-
Αν δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, φυσικά!
Απλώς το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε η προσδοκία/πεποίθηση ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ δικαιούται μια δουλειά γραφείου και ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ που τελειώνει μια οποιαδήποτε σχολή έχει αγκαζαρισμένη γραφειάρα.
-
Ερώτηση @hf
Υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρεία με γραφειάκι, καρεκλίτσα, καλοριφέρ για χουχούλιασμα αλλά 1000-1200 max και αιώνια αβεβαιότητα ή τεχνικό επάγγελμα πχ ψυκτικός όπου από ένα σημείο και μετά δουλεύεις για την πάρτη σου και μπορεί να βγάζεις τα τριπλά και να ελέγχεις εσύ ο ίδιος τη δουλειά σου;Βασικά βγάλε στην άκρη το θέμα του τεχνικού επαγγέλματος. Πήγαινε ρώτα αποφοίτους say οικονομικών σχολών τι θέλουν να κάνουν; Γραφειάκι, καρέκλα, φουφού και ούτε καν 1000ικάκι ή εξωτερική δουλειά με ταξίδια κλπ αλλά τα διπλάσια λεφτά;
Εγώ πάντως και στις δυο περιπτώσεις θα προτιμούσα τις περισσότερες αποδοχές και πολύ περισσότερο την προοπτική του να ελέγχω ο ίδιος τη δουλειά μου. Και ας λέω στον κόσμο ότι είμαι ο Ζήκος ο μπακαλόγατος όταν με ρωτάνε τι δουλειά κάνω...
-
Απλά να σε ενημερώσω ότι σχεδόν κανείς δεν 'ελέγχει' τη δουλειά του...Αυτό είναι μια απάτη-φαινάκη που 'κυκλοφορεί' για τους ΕΕ χωρίς να έχω καταλάβει ποτέ πως και γιατί...Το 99% των ΕΕ δουλεύει όσο έχει δουλειά και ώρες μέσα στη μέρα, μέχρι 'θανάτου' δηλ., δεν διώχνουν δουλειές, δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ, δεν πάνε διακοπές, δουλεύουν Σ/Κ κλπ κλπ...Επίσης όσα λεφτά κι αν έχουν συνεχίζουν να κυνηγάνε σαν τρελοί τις δουλειές. Έχω δει άνθρωπο με δις δρχ περιουσία να αδυνατεί να απορρίψει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ομολογουμένως μπίζνα και να δέχεται ταεπινώσεις που ούτε νεούδι δεν θα δεχόταν προκειμένου να την πάρει (για την ιστορία την πήρε). Έχω δει άνθρωπο επίσης με διψήφιο νούμερο εκατομ. ευρώ σε καταθέσεις να λέει πριν πολλά χρόνια ότι αν πάρω αυτή τη δουλειά 'θα πηγαίνω μετά μόνο για ψάρεμα' (λες και πριν δεν μπορούσε )...Την πήρε τη δουλειά και συνεχίζει να δουλεύει ακριβώς όπως πριν.
Η ατάκα 'ελέγχω' τη δουλειά μου είναι παραμυθάκι για μικρά παιδιά. -
Ο έλεγχος είναι κάτι σχετικό. Εσύ λες ότι ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ 100% έλεγχος. Σωστότατο.
Όμως αν ο χ Ε.Ε ελέγχει τη δουλειά του 60-70%, ο υπάλληλος στην ψ ιδιωτική εταιρεία (και πολύ περισσότερο αν η δουλειά του δεν συνδέεται με αποτέλεσμα πχ πωλήσεις) ζήτημα να την ελέγχει 10%.Την πήρε τη δουλειά και συνεχίζει να δουλεύει ακριβώς όπως πριν
=εργασιομανία+εγωισμός+απληστία
-
Γιατί την ελέγχει 10% ο ΙΥ ? Δεν έχει ωράριο , δεν παίρνει τις αδειούλες του ?
Εγώ πάντως προτιμώ το σενάριο 1500 και 8ωρακι και ΣΚ δικά μου από το 3000 14ωρα και Σαββάτα. Υπάρχουν πολλά σενάρια ...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, φυσικά!Απλώς το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε η προσδοκία/πεποίθηση ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ δικαιούται μια δουλειά γραφείου και ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ που τελειώνει μια οποιαδήποτε σχολή έχει αγκαζαρισμένη γραφειάρα.
Ας το επαναδιατυπώσουμε.
Καθένας πρέπει να έχει την ευκαιρία να βρει την δουλειά που γουστάρει
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, τις δουλειές του κώλου τις κάνουν μετανάστες.
Επίσης δεν έχω δει και πολλά παιδιά γιατρών (τυχαίο το επάγγελμα) να γίνονται βοθρατζηδες. Ε, δεν κατάλαβα γιατί ο βορθατζής να μην βοηθήσει το παιδί του να γίνει γιατρός. -
Το αρθρο του Καργουλακου ειναι γεματο στερεοτυπα και ανακριβειες.Σε καποιο σημειο αναρωτιεται γιατι οι Ελληνες απαξιωνουν την ναυτιλια και τις θεσεις τους τις παιρνουν οι Πακιστανοι Εχουμε πηξει στους καθε λογης 'διανοουμενους' που αναρωτιουνται τι πηγε στραβα σε ενα συστημα που τους βολεψε αφανταστα να ειναι στραβο.
Στα δικα μας τωρα.
Φυγή προς το «Μέλλον» ή Ελεύθερη Πτώση;
τού Λ. Βατικιώτη (8/10/2010)
Μήνας του μέλιτος θα φαντάζει για την κυβέρνηση και την τρόικα το πρώτο τρίμηνο από την υιοθέτηση του μνημονίου όσο περνάει ο καιρός και πυκνώνουν τα ανησυχητικά σημάδια στην οικονομία. Το πρώτο διάστημα από την υιοθέτηση των πρωτοφανών σε αγριότητα και κοινωνικά οδυνηρών μέτρων που επιβλήθηκαν με αντάλλαγμα την είσπραξη των 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΔΝΤ – ΕΕ θα ισοδυναμεί με το αποκορύφωμα της αποδοτικότητάς τους για έναν και απλό λόγο: Επειδή η ύφεση, που θα έλθει ως άμεσο αποτέλεσμα αυτών των οικονομικών μέτρων, θα οδηγήσει στο ναδίρ τα δημόσια έσοδα και σε θεαματική απόκλιση από τους στόχους που ορίζονται στο μνημόνιο.
Οι ανησυχίες κατ’ επέκταση που διατυπώνονται για το πόρισμα των ελεγκτών της τρόικας στο πλαίσιο της τακτικής εξέτασης της πορείας της ελληνικής οικονομίας στα μέσα Οκτώβρη είναι πέρα για πέρα βάσιμες. Τα δε δημοσιεύματα για πιέσεις ώστε να εφαρμοστούν νέα μέτρα εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων κάθε άλλο παρά τυχαία. Κι η δήλωση άλλωστε του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας: «όσο πηγαίνουνε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο». Και σε αυτή τη δήλωση φυσικά ο τόνος πέφτει στις τρεις πρώτες λέξεις. Το ερώτημα που προκύπτει επομένως είναι αν… πηγαίνουμε καλά. Κι η απάντηση είναι, όχι! Δεν πηγαίνουμε καλά, με ευθύνη φυσικά της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ που επέβαλαν αυτά τα εξοντωτικά μέτρα.
......................................
http://radicaldesire.blogspot.com/2010/ ... _6528.html
-
Ποτέ σε καμμία χώρα οι σκληροί φόροι και η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης δεν γέμισαν τα ταμεία για πολύ καιρό, το μέγιστο είναι 1 χρόνος, μετά τα έσοδα έχουν συνεχώς πτωτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη απόκλιση από τους στόχους, και όλο βαθύτερα στο λάκκο από όπου δεν θα βγούμε εμείς ποτέ.
Χρειάζεται ανάπτυξη, χρήμα στην αγορά, αποφασιστικότητα από τους αρμόδιους με μηχανισμούς που θα βοηθούν την ανάπτυξη και όχι να την φρενάρουν όπως έγινε και ακόμα γίνεται εδώ και 35 χρόνια, άτομα ευθυνόφοβα, χωρίς όραμα, άτομα ανεπαρκή για αυτά που ανέλαβαν, με νοοτροπία υπήκοου προς τους αφεντάδες τους, με αδιαφορία για το δημόσιο χρήμα, με τα χέρια και τις τσέπες απλωμένες για να αρπάξουν, με ένα συνδικαλιστικό κίνημα που είχε σαν ιδανικό το βόλεμα στις καρέκλες και πόσα θα μπούν στις τσέπες τους γαι να αντιδράσουν ή να μην αντιδράσουν ανάλογα με αυτόν που τους έδινε τα περισσότερα κάτω από το τραπέζι, ποντίκια που ροκάνιζαν τον κόπο των ηλίθιων που τους χειροκροτούσαν και ακόμα τους πιστεύουν και τους εμπιστεύονται, τρωκτικά όλοι τους μια κλειστής λέσχης που ροκάνιζαν και συνεχίζουν να ροκανίζουν επί 35 χρόνια το τυρί που λέγεται δημόσιο.
Καθηγητάδες κρυμμένοι πίσω από τίτλους με μυαλά και αντιλήψεις του προπερασμένου αιώνα, μια κλειστή συντεχνία και αυτοί που δεν αφήνουν να εισχωρήσει κανείς στην κάστα τους ( βλέπε Νανόπουλος ) με περισπούδαστα άρθρα, με οδηγίες και κατευθύνσεις αδόκιμες και πολλές φορές επικίνδυνες όποτε τους ζητήθηκε η γνώμη τους από το κράτος, μια δικαιοσύνη όπου οι αποφάσεις στις μεγάλες αλλά και στις μικρές υποθέσεις περνούσαν πρώτα από το προσωπικό τους ταμείο, αποφάσεις που στοίχισαν ζωές και περιουσίες για 500 ή 1000 € ( βλέπε παραδικαστικό )
Επόμενο ήταν τώρα να έρθουν οι δανειστές αφού φρόντισαν πρώτα να μας χαϊδεύουν επί χρόνια ξεζουμίζοντας μας πουλώντας μας ότι άχρηστο ή περιττό είχαν αφού τα ποντίκια μεζί με τους εκάστοτε υπουργούς έβαζαν αβέρτα τις υπογραφές τους για τις αγορές από Τούρκικο κωλόχαρτο μέχρι τις αγορές του αιώνα. Φρόντιζαν επί 35 χρόνια οι ατάλαντοι μαθητευόμενοι μάγοι χρησιμοποιώντας τους συνδικαλιστάδες να ρημάξουν ότι παραγωγή είχαμε και να μετατραπούμε σε χώρα εισαγωγής των πάντων, ρήμαξαν ότι φτιάχναμε για το στρατό για να εισάγουμε ακόμα και τον ρουχισμό από τρίτες χώρες, όλα για την αρπαχτή, και αφού είχανε πια λεφτά για να χτίσουν τις βιλάρες τους, κάψανε και τα δάση για να αποκτήσουν και φτηνά οικόπεδα.
Βαρέθηκα πια, φοβάμε για τους γιούς μου, πως θα τα βγάλουνε πέρα, ευτυχώς σπουδάσανε και μάθανε να δουλεύουνε και με τα χέρια, μάθανε να μη φοβούνται τη μουτζούρα, μάθανε να ακούνε για πολιτικό ή πολιτική και να το βάζουν στα πόδια κρατώντας αποστάσεις από τους κουραμπιέδες. Ίσως τελικά τα καταφέρουν ακόμα και αν χρειαστεί να φύγουν και να έρχονται μόνο για διακοπές στην ληστευμένη πατρίδα.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το θέμα είναι ποιό πολιτικό σχήμα θα μετουσιώσει αυτή την δυναμική σε εκλογικό ρεύμα...
όποιο έχει μια απάντηση στα πολύ αληθινά προβλήματα. μέχρι τώρα δεν έχει κάνενας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμπεριλαμβανομένης) οπότε στους τυφλούς βασιλεύει όποιος είδε κάποτε το φως(ούτε καν μονόφθαλμος δηλ)
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Βαρέθηκα πια, φοβάμε για τους γιούς μου, πως θα τα βγάλουνε πέρα, ευτυχώς σπουδάσανε και μάθανε να δουλεύουνε και με τα χέρια, μάθανε να μη φοβούνται τη μουτζούρα, μάθανε να ακούνε για πολιτικό ή πολιτική και να το βάζουν στα πόδια κρατώντας αποστάσεις από τους κουραμπιέδες. Ίσως τελικά τα καταφέρουν ακόμα και αν χρειαστεί να φύγουν και να έρχονται μόνο για διακοπές στην ληστευμένη πατρίδα.
Δεν συμφωνώ, νομίζω πως υποχρεούνται να έχουν πολιτική άποψη, θα έπρεπε να μάθουν να την φωνάζουν, αν έχουν φυσικά άποψη για το πως θέλουν να είναι οργανωμένη η κοινωνία τους. Το χρωστάνε και στον εαυτό τους και στο κοινωνικό σύνολο. Να ενώσουν την προσπάθεια τους με ότι θεωρούν υγιές και σωστό. Με απλή ισπανική υποχώριση δεν λύνεται ποτέ τίποτα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, φυσικά!
Απλώς το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε η προσδοκία/πεποίθηση ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ δικαιούται μια δουλειά γραφείου και ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ που τελειώνει μια οποιαδήποτε σχολή έχει αγκαζαρισμένη γραφειάρα.
Ας το επαναδιατυπώσουμε.
Καθένας πρέπει να έχει την ευκαιρία να βρει την δουλειά που γουστάρει
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, τις δουλειές του κώλου τις κάνουν μετανάστες.
Επίσης δεν έχω δει και πολλά παιδιά γιατρών (τυχαίο το επάγγελμα) να γίνονται βοθρατζηδες. Ε, δεν κατάλαβα γιατί ο βορθατζής να μην βοηθήσει το παιδί του να γίνει γιατρός.Ανάμεσα στο γιατρό και το βοθρατζή όμως υπάρχει ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, ο κλειδαράς, ο, ο, ο.
Σαφώς και είναι λογικό ο βοθρατζής να θέλει ένα καλύτερο μέλλον για το γιο του, απλώς το πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος δεν καταδέχεται καν τη μέση λυση.
-
Ο βοθρατζης καλα θα κανει να μαθει στο παιδι του την δουλεια του (που ειναι ακρως προσοδοφόρα), εκτος εαν λεγεται Νατάσσα Παζαϊτη οποτε θα εχει πολλες διευκολύνσεις.
-
Ρε τους πστηδες , μιλάμε είστε απόλαυση να σας βλέπει κανεις να δείχνετε στους άλλους(φυσικά ) το δρόμο προς τα σκατά
-
Μία σου και μία τους.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ρε τους πστηδες , μιλάμε είστε απόλαυση να σας βλέπει κανεις να δείχνετε στους άλλους(φυσικά ) το δρόμο προς τα σκατάΤο να δω το γιο του βοθρατζή να αναλαμβάνει την δουλειά του μπαμπά, δεν θα μου κάνει εντύπωση, θα πω ένα 'κρίμα το παιδί' και τέρμα... Αλλά έτσι για... αλλαγή, πολύ θα ήθελα κάποιων ...μεγαλόσχημων τα τέκνα σε basse classe δουλειές!
Αλλά τι να λέμε, εδώ έχουμε μόνον haute classe, πάω να φάω το παντεσπάνι μου τώρα!
Ο koutsan κι εγώ έχουμε έτοιμη επιχειρησούλα , προσοδοφόρα -αν και κομμάτι μακάβρια είναι η αλήθεια- σε μια δύσκολη ώρα... Βέβαια, επειδή απαιτεί και κάποια χειρωνακτική δουλειά, δεν θα έχουμε αυξημένη παραγωγικότητα, λόγω δισκοκήλης και αυχένα αντιστοίχως, αλλά στην ηλικία μας και στην κατάστασή μας δεν ζητάμε πολλά!
Ο koutsanάκος κάνα καινούριο Π, άντε και κάνα laptopι να βλέπει το ΧΑΑ και σκάκι, εγώ με κάνα μεσαίας πιότητος γκομενάκι είμαι ευχαριστημένος...
-
Παντως εχει και τα καλα της η κριση.
Μεσα στη γενικη κατηφεια που επικρατει ( http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=85132 ), ειναι πραγματικη διασκεδαση να παρακολουθεις τον σχεδον αιωνοωβιο Δρακουλα να υπερασπιζεται το κυβερνητικο (λεμε τωρα) εργο του Γιωργακη, ζητωντας του μαλιστα σκληροτερα μετρα.
Ολα τα βαμπιρ στη πιστα!!!
Απο χτες παντως, ο Αντωνιος ο Μακεδονομαχος θα πρεπει να ειναι ο πιο ευτυχης ανθρωπος, μιας και ο Δρακουλας 'προεβλεψε' οτι δε θα γινει ποτε πρωθυπουργος.
Ως γνωστο ο Δρακουλας ειχε 'προβλεψει' οτι ο Γιωργακης 'δε κανει για πρωθυπουργος το παιδι'... -
-
M' αρέσει που τη λέμε στον Καργάκο (μεγάλος παπάρας, από την εποχή που έγραφε στους 4Τ) ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν κανείς μας δεν είναι αυτό που προτείνει ο Καργάκος, ο ένας πληροφορικάριος, ο άλλος δικηγόρος, ο άλλος μηχανικός κτλ.
Επειδή έχω πατέρα υδραυλικό και έχω δουλέψει μαζί του σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της εφηβείας μου, ξέρω πολύ καλά για ποιό λόγο δεν έγινα υδραυλικός και για ποιό λόγο στις περισσότερες χώρες οι υδραυλικοί είναι 'Πολωνοί'. Τα υπόλοιπα είναι politically correct bullshit.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ρε τους πστηδες , μιλάμε είστε απόλαυση να σας βλέπει κανεις να δείχνετε στους άλλους(φυσικά ) το δρόμο προς τα σκατάΚαταρχην εγω εαν ειχα πατερα σκατατζή ή νεκροθαφτη ή οτιδηποτε αλλο, δεν θα εβλεπα τιποτα το υποτιμητικο παρα μονο μια κερδοφορα δουλεια,στην οποια ως γνωστον δεν ειναι απαραιτητο να λερωνεις τα χερια σου εσυ ο ιδιος προσωπικα.
Αλλα αν θελουμε να γινουμε οι μισοι γιατροι και οι αλλοι μισοι δικηγοροι για να κομπαζουμε στην γειτονισσα, μετα να μην λεμε γιατι δεν κανει προσληψεις το κρατος και γιατι αργει η ειδικοτητα,και γιατι η ανεργια ειναι μεγαλη κτλ
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!