-
Θεωρητικά όλα τρώγονται. Πρακτικά είτε δεν τρώμε αυτά που συμπαθούμε, είτε αυτά που μας αηδιάζουν. Αν και τα κατσικάκια μια χαρά συμπαθή είναι αλλά γίνονται καταπληκτικά στην σούβλα, όπως επίσης τα βατράχια είναι γλοιώδη αλλά γίνονται γκουρμέ. Φυσικά αυτά διαφέρουν από κουλτούρα σε κουλτούρα. Οι ινδουιστές δεν τρώνε αγελάδες και οι μουσουλμάνοι γουρούνια. Go figure... Πάντως μην ακούτε το ράδιο αρβύλα, κάνει κακό στο ίματζ σας στο φόρουμ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εγώ θέλω να μου πει κάποιος ένα αντικειμενικό κριτήριο βάσει του οποίου μπορούμε να τρώμε γουρούνι, αγελάδα, κατσίκι, πρόβατο, ελάφι αλλά είναι εγκληματικό να τρώμε σκύλο, γάτα, κτλ.Η παραδοση δεν εχει μοναδικο μπουσουλα την πραγματικοτητα, υπαρχουν και πολλες φαντασιακες επιρροες.
Αντικειμενικα μπορεις να φας ο,τι ειναι αρκετα μικρο ωστε να χωρεσει στο στομα σου.
Εγω θελω να μου πει καποιος ενα αντικειμενικο κριτηριο βασει του οποιου μπορουμε να πιστευουμε ακομα σε θεους -
τα μονα κριτηρια θεωρω πως ειναι πολιστικες διαφορες. Αλλα εδω με τους λαθραιους, δεν ειναι τοσο αυτο αλλα ειναι θεμα πεινας
Τα ιδια γινοντουσαν και επι γερμανικης κατοχης το 1943 και δεν ειναι οτι ωραιο να το ξαναβλεπεις να γινεται
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αληθινο περιστατικο που συνεβει προ εξαμηνου σε φουρνο στο Κορωπι (με πηγη τον ιδιο τον φουρναρη)
Παει ενα μεσημερακι ενας λαθρο πακις
στον φουρνο με ενα ταψι που ειχε μεσα ενα σφαγμενο ζωακι που εμοιαζε με αρνι. Το δινει λοιπον στον φουρναρη για να του το ψησει
το βαζει ο φουρναραιος λοιπον και του λεει περνα το βραδακι να το παρεις. Τι ηθελε να το ψησει ο αλλος, με το που αρχιζε να μαγειρευεται το κρεας, αρχισε να βγαζει μια βρωμα ασχημη και καπου εκει αρχισαν να περνουν χαμπαρι στον φουρνο οτι το φαι δεν ηταν αρνιερχεται ο λαθρο πακις
τον βραδυ λοιπον και πληρωνει. Του λεει ο φουρναρης, 'ρε παλικαρι, τουτο δω το πραγμα βρωμαγε, τι διαολο ζωο ειναι;' . Περνει ο πακις το ταψι και καθως φευγει γυρναει κ' λεει στον φουρναρη δειχνοντας το ταψι 'αυτο; γουφ γουφ!'
Και ο φουρναρης μετα επλενε τον ατυχο φουρνο του 2 βδομαδες απο την αηδιαη συριζαιηκη πολυπολιτισμικοτητα σε ολο της το μεγαλειο
Kαι στο Ριο εχει συμβει http://egklimatikotita-allodapwn.blogsp ... _9590.html ( δεν ειναι Πατρα βεβαια )
Και σε κοντινη πολη της Αθηνας εχει συμβει http://gnomodotis.blogspot.gr/2011/10/b ... _9101.html
Αληθεια;Ψεμματα; Η ιδια ιστορια απλα αλλαζει ο τοπος.Έτσι εξηγείται η δυσοσμία... Το σκυλί αυτό έχει γυρίσει όλους τους φούρνους της ελληνικής επικράτειας...
Δεν μένουν τα κρέατα στη συντήρηση πάνω από 48 ώρες.
Κρίμα το σκυλί.
-
Τετοιες ωρες αναρωτιεμαι αν ειναι ο φουρναρης που αμολαει αυτες τις πιπες ή ο καραγκουνης κι ο καθε καραγκουνης/καραγκουνα που τις χαφτει και τις μεταδιδει κι απο πανω για περισσοτερες μπουφλες
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θεωρητικά όλα τρώγονται. Πρακτικά είτε δεν τρώμε αυτά που συμπαθούμε, είτε αυτά που μας αηδιάζουν. Αν και τα κατσικάκια μια χαρά συμπαθή είναι αλλά γίνονται καταπληκτικά στην σούβλα, όπως επίσης τα βατράχια είναι γλοιώδη αλλά γίνονται γκουρμέ. Φυσικά αυτά διαφέρουν από κουλτούρα σε κουλτούρα. Οι ινδουιστές δεν τρώνε αγελάδες και οι μουσουλμάνοι γουρούνια. Go figure... Πάντως μην ακούτε το ράδιο αρβύλα, κάνει κακό στο ίματζ σας στο φόρουμ.κι αυτοι βεβαια σαν εντελως ψυχανωμαλους θα μας βλεπουν με τα- μεταξυ αλλων- εντοσθια τυλιγμενα με εντερα στη σουβλα που τρωμε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
κι αυτοι βεβαια σαν εντελως ψυχανωμαλους θα μας βλεπουν με τα- μεταξυ αλλων- εντοσθια τυλιγμενα με εντερα στη σουβλα που τρωμεΠροσπαθούσα κάποτε να εξηγήσω το κοκορέτσι σε έναν Άγγλο φίλο μου. Δεν πίστευε στα αυτιά του ο άνθρωπος. Με κοιτούσε κάπως έτσι:
Πάντως ούτε εμένα μου αρέσει.
-
εσένα σε έχει επηρεάσει η γηραιά αλβιώνα περισσότερο απ όσο θα έπρεπε
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
τα μονα κριτηρια θεωρω πως ειναι πολιστικες διαφορες. Αλλα εδω με τους λαθραιους, δεν ειναι τοσο αυτο αλλα ειναι θεμα πειναςΤα ιδια γινοντουσαν και επι γερμανικης κατοχης το 1943 και δεν ειναι οτι ωραιο να το ξαναβλεπεις να γινεται
Καταφανώς στεναχωριέμαι, όταν διαβάζοντας αυτά που γράφεις, τα θεωρώ αληθινά, και διαπιστωμένα.
Όπως έχετε προσέξει, τα γραφόμενα μου, ποικίλουν έντασης, ανάλογα το ερέθισμα της περίπτωσης….
Και επειδή δεν κατάφερα μέχρι τα 67 μου χρόνια που διανείω να λέω ψέματα, θα σας πω και την ακόλουθη αλήθεια. Σας θεωρώ αδελφούς.
Μέχρι σήμερα κάρφωνα, τους πωλητές λαθραίων τσιγάρων. Σήμερα και μην έχοντας χρήματα, ψώνισα από Αφγανό δυο κουτές Marlboro, εβδομαδιαίας μου κατανάλωσης ο μαλάκας 24ε . (με τέσσερα Πάι πας, και τέσσερα μπαλόνια, τρία επέτυχαν, και 30%+ ανεπάρκεια!). σίγουρα δουλεύω ακόμη……
Όταν τον ρώτησα εάν έχει χαρτιά μου είπε, «ναι μάστορα!», και μου τα έδηξε….. με ήξερε κατά κάποιο τρόπο!. Του ζήτησα να μου τα φιλάξει να πάω στο μαγαζί να φέρω την ‘μπανάνα μου, και αυτός τα πέταξε στο καλάθι του παπιού του μαγαζιού και μου είπε: «όταν σχολάσω θα περάσω, και εάν μπορείς….».
Με τι καρδιά θα ‘κάρφωνα’ έναν τέτοιο?. Εθνικιστής είμαι, όχι φασίστας.
Και σίγουρα δεν ανήκω στην τσιπρέουσα οικογένεια του μεταφορέα με κοντέινερ παράνομους μετανάστες εν είδη αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Ούτε τρώω επιδεικτικά παϊδάκια στα νησιά και κάνω κανό στην θάλασσα μας, λοιδορώντας τους έλληνες πολίτες Διότι εάν ήταν πχ στην Αγγλία, η θα αυτοκτονούσε, (σιγά το φιλότιμο), η θα ήταν στο κάγκελο…..
Κρίνετε με όσο σκληρά θέλετε, όλα θα τα δεχτώ και θα τα συζητήσω.
Α. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
εσένα σε έχει επηρεάσει η γηραιά αλβιώνα περισσότερο απ όσο θα έπρεπεΗ Ελλάδα με επηρέασε περισσότερο από ότι θα έπρεπε αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.
-
κι αυτοι βεβαια σαν εντελως ψυχανωμαλους θα μας βλεπουν με τα- μεταξυ αλλων- εντοσθια τυλιγμενα με εντερα στη σουβλα που τρωμε
Προσπαθούσα κάποτε να εξηγήσω το κοκορέτσι σε έναν Άγγλο φίλο μου. Δεν πίστευε στα αυτιά του ο άνθρωπος. Με κοιτούσε κάπως έτσι:
Όταν το φτιάχνω εγώ…. Τρελαίνουμε!. Μα αυτοί βάζουν κρέας ζωντανό και αλλού….. και με εκείνο τρελαίνονται.!. όπως μάθει κανείς……
Α. -
χρειαζεται να θυμισω οτι απαγορευεται η θανατωση σκυλιων/γατιων ασχετα με το αν θελεις να τα φας ή να φτιαξεις παπουτσια;
τα 'περιστατικα' που εχουν αναφερθει ειναι σιγουρα υπερβολικα. Οπως γενικα η μπουρδολογια goes cloud και απο τις δυο πλευρες.
-
Απαγορεύεται συγκεκριμένα η θανάτωση σκύλων/γατιών με ρητή αναφορά στο νόμο; Δηλαδή απαγορεύεται να ανοίξω εκτροφείο σκύλων προς φάγωμα όπως μπορώ για αγελάδες;
Τελικά το νομικό πρόβλημα είναι το είδος του ζώου ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θανατώνεται;
-
Απαγορεύεται συγκεκριμένα η θανάτωση σκύλων/γατιών με ρητή αναφορά στο νόμο; Δηλαδή απαγορεύεται να ανοίξω εκτροφείο σκύλων προς φάγωμα όπως μπορώ για αγελάδες;Τελικά το νομικό πρόβλημα είναι το είδος του ζώου ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θανατώνεται;
ναι απαγορευεται.
και αναφερομαι στην νομικη πλευρα, οχι στην ηθικη. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα 'περιστατικα' που εχουν αναφερθει ειναι σιγουρα υπερβολικα. Οπως γενικα η μπουρδολογια goes cloud και απο τις δυο πλευρες.
ποια ακριβώς μπουρδολογία εντόπισες στην άλλη πλευρά?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χρειαζεται να θυμισω οτι απαγορευεται η θανατωση σκυλιων/γατιων ασχετα με το αν θελεις να τα φας ή να φτιαξεις παπουτσια;τα 'περιστατικα' που εχουν αναφερθει ειναι σιγουρα υπερβολικα. Οπως γενικα η μπουρδολογια goes cloud και απο τις δυο πλευρες.
και το κοκορετσακι απαγορευεται
-
οχι πλεον (νομιζω)
αν ναι, ξεκινα καταγγελιες -
Απαγορεύεται συγκεκριμένα η θανάτωση σκύλων/γατιών με ρητή αναφορά στο νόμο; Δηλαδή απαγορεύεται να ανοίξω εκτροφείο σκύλων προς φάγωμα όπως μπορώ για αγελάδες;Τελικά το νομικό πρόβλημα είναι το είδος του ζώου ή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θανατώνεται;
‘Αρθρο 2
Υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλων
....
4. Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες. Επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... JXrbwBiI3g
-
κι αυτοι βεβαια σαν εντελως ψυχανωμαλους θα μας βλεπουν με τα- μεταξυ αλλων- εντοσθια τυλιγμενα με εντερα στη σουβλα που τρωμε
Προσπαθούσα κάποτε να εξηγήσω το κοκορέτσι σε έναν Άγγλο φίλο μου. Δεν πίστευε στα αυτιά του ο άνθρωπος. Με κοιτούσε κάπως έτσι:
το κοκορετσι ειναι ενα πολιτισμενο εθιμο μας και ειναι πολυ νοστιμο
-
Είναι όσο πολιτισμένο είναι να εκτρέφεις σκύλους για τον ίδιο σκοπό. Δεν έχω ηθικά θέματα με την κρεατοφαγία (αν και δεν θα ήθελα να μεγαλώσω ένα ζώο και μετά να το σκοτώσω - θα σκότωνα μόνο για επιβίωση στη φύση). Απλά δεν μου αρέσει η γεύση του κοκορετσίου.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;