-
Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για μια αγορα μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Είμαι κάτοχος ενός Peugeot 307 (2003, 1400cc, 75hp), το οποιο σκοπεύω να το δώσω στον αδερφό μου, ψάχνω για αγορά ενος μεταχειρισμένου αυτοκινητου μικρου κυβισμου. Λαμβάνοντας υπόψιν, οτι δεύτερο αμαξι μεγαλυτερου κυβισμου υπάρχει για τυχόν ταξίδια, αναζητώ ενα μεταχειρισμένο εως 9000 Ευρώ, το οποίο θα χρισιμοποιείται μόνο εντός πόλεως. Κατα μεσο όρο χρειάζομαι 25-30 Ευρω εβδομαδιαίως
για 250 - 280 χλμ που κάνω κάθε εβδομάδα με το υπάρχον αμάξι Peugeot 307 (2003, 1400cc, 75hp). Τα υπόλοιπα έξοδα ετησίως έχουν ως εξής:400 Ευρώ: Απλή ασφάλιση/έτος
250 Ευρώ: Τέλη κυκλοφορίας
300 Ευρώ περίπου: ServiceΕνδιαφερόμενα αυτοκίνητα: Smart, Fiat 500, ή οποιοδήποτε άλλο χαμηλου κυβισμού/χαμηλής κατανάλωσης
Επιλέγοντας κάποιο απο τα παραπάνω θα υπαρχει καποια συμαντική διαφορα στα έξοδα ή δεν αξιζει, λαμβάνοντας υπόψιν οτι κάνω 50 χλμ ημερισίως (δουλεια)?
Αν κάποιος είναι κάτοχος Smart, Fiat 500, ή οποιοδήποτε άλλο χαμηλου κυβισμού/χαμηλής κατανάλωσης, θα βοηθούσε να αναφέρει τα αντιστοιχα ποσά
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για μια αγορα μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Είμαι κάτοχος ενός Peugeot 307 (2003, 1400cc, 75hp), το οποιο σκοπεύω να το δώσω στον αδερφό μου, ψάχνω για αγορά ενος μεταχειρισμένου αυτοκινητου μικρου κυβισμου. Λαμβάνοντας υπόψιν, οτι δεύτερο αμαξι μεγαλυτερου κυβισμου υπάρχει για τυχόν ταξίδια, αναζητώ ενα μεταχειρισμένο εως 9000 Ευρώ, το οποίο θα χρισιμοποιείται μόνο εντός πόλεως. Κατα μεσο όρο χρειάζομαι 25-30 Ευρω εβδομαδιαίως
για 250 - 280 χλμ που κάνω κάθε εβδομάδα με το υπάρχον αμάξι Peugeot 307 (2003, 1400cc, 75hp). Τα υπόλοιπα έξοδα ετησίως έχουν ως εξής:400 Ευρώ: Απλή ασφάλιση/έτος
300 Ευρώ περίπου: ServiceΕνδιαφερόμενα αυτοκίνητα: Smart, Fiat 500, ή οποιοδήποτε άλλο χαμηλου κυβισμού/χαμηλής κατανάλωσης
Επιλέγοντας κάποιο απο τα παραπάνω θα υπαρχει καποια συμαντική διαφορα στα έξοδα ή δεν αξιζει, λαμβάνοντας υπόψιν οτι κάνω 50 χλμ ημερισίως (δουλεια)?
Αν κάποιος είναι κάτοχος Smart, Fiat 500, ή οποιοδήποτε άλλο χαμηλου κυβισμού/χαμηλής κατανάλωσης, θα βοηθούσε να αναφέρει τα αντιστοιχα ποσά
Ευχαριστώ
-
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης panthro έγραψε:
Ευχαριστώ
Άν τα βάλεις κάτω άς πούμε παίρνεις ένα όχι πολύ παλιο
-
To Νταιχάτσου Κουόρε είναι ένα χαμηλού κόστους αυτοκίνητο, και μάλιστα από τα πλέον οικονομικά. Αφού σε νοιάζουν τόσο πολύ τα κοστολόγια, ας το δεις.
Επίσης και τα άρτι αφιχθέντα δίδυμα Νισσάν Πίξο/ Σουζούκι Άλτο. -
To Smart Νομιζω πως ειναι πιο οιονομικο στην οδηγηση, επειδη εχω συμβιωσει για 2 ολοκληρες μερουλες με το Smartακι μπορω να πω πως δεν ειχα καψει πολλα και ας του πινα το αιμα Αν μενεις εκτος Αθηνας προτιμοτερο θα ηταν ενα diesel
-
Αν θες αποκλειστικά οικονομία προτείνω suzuki alto ή splash, smart, cuore ή picanto 1.1 diesel ή ακόμα καλύτερα panda diesel..
Όλα τα παραπάνω θα σε σώσουν στην κατανάλωση καυσίμου
(και στα τέλη κυκλοφορίας ) -
Yaris 1.3.
-
Ο χρήστης panthro έγραψε:
...αναζητώ ενα μεταχειρισμένο εως 9000 Ευρώ, το οποίο θα χρισιμοποιείται μόνο εντός πόλεως. Κατα μεσο όρο χρειάζομαι 25-30 Ευρω εβδομαδιαίως...Είναι λιγάκι άτοπο το παραπάνω...
Για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνει αγορά ενός τόσο ακριβού μικρού μεταχειρισμένου από την στιγμή που το θέμα είναι η μετακίνηση (και μόνο) εντός της πόλης καθώς και το χαμηλό κόστος χρήσης; Άτοπο...Με 4000euro αγοράζεις ένα πολύ καλό μικρό τύπου Matiz, Atos κλπ... ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, κάνεις τη δουλειά σου και με τα υπόλοιπα 5000euro θα κυκλοφορείς για 166 βδομάδες (...13 χρόνια!!!...).
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Με 4000euro αγοράζεις ένα πολύ καλό μικρό τύπου Matiz, Atos κλπ... ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, κάνεις τη δουλειά σου και με τα υπόλοιπα 5000euro θα κυκλοφορείς για 166 βδομάδες (...13 χρόνια!!!...).
Ε όχι και πολύ καλό το Atos.
Ένα Uno καλύτερο είναι. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Με 4000euro αγοράζεις ένα πολύ καλό μικρό τύπου Matiz, Atos κλπ... ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, κάνεις τη δουλειά σου και με τα υπόλοιπα 5000euro θα κυκλοφορείς για 166 βδομάδες (...13 χρόνια!!!...).
Ε όχι και πολύ καλό το Atos.
Ένα Uno καλύτερο είναι.Πολύ καλό = Καλομεταχειρισμένο, με λίγα χιλιόμετρα, λίγων ετών...
Το ATOS το έχουμε στην οικογένεια. Μια χαρά αυτοκίνητο για την πόλη και το νησί που το έχουμε.
Ωστόσο δεν πρότεινα υποχρεωτικά το Atos αλλά κάποιο από αυτά τα γνωστά μικρά...
...
...
...
Το UNO είναι αυτό που λέμε UNO45; Είχα το YUGO45...
Το προτίμησα αντί του UNO45. Ήταν καλύτερο και βγήκε καλύτερο... -
Δες και αυτο που προαναφερθηκε....
-
Hyundai i10 - το καλύτερο και ποιοτικότερο μικρό στην κατηγορία του και στα λεφτά του.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/598382/ 7000Ε
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/349312/ 8700Ε (1.2)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/493169/ 7900Ε
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/589934/ 7700Ε
απλά πρόσεξε μην πέσεις σε νοικιάρικα.
-
Ευχαριστώ για τα παραπάνω σχόλια, αλλα για να γίνω πιο συγκεκριμένος εκτος της χαμηλής κατανάλωσης ένα σημαντικό κριτήριο για μένα είναι το θέμα πάρκινγκ (στον Πειραιά όπου μένω έχουμε μεγάλο πρόβλημα). Οπότε με βάση τα παραπάνω έχω καταληξει στα εξής: Smart, Toyota IQ, Fiat 500.
Θα ήθελα την γνώμη σας... ευχαριστώ
-
Απο αυτά που θες μάλλον το 500 θα το αφησεις εκτος λιστας αν το παρκινγκ ειναι τοσο σημαντικο κριτηριο για σενα..
-
Τα smart, iQ, και 500 τα θεωρώ lifestyle οχήματα και ώς εκ τούτου δεν είναι τα πιο οικονομικά (εάν κατάλαβα το ζητούμενο είναι η οικονομία καυσίμου αλλά και απόκτησης, συντήρησης, κτλ ) εγώ ψηφίζω Daihatsu Cuore καθότι κάτω από 3,5 μέτρα, πολύ μικρή κατανάλωση καυσίμου και made in Japan!!!! (για πολλα, πάρα πολλα απροβλημάτιστα χλμ...)
Κατανάλωση βενζινης - αμάξι πόλης