-
Καλημέρα!
Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με προυπολογισμό κοντά στα 20k.
Θα ήθελα να σχολειάσετε και να συγκρίνετε τις επιλογές μου (ή τις παραλείψεις μου).- Megane 1.4 TCE DYNAMIC (το coupe)
- Golf 1.4 TSI 122 PS Comfortline (ίσως DSG7)
- Astra 5D 1.4Τ 140ps
Το προηγούμενο αμάξι μου ήταν το volvo C30. Θέλω να πάω σε κάτι με καλύτερες επιδόσεις, χωρίς όμως να θυσιάσω πάρα πολλά σε ασφάλεια, αξιοπιστία και άνεση.
Η χρήση είναι κατα ~70%/30% Αθήνα/Εθνική.
Απο κατανάλωση θεωρώ πως αν είναι ~10λ/100 μέσα στην πόλη είναι ανεκτό.Θα κανονίσω να περάσω να δώ απο κοντά τα παραπάνω, αλλα θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ,
Γιώργοςps: Εγώ κλείνω περισσότερο προς το megane
-
Καλημέρα!
Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με προυπολογισμό κοντά στα 20k.
Θα ήθελα να σχολειάσετε και να συγκρίνετε τις επιλογές μου (ή τις παραλείψεις μου).- Megane 1.4 TCE DYNAMIC (το coupe)
- Astra 5D 1.4Τ 140ps
Το προηγούμενο αμάξι μου ήταν το volvo C30. Θέλω να πάω σε κάτι με καλύτερες επιδόσεις, χωρίς όμως να θυσιάσω πάρα πολλά σε ασφάλεια, αξιοπιστία και άνεση.
Απο κατανάλωση θεωρώ πως αν είναι ~10λ/100 μέσα στην πόλη είναι ανεκτό.Θα κανονίσω να περάσω να δώ απο κοντά τα παραπάνω, αλλα θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ,
-
Καλημέρα!
- Astra 5D 1.4Τ 140ps
Ευχαριστώ,
-
Megane από μένα, αν δεν σε προβληματίζουν οι χώροι του πίσω.
ΙΜΗΟ από τις καλύτερες προτάσεις της κατηγορίας.
Ατμοσφαιρικό αστρα και αουιρς αρκετά πίσω...
-
Με τίποτα το Αστρα με τους 115.
Με 300Ε παραπάνω παίρνεις το 1,4T με τους 140hp -
Με τίποτα δεν θα επέλαγα Astra και Auris... Μάλλον προς το Golf τείνει η άποψή μου... Πάντα να ρωτάς την διαφορά με το αμέσως ανώτερο μοντέλο, γιατί κινδυνεύεις να την πατήσεις για 400 και 500 Ευρώ, τα οποία μπροστά σε ότι παίρνεις δεν είναι τίποτα!
-
αουρις 1.6 αν δεν εχεις προβλημα με την αισθητικη του εξωτερικου του......
-
Μεγκάν Κουπ ασφαλώς!
Γιατί το αυτοκίνητο, πέρα από ικανό σε αυτονόητους τομείς, θα πρέπει να είναι και χάρμα ιδέσθαι : να το βλέπεις και να το χαίρεσαι.
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Με 300Ε παραπάνω παίρνεις το 1,4T με τους 140hpστο opel.gr δεν έχει τον 1,4Τ 140hp σαν επιλογή και δεν ξέρω τι παίζει απο τιμές. Αν είναι μόνο +300ε τοτε σαφώς θα τον προτιμήσω απο τον ατμοσφαιρικό.
Έχει κυκλοφορίσει?
Πού μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες? -
Βγαλε αστρα και αουρις και βαλε λεον και μπραβο στη λιστα σου. Ισως και Δελτα (δεν ειμαι σιγουρος τι παιζει απο τιμες).
-
Ο χρήστης asxG έγραψε:
Με 300Ε παραπάνω παίρνεις το 1,4T με τους 140hpστο opel.gr δεν έχει τον 1,4Τ 140hp σαν επιλογή και δεν ξέρω τι παίζει απο τιμές. Αν είναι μόνο +300ε τοτε σαφώς θα τον προτιμήσω απο τον ατμοσφαιρικό.
Έχει κυκλοφορίσει?
Πού μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες?Δεν υπάρχει ακόμη Ελλάδα το 1,4Τ, σε ένα μήνα έρχονται οι πρώτες παραγγελίες και λογικά θα είναι διαθέσιμο για Τεστ drive. 19800Ε
Πέρνα από αντιπροσωπία για περισσότερες πληροφορίες να δεις και πως είναι το αμάξι.
Μην επιλέξεις παραπροπερσινα μοντελα λεον, αουρις κτλ.. -
Άλλαξα λίγο το 1ο ποστ αφαιρόντας το auris και αλλάζοντας το astra στην έκδοση 1.4Τ 140hp.
Το Bravo δεν το προσθέτω γιατι τo 150αρι μου φαίνεται λιγο υπερβολικό για την χρήση που το θέλω ενώ το 120αρι δεν θα το προτιμούσα σε σχέση με megane/astra/golf.Θα περάσω το απόγευμα απο renault και opel λογικά οπότε θα τα δω και απο κοντά.
-
Το megane ή το astra...Κατα προτιμηση megane λογο σχεδιασμου.
-
Φίλε μου, μετά το C30 (1,6 έτσι;), νομίζω ότι κανένα από αυτά δεν θα σε ικανοποιήσει στον δρόμο, στην άνεση και στην ποιότητα. Το αυτοκίνητο κατά την γνώμη μου δεν είναι μόνο άλογα και ροπή είναι και πολλά άλλα (για όσους μπορούν βέβαια να τα εκτιμήσουν). Το αυτοκίνητο που έχεις έχει πολύ καλή αξιοπιστία και αυτό είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει να σταθμίσεις.
Σεβόμενος όμως ότι αυτό που έχεις δεν σε ικανοποιεί σου προτείνω τις εξής λύσεις:
1ον C30 2.0 . To δίνουν σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 20.000), ανεβαίνεις σε ισχύ και κρατάς και όλα τα καλά (βέβαια στην Ελλάδα τα 2.0 είναι ένα ζήτημα αλλά στην Volvo αυτό που έχεις θα πιάσει καλύτερη τιμή).
2ον Alfa Romeo ΜιΤο.
Κάτι άλλο τώρα δεν μου έρχεται στο λεφτά που έχει βάλει. Αυτά που προτείνεις κάνε τα τεστ drive και πες ποιά είναι η γνώμη σου σε σχέση με αυτό που έχεις. -
Νομιζω οτι megane coupe εκτος του οτι ειναι πολυ πιο ομορφο απο το golf, σε επιπεδο συνολικης ποιοτητας ειναι πολυ κοντα σαν αυτοκινητα.
Θεωρω οτι το golf ειναι συνολικα πιο καλο αυτοκινητο ομως αυτο φαινεται και στην τιμη (μικροτερη η διαφορα ποιοτητας απο τη διαφορα τιμης) και χανει στην εξωτερικη εμνφανιση.
Αν δεν χεις προβλημα με το κλειστοφοβικο πισω μερος του megane τοτε επιλεξε το χωρις ενδοιασμους.
Για το astra δεν εχω αποψη αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερο απ τα δυο παραπανω.Οποτε megane coupe απο μενα.
-
1ον C30 2.0 . To δίνουν σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 20.000), ανεβαίνεις σε ισχύ και κρατάς και όλα τα καλά (βέβαια στην Ελλάδα τα 2.0 είναι ένα ζήτημα αλλά στην Volvo αυτό που έχεις θα πιάσει καλύτερη τιμή).
μα καλά βρε παιδί μου το ίδιο αυτοκίνητο του προτείνεις να αγοράσει?
-
Ο χρήστης asxG έγραψε:
Καλημέρα!Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου με προυπολογισμό κοντά στα 20k.
- Astra 5D 1.4Τ 140ps
Ευχαριστώ,
fiat bravo 150...
seat leon tsi -
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
μα καλά βρε παιδί μου το ίδιο αυτοκίνητο του προτείνεις να αγοράσει?Αν κατάλαβα καλά από το Volvo είναι ευχαριστημένος και γράφει ότι δεν θέλει να συμβιβαστεί σε κάποια πράγματα που απολαμβάνει τώρα. Οπότε ο ασφαλέστερος δρόμος είναι το ίδιο με μεγαλύτερο μοτέρ αφού τελικά το θέμα είναι οι επιδόσεις
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
μα καλά βρε παιδί μου το ίδιο αυτοκίνητο του προτείνεις να αγοράσει?
Αν κατάλαβα καλά από το Volvo είναι ευχαριστημένος και γράφει ότι δεν θέλει να συμβιβαστεί σε κάποια πράγματα που απολαμβάνει τώρα. Οπότε ο ασφαλέστερος δρόμος είναι το ίδιο με μεγαλύτερο μοτέρ αφού τελικά το θέμα είναι οι επιδόσεις
Ποιό με μεγαλύτερο μοτέρ όμως ;
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
...
Σεβόμενος όμως ότι αυτό που έχεις δεν σε ικανοποιεί σου προτείνω τις εξής λύσεις:
2ον Alfa Romeo ΜιΤο.
.....
Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου