-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τουμπανακι ειναι...
To βλεπω ακομα και το 2λιτρο, να κανει παταγο με τα 218αλογακια!
Βεβαια πρεπει να κρατησουν και το βαρος σε νορμαλ επιπεδα γιατι η 135i
τουλαχιστον δεν ηταν και σημαντικα ελαφρυτερη απο την 335i...μια χαρα βαρος ειχε η 135 και η 1 γενικα δεν ειναι πολυ ελαφρυτερη απο την 3αρα, νομιζω το συζητουσαμε με το νικο αυτο
Ακριβώς. Νομίζω είναι μόνο κατά 100 κιλά πιο ελαφριά.
@mika οι εσωτερικές πληροφορίες που έχω που μιλάνε για το όνομα, την αναφέρουν ως 'Μ1'.
Eγω αυτο που ξερω ειναι οτι ενδεικτικα 135i coupe vs 335i coupe (full extra και οι δυο εκδοσεις) βρεθηκαν στην ζυγαρια των 4τροχων* να ζυγιζουν 1550 με 1602 κιλα αντιστοιχα.
50κιλα δεν ειναι σοβαρη διαφορα, ουτε το βαρος ενος μεσου ανδρα δεν ειναι.
Βεβαιως, προσωπικα και τα 1600κιλα της 335i coupe τα βρισκω αρκετα αλλα διαφορετικες απαιτησεις εχεις και στο θεμα βαρους απο ενα αυτοκινητο μηκους 4.58μετρων και αλλες απο καποιο με διαφορετικο χαρακτηρα και μηκος 4.36μετρα...
Αν το κορυφαιο μοντελο της (Μ1?) κρατηθει στα 1400-1450κιλα θα ειναι οκ.
Παραπανω θεωρω οτι θα ειναι συμβιβασμος το ολο project, κατι στο οποιο γενικα
δεν μας εχει συνηθισει το 'Μ' division.*(4τροχοι Αυγουστος 2007, Φεβρουαριος 2008)
-
Γενικά θα γίνει χρήση carbon υλικών.
-
Πόσο 'γενικά'; Το carbon στην οροφή είναι καλοδεχούμενο αλλά δεν σώζει της κατάσταση. Το αυτοκίνητο θα είναι μεν ειδικό αλλά όχι τόσ ειδικό όσο να δικαιολογεί εκτεταμένη χρήση carbon.Έλεος με το βάρος - κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας γνήσιος διάδοχος τη Μ3 Ε30 και όχι ένα πάνβαρυ κουπέ που χρειάζεται διπλά turbo για να ανταπεξέλθει στο βάρος...
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
Πόσο 'γενικά'; Το carbon στην οροφή είναι καλοδεχούμενο αλλά δεν σώζει της κατάσταση. Το αυτοκίνητο θα είναι μεν ειδικό αλλά όχι τόσ ειδικό όσο να δικαιολογεί εκτεταμένη χρήση carbon.Έλεος με το βάρος - κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας γνήσιος διάδοχος τη Μ3 Ε30 και όχι ένα πάνβαρυ κουπέ που χρειάζεται διπλά turbo για να ανταπεξέλθει στο βάρος...Κυρίως στην οροφή, αλλά θα υπάρχουν ελαφρωμένα αλουμινένια μέρη τόσο στο εξωτερικό, όσο στο εσωτερικό. Επίσης πιο ελαφριά θα είναι και τα κρύσταλλα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βεβαιως, προσωπικα και τα 1600κιλα της 335i coupe τα βρισκω αρκετα αλλα διαφορετικες απαιτησεις εχεις και στο θεμα βαρους απο ενα αυτοκινητο μηκους 4.58μετρων και αλλες απο καποιο με διαφορετικο χαρακτηρα και μηκος 4.36μετρα...
Αυτά τα 50-60 κιλά διαφοράς είναι ακριβώς το μεγαλύτερο αμάξωμα της 3άρας, δεν μου κάνει καμία εντύπωση, ούτε περίμενα κάτι περισσότερο, με δεδομένο το κοινό μοτέρ-drivetrain.
-
Τουμπανακι ειναι...
To βλεπω ακομα και το 2λιτρο, να κανει παταγο με τα 218αλογακια!
Βεβαια πρεπει να κρατησουν και το βαρος σε νορμαλ επιπεδα γιατι η 135i
τουλαχιστον δεν ηταν και σημαντικα ελαφρυτερη απο την 335i...μια χαρα βαρος ειχε η 135 και η 1 γενικα δεν ειναι πολυ ελαφρυτερη απο την 3αρα, νομιζω το συζητουσαμε με το νικο αυτο
Ακριβώς. Νομίζω είναι μόνο κατά 100 κιλά πιο ελαφριά.
@mika οι εσωτερικές πληροφορίες που έχω που μιλάνε για το όνομα, την αναφέρουν ως 'Μ1'.
Eγω αυτο που ξερω ειναι οτι ενδεικτικα 135i coupe vs 335i coupe (full extra και οι δυο εκδοσεις) βρεθηκαν στην ζυγαρια των 4τροχων* να ζυγιζουν 1550 με 1602 κιλα αντιστοιχα.
50κιλα δεν ειναι σοβαρη διαφορα, ουτε το βαρος ενος μεσου ανδρα δεν ειναι.
Αν το κορυφαιο μοντελο της (Μ1?) κρατηθει στα 1400-1450κιλα θα ειναι οκ.
Παραπανω θεωρω οτι θα ειναι συμβιβασμος το ολο project, κατι στο οποιο γενικα
δεν μας εχει συνηθισει το 'Μ' division.*(4τροχοι Αυγουστος 2007, Φεβρουαριος 2008)
υπερβαλλεις σκεψου ποσα αλογα εχει και οτι εχει V6
μια χαρα ειναι το βαρος της 135
-
@qsis
Δεν περιμενα τιποτε λιγοτερο απο καποιον
που οδηγει 'αρκουδιτσα' 1506κιλων μηκους 4.21 μετρων...P.S ο κινητηρας ειναι 6 in line, biturbo που λενε και στο χωριο μου, Γιωργο!
Δεν ξερω το βαρος του αλλα αν ευθυνεται κυριως ο κινητηρας στο συνολικο υψηλο της 135i(δεν νομιζω) υπαρχει ηδη ο καταπληκτικος 3λιτρος 258ps που μπαινει στην Ζ4 coupe si
απο κραμα μαγνησιου-αλουμινιου συνολικου βαρους μολις 161κιλων...
Mπορει καλλιστα να εξελιχθει ο ιδιος. , κατι που μπορει στην τελικη να εχει γινει για το κορυφαιο μοντελο (M1 ?) της σειρας, αφου ετσι κι αλλιως τα υπολοιπα θα εχουν
νεους ελαφρυτερους και δυνατοτερους κινητηρες κατα τις περισσοτερες πηγες.
Το βαρος, ειδικα στην εποχη μας που συνεχως αυξανεται, ειναι πλεον απο τους σημαντικοτερους και καταλυτικους παραγοντες για την γενικοτερη οδικη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου αλλα και την ευστροφια του κινητηρα που θα φερει, μην το ξεχναμε αυτο, ειναι απο τις πρωταρχικες εννοιες και προυποθεση ουσιαστικα υπο την οποια βασιστηκαν τα πραγματικα σπορ αυτοκινητα... -
ναι αυτος ο κινητηρας με 2 τουρμπο, ic , αλλα σωθηκα και λογω ροπης καποιων πιο ενισχυμενων μερων ανετα προσθετει κιλα
εμενα παντως το μοτερ μου που θεωρειτε ελαφρυ για τουρμπατο, παει με τα ολα του 156 κιλα , περιμενω κατι παραπανω απο ενα V6 , αλλα απο τη στιγμη που εχει παραπανω αλογα δεν παιζει τοσο τρομερο ρολο
ναι οκ θα ηταν καλυτερα αν ηταν ελαφρυτερο (βλεπε ΤΤS) , αλλα αυτο οπως ξερεις θελει πολλη δουλεια και χρημα
παντως απο τη στιγμη που διαπιστωμενα η 1 δεν ειναι τοσο πιο ελαφρια απο την 3αρα , το προβλημα ξεκιναει κυριως απο κει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι αυτος ο κινητηρας με 2 τουρμπο, ic , αλλα σωθηκα και λογω ροπης καποιων πιο ενισχυμενων μερων ανετα προσθετει κιλαεμενα παντως το μοτερ μου που θεωρειτε ελαφρυ για τουρμπατο, παει με τα ολα του 156 κιλα , περιμενω κατι παραπανω απο ενα V6 , αλλα απο τη στιγμη που εχει παραπανω αλογα δεν παιζει τοσο τρομερο ρολο
ναι οκ θα ηταν καλυτερα αν ηταν ελαφρυτερο (βλεπε ΤΤS) , αλλα αυτο οπως ξερεις θελει πολλη δουλεια και χρημα
παντως απο τη στιγμη που διαπιστωμενα η 1 δεν ειναι τοσο πιο ελαφρια απο την 3αρα , το προβλημα ξεκιναει κυριως απο κει
Αυτο επισημαινω και εγω... Ο Νικος λεει οτι εχει δοθει η πρεπουσα προσοχη
και εχουν ληφθει μετρα με χρηση ελαφρυτερων υλικων σε σημεια του αμαξωματως.
Οποτε ιδωμεν... -
για την Μ λες εσυ? εγω ως συνηθως μιλουσα ακομα για την 135
αμα χωσουν και αυτοι αλουμινιο θα γινουν ελαφρυτεροι..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα παντως το μοτερ μου που θεωρειτε ελαφρυ για τουρμπατο, παει με τα ολα του 156 κιλα , περιμενω κατι παραπανω απο ενα V6 ,
Δεν είναι V6. Σε σειρά είναι.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
εμενα παντως το μοτερ μου που θεωρειτε ελαφρυ για τουρμπατο, παει με τα ολα του 156 κιλα , περιμενω κατι παραπανω απο ενα V6 ,
Toν διορθωσα και εγω πιο πριν... Μην τον 'πυροβολησουμε' κιολας...
-
H 135i φοράει τον Ν54. Πλέον θα φοράει τον Ν55 που είναι κατά 6κιλά πιο ελαφρύς.
-
Toν διορθωσα και εγω πιο πριν... Μην τον 'πυροβολησουμε' κιολας...
ναι ρε παιδι μου.. 6 σε σειρα οκ
-
υπαρχει ηδη ο καταπληκτικος 3λιτρος 258ps που μπαινει στην Ζ4 coupe si
απο κραμα μαγνησιου-αλουμινιου συνολικου βαρους μολις 161κιλων...Αν και η Bmw ισχυρίστηκε οτι κάθε 6κυλινδρος με παρόμοια ισχύ με τον δικό της είναι 10 κιλά βαρύτερος, ο αλουμινένιος 3.2 V6 JTS TwinPhaser της Alfa Romeo ζυγίζει 162χγρ,δηλαδή μόλις 1 κιλό περισσότερο.
Και μιλάμε για V και όχι inline..... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
υπαρχει ηδη ο καταπληκτικος 3λιτρος 258ps που μπαινει στην Ζ4 coupe si
απο κραμα μαγνησιου-αλουμινιου συνολικου βαρους μολις 161κιλων...Αν και η Bmw ισχυρίστηκε οτι κάθε 6κυλινδρος με παρόμοια ισχύ με τον δικό της είναι 10 κιλά βαρύτερος, ο αλουμινένιος 3.2 V6 JTS TwinPhaser της Alfa Romeo ζυγίζει 162χγρ,δηλαδή μόλις 1 κιλό περισσότερο.
Και μιλάμε για V και όχι inline.....Συγχαρητήρια στη GM
-
Σχετικά με το μοτέρ...θα βασίζεται στον Ν55 αλλά όπως όλα τα Μ μοτέρ θα ονομαστεί S55 ~345 άλογα (για να μη μπει στα χωράφια της Μ3).
Φρέσκο βίντεο: http://link.brightcove.com/services/pla ... 2116372001
Ωραίος ήχος ε?
-
Joy is indulgence:
Εσωτερική φωτογραφία του concept car:
Ο στόχος είναι το βάρος των 1.400-1.500 κιλών.
-
Τεστάρονται επίσης κεραμικά φρένα, όπως και στην Μ5.
Το θέμα είναι ότι θα ανεβάσει ΠΟΛΥ το κόστος.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τεστάρονται επίσης κεραμικά φρένα, όπως και στην Μ5.Το θέμα είναι ότι θα ανεβάσει ΠΟΛΥ το κόστος.
Μπορεί να κάνουν τσιγκουνιές στα πιστόνια από τις δαγκάνες κατά την προσφιλή τακτική της BMW και να έρθει μία η άλλη
BMW M1 - 2012