-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αμα με απολυσουν panosssssssss θα ερθω σπιτι σου να απαλλοτριωσω το φαι μου
Οπως και ο,τι αλλο μου φανει χρησιμοΑπό τη σύγχυση, τα γραψες λάθος. Ηρέμησε
Δηλαδή, κάθε φορά που απέλυαν εμένα, έπρεπε να ερχόμουν στο σπίτι σου να τρώω το φαί σου;
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε? -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οπως εχουμε πει απειρες φορες (ειπα να μην ξαναμπω στο τριπακι αλλα φευ) τους εργαζομενους στην ΕΡΓΟΣΕ μπορουν ανετοτατα να τους απολυσουν (δεν ειναι ΔΥ) ή να τους στειλουν να κανουν κατι πιο παραγωγικο.
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινωΕΕΠ! Και γω που νόμιζα ότι στις 750000 είναι ΟΛΟΙ-ΟΛΟΙ-ΟΛΟΙΛΕΜΕ οι ΔΥ, αλλά μάλλον μας ξέφυγαν μερικοί (ΕΡΓΟΣΕ ? Τι γίνεται με ΟΑΣΑ-ΗΛΠΑΠ-ΑΜ ? ΕΡΤ ? Αλλες 'εταιρείες' του δημοσίου ?) Για να δούμε, θα φτάσουμε τελικά το 1000000 ανθρώπων που πληρώνονται σε ένα ποσοστό >50% από το Δημόσιο ?
-
mms://video.auth.gr/auth_thedebt_2011 live ΑΠΘ τωρα και ως τις 19.00
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?Φυσικα οχι, εχω συνηθισει αλλωστε να καθομαι, προτιμω να φαω τα δικα σου που τα βγαλες με τον ιδρωτα σου.
Μπορεις να ερθεις κι εσυ αν θελεις, αν σε απολυσει το κορακι, τωρα για το τι θα παρεις, δεν εγγυωμαι.spiros
Μπορεις, αν θελεις, να μου φερεις οσες λιστες θελεις. Σταγονα στον ωκεανο θα ειναι, των 750k μισθοδοτουμενων απο το δημοσιο.
Η ΕΡΓΟΣΕ ειναι ΑΕ, δεν εχουν οργανικες θεσεις οι ΑΕ, ουτε μονιμοτητα. Α.Χ. ειναι και πιθανοτατα καποιοι εξ' αυτων Ο.Χ.nass
Τρολαρουμε;
Στις 750k περιλαμβανεται εξαψηφιο νουμερο ΜΗ ΔΥ.
Και οχι, δε θα φτασουμε στο νουμερο αυτο, το εχουμε ξανασυζητησει μαλιστα, αλλα δε σε συμφερει να θυμασαι, φαινεται. Τεσπα. -
Δε θυμάμαι στη συζήτηση που κάναμε να είχες πει 'ναι αλλά διάφορα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ είναι εκτός του αριθμού αυτού'. Ισα-ίσα που έλεγες ότι αυτοί είναι ΟΛΟΙ. Που δεν είναι, όπως φαίνεται (δική σου παραδοχή). Το 1000000 προφανώς είναι πλάκα.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δηλαδή, κάθε φορά που απέλυαν εμένα, έπρεπε να ερχόμουν στο σπίτι σου να τρώω το φαί σου;
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?για να ψαξεις, πρεπει να ξερεις και να το χεις κανει. βασικη προυποθσεη
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε θυμάμαι στη συζήτηση που κάναμε να είχες πει 'ναι αλλά διάφορα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ είναι εκτός του αριθμού αυτού'. Ισα-ίσα που έλεγες ότι αυτοί είναι ΟΛΟΙ. Που δεν είναι, όπως φαίνεται (δική σου παραδοχή). Το 1000000 προφανώς είναι πλάκα.Δε θυμασαι καλα, λοιπον (για δευτερη φορα, μαλιστα, αν θυμαμαι εγω καλα)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?
Φυσικα οχι, εχω συνηθισει αλλωστε να καθομαι, προτιμω να φαω τα δικα σου που τα βγαλες με τον ιδρωτα σου.
Το ξέρω, σε πιστεύω.
Μπορεις να ερθεις κι εσυ αν θελεις, αν σε απολυσει το κορακι, τωρα για το τι θα παρεις, δεν εγγυωμαι.Εγώ πάντως σου εγγυώμαι για το τι θα πάρεις: @@.
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?για να ψαξεις, πρεπει να ξερεις και να το χεις κανει. βασικη προυποθσεη
Σωστό. Και δεν έχει την διάθεση να το μάθει ποτέ.
Και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί, αλλά αυτός τρομοκρατήθηκε και μόνο με την μία πιθανότητα στο εκατομμύριο ! -
@Asimov
OK μπορεί, ζητώ συγνώμη.Η ουσία είναι ότι τα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις 750000.
Τώρα γιατί λες ότι περιλαμβάνονται άλλοι που δεν είναι ΔΥ (ενώ οι ίδιοι, για να συμμετάσχουν στην απογραφή, προφανώς και θεωρούν τους εαυτούς του ΔΥ, και αν πληρώνονται από το ΓΛΚ τότε ΕΙΝΑΙ ΔΥ) δεν το ξέρω / θυμάμαι. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ΕΡΓΟΣΕ ειναι ΑΕ, δεν εχουν οργανικες θεσεις οι ΑΕ, ουτε μονιμοτητα. Α.Χ. ειναι και πιθανοτατα καποιοι εξ' αυτων Ο.Χ.αρα, ουσιαστικα το προσωπικο της που θα μεταταγει σε Υπουργεια, σαν τι πανε εκει?
νεες προσληψεις ΔΥ?
απο ποτε το κρατος μετακινει υπαλληλους ΑΕ σε μονιμες θεσεις στο Δημοσιο? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ουσία είναι ότι τα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις 750000.
Οχι, αλλα συνολικα (με αλλες τετοιες εταιρειες) δεν ειναι πανω απο 2-3 δεκαδες χιλιαδες, οποτε αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι διαχωριζουμε την εξαιρεση απο τον κανονα και το επισημαινουμε οταν επιχειρουμε να βγαλουμε συνολικα συμπερασματα.
Τώρα γιατί λες ότι περιλαμβάνονται άλλοι που δεν είναι ΔΥ (ενώ οι ίδιοι, για να συμμετάσχουν στην απογραφή, προφανώς και θεωρούν τους εαυτούς του ΔΥ, και αν πληρώνονται από το ΓΛΚ τότε ΕΙΝΑΙ ΔΥ) δεν το ξέρω / θυμάμαι.
Καταρχας το ποιος συμμετεχει στην απογραφη το αποφασισε το ΥΠΟΙΚ και οχι οι εργαζομενοι. Ειναι δεκαδες χιλιαδες αυτοι που απογραφηκαν και πλεον δεν εργαζονται στο δημοσιο γιατι ηταν με stage, με συμβαση Ο.Χ. ή εργου που εληξε κλπ. (αντιστοιχα καποιοι -πολυ λιγοτεροι- προσεληφθησαν αργοτερα με τετοιου ειδους σχεσεις).
Επειτα (κι επειδη οπως φαινεται ξεχασες ολοκληρη εκεινη τη συζητηση κι οχι μονο το κομματι για τις ΔΕΚΟ) οι 750k δεν πληρωνονται ΟΛΟΙ απο το ΓΛΚ. Το 1/4 περιπου, αυτοι με τετοιου τυπου συμβασεις, πληρωνοταν/πληρωνεται απο τους ιδιους τους φορεις, πχ τα ΑΕΙ, που γνωριζω καλα λογω αντικειμενου, εχουν γι' αυτη τη δουλεια τους ΕΛΚΕ.
Τελος, ακομα κι αν θεωρησουμε τους Α.Χ. ΔΥ (που δεν ειναι, αφου δεν εχουν μονιμοτητα, ασφαλιζονται στο ΙΚΑ κλπ) δε μπορουμε να θεωρησουμε ολους τους μισθοδοτουμενους απο το δημοσιο τετοιους, εκτος κι αν μας βολευει για να καταληξουμε σε συγκεκριμενα συμπερασματα.(ολα αυτα τα εχω ξαναγραψει, τουλαχιστον 2 φορες, απευθυνομενος σ' εσενα προσωπικα btw)
-
Σαν απεργείς Asimov και ξύπνησες αργά, μέχρι και να τα εξηγήσεις για 38η φορά μπορείς. Το θέμα είναι τι όνειρο είδες ότι θα σε ακούσει κάποιος.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η ΕΡΓΟΣΕ ειναι ΑΕ, δεν εχουν οργανικες θεσεις οι ΑΕ, ουτε μονιμοτητα. Α.Χ. ειναι και πιθανοτατα καποιοι εξ' αυτων Ο.Χ.
αρα, ουσιαστικα το προσωπικο της που θα μεταταγει σε Υπουργεια, σαν τι πανε εκει?
νεες προσληψεις ΔΥ?
απο ποτε το κρατος μετακινει υπαλληλους ΑΕ σε μονιμες θεσεις στο Δημοσιο?Ναι. Αν θες να συζητησουμε αυτο, πολυ ευχαριστως (αν και το τι επρεπε να γινει το εγραψα ξεκαθαρα, νομιζω)
Αλλο αυτο ομως, αλλο 'ειναι ΔΥ αυτοι της ΕΡΓΟΣΕ που καθονται και τα ξυνουν 2 χρονια'.pro
μη με καρφωνεις ρε φιλε οτι απεργω και προλαβαινω να γραψω, χαλας τη φαντασιωση πολλων εδω μεσα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ΕΡΓΟΣΕ ειναι ΑΕ, δεν εχουν οργανικες θεσεις οι ΑΕ, ουτε μονιμοτητα. Α.Χ. ειναι και πιθανοτατα καποιοι εξ' αυτων Ο.Χ.
αρα, ουσιαστικα το προσωπικο της που θα μεταταγει σε Υπουργεια, σαν τι πανε εκει?
νεες προσληψεις ΔΥ?
απο ποτε το κρατος μετακινει υπαλληλους ΑΕ σε μονιμες θεσεις στο Δημοσιο?Ναι. Αν θες να συζητησουμε αυτο, πολυ ευχαριστως (αν και το τι επρεπε να γινει το εγραψα ξεκαθαρα, νομιζω)
Αλλο αυτο ομως, αλλο 'ειναι ΔΥ αυτοι της ΕΡΓΟΣΕ που καθονται και τα ξυνουν 2 χρονια'.τρολαρουμε φιλε?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ουσία είναι ότι τα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις 750000.
Οχι, αλλα συνολικα (με αλλες τετοιες εταιρειες) δεν ειναι πανω απο 2-3 δεκαδες χιλιαδες, οποτε αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι διαχωριζουμε την εξαιρεση απο τον κανονα και το επισημαινουμε οταν επιχειρουμε να βγαλουμε συνολικα συμπερασματα.
Αν είναι 30000 εργαζόμενοι, που όμως, ακριβώς επειδή είναι σε τέτοιο καθεστώς, παίρνουν κατά μέσο όρο πχ. €60000 το χρόνο (κάθε μέρα μαθαίνουμε για άλλη μια τέτοια εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τέτοιους ΜΕΣΟΥΣ μισθούς), άρα με εργοδοτικές εισφορές κοστίζουν στον προϋπολογισμό €80000 το χρόνο, τότε μιλάμε για €2,4 δις το χρόνο. Δε νομίζεις ότι είναι σημαντικό νούμερο να ασχοληθεί κανείς και ότι η ουσία δεν είναι το πόσοι είναι αλλά το πόσο κοστίζουν (και τι δουλειά κάνουν) ?
Τώρα γιατί λες ότι περιλαμβάνονται άλλοι που δεν είναι ΔΥ (ενώ οι ίδιοι, για να συμμετάσχουν στην απογραφή, προφανώς και θεωρούν τους εαυτούς του ΔΥ, και αν πληρώνονται από το ΓΛΚ τότε ΕΙΝΑΙ ΔΥ) δεν το ξέρω / θυμάμαι.
Καταρχας το ποιος συμμετεχει στην απογραφη το αποφασισε το ΥΠΟΙΚ και οχι οι εργαζομενοι. Ειναι δεκαδες χιλιαδες αυτοι που απογραφηκαν και πλεον δεν εργαζονται στο δημοσιο γιατι ηταν με stage, με συμβαση Ο.Χ. ή εργου που εληξε κλπ. (αντιστοιχα καποιοι -πολυ λιγοτεροι- προσεληφθησαν αργοτερα με τετοιου ειδους σχεσεις).
Επειτα (κι επειδη οπως φαινεται ξεχασες ολοκληρη εκεινη τη συζητηση κι οχι μονο το κομματι για τις ΔΕΚΟ) οι 750k δεν πληρωνονται ΟΛΟΙ απο το ΓΛΚ. Το 1/4 περιπου, αυτοι με τετοιου τυπου συμβασεις, πληρωνοταν/πληρωνεται απο τους ιδιους τους φορεις, πχ τα ΑΕΙ, που γνωριζω καλα λογω αντικειμενου, εχουν γι' αυτη τη δουλεια τους ΕΛΚΕ.
Τελος, ακομα κι αν θεωρησουμε τους Α.Χ. ΔΥ (που δεν ειναι, αφου δεν εχουν μονιμοτητα, ασφαλιζονται στο ΙΚΑ κλπ) δε μπορουμε να θεωρησουμε ολους τους μισθοδοτουμενους απο το δημοσιο τετοιους, εκτος κι αν μας βολευει για να καταληξουμε σε συγκεκριμενα συμπερασματα.(ολα αυτα τα εχω ξαναγραψει, τουλαχιστον 2 φορες, απευθυνομενος σ' εσενα προσωπικα btw)
Συγνώμη, γερνάω και ξεχνάω
Νομίζω κάνεις λάθος για τα ΑΕΙ, οι εργαζόμενοί τους δεν πληρώνονται από τον ΕΛΚΕ (ή ίσως ένα ποσοστό μόνο). Και επί της ουσίας, είναι ή δεν είναι οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ ΔΥ ? Μην τρελλαθούμε κιόλας και βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.
Εμένα εν τέλει ως φορολογούμενο δεν με απασχολεί ο απόλυτος αριθμός των ΔΥ, με απασχολεί το τι υπηρεσίες απολαμβάνω και πόσο μου κοστίζουν αυτές. Αν είναι λοιπόν να έχω ως ποσοστό ΔΥ όσους το Βέλγιο, ως κόστος όσους η Γερμανία και να απολαμβάνω υπηρεσίες Ουγκάντας, αυτό με πειράζει, αν μου επιτρέπεις. Και αυτό δεν είναι μομφή προς όλους τους ΔΥ (διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν κάμποσοι που αξίζουν το μισθό μου παίρνουν) όσο κυρίως προς το κράτος αλλά και προς όσους είναι μέσα στο εν λόγω παιχνίδι, δηλ. τους απανταχού ΕΡΓΟΣΕ.
-
Ναι αλλά τον Ασίμοφ δεν τον πειράζει, κάθε άλλο!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν είναι 30000 εργαζόμενοι, που όμως, ακριβώς επειδή είναι σε τέτοιο καθεστώς, παίρνουν κατά μέσο όρο πχ. €60000 το χρόνο (κάθε μέρα μαθαίνουμε για άλλη μια τέτοια εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τέτοιους ΜΕΣΟΥΣ μισθούς), άρα με εργοδοτικές εισφορές κοστίζουν στον προϋπολογισμό €80000 το χρόνο, τότε μιλάμε για €2,4 δις το χρόνο. Δε νομίζεις ότι είναι σημαντικό νούμερο να ασχοληθεί κανείς και ότι η ουσία δεν είναι το πόσοι είναι αλλά το πόσο κοστίζουν (και τι δουλειά κάνουν) ?
Φυσικα, το ζητημα ειναι ποσοι ειναι και ποσο κοστιζουν. Αλλα, επαναλαμβανω, πριν βγαλουμε συμπερασματα, καλο ειναι να εχουμε πληρη εικονα πχ ο Μ.Ο. αντιπροσωπευει τους εργαζομενους ή περιλαμβανει και τα μεγαλοστελεχη που τον ανεβαζουν απο τα 40 στα 60k (και θα συνεχισουν να χρυσοπληρωνονται ακομα κι αν απολυθουν οι μισοι κι η εταιρεια εχει ζημιες)
Νομίζω κάνεις λάθος για τα ΑΕΙ, οι εργαζόμενοί τους δεν πληρώνονται από τον ΕΛΚΕ (ή ίσως ένα ποσοστό μόνο). Και επί της ουσίας, είναι ή δεν είναι οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ ΔΥ ? Μην τρελλαθούμε κιόλας και βαφτίζουμε το κρέας ψάρι.
Αυτο που εγραψα (και που πιθανοτατα λογω γηρατος ηδη ξεχασες ) ειναι τα ΑΕΙ εχουν πολλους τετοιους εργαζομενους, δεν ειπα ποτε οτι ειναι τετοιοι το συνολο των εργαζομενων σε αυτα. Τα ΑΕΙ εχουν ΔΥ, εχουν πολλους Α.Χ., αλλα και παρα πολλους που πληρωνονται απο τον ΕΛΚΕ (btw οι Α.Χ. των ΑΕΙ τετοιοι ηταν και 'μονιμοποιηθηκαν' με την παροδο του χρονου)
Στα υπολοιπα συμπερασματα που καταληγεις εχουμε συμφωνησει ολοι κατα καιρους, αλλα κανε εναν κοπο και, χωρις προκαταληψη plz, διαβασε ορισμενες 'τοποθετησεις' εδω μεσα (χωρις ή με ψευδη στοιχεια, χωρις βαση, χωρις στοχο εκτος του τρολαρισματος και... τεσπα...) και πες μου που διακρινεις γνησιο προβληματισμο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οπως και ο,τι αλλο μου φανει χρησιμοspiros
Οπως εχουμε πει απειρες φορες (ειπα να μην ξαναμπω στο τριπακι αλλα φευ) τους εργαζομενους στην ΕΡΓΟΣΕ μπορουν ανετοτατα να τους απολυσουν (δεν ειναι ΔΥ) ή να τους στειλουν να κανουν κατι πιο παραγωγικο.
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινωΑsimov, Spiros και λοιποί, διαβάστε πάλι τη δημοσίευσή μου:
viewtopic.php?f=13&t=42830&start=13260
Οι υπάλληλοι (μηχανικοί κατά βάση) της ΕΡΓΟΣΕ προσλήφθηκαν στο σύνολό τους εκτός ΑΣΕΠ με διάφορα παραθυράκια του νόμου ως ειδικές κατηγορίες προσωπικού που εξαιρούνταν από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ για ΔΕΚΟ. Τυπικά εργάζονται νμε καθεστώς ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (η συντριπτική πλειονότητα). Θεωρητικά είχαν ημερομηνία λήξης, όπως και η εταιρεία τους (ΕΡΓΟΣΕ). Δεδομένου όμως ότι όλοι μα όλοι ήταν βύσματα και μπήκαν στην εταιρεία συστημένοι και με ειδικά μισθολόγια (πολύ ανώτερα των αντίστοιχων του ΟΣΕ) επί τόσα χρόνια όχι μόνο δεν τους πείραξαν, αλλά απεναντίας και σήμερα που ο σιδηρόδρομος παραπαίει και όλα σχεδόν τα έργα του δικτύου είτε έχουν παγώσει επ αόριστον είτε έχουν ναυαγήσει, είτε έχουν ολοκληρωθεί, αντί να τους σουτάρουν όχι απλά τους κάνουν μετάταξη (σε ποσοστό περί το 40% επί του συνόλου των υπαλλήλων), αλλά και οι θέσεις που τους προσφέρουν είναι από καλές έως περίοπτες (σε σχέση με το τι παίζει σε άλλες περιπτώσεις μετατάξεων)...Είναι δε τέτοιο το επίπεδο κάποιων εξ αυτών, που έτυχε να γνωρίσω άτομο από την ΕΡΓΟΣΕ που δήλωνε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, την ίδια στιγμή που αφενός δεν έχει εγγραφεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο (άρα άδεια άσκησης επαγγέλματος γιοκ), ενώ και η επαγγελματική του κάρτα έγραφε Electrician Engineer (αντί Electrical Engineer). Για τέτοιο επίπεδο μιλάμε.
-
«Το πιστόλι στον κρόταφο!»...
Πολύ βαρύ συνεχίζει να είναι το κλίμα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εναντίον της χώρας μας. Ενώ στην Ελλάδα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης και στις μάλλον άνευ αντικειμένου στην παρούσα φάση εικοτολογίες περί προκήρυξης ή μη πρόωρων εκλογών, με διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν εμμέσως να προβληθούν ως ικανοί διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου, στην Ευρώπη συζητείται και ουσιαστικά χαράσσεται το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας.
Το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξάγεται αυτή η συζήτηση δεν είναι καθόλου καλό, καθόλου ευνοϊκό. «Πρέπει να μπει το όπλο στον κρόταφο της Αθήνας (!)», ήταν π.χ. ο εντυπωσιακά σκληρός τίτλος κύριου άρθρου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι «η Ευρώπη πρέπει να κάνει καθαρό ότι θέλει να σταματήσει τη χρηματοδότηση και να αφήσει την Αθήνα να πέσει αν δεν κάνει το δικό της τμήμα της δουλειάς». Ουσιαστικά όμως προβλέπει ότι όλα αυτά είναι μάταια, γιατί «η χρεοκοπία είναι αναπότρεπτη».Καμιά παρηγοριά δεν έρχεται και πέραν του Ατλαντικού. Η χθεσινή «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και αυτή σε κύριο άρθρο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το αβάστακτο φορτίο της Ελλάδας» ήταν κατηγορηματική στο συμπέρασμά της: «Αποτυγχάνει η διάσωση της Ελλάδας εκ μέρους της ΕΕ»!
Οι Γερμανοί είχαν ρίξει χθες λίγο τους τόνους κατά της χώρας μας, ενώ κάποιοι πολιτικοί του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο δεν απέφυγαν σχολιασμούς με δόση ειρωνείας. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ανοίξει κανείς για την Ελλάδα τα... βασιλικά ταμεία!», δήλωσε στη «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, υπεύθυνος για ζητήματα προϋπολογισμού του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ. «Μια δεύτερη μερίδα δανείου για την Ελλάδα πολύ πολύ δύσκολα θα περνούσε από το Κοινοβούλιο», προσέθεσε.
Ο υπεύθυνος για δημοσιονομικά θέματα του άλλου κυβερνητικού κόμματος, των Ελευθέρων Δημοκρατών, Χέρμαν Οτο Ζολμς, δήλωσε κι αυτός ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα το σπρώξιμο χρημάτων». Βλέπει δύο λύσεις - είτε να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη είτε να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της τώρα.
Η Ισπανία, η οποία καίγεται για την κατάσταση της Ελλάδας, γιατί γνωρίζει άριστα πως αν καταρρεύσει η χώρα μας, θα βρεθεί αυτή στο στόχαστρο της διεθνούς κερδοσκοπίας, με μηδαμινές πιθανότητες απόκρουσης της επίθεσης εναντίον της, έχει διαφορετική συμπεριφορά. «Η Μέρκελ σπεύδει στις Βρυξέλλες εξαιτίας της επιδείνωσης της ελληνικής κρίσης», ήταν π.χ. ο χθεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς».
Το κύριο άρθρο της ίδιας εφημερίδας ήταν ριζικά διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Οχι στην εκτίμηση της κατάστασης της Ελλάδας, αλλά στην προσέγγιση των αιτίων της ελληνικής κρίσης σήμερα και της αποτυχίας του Μνημονίου. «Ελληνική κατάρρευση» είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: «Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου στο χείλος της δημοσιονομικής κατάρρευσης» είναι η πρώτη κιόλας πρόταση του άρθρου αυτού.
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είναι, όμως, η περαιτέρω προσέγγιση του θέματος: «Τα γεγονότα είναι πως οι κρίσεις χρέους δεν έχουν τελειώσει και πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σχεδίου διάσωσης. Μπορεί και πρέπει να συζητηθεί γιατί το ελληνικό σχέδιο διάσωσης αποτυγχάνει παταγωδώς. Υπάρχουν ελάχιστες αμφιβολίες για το ότι ο κύριος λόγος είναι πως τα σχέδια σωτηρίας δεν είναι καλά σχεδιασμένα - πράγμα που ίσως οφείλεται στον δημοσιονομικό φονταμενταλισμό της Γερμανίας και στη ριζοσπαστική πολιτική ουράς της Γαλλίας», τονίζει η ισπανική εφημερίδα.
«Η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει τα βαριά σφάλματα διαμόρφωσης των σχεδίων διάσωσης χωρών με προβλήματα χρηματοοικονομικής επάρκειας... Οι απαιτήσεις δημοσιονομικής προσαρμογής και το κόστος των δανείων που λαμβάνουν αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τις πληγείσες οικονομίες. Γι' αυτό τον λόγο είναι αναγκαίο η ΕΕ να μεταρρυθμίσει τα συστήματα διάσωσης, ώστε να διασώζουν την οικονομία της πληγείσας χώρας αντί να τη βουλιάζουν», υπογραμμίζει. Επιτέλους, πέντε σωστές κουβέντες!
«ΡΙΓΜΕΝΟΙ»
Εξαλλοι οι Γάλλοι κατά Γ. ΠαπανδρέουΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του ελληνικού χρέους δεν θέλουν να ακούσουν ούτε γι' αστείο οι γαλλικές τράπεζες και η γαλλική κυβέρνηση. Τάσσονται αναφανδόν υπέρ της χορήγησης νέου δανείου στην Ελλάδα από τον μηχανισμό της ΕΕ. Γι' αυτό και πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, επειδή έχουν πληροφορίες ότι συζητά μυστικά με το Βερολίνο για την κατάρτιση σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Σαν να μην έφτανε αυτός ο λόγος προστριβών, τις τελευταίες μέρες οι Γάλλοι αισθάνονται «ριγμένοι» από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς αναιρεί υποσχέσεις που τους είχε δώσει και φαίνεται να δίνει στους Γερμανούς τη μερίδα του λέοντος.
Γιώργος Δελαστίκ, Eθνος
-
...Ο υπεύθυνος για δημοσιονομικά θέματα του άλλου κυβερνητικού κόμματος, των Ελευθέρων Δημοκρατών, Χέρμαν Οτο Ζολμς, δήλωσε κι αυτός ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα το σπρώξιμο χρημάτων»....
Δεν του είπε κανένας ότι τα λ7 που 'σπρώχνουν' στο Ελλαδιστάν τα ξαναπαίρνουν πίσω κ το ΜΟΝΟ που γίνεται είναι ότι το χρέος μας αυξάνεται? Μια χαρά για πάντα μπορεί να συνεχιστεί!
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του ελληνικού χρέους δεν θέλουν να ακούσουν ούτε γι' αστείο οι γαλλικές τράπεζες και η γαλλική κυβέρνηση. Τάσσονται αναφανδόν υπέρ της χορήγησης νέου δανείου στην Ελλάδα από τον μηχανισμό της ΕΕ. Γι' αυτό και πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, επειδή έχουν πληροφορίες ότι συζητά μυστικά με το Βερολίνο για την κατάρτιση σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Σαν να μην έφτανε αυτός ο λόγος προστριβών, τις τελευταίες μέρες οι Γάλλοι αισθάνονται «ριγμένοι» από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς αναιρεί υποσχέσεις που τους είχε δώσει και φαίνεται να δίνει στους Γερμανούς τη μερίδα του λέοντος.
Ρε λες όλη αυτή η φασαρία να γίνεται για το ποιός θα μας 'πάρει'?
Αν θέλετε την γνώμη μου (κ να μην την θέλετε εγώ θα την πω βέβαια), το ΜΟΝΟ θέμα είναι ποιός θα μας αγοράσει αλλά όχι απλά να μην μας πληρώσει, να μας αγοράσει κ να του χρωστάμε κιόλας. Μια κ όλοι οι υποψήφιοι μαμιάδες μας είναι Ευρωπαίοι, δεν ανησυχώ καθόλου: Ό, τι κ αν είναι, καλύτεροι από τα φαγανά ανθρωπάκια που είχαμε μέχρι σήμερα στο ... τιμόνι θα είναι.
Έχω κ πρόταση: Να παρακαλέσουμε τους Ιταλούς να μας πάρουν αυτοί: Μαμάνε μαλακότερα.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!