-
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι ο κουμπαρος μας ειναι τριτεκνος και ψαχνει ενα πολυμορφικο για τα 3 παιδακια του. Να σημειωσω πως ο σεβομενος οικογενειαρχης κουβαλαει ενα ολοκληρο νοικοκυριο και το διαπιστωσα μεσα στο σαββατοκυριακο σε μια εκδρομη που πηγαμε φορτωνοντας την Μερκ οσο δεν παει. Να σημειωσω πως ο ανθρωπος εχει Toyota Carina και ειναι πιστος Ιαπωνοφιλος. Πειτε γνωμες για να τις μεταβιβασω σαν περισσοτερο γνωστες. προς το παρον κοιταει Nissan Qasqai το 5+2 και Toyota Corolla Verso.
-
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι ο κουμπαρος μας ειναι τριτεκνος και ψαχνει ενα πολυμορφικο για τα 3 παιδακια του. Να σημειωσω πως ο σεβομενος οικογενειαρχης κουβαλαει ενα ολοκληρο νοικοκυριο και το διαπιστωσα μεσα στο σαββατοκυριακο σε μια εκδρομη που πηγαμε φορτωνοντας την Μερκ οσο δεν παει. Να σημειωσω πως ο ανθρωπος εχει Toyota Carina και ειναι πιστος Ιαπωνοφιλος. Πειτε γνωμες για να τις μεταβιβασω σαν περισσοτερο γνωστες. προς το παρον κοιταει Nissan Qasqai το 5+2 και Toyota Corolla Verso.
-
-
Και τα 2 αξιόλογες επιλογές. Προσωπικά θα επέλεγα σύμφωνα με την τελική τιμή αγοράς/προσφορές εταιριών.
Στα υπέρ του QQ+2 το υπερυψωμένο αμαξωμα, στα υπερ του Verso ο δυνατότερος κινητήρας στα 1600 κυβικά και το 6ταχυτο κιβώτιο.
Χωροταξικά σε 5θεσιες επιλογές υπερτερεί το QQ με 550 λίτρα έναντι στα 440 του Verso.
Και τα 2 5άστερα αλλά σε μελλοντική μεταπώληση μάλλον στα υπερ του QQ.
Σε aftersales ίσως λίγο φτηνότερο το Verso χωρίς να θέτει όμως την Nissan σε πολύ ακριβότερα επίπεδα. -
Renault Grand Scenic 1.4 Tce που πραγματικά έχει και πολύ μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης του χώρου επιβατών και αποσκευών συν τον ισχυρό κινητήρα.
Αλλιώς αν επιμένει ιαπωνικά, ας πάει στη λύση του Qashqai.
-
Υπάρχει και το Mazda 5... με άγνωστα σε εμένα κόστος αγοράς/συντήρησης και οδικά χαρακτηριστικά...
Το Scenic για πολυμορφικό δεν μ' άρεσε οδηγικά (πολύ σκληρό...), ενώ δεν ξέρω τι λέει το Zafira... που λογικά θα παίζουν καλές εκπτώσεις...
Οδηγικά μπορώ να μιλήσω μόνο για το δικό μου (που δεν το συνιστώ, λόγω αντιπροσωπείας) και το scenic που το βρήκα ζμπορ, αλλά σκληρό για πολυμορφικό (μου θύμισε leon με σπορ ανάρτηση...)
-
Αφού μιλάμε για ιαπωνικό εύκολα +1 στο qashqai.
Αν μπει και η Ευρώπη εντός ανταγωνισμού απλά χωρίς 2η κουβέντα Renault Scenic σε Grand ή μη. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Αφού μιλάμε για ιαπωνικό εύκολα +1 στο qashqai.
Αν μπει και η Ευρώπη εντός ανταγωνισμού απλά χωρίς 2η κουβέντα Renault Scenic σε Grand ή μη.Αν μιλαμε για ευρωπη δε βλεπω να υστερουν καπου οι προτασεις της citroen με τα turbo μοτερ..Απο τιμη μονο δε ξερω τι παιζει..
-
Με -2.500 τα Scenic και με 5 χρόνια εγγύηση/οδική βοήθεια μάλλον αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα Citroen χάνουν τη μάχη...
-
Με -2.500 τα Scenic και με 5 χρόνια εγγύηση/οδική βοήθεια μάλλον αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα Citroen χάνουν τη μάχη...Αρα μονο λογω τιμης..Αν και στη citroen υπαρχει μειον ενα 1000ικο για αποσυρση και με 400e κανεις την εγγυση 5ετη..
Παντως σχεδιαστικα και απο αποψη εσωτερικου δεν υπαρχει επαφη κατα τη γνωμη μου.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως σχεδιαστικα και απο αποψη εσωτερικου δεν υπαρχει επαφη κατα τη γνωμη μου..Σαφέστατα! Tα Scenic είναι μια γενιά μπροστά! Xεχε!
Σοβαρά τώρα...Τα scenic έναντι των Picasso με τα 120 εύκολα είναι καλύτερη επιλογή...Εναντι των turbo με τα 150 γίνεται δίλημμα αν και νομίζω ότι το γεγονός ότι η πιο καλοεξοπλισμένη έκδοση του scenic (με προσφορά) είναι φθηνότερο τουλ 1500 euro από την πιο απλή έκδοση του τουρμπάτου Picasso αυτή τη περίοδο, γέρνει τη τραμπάλα υπέρ του Scenic! -
Παντως σχεδιαστικα και απο αποψη εσωτερικου δεν υπαρχει επαφη κατα τη γνωμη μου..
Σαφέστατα! Tα Scenic είναι μια γενιά μπροστά! Xεχε!
Σοβαρά τώρα...Τα scenic έναντι των Picasso με τα 120 εύκολα είναι καλύτερη επιλογή...Εναντι των turbo με τα 150 γίνεται δίλημμα αν και νομίζω ότι το γεγονός ότι η πιο καλοεξοπλισμένη έκδοση του scenic (με προσφορά) είναι φθηνότερο τουλ 1500 euro από την πιο απλή έκδοση του τουρμπάτου Picasso αυτή τη περίοδο, γέρνει τη τραμπάλα υπέρ του Scenic!Το προβλημα μου ειναι οτι δε μπορω να δω τα scenic για πανω απο 2 δευτερα..
Δωστε μου ενα espace και δε ξαναγραφω για πολυμορφικα citroen -
Θα ήθελα να βάλω και γω 2 παραμέτρους στη συζήτηση.
Πρώτον αν πραγματικά χρειάζεται πολυμορφικό ή κάνει τη δουλειά του με ένα station.
Συγκεκριμένα τα 2 τελευταία μου αυτοκίνητα είναι πολυμορφικά (Scenic και μετά Touran) και σαφώς είμαι υπέρ....αλλά χωρίς να είναι πανάκεια. Αν το αυτοκίνητο οδηγείται κυρίως εκτός Αθηνών και ιδιάιτερα αν υπάρχει και μικρό-δεύτερο τότε η πολυμορφικότητα απλά στοιχίζει. Αν πάλι είναι το μοναδικό αμάξι στην οικογένεια και χρειαζόμαστε τις +2 θέσεις, τότε πάσο.
Επίσης βάλτε στη λίστα και το Touran. Εϊναι μια πολύ καλή λύση για 7-θέσιο (μαζί με το Zafira).
Κύριο πλεονέκτημα του ο καταπληκτικός κινητήρας (1.4Tsi).
Ελπίζω να βοήθησα....Καλή επιλογή. -
Αφού ο ενδιαφερόμενος είναι 'πιστός ιαπωνεζόφιλος και ενδιαφέρεται για Κασκάι ή Βέρσο', να προτείνω και εγώ κάτι εντός θέματος όπως οι προηγούμενοι με Σιτροέν, Ρενώ, Ζαφείρη και Τουράν?
Φόκους Ψ-Μαξ και Φίατ Ντομπλό. Ειδικά το τελευταίο είναι ο κρυφός πόθος κάθε γιαπωνεζάκια. -
το doblo ειναι φορτηγακι ομως και οχι πολυμορφικο... το C-max αλλαζει συντομα.. αυτο ομως που ειναι πανεμορφο ειναι το S-max
-
Δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτά. Είναι γιαπωνεζόφιλος ο φίλος και ενδιαφέρεται για Κασκάι και Βέρσο?, άρα του κάνουν.
-
Γιαπωνοζωφιλος ειναι αλλα δεν αποκλεει κατι αλλο .Και για να βοηθησω περισσοτερο ναι ειναι το μοναδικο αυτοκινητο της οικογενειας και η χρηση του κυριως ειναι σε ταξιδια. Με το carina που εχει 10ετιας περιπου, ειχει μονο 136800χλμ στο κοντερ του. Και για μια περαιτερω βοηθεια τα παιδακια του ειναι 4,5 χρ-2,5χρ και 7 μηνων η μπεμπα που θα βαφτισουμε
-
Να κάνω μια ... αντιπροταση?
Μια Carina ίσως άνετα να μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα νέο Avensis SW με δώρο την γυαλινη οροφή, τα 3 χρόνια δωρεάν σέρβις και το δωρεάν μεταλλικό χρώμα που έχουν προσφορά.
Απ΄αυτή τη οπτική γωνία είναι πολύ όμορφη!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να κάνω μια ... αντιπροταση?
Μια Carina ίσως άνετα να μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα νέο Avensis SW με δώρο την γυαλινη οροφή, τα 3 χρόνια δωρεάν σέρβις και το δωρεάν μεταλλικό χρώμα που έχουν προσφορά.
Απ΄αυτή τη οπτική γωνία είναι πολύ όμορφη!
Την εκανα και εγω την προταση και ξεχασα να το αναφερω. Δεν θελει s/w.
-
Ίσως να περιμένει το καινούριο Τουράν.
Tη γνώμη σας για πολυμορφικό.