκριμενο που ειχα παρει κανα 900αρι, πριν 2 χρονια και, κατηγορια Α-μπολικα %, Siemens, επαιρνε το νερο απο τη συμπυκνωση και με αυτο καθαριζε μονο του και τα φιλτρα, εκανε κατι μαιμουδιες τετοιες. Ευχαριστημενος ημουν, τα εβγαζε ξερα, κανονικα και νωπα για σιδερωμε, ειχε τετοιες επιλογες, 7-8 κιλα κλπ. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μετα εχει σειρα φουρνος μή εντοιχιζομενος...Δες τι διαφορα καταναλωσης εχουν σε συγκεκριμενα προγραμματα και κρινε με βαση τις πλυσεις που θα κανεις.
Εχουν καποια στανταρ, πχ βαμβακερα 5 κιλα με 60% υγρασια=τοσες κιλοβατωρες, συνθετικα με 30% υγρασια=τοσες κιλοβατωρες και συγκρινεις.
Ενα αλλο σημαντικο να ξερεις ειναι οτι τα ποσοστα υγρασιας που προυποθετουν τα γρηγορα προγραμματα στα καλα στεγνωτηρια, επιτυγχανονται μονο με πλυντηρια που στιβουν στις 1200 στροφες και πανω οποτε αν εχεις πλυντηριο 10ετιας, θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση ανα προγραμμα στο στεγνωτηριο σε σχεση με τα στανταρ τεστ.
Ενα αλλο σημαντικο ειναι οτι κατα κανονα τα στεγνωτηρια χωρανε 'λιγα' ρουχα μεσα γιατι τα μετρανε βρεγμενα. Οπότε, εχεις πχ 5 κιλα πλυντηριο, βαζεις 5 κιλα στεγνα, τα πλενεις, και βγαζεις 7 κιλα βρεγμενα. Αν εχεις 5 κιλα στεγνωτηριο, που θα τα βαλεις??? Αν λοιπον εχεις 6-7 κιλα πλυντηριο και κανεις μεγαλες πλυσεις, το μεγαλο και ακριβο στεγνωτηριο ειναι μονοδρομος.
Απο οτι ελεγε το παλουκαρι στο Μεδια Μαρκτ, το καινουριο τρεντ ηταν η συμπυκνωση. Στο συγκεκριμενο που ειχα παρει κανα 900αρι, πριν 2 χρονια και, κατηγορια Α-μπολικα %, Siemens, επαιρνε το νερο απο τη συμπυκνωση και με αυτο καθαριζε μονο του και τα φιλτρα, εκανε κατι μαιμουδιες τετοιες. Ευχαριστημενος ημουν, τα εβγαζε ξερα, κανονικα και νωπα για σιδερωμε, ειχε τετοιες επιλογες, 7-8 κιλα κλπ.7 κιλο πλυντηριο εχουμε με 800 στροφες, για 5αρι στεγνωτηριο συζηταμε. Βασικα δεν θα μπαινουν ολα τα ρουχα, κυριως τα μωρουδιακα ή καμια πλυση εχπρες. Και ολα αυτα για χειμωνα. Το ακριβο στεγνωτηριο φανταζει μονοδρομος, αλλα τα φραγκα μου φαινονται πολλα οταν το πλυντηριο ειναι φτηνοτερο οπως και πολλες αλλες συσκευες. Θελω το καλο, αλλα σε λογικες τιμες. Δυσκολη αποφαση.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
7 κιλο πλυντηριο εχουμε με 800 στροφες, για 5αρι στεγνωτηριο συζηταμε. Βασικα δεν θα μπαινουν ολα τα ρουχα, κυριως τα μωρουδιακα ή καμια πλυση εχπρες. Και ολα αυτα για χειμωνα. Το ακριβο στεγνωτηριο φανταζει μονοδρομος, αλλα τα φραγκα μου φαινονται πολλα οταν το πλυντηριο ειναι φτηνοτερο οπως και πολλες αλλες συσκευες. Θελω το καλο, αλλα σε λογικες τιμες. Δυσκολη αποφαση.
Γιατι οχι όλα τα ρουχα (με ελαχιστες εξαιρεσεις πολυ εξειδικευμενες)???
Κυκλοφορουν διαφορες δοξασιες για τα στεγνωτηρια απο μαμαδες γιαγιαδες και λοιπους ασχετους 'γνωριζοντες' που τους ειπε καποιος ηλιθιος οτι 'χαλαει τα ρουχα' και το πιστεψαν. Ελπιζω να μη το πιστευεις, αφου για να ισχυει, θα επρεπε ολη η βορεια Ευρωπη και Αμερικη να κυκλοφορει με χαλια ρουχα...Ημουν και ειμαι οπαδος του 'παρε το best value for money' κλπ, μεχρι που ειδα οτι η μικροτερη καταναλωση στα κατηγοριας Β ηταν ~4,60 κιλοβατωρες και σε αυτο που πηρα ~1,25, καμμια σχεση. περισσευαν και το πηρα.
Αμα το παρεις το μικρο και αναγκαζεσαι να πηγαινεις στην ταρατσα η στο μπαλκονι να απλωνεις τα μισα ή ακομα χειροτερα μεσα στο σπιτι να γεμιζει υγρασια, για να παρεις το φτηνο, ασε καλυτερα. Και εγω στην αρχη γκρινιαζα, αλλα τελικα Οnce you go black, you never go back... βγαλτα απο το ενα, βαλτα στο αλλο, πατας κουμπι και εφυγες, ουτε σκοινια ουτε μανταλακια ουτε 'ω ρε πστη τα ξεχασα απλωμενα και εβρεξε' ή 'γαμω τη σκονη της Σαχαρας γαμω' -
Αντε για ριξτε τοτε μια δυο προτασεις.
Ειμαι φαν του ομιλου bsh αλλα θα ηθελα να δω και κανα κορεατικο, ισως... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αντε για ριξτε τοτε μια δυο προτασεις.
Ειμαι φαν του ομιλου bsh αλλα θα ηθελα να δω και κανα κορεατικο, ισως...Αυτο που ειχα παρει λογικα δε θα κυκλοφορει πια, ετσι και αλλιως siemens & bosch ειναι το ιδιο πραγμα. Κοιτας να εχει αντλια θερμοτητας και μπολικα κιλα φορτωση, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Α και πανω (Α++, Α+++) , δες τις καταναλωσεις και θα καταλαβεις . Το δικο μου ειχε και οθονιτσα LCD ψαρωτικη.
Εναλλακτικα, ειχε ενα διαστημικο πλυντηριο στεγνωτηριο τοτε η LG που εκανε κανα 1000αρι αλλα τα τεχν. χαρακτηριστικα του φυσαγαν. Χρησιμο αν δεν εχεις χωρο.
-
Ξεερω εαν ειναι πλυντηριο και στεγνωτηριο χαλαει γρηγορα. Ειχαμε general electric 1000 ευρω και χαλασε εντελώς στα δυο χρονια και λιγους μηνες
τωρα εμαθα για τις αντλιες θερμοτητας. Μπαινουν η εξωτερικη μοναδα σε ανοιχτο χωρο και εσωτερικα με σωληνωσεις εχει σωματα. Ειναι καλο για να παραγει θερμοτητα αλλα για ψυξη μαλλον ανεπαρκες
-
Οποτε οδηγουμαι σε μονοδρομο να αγορασω inverter. Ποιο ειναι καλο κλιματιστικο να αγορασω? Το μεγαλυτερο ονομα εχουν mitsubishi panasonic. Μηπως να παρω inventor που ειναι καλα και φθηνα? Mitsubishi ομως ονειρευομαι inventer τουλαχιστον 18000 btu
-
Απο μια συντομη ερευνα (ψαχνω και εγω 18αρι)
Φθηνα και επωνυμα:
Samsung AR18FS 750€ (Aπο 650€ στο Σκρουτζ)
http://www.electroniki.gr/electroniki/e ... ft-set.php
http://www.euragora.gr/klimatistika/ar- ... u-maldivesΤoyotomi ZEN TZN/TZG-18V3 712€
http://www.robax.gr/p.TOYOTOMI-ZEN-TZN- ... 35339.html -
Τα στεγνωτήρια καταστρέφουν τις ίνες λόγω της παρατεταμένης θερμοκρασίας και ξηρού ανακατέματος. Όχι βέβαια ότι θα χαλάσει την πρώτη φορά που θα το βάλεις.... Και αυτό δε σημαίνει ότι κυκλοφορείς σα λέτσος αλλά ότι τα ρούχα θα κρατήσουν λιγότερα χρόνια και το αγαπημένο σου πουλόβερ θα το χάσεις.... Για αυτούς που το σκέφτονται είναι προφανές ότι έχουν άλλες λύσεις και δυνατότητες ώστε να μπορούν να το συζητάνε, για τους άλλους είναι μονόδρομος... Και αυτός είναι και ο λόγος που στην υγρή Ευρώπη τα έχουν, γιατί ζημιά ή όχι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
-
Το στεγνωτηριο στην Ελλάδα μου φαίνεται κάπως... θυμάμαι ακόμα τα σεντόνια απλωμένα από τη μάνα μου στην ταράτσα, τι φρεσκάδα είχαν κτλ
Εμείς λόγω παιδιών έχουμε σχεδόν ένα πλυντήριο τη μέρα, απλώνουμε συνέχεια στο πίσω μπαλκόνι. Ελάχιστες φορές έχει τύχει τέτοιος καιρός που να μην επιτρέπει στέγνωμα και να μαζευτεί πράμα. -
Υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα ή γειτονιές που δεν στεγνώνουν από μόνα τους τα ρούχα, εκεί θέλουν στεγνωτήριο.
-
Στην ελλαδα δεν μπορει, δεν θα ειναι ολη η βδομαδα υγρη και βροχερη. Θα κανει και μερα-μερες με λιακαδα. Μπαλκονια και βεραντες εχουμε. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να προγραμματισουμε παντα το πλυντηριο σε σχεση με το καιρο. Ειδικα Ν ο αριθμος πλυσεων ανεβει αρκετα οταν μεγαλωσει και η οικογενεια.
Με ενα προχειρο υπολογισμο και συγκριση δυο πλυντηριων κλασης Β και Α (pitsos) ειδα μια διαφορα σε καταναλωση 30 με 50 € το χρονο. Η διαφορα τιμης τους ομως ειναι 300€ οπου εχουμε ενα διαστημα αποσβεσης 6 με 10 χρονια. Αυτα με τις εργοστασιακες τιμες καταναλωσης.
Φυσικα υπαρχουν και αλλοι κατασκευαστες αλλα δεν δινουν ολοι αναλυτικη σχετικα με καταναλωση κλπ.
Η αντλια θερμοτητας τι ειναι στα στεγνωτηρια? -
Για τα στεγνωτήρια πλέον υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει τη χρήση τους ιδανική: Τα τζάκια που ανάβουν και κάνουν τα ρούχα καπνιστά στη μυρωδιά και όχι μόνο.
Είμαι και εγώ στη φάση αναζήτησης στεγνωτηρίου, και ας έχω μπαλκόνια 5 μέτρων που απλώνουμε.
-
Τα hotpoint aristo ειναι αγγλικα ή ιταλικα? γιατι σε ιντερνετικο καταστημα τα εχει ως προελευση Αγγλια.
Και ναι, εχουν πολυ ωραιο σχεδιασμο αλλα και χαρακτηριστικα συμφωνα με το κατασκευαστη.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....