-
Καλησπέρα,
Κοιτάζω την αγορά νέου αυτοκινήτου και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το μπάτζετ που έχω φτάνει τα 20-21k το πολύ. Οι εκδόσεις που έχω στο μυαλό μου είναι η Alfa Romeo MiTo 1.4 Multiair 135PS Distinctive (19100) και το Renault Megane 1.4 TCe 130PS Privilege (20.500).
Ζητούμενα:
[list:1iy2yl0b]
[:1iy2yl0b]Εξωτερική Εμφάνιση (υποκειμενικό έτσι κι αλλιώς)[/1iy2yl0b]
[:1iy2yl0b]Ποιότητα Εσωτερικού (εργονομία, καλαισθησία, τριγμοί)[/1iy2yl0b]
[:1iy2yl0b]Οδηγική συμπεριφορά (κιβώτιο, τιμόνι, ανάρτηση)[/1iy2yl0b]
[:1iy2yl0b]Κινητήρας (1.4 Multiair vs 1.4 TCe)[/1iy2yl0b]
[:1iy2yl0b]Κατανάλωση[/1iy2yl0b]
[:1iy2yl0b]Χρηματοδότηση - Αξιοπιστία - Κόστος συντήρησης - After Sales[/1iy2yl0b][/list:u:1iy2yl0b]
Το αυτοκίνητο το αγοράζω με ορίζοντα 10ετίας.
Θα εκτιμούσα κάθε άποψη και γνώμη πάνω στο θέμα
-
Καλησπέρα,
Κοιτάζω την αγορά νέου αυτοκινήτου και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το μπάτζετ που έχω φτάνει τα 20-21k το πολύ. Οι εκδόσεις που έχω στο μυαλό μου είναι η Alfa Romeo MiTo 1.4 Multiair 135PS Distinctive (19100) και το Renault Megane 1.4 TCe 130PS Privilege (20.500).
Ζητούμενα:
[:1iy2yl0b]Χρηματοδότηση - Αξιοπιστία - Κόστος συντήρησης - After Sales[/1iy2yl0b][/list:u:1iy2yl0b]
-
Καλησπέρα,
Ζητούμενα:
-
To Megane ειναι ποιοτικοτερο και λογικα εχει μεγαλυτερους χωρους(δεν ειμαι σιγουρος ομως).
Μου τη σπαει που και τα δυο εχουν πολυ κοντα κιβωτια.Πας εθνικη με 120χλμ/ωρα(στο κοντερ) και εχεις 3000 στροφες.Δηλαδη τσαμπα θορυβος αφου και οι δυο κινητηρες αντεχουν αρκετα μακρυτερα σασμαν.Και αυτος ειναι ενας λογος που θα προτιμουσα κατι σε Rocco που εχει αρκετα μακρυ σασμαν.
Αναμεσα σε αυτα τα δυο, προσωπικα θα πηγαινα για Megane.
-
χαλαρα μεγκαν.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
To Megane ειναι ποιοτικοτερο και λογικα εχει μεγαλυτερους χωρους(δεν ειμαι σιγουρος ομως).Μου τη σπαει που και τα δυο εχουν πολυ κοντα κιβωτια.Πας εθνικη με 120χλμ/ωρα(στο κοντερ) και εχεις 3000 στροφες.Δηλαδη τσαμπα θορυβος αφου και οι δυο κινητηρες αντεχουν αρκετα μακρυτερα σασμαν.Και αυτος ειναι ενας λογος που θα προτιμουσα κατι σε Rocco που εχει αρκετα μακρυ σασμαν.
Αναμεσα σε αυτα τα δυο, προσωπικα θα πηγαινα για Megane.
+1
Ανάμεσα στα δυο megane χωρίς δεύτερη σκέψη -
+1 στο Μegane!
Σε όλα μια κατηγορία πάνω + 5 χρόνια εγγύηση/οδική βοήθεια +5 χρόνια άτοκα αφου ρωτάς για χρηματοδότηση!
-
Πιστεύω πως όποιο και να διαλέξεις θα το ευχαριστηθείς. Πολύ καλές επιλογές για μένα και οι 2.
Πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες γερμανικές που αν κι εσύ δεν ανέφερες θα εμφανιστούν σύντομα
Για μένα mito μόνο και μόνο γιατί μ αρέσει περισσότερο . -
Η σωστή σύγκριση θα ήταν με τη Giulietta. Νομίζω ότι λίγο πάνω από 20 χήνες θα βγαίνει η QV, οπότε αν σου αρέσει η Mito νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το Megane αφού δεν παίζουν ρόλο για σένα οι χώροι.
Μια Alfa Romeo εύκολα την κρατάς 10ετία. Το Renault θα το βαρεθείς πιο σύντομα.
-
δεν ηξερα οτι τα αλφα ρομεο αντεχουν 10ετια....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν ηξερα οτι τα αλφα ρομεο αντεχουν 10ετια....Να σαι καλά γελάσαμε κι απόψε ...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Να σαι καλά γελάσαμε κι απόψε ...
μα γιαυτο το ειπα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η σωστή σύγκριση θα ήταν με τη Giulietta. Νομίζω ότι λίγο πάνω από 20 χήνες θα βγαίνει η QV,Δε νομίζω αφού κοντα στα 22Κ κάνει η mito Qv , η τζουλιέτα θα είναι σίγουρα ακριβότερη και εκτός budjet
-
η εμπειρια μου λεει οτι ενα μικρομεσαιο κατα κανονα κρατα καλυτερα στο περασμα των χρονων σε σχεση με ενα μικρο.... ειτε λογο μεταξονιων-μετατροχιων, ειτε λογο καλυτερης ποιοτητας κατασκευης, ειτε unameit..... Κατα συνεπεια θα προτεινω το μικρομεσαιο (Megane) που ειναι και ποιο σιγουρο οτι θα εξυπηρετησει τις αναγκες καλυτερα στο περασμα των χρονων (βλεπε χωροι).
Καλοταξιδο το Megane
-
+1 στις 2 τελευταιες δημοσιευσεις..κι εγω το megane θα επαιρνα για διαφορους λογους..Κυριως γιατι παιρνεις ενα αυτοκινητο που μεσα σε αυτη τη 10τια πιθανον θα κληθει να καλυψει και περισσοτερες αναγκες απο αποψη χωρων.. Επισης πιθανον να κανεις και καλυτερο ταξιδι λογω μεταξονιου..
Σιγουρα πολυ καλες επιλογες και οι 2.. -
Και τα δύο τα έχω οδηγήσει.Καλύτερα το Megane.Tρένο στο δρόμο αν και με λίγο θόρυβο από τα 140 και πάνω.Η Alfa είναι πιο σπορτίφ αλλά στο ταξίδι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική.Μegane και από άποψη ποιότητας κατασκευής καθώς είναι πάρα πολύ καλό.Γενικά οι προλαλήσαντες τα έχουν πει σχεδόν όλα!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν ηξερα οτι τα αλφα ρομεο αντεχουν 10ετια....η βλακεία δεν έχει όρια τελικά...
-
Παρ' όλη την αντι-υπο-κειμενικότητα που με διακρίνει, και εγώ αυτές τις δύο επιλογές θα είχα σε αυτά τα χρήματα, αλλά θα διάλεγα την MiTo
Βέβαια στην επόμενη κατηγορία δεν θα έχω καν δεύτερη επιλογή, απο την Giulietta -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η βλακεία δεν έχει όρια τελικά...
Και η έλλειψη χιούμορ επίσης
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η βλακεία δεν έχει όρια τελικά...
οταν γινεστε χαζογκομενες........ δηλαδη, τι κριμα.
Alfa Romeo MiTo 1.4 vs Renault Megane Coupe 1.4