-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
λεω για ζακυνθοβασικα το καραβι ειναι το προβλημα , την αλλη φορα που ειχα βαλει το s3 σε καραβι για κεφαλονια με ειχαν πιασει υστεριες οταν εβλεπα ποσο κοντα ερχονταν αλλα πραγματα στο αυτοκινητο μου
το ιδιο το νησι δεν ηταν τοσο προβλημα
βεβαια απο την αλλη με το ψιτροεν δεν εχω προβλημα να το κανω σταβλο και να χωνω την αμμο με το κιλο μεσα
επισης για μικρες αποστασεις δεν πολυενοχλει
ομως σκεφτομαι ποσο επιπονο θα ειναι το ταξιδι μεχρι τη κυλληνη, γιατι δεν ειναι για ταξιδια το c2μαλλον πρεπει να ζητησω απο τον πατερα μου το κλιο που καιει και τη λιγοτερη βενζινη
τωρα που το σκεφτομαι ποιο s3? θα καψει το κωλο του και με τιμες βενζινης νησιων θα παω ακλαφτος
το είχα γράψει πριν 2-3 μέρες...
η βενζίνη έχει αλλάξει πολλές συνήθειες...βλέπω τελευταίως σε οικογένειες που διαθέτουν jeepοειδές πολυτελείας αλλά και αυτοκίνητα ασφάλτου,να χρησιμοποιούν τα 2α σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, λόγω κρίσης
λογικό φαίνεται βέβαια, όταν η ίδια διαδρομή κοστίζει με το 1ο πχ 100€ ενώ με το 2ο 60€.
οκονομική κρίσηviewtopic.php?f=5&t=11105&start=6540
εγώ στη θέση σου φίλε θα έπαιρνα το s3. καλύτερη παθητική ασφάλεια. Η ζωή είναι το παν, ούτε οι λαμαρίνες, ούτε τίποτα. Εφόσον το έχεις, πάρε το.
-
καλα απο αποψη ασφαλειας και τα 2 το ιδιο ειναι (4 αστερια) και απο αποψη ψυχολογικη εμπιστευομαι πιο πολυ το γαλλο
τωρα οσο για τις συνηθειες που λες , φυσικα αλλαξαν σε πολυ κοσμο ασχετως δυνατοτητας κυριως παλι απο αποψη ψυχολογιας
ειναι κοροιδια να δινεις 1.80 το λιτρο ειτε τα εχεις ειτε οχι και μειωνοντας δραματικα τη καταναλωση μου κι εγω και πολλοι αλλοι πανω απο ολα περναμε ενα μηνυμα, οτι τα μετρα αυτα ειναι γτπ και θα φερουν αντιθετα αποτελεσματα
ηδη αυτο εχει αρχισει να φαινεται
το τσιγαρο για παραδειγμα δεν ειναι ευκολο να το μειωσεις , αλλα τη βενζινη ειναι παρα πολυ ευκολο
επισης εμενα εδω με προβληματιζει ο παραγοντας πλοιο και νησι
αν πηγαινα για παραδειγμα χαλκιδικη, δε θα σκεφτομουν καν να παρω το μικρο και να φτυσω το γαλα της μανας μου
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@ΙταλογνώστεςΕπιλογή για Αύγουστο. Μόντενα ή Σαν Ρέμο, Πόρτο Φίνο κλπ.
Πείτε γιατί αντί για Πορτο Φίνο με βλέπω για Πόρτο Ράφτη...Iταλία τον Αύγουστο.... απαγορεύεται δια ροπάλου.
Κανένα από τα τρία.......και αν τη Modena την έβαλες στις επιλογές σου με ανομόλογητο σκοπό να συνδυάσεις τις διακοπές με κάτι αυτοκινητιστικό.....γελάστηκες (για την ακρίβεια αυτοκινητιστικό και ιδιαίτερα Αύγουστο δεν μπορείς να απολάυσεις τίποτα στην Ιταλία).Αν επιμένεις για Liguria.... δες ως καλύτερη εναλλακτική την περιοχή των cinque terre.
Θα σου πρότεινα Lago di Garda (με τεράστια ποικιλία στο τι μπορείς να κάνεις) ή Chianti classico με βάση σου την περιοχή ανάμεσα σε Firenze (την οποία δεν θα πλησιάσεις ούτε γι'αστείο αυγουστιάτικα)-Siena.Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να πας,πού να μείνεις και τι να δεις.....στείλε pm.
-
λεω για ζακυνθοβασικα το καραβι ειναι το προβλημα , την αλλη φορα που ειχα βαλει το s3 σε καραβι για κεφαλονια με ειχαν πιασει υστεριες οταν εβλεπα ποσο κοντα ερχονταν αλλα πραγματα στο αυτοκινητο μου
το ιδιο το νησι δεν ηταν τοσο προβλημα
βεβαια απο την αλλη με το ψιτροεν δεν εχω προβλημα να το κανω σταβλο και να χωνω την αμμο με το κιλο μεσα
επισης για μικρες αποστασεις δεν πολυενοχλει
ομως σκεφτομαι ποσο επιπονο θα ειναι το ταξιδι μεχρι τη κυλληνη, γιατι δεν ειναι για ταξιδια το c2μαλλον πρεπει να ζητησω απο τον πατερα μου το κλιο που καιει και τη λιγοτερη βενζινη
τωρα που το σκεφτομαι ποιο s3? θα καψει το κωλο του και με τιμες βενζινης νησιων θα παω ακλαφτος
Πηγα περισυ (δε μου αρεσε αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα ) και ειχα το ιδιο θεμα, λυπομουν το cz3 μου, τελικα νοικιασαμε εκει ενα ατος ( μας εβαλε μεσα 40 ευρω την ημερα αν θυμαμαι καλα) και δε με ενοιαζε τιποτα.
Καλυτερα να παρεις αυτο με το οποιο θα σου επιτραπει να εχεις λιγοτερες σκοτουρες και αγχη.
Διακοπες θα πας. -
γιατι ομως να νοικιασεις, αυτο δε σου πηγε πιο ακριβα?
σε μικρα νησια με ακριβα μεταφορικα ειναι ενα προβλημα να πας με το δικο σου για λιγες μερες, αλλα η ζακυνθος εχει σχετικα φθηνο εισητηριο
-
Ημασταν 4 ατομα,οποτε χωραγαμε σε ενα και τα μοιραστηκαμε.
+το οτι δεν θα ειχα αγχος για το αυτοκινητο, το κατεβαζα σε ο.τι χωματοδρομο βρισκαμε χωρις σκεψη, δεν κοστισε παραπανω απο το να παρω το δικο μου αυτοκινητο. -
ετσι ναι μαλιστα (και 4 μαντραχαλοι θα στο εκαναν μπουρδελο )
αλλα επειδη στη δικη μου περιπτωση το πληρωνω ουσιαστικα μονος μου, δε συμφερει το να νοικιασω θα μου παει πανω απο τα διπλασια
αλλιως θα ηθελα πολυ να ξεκωλιασω αλλο ενα νοικιαρικο
-
ετσι ναι μαλιστα (και 4 μαντραχαλοι θα στο εκαναν μπουρδελο )αλλα επειδη στη δικη μου περιπτωση το πληρωνω ουσιαστικα μονος μου, δε συμφερει το να νοικιασω θα μου παει πανω απο τα διπλασια
αλλιως θα ηθελα πολυ να ξεκωλιασω αλλο ενα νοικιαρικο
Δεν ειμασταν και οι 4 μαντραχαλοι
Αν το πληρωνεις μονος σου μη το συζητας.
Θες κανα 40αρι την ημερα + τη βενζινη, δε συμφερει.
Απλα αν εχεις την επιλογη, παρε το ''μικρο'' που δε σε νοιαζει και τοσο. -
- βρεγμενες πετσετες στα πισω καθισματα
-
άντε ρε κάνω εγώ ταξίδια με το cuore και δε μπορείς εσύ με το c2?
-
Θενξ Alba. Το αυτό μας είπε και ο μπάρμας εξ' Ιταλίας για τον Αύγουστο. Μάλλον μετατίθεται η εξόρμηση στας Λομβαρδικάς πεδιάδας για Χριστούγεννα, όπου ήδη έχω ξεκινήσει ένα παραμύθι ότι υπάρχει ένα χωριό η Modena που πρέπει να επισκεφτούμε επειδή φτιάχνουν φανταστικά πανίνι...
-
Έχουμε κάναν καλό άνθρωπο με γνώσεις για δωμάτια/ξενοδοχεία στα Χανιά; Στην πόλη θέλω να μείνω τον Αύγουστο και ενώ έχω ένα πολύ καλό, θα ήθελα να εξερευνήσω τις επιλογές μου.
-
Γενικές πληροφορίες για Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά?
θέλουμε να περάσουμε ευχάριστα ένα τετραήμερο με την φοιτητοπαρέα, ισχύει αυτό που μου είπαν οτι η ζάκυνθος βρωμάει αγγλίλα?
ό,τι γνωρίζετε παρακαλώ μοιραστείτε το
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γενικές πληροφορίες για Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά?θέλουμε να περάσουμε ευχάριστα ένα τετραήμερο με την φοιτητοπαρέα, ισχύει αυτό που μου είπαν οτι η ζάκυνθος βρωμάει αγγλίλα?
Πριν απο λιγο χρονια εκανα το Κεφαλλονια-Ζακυνθος.
Η Ζακυνθος ειναι σαφεστατα πιο επηρρεασμενη απο τον αγγλοτουρισμο και δεν εχει την αρχιτεκτονικη ομορφια της Κεφαλλονιας,αλλα δεν λειπουν οι ωραιες μεριες του νησιου,απλα δεν θα πας καθολου Λαγανά κτλ,στα αγγλοχώρια που τα λεω εγω.Στο φαγητο και στα δυο νησια θελει λιγο ψαξιμο για να μην πεσεις σε μαγαζι για τουριστες,γιατι παιζει να φας χαλια και οχι φτηνα.Στην Ζακυνθο για καποιο λογο ηταν γενικα πιο ευκολο να βρεις καλο φαγητο.
Υποψη οτι αν θες να πας σε διασημες παραλιες οπως στον Μυρτο στην Κεφαλλονια,καλο ειναι να ξυπνας απο τις 5 το πρωι και να εχεις παπί αντι για αυτοκινητο,αλλιως μπορει να εξελιχθει σε μεγαλη ταλαιπωρια.
-
Τετοια ακουω και μου βγει ξινη η Κεφαλλονια
-
Γενικές πληροφορίες για Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά?θέλουμε να περάσουμε ευχάριστα ένα τετραήμερο με την φοιτητοπαρέα, ισχύει αυτό που μου είπαν οτι η ζάκυνθος βρωμάει αγγλίλα?
Επαναφέρω αυτό που είχα γράψει προ καιρού, με τις λίγες ακόμα προσθήκες (για Κεφαλλονια):
Καλό φαγητό έχει επίσης στην παραλία Τραπεζάκι, στη Νότια Κεφαλλονιά.
Όμορφα μέρη για διαμονή στα Ντομάτα - Λειβαθώ, στην ίδια περίπου περιοχή.
Γενικά, παραμένει ακριβό νησί. -
μερσι
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Τετοια ακουω και μου βγει ξινη η ΚεφαλλονιαΤο προβλημα ειναι το φαγητο κ η συμπεριφορα τους ,το νησι ομως ειναι καταπληκτικο κ θα περασεις καλα ειδικα αν επιλεξεις σαν τοπο διαμονης την Αγ ευφημια .
-
Κεφαλλονιά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες-είχα πάει πριν 7-8 χρόνια.
Ζάκυνθο πήγα πέρσυ και ναι είνια γεμάτη Άγγλους, αλλά αν πας για 3-4 μέρες και τους αποφεύγεις άνετα και βλέπεις αρκετά πράγματα. Γενικά οι Άγγλοι είναι συγκεντρωμένοι στον κόλπο του Λαγανά και τους γύρω οικισμούς. εκεί θα δεις το κλασικό τοπίο που απαιτούν οι άγγλοι τουρίστες: μαγαζάκια-παμπ αγγλικού τύπου, καραόκε κτλ, αλλά και παρέες από 20χρονες πιωμένες αγγλιδούλες...
Γενικά με Λαγανά δεν ενθουσιάστηκα: Πολύς κόσμος, ρηχά, ζεστά και μη ανανεώσιμα νερά, αν πάτε αντροπαρέα προφανώς λέει, αλλά για μπάνιο μάλλον όχι...Αν θέλεις ντε και καλά απέραντη αμμουδιά, πάρε το δρόμο προς Αργάσι, Βασιλικό και στο τέλος του δρόμου υπάρχει η παραλία του Γέρακα στο ανατολικότερο μέρος του νησιού.
Να πας σίγουρα Ναυάγιο για μπάνιο: Ίσως η καλύτερη παραλία που πήγα ποτέ. Το καραβάκι μπορείς να το πάρεις από Αγ. Νικόλαο και Πόρτο Βρώμη, αλλά το καλύτερο είναι από Ακρ. Σκινάρι: Σε αφήνει περισσότρη ώρα και είναι ανάμεσα σε Ναυάγιο και Μπλε Σπηλιές. Εκεί επίσης να βουτήξεις από το σκάφος...Αν έχεις τη δυνατότητα, προγραμμάτισε αυτή την εκδρομή (Ναυάγιο-Μπλε Σπηλιές) μεσοβδόμαδα που δεν θα χει κόσμο: θα σας αφήσουν να κολυμπήσετε και μέσα στις σπηλιές!
Από ταξίδια με σκάφος, πολύ καλά είναι και σκάφος από τπο Κερί (αν θέλεις νοικιάζεις και το χειρίζεσαι εσύ ο ίδιος) προς σπηλιές Κεριού (επίσης να βουτήξεις απ το σκάφος) και Μαραθωνήσι!Πολύ όμορφη εκδρομή!
από μαραθωνήσι είναι αυτή η φωτό
αλλά και αυτή!
Κάθε 15 Αυγούστου γίνεται βάφτιση στο νησί και αντί κολυμπήθρας...θάλασσα!!
Συνεχίζω το διπλό σεντονάκι μου!
Μπάνιο ΚΑΙ φαγητό στο Λιμνιώνα. Πολύ καλή ταβέρνα στην άκρη του βράχου, με πολύ καλά φαγητό και πολύ ωραία νερά να βουτήξεις λίγο πριν.Φαγητό ωραίο επίσης έχει στο Καμπί-βγαίνοντας από τον οικισμό στο τέρμα του δρόμου και μέσα στα δέντρα-βετούλι κιούλμπασι να πάρεις
Υπάρχει και μια ωραία ταβερνούλα στο εσωτερικό του νησιού, νομίζω στη Λιθακιά. Το όνομά της έχει σχέση με πειρατές, αλλά δε θυμάμαι περισσότερα.
Για μπάνιο λέει και στο Μαραθιά-Βότσαλο μεγάλου μεγέθους αλλά ωραία νερά. Το αυτοκίνητο δε φτάνει μέχρι την παραλία, οπότε πάρε λίγα εξοπλισμό μαζί σου!
Τώρα για ποτό κτλ παίζει πολύ στο Λαγανά, μέσα στην πόλη, αλλά και στην Μπόχαλη, πάνω απ την πόλη, με εξαιρετική θέα.
Αυτά για την ώρα. Δε γράφω άλλα, γιατί πρέπει να πας να φας!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τετοια ακουω και μου βγει ξινη η Κεφαλλονια
Το προβλημα ειναι το φαγητο κ η συμπεριφορα τους ,το νησι ομως ειναι καταπληκτικο κ θα περασεις καλα ειδικα αν επιλεξεις σαν τοπο διαμονης την Αγ ευφημια .
τι σου αρεσει απο την Αγ ευφημια?
καλυτερα να κατεβει πιο νοτια
Διακοπες 2010/2011