-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπα... μοντέλο 1993 (115 άλογα και κόφτη στις 7400) κάτω από 4 χιλιάρικα δεν βρίσκεις φίλτατε Καπαμί... Τα καλυτερα 4 χιλιάρικα της ζωής σου όμως!This last year, οι τιμές έχουν εκμηδενιστεί τελευταία
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/777103/
Μέχρι και το V6 υπάρχει τσάμπα
-
Ωραίος! Όμως το 1ο είναι του 97 με την ριγμένη απόδοση στο μοτέρ και για αυτό τα πριν του 97 έχουν υψηλότερη μεταπωλητική. Και για το 2ο όμως έχω πολλά ράμματα! Φοράει την εξάτμιση του 1600 ενώ ημιαυτόματο δεν υπάρχει καν! Αν δε είναι το αυτόματο με το 4άρι δεν το θέλω... Πρέπει να πάω στους εμπόρους αυτούς και να γελάσω λίγο...
-
...
Άχρωμο Γιαπωνέζικο; Υπάρχει ένα Ιαπωνικό μεσαίο 1600άρι της τότε εποχής με επιδόσεις και στρίψιμο καλύτερα από την κούκλα 156 1600. Επίσης πολύ ξεχωριστό εμφανισιακά και εντελώς άθραυστο. Βέβαια πιο ακριβό από 316...
Ναι προφανως αλλα ειπε να παρει ενα αμαξι αυτης της δεκαετιας....
Θα μου λυσεις τελικα την απορια αν φοραγε υστερουντες πισω..?
Κατα τα αλλα μια χαρα αχρωμα τα γιαπωνεζικα της εποχης που ο φιλος ψαχνει..avensis,primera κτλπ -
Γιατί ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα μιλάγατε για τη μαζντάρα, πριν καν ανοίξω φωτό
αυτό το v6
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...
Άχρωμο Γιαπωνέζικο; Υπάρχει ένα Ιαπωνικό μεσαίο 1600άρι της τότε εποχής με επιδόσεις και στρίψιμο καλύτερα από την κούκλα 156 1600. Επίσης πολύ ξεχωριστό εμφανισιακά και εντελώς άθραυστο. Βέβαια πιο ακριβό από 316...
Ναι προφανως αλλα ειπε να παρει ενα αμαξι αυτης της δεκαετιας....
Θα μου λυσεις τελικα την απορια αν φοραγε υστερουντες πισω..?
Κατα τα αλλα μια χαρα αχρωμα τα γιαπωνεζικα της εποχης που ο φιλος ψαχνει..avensis,primera κτλπΥστερούντες με αντιστρεπτική και ελλικοειδή ελατήρια!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατί ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα μιλάγατε για τη μαζντάρα, πριν καν ανοίξω φωτόαυτό το v6
Το μαμήσαμε το θέμα αλλά αξίζει λόγω Μαζντάρας! (που είναι ο BEAMS όταν τον χρειάζεσαι; ).
-
Το lybra μήπως θα το παντρευτείς μετά?
156 από μένα. -
Το Lybra η το 156 είναι σαφώς καλύτερα από το Laguna.
Το Lybra όμως παίζει μόνο σε 1.8 οπότε ίσως θα έχεις εξτρά κόστη με τα τέλη. Εξατάται τι τιμή θα τα βρεις και με τι εξοπλισμό. -
Οι πιο πολλες lybra 1.6 ειναι...
-
Γιατί ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα μιλάγατε για τη μαζντάρα, πριν καν ανοίξω φωτό
αυτό το v6
Το μαμήσαμε το θέμα αλλά αξίζει λόγω Μαζντάρας! (που είναι ο BEAMS όταν τον χρειάζεσαι; ).
Παρών Ψηφίζω και εγώ το όχημα από τη Hiroshima με τον V6
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οι πολλες lybra 1.6 ειναι...lybra 1.6 με τίποτα...103 αλογάκια σε τέτοια καρότσα...λυπάμαι και τον οδηγό και τα αλογάκια με το ζόρι που θα τραβάνε...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Οι πολλες lybra 1.6 ειναι...
lybra 1.6 με τίποτα...103 αλογάκια σε τέτοια καρότσα...λυπάμαι και τον οδηγό και τα αλογάκια με το ζόρι που θα τραβάνε...
Σαφως..Απλα ετσι οπως εγραψε τη δημοσιευση του ο φιλος blugosi καποιος μπορει να καταλαβαινε οτι δεν εβγαινε 1.6 και γι αυτο το εγραψα..
-
Λέγοντας Laguna, στα 5.000 € βρίσκεις τη ΙΙ, στα 3.500 € την Ι.
Όσον αφορά την ΙΙ, αν βρεις κάτι τέτοιο, δηλαδή τη fl, αγόρασέ την με κλειστά μάτια. Όμως, δύσκολα θα τη βρεις κάτω από 7.000 €, εκτός αν έχει πολλά χιλιόμετρα ή κάποιο μικροτρακάρισμα. Η προ fl, δηλαδή αυτή
είναι αρκετά φθηνότερη, με αρκετά θέματα στα ηλεκτρονικά της.
Αν εννοείς τη Laguna I,, θα τη βρεις εύκολα ακόμα και στις 2.500 €. Αξιόπιστο και άνετο αυτοκίνητο, αλλά συνήθως έχει πολλά χιλιόμετρα. Έχω δει taxi, που είχε ξεπεράσει τις 700.000 km, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του.
Είτε Ι έιτε ΙΙ προτίμησε την 1.6, για να ευχαριστηθείς άνετο και ασφαλές ταξίδι, πληρώνοντας σε λογική τιμή αυτά που σου δίνει το εν λόγω αυτοκίνητο. Βέβαια, αν θέλεις να βάζεις φωτιά στην άσφαλτο, απλά ψάχνεις λάθος αυτοκίνητο.
Είναι μακράν πιο άνετη και ασφαλέστερη σε σχέση με τα ιταλικά.
http://www.youtube.com/watch?v=adjFXUC0aZY
Και συνήθως οι ΙΙ, έχουν τα πάντα από εξοπλισμό και γκάτζετς (κάρτα, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, αισθητήρες φώτων και υαλοκαθαριστήρων, διζωνικό κλιματισμό, δέρμα κ.λ.π) -
Ο χρήστης karas77 έγραψε:
θελω τα φωτα σας οσο αναφορα τα παραπανω μοντελα.Το μπατζετ ειναι 3500 , 5000 ευχαριστω πολληεγω θα επαιρνα την 156 επειδη ειναι πιο νεανικο αμαξι
-
H Λαγκούνα 1ης γενιάς ήταν το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της Ρενό στην κατηγορία απο όσο μοντέλα έβγαλε πρός παραγωγή είτε τα 21 πιο πρίν είτε οι Λαγκούνα μετέπειτα γενεών, αλλά είχε τους καλούς κινητήρες στην F/L εκδοχή της και όχι στην πρωταρχική. Στην πρωταρχική είχε τον κινητήρα 1.8/95ΗΡ που ήταν και το μόνο μείον του μοντέλου, αλλά μείον που του κόστησε πάρα πολύ στην εμπορική του καριέρα. Για να πάρεις καλές επιδόσεις έπρεπε να πάς στα 2,0/115ΗΡ και εκείνη την εποχή υπήρχε το θέμα με τα τεκμήρια στα κυβικά. Αντιθέτως η F/L εκδοχή τα πήγε εξαιρετικά γι'αυτό και περισσότερο βλέπεις αυτή την έκδοση παρά την πρωταρχική. Σε σχέση με Άλφα 156 και ΛΑΝΤΣΙΑ ΛΥΜΠΡΑ, τον Γαλλο τον θεωρώ πολύ πιο ολοκληρωμένο λόγω ότι ουσιαστικά δεν υστερούσε ουσιαστικα σε κάτι απο θέματα, κρατήματος, φρένων, κινητήρων απο τα δυό ιταλικά και είχε και καλύτερους χώρους/άνεση, κοινώς καλύτερο για ταξίδι.
-
Ενταξει......απο χωρους σιγουρα,οχι ομως και σε κινητηρα ,φρενα.
Απλα πας ταξιδι..........και μονο! -
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
H Λαγκούνα 1ης γενιάς ήταν το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της Ρενό στην κατηγορία απο όσο μοντέλα έβγαλε πρός παραγωγή είτε τα 21 πιο πρίν είτε οι Λαγκούνα μετέπειτα γενεών, αλλά είχε τους καλούς κινητήρες στην F/L εκδοχή της και όχι στην πρωταρχική. Στην πρωταρχική είχε τον κινητήρα 1.8/95ΗΡ που ήταν και το μόνο μείον του μοντέλου, αλλά μείον που του κόστησε πάρα πολύ στην εμπορική του καριέρα. Για να πάρεις καλές επιδόσεις έπρεπε να πάς στα 2,0/115ΗΡ και εκείνη την εποχή υπήρχε το θέμα με τα τεκμήρια στα κυβικά. Αντιθέτως η F/L εκδοχή τα πήγε εξαιρετικά γι'αυτό και περισσότερο βλέπεις αυτή την έκδοση παρά την πρωταρχική. Σε σχέση με Άλφα 156 και ΛΑΝΤΣΙΑ ΛΥΜΠΡΑ, τον Γαλλο τον θεωρώ πολύ πιο ολοκληρωμένο λόγω ότι ουσιαστικά δεν υστερούσε ουσιαστικα σε κάτι απο θέματα, κρατήματος, φρένων, κινητήρων απο τα δυό ιταλικά και είχε και καλύτερους χώρους/άνεση, κοινώς καλύτερο για ταξίδι.Ποτε η laguna μκ1 δεν ειχε τοσο ψοφια μοτερ.. ΠΟΤΕ
Τα μοτερ της ηταν..
2.0s 16v 140hp
2.0 rt 115hp
3.0 v6 188hp
1.6 16v 107hp
1.8 16v 118hpΗ renault ειχε ανεκαθεν πολυ δυνατους κινητηρες σε καθε εποχη και παντα καλυτερους απο την psa.
-
Μια χαρά τέτοια είχε: 1,8 94hp
Εσύ μιλάς για την ανανεωμένη laguna '98-'01.
Το πρώτο μοντέλο έβγαινε από το '93.
( Ξέρω ότι ενδιαφερόμαστε για το πιο πρόσφατο για τον topic starter, απλά επειδή έγραψες Μk I, το οποίο είναι το πρώτο, ράιτ; ) -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
H Λαγκούνα 1ης γενιάς ήταν το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της Ρενό στην κατηγορία απο όσο μοντέλα έβγαλε πρός παραγωγή είτε τα 21 πιο πρίν είτε οι Λαγκούνα μετέπειτα γενεών, αλλά είχε τους καλούς κινητήρες στην F/L εκδοχή της και όχι στην πρωταρχική. Στην πρωταρχική είχε τον κινητήρα 1.8/95ΗΡ που ήταν και το μόνο μείον του μοντέλου, αλλά μείον που του κόστησε πάρα πολύ στην εμπορική του καριέρα. Για να πάρεις καλές επιδόσεις έπρεπε να πάς στα 2,0/115ΗΡ και εκείνη την εποχή υπήρχε το θέμα με τα τεκμήρια στα κυβικά. Αντιθέτως η F/L εκδοχή τα πήγε εξαιρετικά γι'αυτό και περισσότερο βλέπεις αυτή την έκδοση παρά την πρωταρχική. Σε σχέση με Άλφα 156 και ΛΑΝΤΣΙΑ ΛΥΜΠΡΑ, τον Γαλλο τον θεωρώ πολύ πιο ολοκληρωμένο λόγω ότι ουσιαστικά δεν υστερούσε ουσιαστικα σε κάτι απο θέματα, κρατήματος, φρένων, κινητήρων απο τα δυό ιταλικά και είχε και καλύτερους χώρους/άνεση, κοινώς καλύτερο για ταξίδι.
Ποτε η laguna μκ1 δεν ειχε τοσο ψοφια μοτερ.. ΠΟΤΕ
Τα μοτερ της ηταν..
2.0s 16v 140hp
2.0 rt 115hp
3.0 v6 188hp
1.6 16v 107hp
1.8 16v 118hpΗ renault ειχε ανεκαθεν πολυ δυνατους κινητηρες σε καθε εποχη και παντα καλυτερους απο την psa.
Δεν θελω να σε απογοητεύσω αλλά όχι δεν έχεις δίκιο. Επίσης οι ιπποδυνάμεις που αναφέρεις ισχύουν μόνο στους δυό δίλιτρους. Στα 1.6 και 1.8 οι αντίστοιχες ήταν 110 ΗΡ και 123 ΗΡ. Αλλά οι δυό τελευταίοι παρουσιάστηκαν στην F/L έκδοση και όχη στην πρωταρχική. Η τελευταια βασικό κινητήρα είχε τον 1.8/95ΗΡ.
ΥΓ: Ίδιο πρόβλημα και το Μεγκάν 1ης γενιάς. Η πρώτη έκδοση του 1995 ήταν με 1.4/75ΗΡ και 1.6/90ΗΡ. Η F/L έκδοση που είχε τους 1.4/98 και 1.6/110 ΗΡ ήταν που πούλησε και πιο πολύ.
-
Τη Lancia την 1.8αρα δεν θα βιαζόμουν να την απορρίψω. Την έχω οδηγήσει για πολλά km και έχω μείνει ευχαριστημένος από κύλιση, δύναμη και οδική συμπεριφορά. Δείχνει πάντως το πέρασμα του χρόνου από πάνω της, με ορατές φθορές στο εσωτερικό λόγω αλκαντάρας και χρωμάτων και μικροζημιές. Καίει ΠΟΛΥ.
Το αυτό και για την 156, σε 1.8 που την έχω ζήσει σαφώς λιγότερο. Καίει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από το ΠΟΛΥ.
Λαγκούνα μόνο το 2ο μοντέλο αξίζει τον κόπο κατά τη γνώμη μου, το 1ο είναι παλιό πλέον. Και τα 3 πάντως δεν θα στοιχημάτιζα ότι θα σε έβγαζαν 2-3-4 χρόνια χωρίς να γίνει τρύπα στην τσέπη σου.
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΛΦΑ 156 ΛΑΝΤΣΙΑ ΛΥΜΠΡΑ Η ΡΕΝΟ ΛΑΓΟΥΝΑ