-
Όλως τυχαίως, από την Ισπανία ήταν η φωτογραφία που πόσταρα νωρίτερα.
Αλλά και Ιταλία (βίντεο):
http://www.france24.com/en/20091003-mas ... -freedom-#Και Πορτογαλία (300.000):
http://www.france24.com/en/20110312-300 ... y-portugalΚαι Ιρλανδία (100.000)- βίντεο:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11849568Από τον φανταστικό μας κόσμο.
-
Στην Ισπανια, υπαρχουν πολιτες που διαμαρτυρονται για τους απλυτους, που κλεινουν τους δρομους και εμποδιζουν τους εργαζομενους να πανε στη δουλεια..κλπ. ?
-
Στην ισπανία δε μου φαίνονται για άπλυτοι στις φωτογραφίες του manouk.
Μόνο αν κατέβουν αυτοί οι άνθρωποι σε πορείες στην Ελλάδα θα δούμε επανάσταση και επειδή δεν πρόκειται να γίνει αυτό, άδικα έχετε ονειρώξεις (για επανάσταση). -
Συγκεντρωση στο Συνταγμα τωρα αδερφια!Να κατεβει ολο το φορουμ
Παντως απο απλυτους αλλο τιποτα,πολυ περισσοτερο απο την Ελλαδα..Η τζιβα και το σαλβαρι πανε συννεφο!
-
ιου, το παίρνω πίσω το σχόλιο.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Συγκεντρωση στο Συνταγμα τωρα αδερφια!Να κατεβει ολο το φορουμΠαντως απο απλυτους αλλο τιποτα,πολυ περισσοτερο απο την Ελλαδα..Η τζιβα και το σαλβαρι πανε συννεφο!
μετά θα μάθουν ότι υπάρχουν αναρχικοί και συνδικαλιστές, και θα καταρρεύσει το όνειρο
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Συγκεντρωση στο Συνταγμα τωρα αδερφια!Να κατεβει ολο το φορουμ
Παντως απο απλυτους αλλο τιποτα,πολυ περισσοτερο απο την Ελλαδα..Η τζιβα και το σαλβαρι πανε συννεφο!
μετά θα μάθουν ότι υπάρχουν αναρχικοί και συνδικαλιστές, και θα καταρρεύσει το όνειρο
Τωρα εσυ γιατι το χαλας....
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στα υπόλοιπα PIIGS φέρονται κατά κανόνα ανθρώπινα στις δημοκρατικές συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις, ενώ σ' εμάς μόνο αν σουλατσάρουν οι φιλόζωοι και οι αδελφές όλα κυλούν ήρεμα.
Κι όχι πως δεν υπάρχουν indymedia και παρεμφερή κατά εκεί μεριά. Απλώς η καφρίλα αντιμετωπίζεται (αλλά ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ) ως καφρίλα, η ελευθερία του λόγου και της διαμαρτυρίας προασπίζεται από όλους και δεν μπορεί κάθε τσουτσέκι να ξεκινάει για μάχη γράφοντας στ' @@ του τους πάντες.
-
Λιγο λογια του αερα ειναι αυτα..Χωρις να λεω οτι δεν υπαρχει μια διαφορετικη νοοτροπια σε ορισμενα πραγματα(καλη η κακη το κρινει ο καθενας) δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα εχει γινει κατι αναλογο για να δουμε αντιδρασεις..
Εχει δημιουργηθει μια αναλογη επιτροπη με το(χαζο) ονομα 300 Ελληνες..Και καλουν στις 22/5 στο Συνταγμα
http://300ellines.org/
Eμενα προσωπικα δεν με εκφραζει αυτο το πραγμα(τουλαχιστον στην Ισπανια δεν το πανε βαση Ισπανικοτητας και σημαιων) αλλα αν ειναι να βγαλει κατι καλως να γινει..Ποια ειναι η δικαολογια να μην παρετε μερος ουτε εκει? -
Δεν ξέρω γιατί δεν θα πάω. Δεν αποκλείεται και να πάω όμως. Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο.
-
Εγώ ξέρω οτι δεν θα πάει το παμε, το κκε, οι συνδικαλιστές, ο μέγας χορηγός του debtocracy, το indymedia και οι λοιποί μαϊντανοί.
-
Μόνο αν κατέβουν αυτοί οι άνθρωποι σε πορείες στην Ελλάδα θα δούμε επανάσταση και επειδή δεν πρόκειται να γίνει αυτό, άδικα έχετε ονειρώξεις (για επανάσταση).Μαλιστα.
Οταν ο φιλος σου θελησει να κανει παιδι και, μετα απο τις πρωτες 1-2 προσπαθειες, δεν πιανει η γυναικα του πες του
'ρε μλκ, αφου δεν θα κανεις παιδι, γαμσε το.'Ετσι ακριβως πιστευετε θα αλλαξουν τα μυαλα και η κοινωνια ε ; Προοικονομωντας αδρανεια και ματαιοτητα ;
Θυμαμαι μια φραση : Μην δεχεσαι το οχι απο αυτον που δεν μπορει να σου πει το ναι.Ολα καλα ειναι παιδια...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μόνο αν κατέβουν αυτοί οι άνθρωποι σε πορείες στην Ελλάδα θα δούμε επανάσταση και επειδή δεν πρόκειται να γίνει αυτό, άδικα έχετε ονειρώξεις (για επανάσταση).Μαλιστα.
Οταν ο φιλος σου θελησει να κανει παιδι και, μετα απο τις πρωτες 1-2 προσπαθειες, δεν πιανει η γυναικα του πες του
'ρε μλκ, αφου δεν θα κανεις παιδι, γαμσε το.'Ετσι ακριβως πιστευετε θα αλλαξουν τα μυαλα και η κοινωνια ε ; Προοικονομωντας αδρανεια και ματαιοτητα ;
Θυμαμαι μια φραση : Μην δεχεσαι το οχι απο αυτον που δεν μπορει να σου πει το ναι.Ολα καλα ειναι παιδια...
Ξέρω όμως ότι ο φίλος μου είναι στείρος, οπότε δίκιο έχω που του το λέω. Φυσικά αυτός θα πιστεύει στον θεό οτι θα τους βοηθήσει κάποια στιγμή και θα ζούνε ευχάριστα μέσα στο ψέμα, χωρίς ποτέ να κάνουν παιδί.
Η κοινωνία δεν θέλει αλήθειες. Λατρεύει το ψέμα και θα παλέψει για αυτό από τον καναπέ της, ψηφίζοντας στις επόμενες εκλογές τον τελευταίο σύγχρονο επαναστάτη. -
Στη φώτο από Ιθπανία παίζει κάπου ένα VIVE FRANCO...
Σε λάθος διαδήλωση πέσαμε...Προσωπικά υποψιάζομαι ότι οι νέοι ξεσηκώθηκαν στην Ιθπανία ενώ στην Ελλάδα κάθονται γιατί εκεί δεν έχουν λαμβάνειν από κάποιο Γκόρτσο να τους βολέψει ή κομματικές hitlerjugend να τους ορμηνεύουν πότε θα βγούν στο δρόμο και τι θα φωνάζουν.
Με πιο απλά λόγια δεν έχουμε πάρει απόφαση το να απαλλαχθούμε από το κομματικό μαγαζί που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο της κοινωνίας.ΥΓ: Οι αναρχικοί (ή εναλλακτικά ντυμένοι προβοκάτορες ασφαλίτες) ήταν ανέκαθεν ένα 'μικρόβιο' που η αστυνομία το άφηνε να υπάρχει και να εκμεταλλεύεται τις παρενέργειες που προκαλούσε κατά το δοκούν. Τώρα που η αστυνομία -εμφανώς- υπολειτουργεί, οι παρενέργειες του μικροβίου θα αρχίσουν να είναι πιο έντονες γιατί οι μπάτσοι δεν θα είναι εκεί να κοντρολάρουν τα αντισώματα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στα υπόλοιπα PIIGS φέρονται κατά κανόνα ανθρώπινα στις δημοκρατικές συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις, ενώ σ' εμάς μόνο αν σουλατσάρουν οι φιλόζωοι και οι αδελφές όλα κυλούν ήρεμα.Γιατι με εξαιρεση τους νοτιους Ιταλους δεν ειναι τοσο untermenschen. ειδικα η Ισπανια εχει ξεπερασει και την Ιταλια και ειναι πολυ ανωτεροι οι τυποι ως κουλτουρα απο εμας. Βεβαια εχουν και αυτοι τα μεσογειακα τους κουσουρια, τεραστια μαυρη εργασια και επισης ειναι τελειωμενοι 'εθνικα', πολιτικα, κοινωνικα και ηθικα και παρ'ολα αυτα παραμενουν πολυ μπροστα σε σχεση με εμας
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
και επισης ειναι τελειωμενοι 'εθνικα', πολιτικα, κοινωνικα και ηθικατο εξηγείς αυτό..?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ξέρω όμως ότι ο φίλος μου είναι στείρος, οπότε δίκιο έχω που του το λέω. Φυσικά αυτός θα πιστεύει στον θεό οτι θα τους βοηθήσει κάποια στιγμή και θα ζούνε ευχάριστα μέσα στο ψέμα, χωρίς ποτέ να κάνουν παιδί.
Η κοινωνία δεν θέλει αλήθειες. Λατρεύει το ψέμα και θα παλέψει για αυτό από τον καναπέ της, ψηφίζοντας στις επόμενες εκλογές τον τελευταίο σύγχρονο επαναστάτη.Μην πας μακρυα, με την τριτη πιανει παιδι ή με την τεταρτη ή ..
Δεν ειναι ολα στειροτητα. Αμα θελεις.
Πριν το κουρασω τελειως, παμε αλλιως : η μανα σου με προβληματα υγειας στο νοσοκομειο, εσυ : αφου μεγαλη ειναι, δεν θα σωθει μωρε, γιατρε μην ασχολεισαι καν.Την κοινωνια, για την οποια προοικονομεις, την βοηθας να σερνεται στο πατο του βαρελιου κλεινοντας το καπακι.
Αμα πεις τον κανακαρη σου 'εσυ παιδι μου δεν παιρνεις απο γραμματα' θα τον βοηθησεις να το πιστεψει.
Και το θεμα δεν ειναι απλα τα λογια αλλα οτι αυτο εχει γινει κουλτουρα μας περνωντας στην επομενη γενια κοκ. Και ποιος την περναει ; (Και) Εσυ. Αυτο μου κανεις τωρα. -
Στην ισπανικη κοινωνια που γνωρισα για ενα διαστημα, ειδα πιο κοινωνικους και ανοιχτους ανθρωπους, κομματι απελευθερωμενους απο κοινωνικα προτυπα. Ο οβολος μου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και επισης ειναι τελειωμενοι 'εθνικα', πολιτικα, κοινωνικα και ηθικα
το εξηγείς αυτό..?
Βασικα φιλοξενουσα εναν Ισπανο τις προηγουμενες ημερες, αυτος μου το ειπε ετσι ακριβως οταν συζητουσαμε τις εξελιξεις της Ισπανιας. Εθνικα ειναι τελειωμενοι περισσοτερο απο ποτε (ανεκαθεν ηταν, απο την ανοδο του ρομαντισμου τουλαχιστον, παρ'ολο που πολλοι πιστευουν οτι φταιει ο ισπανικος εμφυλιος, για παραδειγμα ο εθνικισμος της Καταλονιας ειναι πολυ παλιοτερος). Πολιτικα ολοι ειναι απογοητευμενοι απο τον Θαπατερο, κατα πασα πιθανοτητα στις εκλογες θα βγει ο 'κεντροδεξιος' αντιπαλος του τον οποιον ομως ολοι σιχαινονται, αλλα η ψηφος παιζει οπως εδω λιγο πολυ. Χωρια το μακρυ χερι των σοσιαλιστων στα συνδικατα. Η μαυρη εργασια ειναι τρομακτικη και ειναι προβλημα που επιμενει πολλα χρονια και ειναι κοινωνικοηθικο ζητημα, εξ ου και η επισημη ανεργια στο 20%, που προ 15ετιας ειχε πιασει και 25% ή κατι τετοιο. Λεω κοινωνικοηθικο επειδη οι υπαλληλοι οι ιδιοι αρνουνται το συμβολαιο γιατι θελουν ολα τα λεφτα, οπως γινεται εδω πολυ συχνα με τις καθαριστριες-οικιακες βοηθους κλπ.
Αυτα που λεω ειναι λιγο πολυ τα δικα του λεγομενα.. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στη φώτο από Ιθπανία παίζει κάπου ένα VIVE FRANCO...
Σε λάθος διαδήλωση πέσαμε...Προσωπικά υποψιάζομαι ότι οι νέοι ξεσηκώθηκαν στην Ιθπανία ενώ στην Ελλάδα κάθονται γιατί εκεί δεν έχουν λαμβάνειν από κάποιο Γκόρτσο να τους βολέψει ή κομματικές hitlerjugend να τους ορμηνεύουν πότε θα βγούν στο δρόμο και τι θα φωνάζουν.
Με πιο απλά λόγια δεν έχουμε πάρει απόφαση το να απαλλαχθούμε από το κομματικό μαγαζί που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο της κοινωνίας.ΥΓ: Οι αναρχικοί (ή εναλλακτικά ντυμένοι προβοκάτορες ασφαλίτες) ήταν ανέκαθεν ένα 'μικρόβιο' που η αστυνομία το άφηνε να υπάρχει και να εκμεταλλεύεται τις παρενέργειες που προκαλούσε κατά το δοκούν. Τώρα που η αστυνομία -εμφανώς- υπολειτουργεί, οι παρενέργειες του μικροβίου θα αρχίσουν να είναι πιο έντονες γιατί οι μπάτσοι δεν θα είναι εκεί να κοντρολάρουν τα αντισώματα.
Aξια αναλυση..whatever δηλαδη
Και στην Ελλαδα ειχαν βγει πριν κανα 2-2 1/2 χρονια..Μαλιστα οι Ισπανοι τους χρησιμοποιουν σαν εμπνευση..
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!