-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Συγνωμη που δεν καταλαβαινω την βαρεμαρα που λετε ας μου εξηγησει καποιος
Αν εβγαινε πρωτος συνεχεια ο σολμπεργκ ή ο χιρβονεν θα ηταν καλυτερα
Δηλαδή το γεγονός ό,τι ξέρουμε πριν από τον κάθε (σχεδόν) αγώνα ό,τι ο Λέμπ θα είναι νικητής και ό,τι θα έχει ρίξει στους υπόλοιπους κάμποση ώρα, το θεωρείς συναρπαστικό;
Eγω ναι αλλα παντα σε ενα ραλλυ δεν κοιταω μονο αυτον που κερδιζει κοιταω ολο τον αγωνα και πιστευω πως ηταν συναρπαστικος
Και από αυτόν τον αγώνα εκτός από την νίκη του Λεμπ τι σε συνεπήρε;
Το πόκερ που παίζανε οι team managers;Oσον αφορα τις τακτικες κι εγω ειμαι κατα τους αλλα δεν μπορουμε-νε να κανουμε-νε κατι ,παρολα αυτα θα συνεχιζω να βλεπω wrc
και βεβαια συμφωνω στα απο κατω
Επίσης πως μπορείς να διακρίνεις αν ο λόγος που επικαλείται κάποιος για να 'καθυστερήσει' είναι πρόφαση ή πραγματικότητα;
Το νόμιμο βέβαια δεν είναι και ηθικό, αλλά εκτός του ό,τι μιλάμε για συμφέροντα εργοστασίων, δεν βλέπω πως μπορείς να βάλεις φρένο στα παιχνίδια τακτικής των ομάδων ραλλυ που πάντα υπήρχαν στο wrc και όχι μόνο και πάντα θα υπάρχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Για θυμίσου τι γινόταν κάποτε για να κερδίσει ο Μπιαζιόν.
Άμα υπάρξει οδηγός-οδηγοί που να μπορούν να αμφισβητήσουν τον Λεμπ τα παιχνίδια τακτικής θα πάνε περίπατο. Μεχρι τότε οι υπόλοιποι θα προσπαθούν να κερδίσουν τον Λεμπ με την τακτική και κάποιες φορές θα τα καταφέρνουν
-
[quote='thvarveris'
Ωραία Λώρη.Επίσης πως μπορείς να διακρίνεις αν ο λόγος που επικαλείται κάποιος για να 'καθυστερήσει' είναι πρόφαση ή πραγματικότητα;
ΤΑ 8 ΚΑΙ ΤΑ 9 ΛΕΠΤΑ Π Ρ Ο Π Ο Ρ Ε Ι Α Σ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΙ MANAGERS ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
[quote='thvarveris'
Ωραία Λώρη.Επίσης πως μπορείς να διακρίνεις αν ο λόγος που επικαλείται κάποιος για να 'καθυστερήσει' είναι πρόφαση ή πραγματικότητα;
ΤΑ 8 ΚΑΙ ΤΑ 9 ΛΕΠΤΑ Π Ρ Ο Π Ο Ρ Ε Ι Α Σ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΙ MANAGERS ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Και εσύ Λώρη, πιστεύεις ό,τι μπορεί να υπάρχει ρύθμιση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο;
Γιατί εγώ νομίζω ό,τι είναι μέσα στην φύση των ραλλυ οι κινήσεις τακτικής, και μιλάω για την μάχη της κορυφής.
Μακάρι να υπάρχει ρύθμιση που να τις ελέγχει αλλά δεν νομίζω.
Για μένα, το είπα η λύση είναι να βρεθούν στο wrc οδηγοί που θα παίξουν στα ίσια τον Λεμπ ή να αποσυρθεί ο Λεμπ, για τον οποίο πιστεύω (φυσικά σαν σχήμα λόγου) ό,τι έχει 'καταστρέψει' το σπορ! -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Συγνωμη που δεν καταλαβαινω την βαρεμαρα που λετε ας μου εξηγησει καποιοςΑν εβγαινε πρωτος συνεχεια ο σολμπεργκ ή ο χιρβονεν θα ηταν καλυτερα
Δεν καταλαβαίνεις ότι το συνέχεια είναι πρόβλημα ?
Οχι, αν έβγαινε συνέχεια πρώτος κάποιος θα ήταν εξίσου βαρετό...
Αλλά αν έβγαινε μία ο ένας και μία ο άλλος δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο ?Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα των τακτικών είναι αυτός που λέει παραπάνω στο δημοσίευμα του autosport: ο νικητής του shakedown και κάθε σκέλους διαλέγει τη θέση του για το επόμενο σκέλος, μετά ο δεύτερος διαλέγει τη δική του, μετά ο τρίτος κοκ. Οπότε θα ασχοληθούν να κάνουν κανονικό αγώνα σε όλα τα σκέλη του αγώνα...
Οσο για το Loeb, είναι ακριβώς παρόμοια κατάσταση με τον Schumacher: ένας super οδηγός σε μία κορυφαία ομάδα. Η βαρεμάρα ιδίως το 2003 και 2004 χτύπησε κόκκινο. Η FIA πήρε τα μέτρα της (αλλαγές σε τεχνικούς κανονισμούς), όπως το κάνει και τώρα για το 2011, ανακάτεμα της τράπουλας φυσικά, αλλά χρειάζεται και κάτι που υπήρξε στη Formula 1 το 2005, ένας επίσης super οδηγός - αντίπαλο δέος (Alonso). Πιστεύετε ότι υπάρχει τέτοιος οδηγός σήμερα ? Ο Hirvonen ? που είναι 3 μέρες πίσω σε ασφάλτινους αγώνες και διεκδικητής επί ίσοις όροις σε ειδικές συνθήκες (χιόνι, Φινλανδία) ενώ στο χώμα είναι στα σίγουρα ένα κλικ κάτω από τον Loeb ? Με δεδομένο το 'κάψιμο' του Latvala νομίζω η μεγαλύτερο ελπίδα για το μέλλον είναι ο Ogier αλλά αυτός δεν προορίζεται για αντίπαλος αλλά για διάδοχος του Loeb
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Συγνωμη που δεν καταλαβαινω την βαρεμαρα που λετε ας μου εξηγησει καποιοςΑν εβγαινε πρωτος συνεχεια ο σολμπεργκ ή ο χιρβονεν θα ηταν καλυτερα
οχι βεβαια.το ιδανικο θα ηταν να υπαρχουν σε μια χρονια 10 διαφορετικοι νικητες γιατι αυτο θα σημαινε τεραστιο ανταγωνισμο και κινητρο για ολους (ομαδες και οδηγους)
το 2001 ο burns ειχε παρει πρωταθλημα με 44 βαθμους!!!παρα πολλα πληρωματα ηταν ικανα για νικη. μπερνς,μακ ρει,πανιζι,γκρονχολμ,μακινεν,σαινθ,οριολ,σολμπεργκ!
με την τωρινη κατασταση ειναι σαν να βλεπουμε το ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου. παιζεται απο πολλους και στο τελος κερδιζει ο ολυμπιακος.
ως φανατικος φιλος του σπορ με στεναχωρει αλλα αν το δει καποιος απο πιο ''εμπορικη'' μερια ειναι επισης ενα κακο προιον!πλεον μονο το moto gp μου δινει το αισθημα του πραγματικου και στα ισα ανταγωνισμου (ασχετο που δεν εχω ιδεα απο μηχανες)
μακαρι να αλλαξει κατι απ το 2011. -
Γεια σας παιδια! Αρχισα να παρακολουθω WRC μολις περσυ και ομολογω πως το γουσταρω παρα πολυ! Πριν ομως σχολιασω για το Rally Ιορδανιας θελω πρωτα να δω και την 3η και τελευταια μερα. Η ερωτηση μου ειναι, εσεις πως βλεπετε τα highlights της καθε ημερας? Εγω τα κατεβαζω σε tor αλλα αυτα που ανεβηκαν για την Ιορδανια δεν μ αρεσουν παρα πολυ (διαρκουν μονο 25 λεπτα αντι για τα 45 του Motors TV) και αναρωτιομουν αν ξερετε εσεις καποιο αλλο site. Τις τελευταιες μερες ψαχνω και invitation code για το racing underground οποτε αν εχετε τπτ ακομα καλυτερα!
Thank you!
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Γεια σας παιδια! Αρχισα να παρακολουθω WRC μολις περσυ και ομολογω πως το γουσταρω παρα πολυ! Πριν ομως σχολιασω για το Rally Ιορδανιας θελω πρωτα να δω και την 3η και τελευταια μερα. Η ερωτηση μου ειναι, εσεις πως βλεπετε τα highlights της καθε ημερας? Εγω τα κατεβαζω σε tor αλλα αυτα που ανεβηκαν για την Ιορδανια δεν μ αρεσουν παρα πολυ (διαρκουν μονο 25 λεπτα αντι για τα 45 του Motors TV) και αναρωτιομουν αν ξερετε εσεις καποιο αλλο site. Τις τελευταιες μερες ψαχνω και invitation code για το racing underground οποτε αν εχετε τπτ ακομα καλυτερα!Thank you!
Δες αυτό: viewtopic.php?f=1&t=41738&start=15 αλλά ψάξε και λίγο, μπροστά στα μάτια σου είναι
-
Εισαι θεος, thnx!
-
Τελικα και απο το mirafiori ηταν η ιδια μεταδοση που βρηκα και σε tor. Καλα, το MotorsTV δεν το εδειξε?
Τελος παντων, οντως πολυ controversial αγωνας αλλα και παλι ωραιος! Σχετικα με τ αγωνιστικα, κριμα που ο Mikko εκανε αυτο το λαθος αλλα ο Latvala εκανε ο,τι μπορουσε. Δεν ειναι ομως Loeb οποτε δεν μπορεσε να κανει και παρα πολλα. Επισης πολυ καλη εμφανιση και για τον Solberg που γι αλλη μια φορα εδειξε ποσο καλος ειναι. Με ιδιωτικη ομαδα καταφερε ν ανταγωνιζεται τους εργοστασιακους! Προσωπικα χαρηκα πολυ και για τους 1ους βαθμους του Kimi! Πιστευω αν μεινει στο WRC του χρονου θα ειναι παρα πολυ ανταγωνιστικος!
Σχετικα με τις τακτικες, πιστευω οτι πρεπει ν απαγορευθουν γιατι ρεζιλευουν το αθλημα. Θεωρω σωστο να ξεκινανε συμφωνα με την καταταξη του πρωταθληματος και μετα με αυτην της προηγουμενης ημερας γιατι ετσι δινονται ευκαιριες και στους πιο πισω οδηγους. Πχ ο Ogier τι εφταιγε να θυσιαστει για τον Loeb? Η προταση του quali την ημερα του shakedown εχει ενδιαφερον αλλα ουτε αυτο ειναι ξεκαθαρο. Πχ ο 1ος οκ, διαλεγει που θα ξεκινησει. Οι υπολοιποι? Αν ο 2ος πχ ξεκιναει 1ος τοτε ολοι θα πηγαινουν για κακους χρονους μετα. Εκτος αν γινει φαση reverse order. Δλδ αυτος με τον αργοτερο χρονο να ξεκιναει πρωτος τ οποιο ομως ειναι και λιγο αδικο.
Επειδη δεν γνωριζω, παλια τι γινοταν?
-
Παλιά,πολύ παλιά θυμάμαι στο Ακρόπολις του 77 έγινε κατατακτήρια διαδρομή στην Δεκέλεια (που μάλιστα είχε δείξει 'ζωντανά' η ΕΡΤ με την γνωστή στούκα Βατανεν!) αλλά η αλήθεια είναι ό,τι δεν θυμάμαι την όλη διαδικασία που προέκυπτε από αυτό το γεγονός. Νομίζω όμως ήταν κάτι σαν το σημερινό shakedown.
-
Παλιά,πολύ παλιά θυμάμαι στο Ακρόπολις του 77 έγινε κατατακτήρια διαδρομή στην Δεκέλεια (που μάλιστα είχε δείξει 'ζωντανά' η ΕΡΤ με την γνωστή στούκα Βατανεν!) αλλά η αλήθεια είναι ό,τι δεν θυμάμαι την όλη διαδικασία που προέκυπτε από αυτό το γεγονός. Νομίζω όμως ήταν κάτι σαν το σημερινό shakedown.ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΟΔΩΡΗ.
ΠΑΛΙΑ,(ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70) ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΤΟ 77,ΤΑΤΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ) Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΚΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ-ΤΡΙΤΟ-ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΤΕ) ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΚΕΛΟΣ.
ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ! ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !
THN ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1999-2008, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 15 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ Ο 15ος ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο 1ος 15ος, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ
-
ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ SHAKE DOWN ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.
-
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΛΑΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ SHAKE DOWN ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
-
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΘΑ ΣΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο LOEB (Η Ο ΚΑΘΕ LOEB) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ SHAKE DOWN ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ,ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ,Ο ΠΡΩΤΟΣ TOY SHAKE DOWN ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ Κ.Ο.Κ.Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ) ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ,ΜΕΤΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΚ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΕΤΣΙ,ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ 'ΤΑΠΑ' ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
-
Ενδιαφερον! Ευχαριστω για την εξηγηση. Να δουμε τι θα γινει τελικα. Απ οτι βλεπω οι κανονισμοι μεχρι το 2008 ηταν μια χαρα!
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Παλιά,πολύ παλιά θυμάμαι στο Ακρόπολις του 77 έγινε κατατακτήρια διαδρομή στην Δεκέλεια (που μάλιστα είχε δείξει 'ζωντανά' η ΕΡΤ με την γνωστή στούκα Βατανεν!) αλλά η αλήθεια είναι ό,τι δεν θυμάμαι την όλη διαδικασία που προέκυπτε από αυτό το γεγονός. Νομίζω όμως ήταν κάτι σαν το σημερινό shakedown.
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΘΟΔΩΡΗ.
ΠΑΛΙΑ,(ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70) ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΤΟ 77,ΤΑΤΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ) Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΚΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ-ΤΡΙΤΟ-ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΤΕ) ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΚΕΛΟΣ.
ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ! ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !
THN ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1999-2008, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 15 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ Ο 15ος ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο 1ος 15ος, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ
- ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ SHAKE DOWN ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.
- ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΛΑΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ SHAKE DOWN ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
- ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΘΑ ΣΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο LOEB (Η Ο ΚΑΘΕ LOEB) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ SHAKE DOWN ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ,ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ,Ο ΠΡΩΤΟΣ TOY SHAKE DOWN ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ Κ.Ο.Κ.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ) ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ,ΜΕΤΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΚ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΕΤΣΙ,ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ 'ΤΑΠΑ' ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Λώρη
Συμφωνώ απόλύτως για το ό,τι η διαδικασιά του shakedown δεν ενδείκνυται για να καθορίζει σειρές εκίνησης.
Και ο τρόπος που εν τέλει προτείνεις παίρνει 'μαγείρεμα'
Ένα παράδειγμα.
Τέλος πρώτης μέρας- Sordo
- P.Solberg
- Loeb
Πιστεύεις εσύ ό,τι όταν έρθει η ώρα για επιλογή οι δύο πρώτοι (με τα φετεινά δεδομένα πάντα) θα διαλέξουν τις 'καλύτερες' θέσεις;
Εγώ νομίζω ό,τι και πάλι θα πέσει οδηγία και θα αφήσουν την καλύτερη επιλογή για τον τρίτο.
Έφερα αυτό το παράδειγμα (που δεν είναι και απίθανο) για να πω τελικά ό,τι σε όλους τους τρόπους που ξέρουμε μέχρι τώρα μπορεί να υπάρχει επέμβαση.Σε ένα τρόπο μόνο δεν μπορεί να υπάρξει επέμβαση.
Σε κλήρωση. Θα κληρώνονται ας πούμε οι δέκα πρώτες θέσεις εκίνησης, με τους δέκα πρώτους φυσικά υποψήφιους και ό,τι τύχει.
Όμως
Δεν τον θεωρώ ωραίο τρόπο για ένα μηχανοκίνητο άθλημα που και τελευταία λεπτομέρεια κοστίζει και σε χρήμα και σε γόητρο και καμιά φορά κοστίζει και σε ανθρώπινες ζωές, να αφήνονται τέτοια θέματα στην τύχη! -
Εχεις ενα δικιο.
Οντως και αυτος ο τροπος παιρνει μαγειρεμα αλλα οχι απο τον Solberg Αυτος θα πει 'δεν με ******** λεω εγω' lol
-
Λώρη
Συμφωνώ απόλύτως για το ό,τι η διαδικασιά του shakedown δεν ενδείκνυται για να καθορίζει σειρές εκίνησης.
Και ο τρόπος που εν τέλει προτείνεις παίρνει 'μαγείρεμα'
Ένα παράδειγμα.
Τέλος πρώτης μέρας- Sordo
- P.Solberg
- Loeb
Πιστεύεις εσύ ό,τι όταν έρθει η ώρα για επιλογή οι δύο πρώτοι (με τα φετεινά δεδομένα πάντα) θα διαλέξουν τις 'καλύτερες' θέσεις;
Εγώ νομίζω ό,τι και πάλι θα πέσει οδηγία και θα αφήσουν την καλύτερη επιλογή για τον τρίτο.
Έφερα αυτό το παράδειγμα (που δεν είναι και απίθανο) για να πω τελικά ό,τι σε όλους τους τρόπους που ξέρουμε μέχρι τώρα μπορεί να υπάρχει επέμβαση.Σε ένα τρόπο μόνο δεν μπορεί να υπάρξει επέμβαση.
Σε κλήρωση. Θα κληρώνονται ας πούμε οι δέκα πρώτες θέσεις εκίνησης, με τους δέκα πρώτους φυσικά υποψήφιους και ό,τι τύχει.
Όμως
Δεν τον θεωρώ ωραίο τρόπο για ένα μηχανοκίνητο άθλημα που και τελευταία λεπτομέρεια κοστίζει και σε χρήμα και σε γόητρο και καμιά φορά κοστίζει και σε ανθρώπινες ζωές, να αφήνονται τέτοια θέματα στην τύχη!Το ζητημα ειναι ποσες και τι ειδους διελευσεις 'καθαριζουν' μια ειδικη.Εγω ειχα σκεφτει να ξεκινανε πρωτα στο καθε σκελος οι πεντε -εξη τελευταιοι της γενικης της προηγουμενης μερας και να 'ξεσκονιζουν'τον δρομο,μετα απο καποιο ευλογο χρονικο διαστημα να ξεκινουν οι 'γρηγοροι' με την καταταξη της προηγουμενης μερας και ετσι ολοι θα'ναι ευχαριστημενοι.
To προβλημα στη δικη μου επιλογη ειναι αυτο το 'ευλογο χρονικο διαστημα'. -
Εχεις ενα δικιο.Οντως και αυτος ο τροπος παιρνει μαγειρεμα αλλα οχι απο τον Solberg Αυτος θα πει 'δεν με ******** λεω εγω' lol
Είναι επαγγελματίας Βασίλη. Και αυτός άμα θα χρειαστεί θα το κάνει, γιατί αλλιώς θα βρεθεί εκτός.
-
Γιατι οχι αμεσως μετα?
Παντως ολες αυτες οι σκεψεις θα επρεπε να πηγαινουν προς την FIA
thvarveris, γιατι να το κανει για την Citroen αφου εχει δικη του ομαδα. Δεν εξαρταται απο αυτην.
-
Γιατι οχι αμεσως μετα?Παντως ολες αυτες οι σκεψεις θα επρεπε να πηγαινουν προς την FIA
thvarveris, γιατι να το κανει για την Citroen αφου εχει δικη του ομαδα. Δεν εξαρταται απο αυτην.
Θα τους προλαβουν μεσα στην ειδικη......και αμα ειναι και καμια τριανταρα η σαρανταρα.......
-
Οχι εννοω με το gap που ηδη υπαρχει που ειναι ποσο, 3 λεπτα? Δεν νομιζω να τους προλαβουν μεσα σε 3 λεπτα, παιζει?
-
Γιατι οχι αμεσως μετα?Παντως ολες αυτες οι σκεψεις θα επρεπε να πηγαινουν προς την FIA
Και αυτοκίνητα από που ψωνίζει; Ανταλλακτικά; Και πόσο εξελιγμένα είναι αυτά που τελικά του εμπιστευόνται; Και σε τι τιμές;
Είδες λοιπόν ό,τι εξαρτάται και πολύ φέτος από τη CITROEN του χρόνου μπορεί από άλλη εταιρεία, αλλά εξαρτάται.
WRC 2010 (all rounds)