-
Φίλη με Swift μου παραπονιόνταν ότι κάτι δεν πάει καλά με το αμάξι της. Το οδήγησα και όντως κάνει ένα τράνταγμα όταν ξεκινά με την 1η ταχύτητα. Λες και οι τροχοί αναπηδούν. Τι μπορεί να είναι ;
-
Φίλη με Swift μου παραπονιόνταν ότι κάτι δεν πάει καλά με το αμάξι της. Το οδήγησα και όντως κάνει ένα τράνταγμα όταν ξεκινά με την 1η ταχύτητα. Λες και οι τροχοί αναπηδούν. Τι μπορεί να είναι ;
-
-
Βασεις μηχανης;Δαγκανα φρενων που κολλαει;
-
τι να πω...το κάνει μόνο στο ξεκινημα με 1η. Αν ξεκινησεις πολλλλλυυυυυ χαλαρα δεν το κανει.
λες και αναπηδα ο μπροστινος αξονας
-
Συμπλέκτης=Πλατώ ή σπασμένα ελατήρια δίσκου
-
για συμπλεκτη το κοβω κ γω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για συμπλεκτη το κοβω κ γω.Ε τότε τι ρωτάς ρε χαμένε με το πααλιοσέατ?
-
Το dvd φταιει
-
Μπορείτε να στείλετε για banιο τον κύριο;
Ιαπωνικά και αλλάζουν δίσκο πλατό σε 29.000 χλμ...γυναίκες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βασεις μηχανης;Αν είναι τράνταγμα διαρκείας όσο είσαι σε ημισύμπλεξη, δίσκος. Αν όμως είναι στιγμιαίο χτύπημα σαν να αναπηδούν οι τροχοί, είναι βάση μηχανής.
-
Κάτι παρόμοιο κάνει το δικό μου όταν κάνω δυνατή εκκίνηση αλλά ψιλογλιστράει ο δρόμος. Αν γλιστράει πολύ και σπινιάρουν οι τροχοί ή αντίθετα αν κρατήσει καλά κατω και δέν σπινιάρει καθόλου δέν το κάνει, το κάνει μόνο στην ενδιάμεση κατάσταση.
Αυτό που μου κάνει είναι ένα ρυθμικό γρήγορο γκούπ γκούπ γκούπ και τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο, σαν να χοροπηδά ο εμπρός δεξιά τροχός και συνεχίζει για όσο πατάω το γκάζι. Το κάνει απο την πρώτη μέρα που το αγόρασα, τώρα τελευταία νομίζω έχει χειροτερέψει.
-
Γίνεται το εξής: Όταν δίνεις γκάζι, φτάνει η ροπή στους τροχούς και η αντίδρασή της τείνει να στρέψει τον κινητήρα ανάποδα πάνω στις βάσεις του. Η πρόσφυση σπάει απότομα στο βρεγμένο, κάποιος τροχός αρχίσει να σπινάρει, η αντίσταση μειώνεται κατά πολύ και ο κινητήρας γυρίζει περίπου στην αρχική του θέση. Αυτό σημαίνει στιγμιαία μείωση της ροπής στους τροχούς που πιθανόν να οδηγήσει σε απότομη ανάκτηση της πρόσφυσης. Αυτή με τη σειρά της σε εκ νέου βίαιη κίνηση του κινητήρα πάνω στις βασεις του κ.ο.κ. Αν υπάρξει συντονισμός (εξαρτάται από την πρόσφυση και τα χαρακτηριστικά στήριξης του κινητήρα) αρχίζουν αυτά τα χτυπήματα που νομίζεις ότι κάποιος τροχός αναπηδά στο βρεγμένο δρόμο. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει βέβαια (ποια δύναμη θα σήκωνε τον τροχό από το δρόμο; ) , αλλά αν δεις πως χορεύει η μηχανή στις βάσεις της εξαντλώντας τις ελαστικότητές τους την στιγμή εκείνη θα τρόμαζες!
Το φαινόμενο επιδεινώνεται όσο παλαιώνουν οι βάσεις κινητήρα και μπορεί να αρχίσει να γίνεται ακόμα και στις απλές εκκινήσεις, εφόσον κάποια βάση έχει διαλυθεί τελείως (το έχω πάθει). -
Α, επίσης το πρόβλημα μπορεί να συνδυαστεί με κείνο του δίσκου. Οπότε τότε στις εκκινήσεις, το γνωστό τρέμουλο μπορεί να συνοδεύεται από τα ανάλογα χτυπήματα, αφού οι χαλασμένες βάσεις δεν μπορούν να κρατήσουν τις κινήσεις του κινητήρα εντός ορίων, ειδικά όταν το τρέμουλο του συμπλέκτη αποκτά την ιδιοσυχνότητα ταλάντωσης του κινητήρα.
-
harlek οταν σε μερικα σπιναρισματα χοροπηδαει σαν τρελο το αμαξι(τουλαχιστον ετσι νιωθεις απο μεσα) τι σημαινει?
-
Αν το χοροπηδητό το εννοείς όπως αυτό που έχω υπόψη μου εγώ, σημαίνει ότι η μηχανή χορεύει σαν τρελή πάνω στις βάσεις της, εξαντλεί τα περιθώρια κίνησης που έχουν προβλεφθεί και χτυπάει μέταλλο με μέταλλο στο αμάξωμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πρόβλημα σε κάποια βάση, μπορεί απλώς να σημαίνει και ότι γίνεται ο συντονισμός που περιέγραψα, χωρίς οι βάσεις να έχουν κοπεί. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν του κάνεις καλό, οπότε μόλις αρχίσουν τα χτυπήματα πάτα συμπλέκτη!
-
Ο dog80 απλά γνωρίζεται καλά με το wheel hop. Αν συνεχίσει τα τετ-α-τετ μαζί του, θα αρχίσει να παίρνει πράγματα στο χέρι...
-
δίσκο πλατό τελικά.
άντεξε στα χέρια της 40.000 χλμ, καλά για γυναίκα που είναι το πρώτο της αμάξι.
lock pls
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δίσκο πλατό τελικά.άντεξε στα χέρια της 40.000 χλμ, καλά για γυναίκα που είναι το πρώτο της αμάξι.
lock pls
Κατσε πριν κλειδωθει να πω στους φιλους σου οτι παρηγγειλες μουφοxenon και ledakia μπλε
-
Ούτε νεκρός δεν βάζω τέτοια. Αλλοι πουλάνε τέτοια...
Τράνταγμα στο ξεκίνημα