-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα διαβαζω ξανα και ξανα τα πραστιμα και τα κλεισιματα.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 02/08/2010
Για να λεμε την αληθεια τα μαζευουνε αυτα που χρωστανε στο κρατος η απλως τα βαζουνε στις εφημεριδες για να τα βλεπουμε;
λειπεις καιρο απο την Ελλαδα και κανεις τετοιες ερωτησεις?
-
2010: Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου. 5 νεκροί για ένα δέντρο.
1976: Θερμό επεισόδιο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. 2 Αμερικάνοι αξιωματικοί νεκροί ...για ένα δέντρο.
Ηθικό δίδαγμα: αφήστε τα δεντράκια στην ησυχία τους...
-
προχθεσινό
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Έτοιμο -και επισήμως-το αμερικανικό σχέδιο επίθεσης κατά του Iράν
Υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο, δήλωσε ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν.αυτό το πλάνο το συζητούσαν από το ΄98....κατά βάθος το έχουν σίγουρο...την αφορμή περιμένουν.
σημερινό
Aποχωρούν οι ΗΠΑ απ΄το Ιράκ μέχρι το τέλος Αυγούστου
Θα επικεντρώσουν το 'ενδιαφέρον' τους σε Ιράν και ΑφγανιστάνΤα αμερικανικά στρατεύματα θα έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ μέχρι το τέλος του μήνα 'όπως είχαμε υποσχεθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις', θα δηλώσει σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που...αναμένεται να εκφωνήσει μέσα στην ημέρα.
-
τους ευχομαι καλα κρασια μολις αρχισουν και πεφτουν απο τα sam
-
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/08/2010_349493
Ο χρήστης Η Καθημερινή έγραψε:
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού»
( )«Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση.
Ο κ. Κατσαρός, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «πρέπει να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικα. Πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Εξήγησε, δε, ότι «το μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες», και συνέχισε λέγοντας ότι «η ΔΕΗ ουδέποτε εμπόδισε και δεν θα εμποδίσει τις επενδύσεις. Αντίθετα παροτρύνει τους ιδιώτες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να γίνει η αγορά ανταγωνιστική και να μειωθούν οι τιμές των κιλοβατώρων, προς όφελος του καταναλωτή και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια επενδύσεων, όπως στη Δράμα ή την Ελασσόνα».
Ο κ. Κατσαρός επεσήμανε με έμφαση ότι «αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν. Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο».
Κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ».
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Είμαι βαθιά συγκινημένος. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι η συντεχνία τους ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την παραμονή τους στο δημόσιο. Τώρα μαθαίνω ότι οι εκβιαστικές τους απεργίες (εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και τουριστικής κίνησης) γίνονται για το καλό μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε αυτά τα ανιδιοτελή παιδιά που το μόνο που θέλουν είναι να μας προστατεύσουν από τους κακούς ιδιώτες. Μόλις κόβεται το A/C με 40c απ' έξω, θα πίνουμε ένα ποτηράκι νερό στην υγειά τους να δροσιζόμαστε.
-
Ρε τον κύριο Κώστα τι λέει καλοκαιριάτικα...
Αν ήταν η ΝΔ στα πράγματα βέβαια θα ήταν πιο διαλλακτικός. Ε 8αρια; Εσύ τι λες;Μπορεί κάποιος να έχει τα μεγαλύτερα δίκια και να λέει τα πιο σωστά πράγματα. Όμως πριν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις για καλό πατρίδας κλπ θα πρέπει να έχει υπόψην του και πόσο χεσμένη -λάθος, καραχεσμένη- έχει τη φωλιά του.
ΓΑΠ vs φεουδάρχες round 3...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε τον κύριο Κώστα τι λέει καλοκαιριάτικα...
Αν ήταν η ΝΔ στα πράγματα βέβαια θα ήταν πιο διαλλακτικός. Ε 8αρια; Εσύ τι λες;Μπορεί κάποιος να έχει τα μεγαλύτερα δίκια και να λέει τα πιο σωστά πράγματα. Όμως πριν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις για καλό πατρίδας κλπ θα πρέπει να έχει υπόψην του και πόσο χεσμένη -λάθος, καραχεσμένη- έχει τη φωλιά του.
ΓΑΠ vs φεουδάρχες round 3...
και περιμενεις απο την γενοπ τιγκα στο πρασινο να μην πει τιποτα την ωρα που οι δικοι του ουσιαστικα του δινουν το ***** στο χερι?
και τι σε κοφτει βασικα για σενα το κανουν! για να μην πληρωνεις παραπανω για να μπορεις να πληρωνεις ακομη την ερτ (αληθεια πως και δεν το ειπαν και αυτο?)
για να μπορεις να πληρωνεις το δευτερο κεντρο στον πειραια που χτιζεται
ολα για σενα!εχω μια απορια
αμα κατεφερω και φυγω απο την δεη και μεινω σε απε (λεμε τωρα) θα βρουν και φορο για αυτο? να πληρωνω για απε χωρις στην ουσια να υπαρχει λογος? -
Ο λαλίστατος Φωτόπουλος πού είναι..??? Ολο τον Γ.Γ. βλεπω-ακούω.....Μαλλον θα αχολείται με τις διακοπές....Οχι ρέυματος, τις αλλες.....
-
και περιμενεις απο την γενοπ τιγκα στο πρασινο
Για κάτσε φρόνιμα γιατί θα το πω στον κύριο Κώστα να έρθει να σε καταχεριάσει...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
και περιμενεις απο την γενοπ τιγκα στο πρασινο
Για κάτσε φρόνιμα γιατί θα το πω στον κύριο Κώστα να έρθει να σε καταχεριάσει...
ας μου κλεισει τους διακοπτες
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/08/2010_349493ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού»
( )«Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση.
.............................................................................................................................................................................................................................................................................Μεταφραση:
Πληροφορουμε του πολιτες της Μπανανιας οτι αποφασισαμε να κατεβαζουμε τους διακοπτες του μαγαζιου μας επτα ημερες εβομαδιαιως και κατα τας ωρας 00.01-23.59.Τις υπολοιπες μερες και ωρες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ γνωριζοντας τα προβληματα του λαου μας απεφασισε να επιτρεψει την ανετη καταναλωση ρευματος.Αν ομως αντιμετωπισουμε την αδιαλλαξια της κυβερνησης στις αποφασεις μας θα αναγκαστουμε τοτε να παρουμε αντιλαικα μετρα. -
σκέτη απογοήτευση...(την ΓΕΝΟΠ εννοώ)
τόσους μήνες μούγκα και μόλις απειλήθηκε το οικοπεδάκι να την πληρώσουν οι υπόλοιποι....όπως έκαναν οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές....μεθαύριο οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι κλπ κλπή όλοι μαζί...ή κανένας
-
τόσους μήνες μούγκα και μόλις απειλήθηκε το οικοπεδάκι να την πληρώσουν οι υπόλοιποι....όπως έκαναν οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές....μεθαύριο οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι κλπ κλπή όλους μαζί(να τους καψουμε )...ή κανένας
καλυτερα ετσι
-
τόσους μήνες μούγκα και μόλις απειλήθηκε το οικοπεδάκι να την πληρώσουν οι υπόλοιποι....όπως έκαναν οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές....μεθαύριο οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι κλπ κλπή όλοι μαζί...ή κανένας
- πάρα πολλά, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά θα επικρατήσει η άποψη 'στα τέτοια μου για τη φωτιά στο σπίτι του γείτονα, αρκεί να μην καεί το δικό μου'
-
Αν μπορείς εσυ ή οποιοσδήποτε, να εγγυηθεί οτι μια ΠΤΩΧΕΥΣΗ θα έχει ηπιότερα αποτελέσματα απο αυτό που βιώνουμε τωρα, εγω μαζί σας! Νομίζω οτι το δίλημμα καταλαβαίνετε πολύ καλά πoιο είναι.Απο κει και πέρα, όλα τ΄αλλα είναι λόγια του αέρα._
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αν μπορείς εσυ ή οποιοσδήποτε, να εγγυηθεί οτι μια ΠΤΩΧΕΥΣΗ θα έχει ηπιότερα αποτελέσματα απο αυτό που βιώνουμε τωρα, εγω μαζί σας! Νομίζω οτι το δίλημμα καταλαβαίνετε πολύ καλά πoιο είναι.Απο κει και πέρα, όλα τ΄αλλα είναι λόγια του αέρα._Λύσε μου μια απορία σχετική με την υπογραφή σου.
Αυτοί για τους οποίους γράφτηκε το επίγραμμα που χρησιμοποιείς για υπογραφή, πήραν τίποτα εγγυήσεις από κανέναν πριν σταθούν εκεί που στάθηκαν;
Και αν αυτοί έπεσαν 'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» ' οι Θεσπιείς που στάθηκαν δίπλα τους ενώ μπορούσαν να την κάνουν, τι σόι εγγυήσεις πήραν και κυρίως για ποιο πράγμα; -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αν μπορείς εσυ ή οποιοσδήποτε, να εγγυηθεί οτι μια ΠΤΩΧΕΥΣΗ θα έχει ηπιότερα αποτελέσματα απο αυτό που βιώνουμε τωρα, εγω μαζί σας! Νομίζω οτι το δίλημμα καταλαβαίνετε πολύ καλά πoιο είναι.Απο κει και πέρα, όλα τ΄αλλα είναι λόγια του αέρα._
Λύσε μου μια απορία σχετική με την υπογραφή σου.
Αυτοί για τους οποίους γράφτηκε το επίγραμμα που χρησιμοποιείς για υπογραφή, πήραν τίποτα εγγυήσεις από κανέναν πριν σταθούν εκεί που στάθηκαν;
Και αν αυτοί έπεσαν 'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» ' οι Θεσπιείς που στάθηκαν δίπλα τους ενώ μπορούσαν να την κάνουν, τι σόι εγγυήσεις πήραν και κυρίως για ποιο πράγμα;αλλο το να εισβαλουν στην χωρα και να σκοτωνουν τα παντα και αλλο να εισβαλουν οικονομικα και βρωμικα απο την πισω πορτα με σκοπο να μην σου δωσουν αιτια για πολεμο
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Και αν αυτοί έπεσαν 'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» ' οι Θεσπιείς που στάθηκαν δίπλα τους ενώ μπορούσαν να την κάνουν, τι σόι εγγυήσεις πήραν και κυρίως για ποιο πράγμα;Θες πραγματικά να το αναλύσουμε..; Βρίσκεις κάποια συνάφεια..;;
-
Αν μπορείς εσυ ή οποιοσδήποτε, να εγγυηθεί οτι μια ΠΤΩΧΕΥΣΗ θα έχει ηπιότερα αποτελέσματα απο αυτό που βιώνουμε τωρα, εγω μαζί σας! Νομίζω οτι το δίλημμα καταλαβαίνετε πολύ καλά πoιο είναι.Απο κει και πέρα, όλα τ΄αλλα είναι λόγια του αέρα._Ποια πτωχευση και ποιος μονοδρομος.Η πρωτη δοση που νομιζεις οτι πηγε.Ο λογος που περικοπτονται τα παντα και μπαινουν φοροι δεν ειναι για να ξεχρεωθουν τα δανεια αλλα να γινει ανταλλαγη παλαιων junk ομολογων με νεα που εχουν εγγυηση περιουσια του ελληνικου δημοσιου.
Διαβασες πουθενα οτι το χρεος μας θα μειωθει?Ισα που θα φτασει στο 140-150% του ΑΕΠ στο τελος του προγραμματος.Αλλωστε λεφτα υπαρχουν οπως αποδεικνυουν οι πραξεις και τα 'εργα' της χουντας(μη ξαναγραφουμε τα ιδια για τις φαραωνικες σπαταλες της κυβερνησης).
-
Και αν αυτοί έπεσαν 'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» ' οι Θεσπιείς που στάθηκαν δίπλα τους ενώ μπορούσαν να την κάνουν, τι σόι εγγυήσεις πήραν και κυρίως για ποιο πράγμα;Θες πραγματικά να το αναλύσουμε..; Βρίσκεις κάποια συνάφεια..;;
Αν βρίσκω κάποια συνάφεια στο τότε με το σήμερα; Ως προς τι; Ως προς τους ανθρώπους,τις καταστάσεις,στο τι διακυβεύεται; Δεν μπορώ να απαντήσω έτσι.
Αυτό που σε ρωτάω όμως για να καταλάβω, είναι το πως συσχετίζεται ένα επίγραμμα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται ως δήλωση ύψιστης πειθαρχίας, ηρωισμού, φιλοπατρίας, τόλμης,αφοβίας μπροστά στο θάνατο κλπ κλπ με αυτό που ζητάς, δηλαδή να σου δωθούν εγγυήσεις σχετικά με το αν θα ήταν πιο ήπιες οι συνέπειες μιας πτώχευσης από αυτές της προσφυγής στο ΔΝΤ και αναλόγως των εγγυήσεων να συμμετέχεις σε μια προσπάθεια ή όχι. Στο δικό μου το μυαλό -μπορεί να έχω και λάθος -η προσφυγή στο ΔΝΤ, είναι μια ατιμωτική λύση ενώ είμαι βέβαιος, πως υπήρχαν και άλλες λύσεις εκτός της πτώχευσης τις οποίες μπορούσαμε να έχουμε ακολουθήσει ως χώρα.
Αυτές οι λύσεις, μπορεί να ήταν πιο επώδυνες, να απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερες θυσίες από όλους μας, αλλά έχω την αίσθηση πως στο τέλος θα βγαίναμε πολύ καλύτεροι από αυτό που θα βγούμε τώρα. Όταν και αν βγούμε....
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]