-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ 888888Μία στιγμή. Δηλαδή η πολυνομία είναι αυτή που γεννά τη διαφθορά? Η πολυνομία είναι αυτή που δημιουργεί τη γραφειοκρατία? Εμείς νομοθετούμε κατά το δοκούν ώστε να βολευόμαστε. Όταν ο Παπακωνσταντίνου έβγαλε το μέτρο των αποδείξεων ώστε να κάνουν χρυσές δουλειές οι λογιστές μας έφταιγαν οι ξένοι?
Ειδικά για τα ΕΛΤΑ δεν θα ήθελες την άποψη μου. Πριν 1 μήνα είχα στείλει σε μεσιτικό γραφείο μία σειρά σχεδίων επείγον - συστημένο. Τα θηρία τον χάσανε το φάκελλο. Έχουμε σχεδόν γίνει κολλητήρια με την υπάλληλο που μιλώ στο τηλέφωνο αλλά άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Η μεσίτης (που ο πελάτης της θέλει τα σχέδια γιατί τα έχει πληρώσει) με αντιμετωπίζει με δυσπιστία και στο επάγγελμα κάτι τέτοιο αποτελεί ενταφιασμός. Τι να κάνω? Να πάρω το δίκαννο και να μπω μέσα στο ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ και όποιον πάρει ο χάρος? Εδώ ποιος φταίει? Εγώ? Η υπάλληλος μέσα από ένα νούμερο και από το φοβερό σύστημα παρακολούθησης προσπαθεί να βγάλει άκρη για το που στον κόρακα έχει παραπέσει ο φάκελλος. Και η ζωή συνεχίζεται. Μήπως πέραν των 15€ που πλήρωσα θα πρέπει να χρεωθώ κιόλας για να μου βρουν το φάκελλο??
ΩΧ....
Λοιπον το πιο πιθανο-99% ειναι να εχει χαθει κατα την διανομη και οχι στην διαλογη(τον εχασε ο διανομεας).
Υπαρχει και η περιπτωση το ταχυδρομικο καταστημα του αποστολεα να ειναι ιδιο με του παραληπτη οποτε ο φακελος δεν παει στο κεντρο διαλογης(η Α.Παρασκευη πχ εχει 3 ταχυδρομικους κωδικες)οποτε και το ψαξιμο με το barcode ειναι αχρηστο.
Κακως παιρνεις τηλεφωνα πηγαινε ο ιδιος απο εκει και απαιτησε να σου πει,ο υπευθυνος(πρασινος συνδικαλας) αν πηγε στο κεντρο διαλογης ή οχι.Αν εχει περασει απο εκει εχει φτασει και στο καταστημα του παραληπτη.Ρωτα και για την περιπτωση που αναφερω, δηλαδη ο παραληπτης να ειναι εντος της δικης τους ζωνης οποτε το φταιξιμο ειναι 100% δικο τους. -
Eπειδη μου αρεσει να μιλω με στοιχεια και νουμερακια θα σας δωσω μερικα παραδειγματακια για τις ανισοτητες στο δημοσιο. Ποιοι ειναι αυτοι που παιρνουν και επαιρναν τα λεφτα και ποιοι οχι.
Η μητερα μου ειναι δασκαλα σε παιδικο σταθμο του δημου ΗΛ. και επαιρνε 1300 ευρο μετα απο 15 χρονια δουλειας και τωρα της εχει μειωθει 150 ευρο και λενε οτι θα κοψουν τελειως το επιδομα κινησης οποτε θα παει στα 850 ευρο μισθο μετα απο 15 χρονια υποτιθεται κονομας.....
Αντιθετως ενας φιλος της οικογενειας δουλευε στον ΟΤΕ με 3000+ε τον μηνα και πηρε συνταξη με εθελουσια με εφαπαξ 100.000 ευρο! Δεν ηταν διευθυντης,αλλα τα τελευταια χρονια ειχε γινει προισταμενος στο ποστο του και τα εξυνε!
Το αστειο της υποθεσης ειναι ο υπουργουλης μας μιλουσε για μειωσεις στον Δημοσιο μονο ,αλλα κουνια που τον κουναγε. Εχω 10 παραδειγματα(μεσα και ο πατερας μου) ανθρωπων που δουλευουν στον Ιδιωτικο τομεα οπου υπεστησαν μειωσεις απο 100 εως 300 ευρω!
Δοξα το Θεο και εγω και η αδερφη μου δεν ειμαστε παιδια πλεον και τα βγαζουμε περα μονο μας,αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μια οικογενεια με μικρα παιδια που θελουν φαι, φροντιστηρια κ.τ.λ τα βγαζουν περα! Οταν παω στο supermarket βλεπω ανθρωπους να υπολογιζουν και τα 30 λεπτα. Δεν αργει ο καιρος που θα γινουμε Ταυλανδη....
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eπειδη μου αρεσει να μιλω με στοιχεια και νουμερακια θα σας δωσω μερικα παραδειγματακια για τις ανισοτητες στο δημοσιο. Ποιοι ειναι αυτοι που παιρνουν και επαιρναν τα λεφτα και ποιοι οχι.Η μητερα μου ειναι δασκαλα σε παιδικο σταθμο του δημου ΗΛ. και επαιρνε 1300 ευρο μετα απο 15 χρονια δουλειας και τωρα της εχει μειωθει 150 ευρο και λενε οτι θα κοψουν τελειως το επιδομα κινησης οποτε θα παει στα 850 ευρο μισθο μετα απο 15 χρονια υποτιθεται κονομας.....
Αντιθετως ενας φιλος της οικογενειας δουλευε στον ΟΤΕ με 3000+ε τον μηνα και πηρε συνταξη με εθελουσια με εφαπαξ 100.000 ευρο! Δεν ηταν διευθυντης,αλλα τα τελευταια χρονια ειχε γινει προισταμενος στο ποστο του και τα εξυνε!
Το αστειο της υποθεσης ειναι ο υπουργουλης μας μιλουσε για μειωσεις στον Δημοσιο μονο ,αλλα κουνια που τον κουναγε. Εχω 10 παραδειγματα(μεσα και ο πατερας μου) ανθρωπων που δουλευουν στον Ιδιωτικο τομεα οπου υπεστησαν μειωσεις απο 100 εως 300 ευρω!
Δοξα το Θεο και εγω και η αδερφη μου δεν ειμαστε παιδια πλεον και τα βγαζουμε περα μονο μας,αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μια οικογενεια με μικρα παιδια που θελουν φαι, φροντιστηρια κ.τ.λ τα βγαζουν περα! Οταν παω στο supermarket βλεπω ανθρωπους να υπολογιζουν και τα 30 λεπτα. Δεν αργει ο καιρος που θα γινουμε Ταυλανδη....
Πρεπει να καταλαβεις οτι ολοι οι υπαλληλοι δεν ειναι προισταμενοι και για να γινει καποιος προισταμενος χρειαζεται καποια συνδικαλιστικη-κομματικη υποστηριξη.Ουτε και ολες οι ΔΕΚΟ εχουν το ιδιο μισθολογιο.Ο δικος μου προισταμενος με σχεδον 30χρονια στο επαγγελμα επερνε 2000χιλ(τωρα καπου στα 1800).Απο την αλλη γιατι σε καιει τοσο ο μισθος του προισταμενου και ο οχι ο μισθος του Βουρλουμη που ειναι πανω απο 50000 το μηνα με τα μπονους(τωρα γινομαι λαικιστης το ξερω)
-
πριν απο 2'....
νομιζω οτι αφορα τον ΟΠΑΠ -
Ο ΜFG !!!
-
Βγάλτε έξω τα 'εξτρά' η καθαρίστρια παίρνει πιο πολλά από το μέσο τραπεζικό...
Αν και τα εξτρά μου φαίνονται υπερβολικά... Ελπίζω δηλαδή...
-
delete
-
ρε δε σας έλεγα για σεκιουριτι στον ΟΠΑΠ 1500 αβάδιστα και με βγάζατε τρελό?
-
Γιατί δεν είναι ανεξάρτητος αλλά μέρος του ίδιου μαγαζιού που λέγεται Γκρίχελαντ.
-
Ελπιζω οτι ειναι υπερβολικα τα νουμερα πουτ α βρηκανε ? δεν μπορει η καθαρίστρια να παιρνει 5000 το μηνα και η τηλεφωνήτρια 6300
-
Το θέμα όμως είναι: πως μπορείς να απαιτήσεις μειώσεις απ' την στιγμή που ο ΟΠΑΠ (για λόγους που όλοι γνωρίζουμε) είναι κερδοφόρος ?
Έστω ότι ιδρύεται ένα ΝΠΔΔ με 10 άτομα προσωπικό και αντικείμενο την διοργάνωση μιας μονοπωλιακής λαχειοφόρου αγοράς που κληρώνει κάθε Κυριακή του Πάσχα και τα λαχεία της πουλώνται σε όλες τις εκκλησίες ανά την επικράτεια από τους επιτρόπους μζί με τα κεριά. Τα διανεμόμενα κέρδη είναι έστω 60% των εισπράξεων, τα έξοδα άλλο ένα 10%, και κατά συνέπεια τα κέρδη χρήσης του οργανισμού ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΡΕΛΛΑ. Πρέπει να δώσουμε βασιλικούς μισθούς στο προσωπικό, το οποίο και ΚΑΑΑΑΘΕΤΑΙ 10 μήνες το χρόνο ?
Δεν νομίζω, μισθούς δημοσίου της σειράς δικαιούνται, τα μονοπώλια η πολιτική ηγεσία τα θεσπίζει και λαός τα ανέχεται γιατί υποτίθεται γι' αυτόν δουλεύουν όχι για να πλουτίζουν οι λιγοστοί που έχουν μπάρμπα στο δήμο Κορώνης.
Επίσης με την ίδια (αλλά αντίστροφη) λογική η αστυνομία είναι μονίμως μέσα, άρα δεν θα έπρεπε να πληρώνονται καν! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρε δε σας έλεγα για σεκιουριτι στον ΟΠΑΠ 1500 αβάδιστα και με βγάζατε τρελό?εχω αναφερει και γω μερικα εξωφρενικα, αλλα δεν ηταν στον ΟΠΑΠ.
δε ξερω αν τα νουμερα ειναι πραγματικα, αλλα ειναι εντελως εξωφρενικα.
-
Φιρί-φιρί το πάτε να μπει εδώ μέσα η Καθαρίστρια με το εκκαθαριστικό της να σας κολλήσει στον τοίχο.
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για παράδειγμα γίνεται συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο. Γιατι αντι αυτού δεν γίνεται συζήτηση για μισθολογικό πλαφον;
Πιο λογικό δεν είναι να πάρουν οι υψηλόμισθοι λιγότερα απτο να μείνουν άνθρωποι χωρις δουλειά;
Αδιανόητο; Γιατί να υπάρχει μισθός 5000 ευρώ για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο όποιας θέσης ας πούμε;& Φρίκινγκ Κράιστ!!!
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, σε βαθμό που αισθάνομαι μια μέθεξη, όλα έγιναν πιο καθαρά πλέον.
Το σύστημα δουλεύει όμως έτσι αγαπητέ, το σύστημα του συνδικαλισμού που φροντίζει να βολεύει λίγους πετώντας λίγη στάχτη στα μάτια των πολλών.
Όταν λέγαμε ότι γίνεται τεράστιο φαγοπότι στο δημόσιο, δεν μιλούσαμε φυσικά για τους εργαζομένους των 1500-2000 ευρώ, αλλά για αυτούς που τελικά καθαρίζουν πάνω από 3χίλιαρο χωρίς ουσιαστική ανταποδοτικότητα.Σύμφωνοι, για κάποιες θέσεις ευθύνης, με πολλή δουλειά και πίεση, δεν είναι δυνατόν να δίνεις όσα και για τον διεκπεραιωτή εγγράφων που απλώς πατάει 2 κουμπάκια ή βαράει 2 σφραγίδες. ΠΟΙΟΙ όμως νομίζεις ότι μπαίνουν σε τέτοιες θέσεις; Οι άξιοι ή οι κολλητοί του αρχισυνδικαλιστή ή του υπουργού; Σπανίως συμβαίνει ένας εκ των πχ 5 να είναι καλός, οπότε όμως δουλεύει και για άλλους 4.
Πχ: Γνωστός μου κάνει δουλειά για 5 εδώ και καιρό, χωρίς πρόσθετο όφελος. Απλώς γιατί έτσι έχει μάθει, να έχει ένα φιλότιμο, όταν βλέπει πως άμα τα ξύσει, θα μείνουν απλήρωτοι εκατοντάδες άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα. Βάζει τζίφρες κατόπιν δικού του ελέγχου σε δημοπρατήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων κι άμα του ξεφύγει κάτι θα του ζητήσουν τα ρέστα.
Ποιος όμως προτιμήθηκε για επικεφαλής του ειδικού τμήματος στο οποίο εργάζεται, με δεδομένο ότι τραβάει χοντρό κουπί με απόλυτη επιτυχία; Γείτονας του αρχισυνδικαλιστή διευθυντή! Χες μες. Τον ίδιο δε προσπαθούν να τον σουτάρουν, του λένε μισή καλημέρα, τον διαβάλλουν, αλλά απλώς δεν μπορούν, τους είναι αναγκαίος. Κι εδώ βρίσκεται η 'ομορφιά' του πράγματος: τον πήδηξαν στη δουλειά για να λακίσει μόνος του, όμως επειδή πήρε τόσα πράγματα στις πλάτες του, ΚΑΝΕΝΑ κομματόσκυλο/συνδικαλόσκυλο δεν δέχεται να τον αντικαταστήσει στην ηλεκτρική καρέκλα.Το θέμα λοιπόν είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΑΒΑΝΙΑ Τ Ω Ρ Α. Τον καιρό εκείνο όμως, που κλάδοι πήδαγαν το κοινωνικό σύνολο απαιτώντας ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, οι φιλεργατικοί τους υποστήριζαν τυφλά, λες κι αν έδινε ό,τι ζητούσαν ο εκάστοτε υπουργός, θα τα πλήρωνε ο τελευταίος από την τσέπη του. Άντε τώρα να πεις στους τύπους του Ανάπτυξης ότι θα πάρουν, ας πούμε, 1600 ευρώ, όσα και ο 'συνάδελφος' στο υπουργείο Υγείας ή στην Περιφέρεια Αττικής. Οι καλομαθημένοι θα κάνουν αυτό που γνωρίζουν: εκβιασμό, ακόμα κι αν αυτός σημάνει την ΑΠΟΛΥΣΗ χιλιάδων εργαζομένων ορισμένου χρόνου ή ακόμα και αορίστου ΝΠΔΔ που θα κλείσουν.
-
Διότι πριν καιρό έγινε χαμός όταν ακούστηκε κάτι για αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ και φυσικά διορθώθηκε σε μισθό άνω των 2.000 ευρώ.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Στον ΟΠΑΠ συμβαίνουν απίστευτα !Οι εσχάτως διορισμένοι -που βγάζουν την δουλειά- παίρνουν κοντά στο 1000άρικο και οι παλιοί μονιμάδες καθαρίζουν κοντά 5000€ !
Το θέμα όμως είναι: πως μπορείς να απαιτήσεις μειώσεις απ' την στιγμή που ο ΟΠΑΠ (για λόγους που όλοι γνωρίζουμε) είναι κερδοφόρος ?
Μπορείς, γιατί από τη στιγμή που είναι δημόσιος οργανισμός τα κέρδη του επιστρέφουν στο κράτος και μπορούν να καλύψουν άλλα έξοδα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Διότι πριν καιρό έγινε χαμός όταν ακούστηκε κάτι για αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ και φυσικά διορθώθηκε σε μισθό άνω των 2.000 ευρώ.Εχουν αλλάξει πολλά από τότε. Τώρα χαλαρά θα περάσει ως μέτρο. Και δεν θα κουνηθεί ΚΑΝΕΙΣ.
-
Αν μου επιτρέπει το φιλοθεάμον κοινό να θυμήσω ότι πριν ένα χρόνο που τέθηκε πρώτη φορά το θέμα 'περικοπές', βγήκε ένας κύριος Παπουτσής (επώνυμο και όχι επάγγελμα) και είπε κάτι για φτωχούς υπαλλήλους των 2.000 ευρώ. Και λίγους μήνες μετά ένας αρχικαπόνε των εφοριακών και είπε ότι πάνω από 8% μείωση ΔΕΝ μπορούν γιατί ΔΕΝ βγαίνουν.
Και μετά ήρθε το ΔΝΤ... και μετά ήρθαν τα χελιδόνια... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και μετά ήρθε το ΔΝΤ... και μετά ήρθαν τα χελιδόνια...
...και δεν λέει να έρθει και ο χειμώνας! Μας λυπάται ο θεούλης γιατί αλλιώς λεφτά για πετρέλαιο γιοκ.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
:yikes:
Ελπιζω οτι ειναι υπερβολικα τα νουμερα πουτ α βρηκανε ? δεν μπορει η καθαρίστρια να παιρνει 5000 το μηνα και η τηλεφωνήτρια 6300γιατι οχι? στην ελλαδα ζεις..
οδηγος ερτ 14.000 με 10 χρονια π.υ σαν..οδηγος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πριν απο 2'....
νομιζω οτι αφορα τον ΟΠΑΠΜ αρεσει που τσιμαπτε.Παραδοξως το εγκυρο και εναλλακτικο alter αλλου στρογγυλευει τα μικτα και τις αποδοχες και αλλου παραλιγο να εβαζε και δεκαδικους.Τι μπονους δηλαδη μπορει να παιρνει μια καθαριστρια Σκουπισε πιο γρηγορα τις σκαλες ή ξοδεψε λιγοτερες σφουγγαριστρες το μηνα?
Το πιο πιθανο ο πινακας να αναφερεται σε συγκεκριμενα -γνωστα-ατομα που κατεχουν εικονικες θεσεις στον οργανισμο και αμοιβονται με αυτους τους μισθους.Οι διπλοθεσιτες-τριπλοθεσιτες δεν ειναι σπανιο φαινομενο στο δημοσιο.Το αντιθετο.
Παραδειγμα η κορη του ιπποποταμου που ειναι διορισμενη στη βολη και αποσπασμενη στο ωδειο και τα αρπαζει επι δυο.
Αν θελει να ειναι εγκυρο ας μας δωσει και ονοματα.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!