-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά επιτρέπεται να έχεις είσοδο ίση με το μισό της πρόσοψης εκτός και αν η πρόσοψη είναι μικρότερη από 10 m οπότε δικαιούσαι είσοδο ίση με 6 m. Η είσοδος πρέπει να είναι μία ή περισσότερες μόνο αν το οικόπεδο είναι γωνιακό.Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ.
Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους'.
Συνεπως μπορει να εχει οσες εισοδους και εξοδους θελει και οσο μεγαλες θελει αρκει να υπαρχει εγκριση απο την επαε.
-
Ενδιαφέρον αυτό, το καταγράφω για να το έχω μιας και όποτε το θυμόμουν να το ψάξω δεν ήμουν στον υπολογιστή και όποτε ήμουν δε θυμόμουν να το ψάξω. Μπορώ έτσι να πλατύνω την είσοδο - έξοδο της μίας πλευράς και να μπαίνω άνετα καθώς την κάναμε < 6 m σίγουρα.
Ευχαριστώ.
-
Δηλαδη κανατε τη ραμπα μικροτερη απο την εισοδο ;
Σου ανεβασα εδω http://rapidshare.com/files/337738575/_ ... 7.doc.html τη σχετικη νομοθεσια.
Και για να μην ειμαστε offtopic, Skakinen μηπως το παρκιγκ σου ειναι παρονομο;
-
ρε παιδια ελεος. αυτο που λεει ο ανθρωπος ειναι οτι το στενο στο οποιο βλεπει η εισοδος/εξοδος ειναι τοσο στενο που αμα παρκαρουν στο απεναντι πεζοδρομιο απεναντι απο την ραμπα κ στο δικο του πεζοδρομιο στενα στα ορια της ραμπας, δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν το παρκινγκ γιατι δεν μπορουν να μπουν/βγουν χωρις να παρουν σβαρνα μερικα φτερα κ προφυλακτηρες. Οπως πχ στα στενα του Κολονακιου.
Κ για αυτο ψαχνει την διαδικασια για κωνους/στηλους στο οδοστρωμα λιγο πιο εξω απο τα ορια της ραμπας, πραγμα που επισης ειναι ΝΟΜΙΜΟ αρκει να ακολουθηθει η σωστη διαδικασια.
παρεπιπτοντως αυτοι ειναι παρκαρισμενοι παρανομα (το οριζει ο ΚΟΚ, δηλαδη το παρανομο δεν ειναι μονο ακριβως μπροστα απο την ραμπα αλλα κ γυρω αυτης αν εμποδιζουν ετσι την χρηση του γκαραζ).
@pipinos
δεν νομιζω να λεει αυτο, οτι μπορει να ειναι δηλαδη **τουλαχιστον **6 μετρα (το οποιο ειναι πολυ μεγαλο).
-
Yποθετω οτι το parking του ειναι παρανομο γιατι λεει οτι ειναι περιπου οσο το πλατος ενος οικογενειακου, που σημαινει 1.8-1.9m ενω το ελαχιστο επιτρεπτο ειναι 2.25m.
Ο pipinos καλα το καταλαβε, οι εισοδοι/εξοδοι μπορουν να ειναι το πολυ το 1/2 της προσοψης αλλα αν πχ εχεις προσοψη 8 m και το 1/2= 4m τοτε σου δινουν το δικαιωμα να πας μεχρι τα 6m. Απλο ειναι
-
Μπορει το παρκινγκ του να ειναι παλιο, πριν ισχυσει αυτος ο κανονισμος. Οπως τα προαναφερθεντα παρκινγκ σε ολο το Κολονακι (εχω κολλησει με αυτο γιατι εκει εχω δει τις καταστασεις που περιγραφει, με την στενοτητα χωρου).
Τα 6μ εμενα μου φαινονται πολλα παντως.
EDIT
Λες το ΑΘΡΟΙΣΜΑ να ειναι τουλαχιστον 6μ, εγω νομιζα οτι η καθε μια μπορει να ειναι τουλαχιστον 6μ, το οποιο νομιζω συμφωνουμε οτι ειναι παρα πολυ, σωστα? -
To πρόβλημα αυτό το έχουμε στο σπίτι μας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (είμαι 32). Πάντα τσακωνόμασταν, φωνάζαμε, ευτυχώς ποτέ δεν ήρθαμε στα χέρια, με το κάθε ζώο που κλείνει μια είσοδο/έξοδο. Κι αυτό γιατί βαριέται να το βάλει σε ένα στενό ή 10m παραπέρα. Επειδή θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή για καφέ και όλοι λένε 2 λεπτά (και κάθονται 22).
Μιλάω για είσοδο/έξοδο πάνω σε κεντρικό δρόμο της Ελευσίνας. Είσοδος που μπαινοβγαίνουν 6 αυτοκίνητα (4 σπιτιών) και που χρησιμοποιείται για είσοδο σε ιατρείο.
Στο δημαρχείο της πόλης μου είπαν πως η τροχαία μόνο μπορεί να κάνει κάτι. Στην τροχαία μου είπαν πως το μόνο που μπορώ (και επιτρέπεται) να κάνω, είναι να βάλω πινακίδες ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα, λόγω εισόδου/εξόδου. Και αν μου κλείσουν την είσοδο πάλι να τους τηλέφωνησω (και για γερανό). Το μόνο που έκανα βέβαια σε μια περίπτωση που τους πήρα, είναι να τους κόψουν κλήση (μιας και ο γερανός δεν ήταν διαθέσιμος ).
Πλεόν, κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, παίρναμε σβάρνα τα γύρω μαγαζιά και περιμέναμε. Τουλάχιστον μερικοί λένε και μια συγγνώμη.
-
Εγω εχω πει, μια πινακιδα που να λεει
Μην κλεινετε την εισοδο, πεφτουν 'τυχαια' γλαστρες, κινδυνος ζημιας
κ εχετε καθαρισει...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω εχω πει, μια πινακιδα που να λεειΜην κλεινετε την εισοδο, πεφτουν 'τυχαια' γλαστρες, κινδυνος ζημιας
κ εχετε καθαρισει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
κ εχετε καθαρισει...
Και διπλα μια ανακοινωση οπως ανεφερε ο Kacey
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω εχω πει, μια πινακιδα που να λεειΜην κλεινετε την εισοδο, πεφτουν 'τυχαια' γλαστρες, κινδυνος ζημιας
κ εχετε καθαρισει...
Πριν 6 χρόνια περίπου, ασθενής στο ιατρείο του πατέρα μου, παθαίνει έμφραγμα και σηκώνεται ο πατέρας μου (άφησε τους άλλους να περιμένουν), τον βάζει στο αμάξι του (το οικογενειακό μας) και πάει να βγει για το Θριάσιο νοσοκομείο (το 166 δεν είχε διαθέσιμο ασθενοφόρο). Κι όμως, ένας είχε παρκάρει πάνω στην είσοδο/έξοδο. Κόρνες, φωνές, κακό τίποτα. Βγάζει ο γείτονας το δικό του αμάξι και πήγανε τον ασθενή στο νοσοκομείο.
Πήρα ένα κομμάτι χαρτί και έγραψα: είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ μαλάκας (σορρυ για τη λέξη forum) και το άφησα στο παρμπρίζ. Ήρθε μετά, αφού είχε πάει στο κρεοπωλείο, σούπερ μάρκετ και προποτζίδικο, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και έβριζε έξω από το σπίτι μου (μάνες, παναγίες, κτλ) και βγήκαν ΟΛΟΙ οι ασθενείς απ'το ιατρείο και τον κλώτσαγαν για δέκα λεπτά.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
κ εχετε καθαρισει...
Πριν 6 χρόνια περίπου, ασθενής στο ιατρείο του πατέρα μου, παθαίνει έμφραγμα και σηκώνεται ο πατέρας μου (άφησε τους άλλους να περιμένουν), τον βάζει στο αμάξι του (το οικογενειακό μας) και πάει να βγει για το Θριάσιο νοσοκομείο (το 166 δεν είχε διαθέσιμο ασθενοφόρο). Κι όμως, ένας είχε παρκάρει πάνω στην είσοδο/έξοδο. Κόρνες, φωνές, κακό τίποτα. Βγάζει ο γείτονας το δικό του αμάξι και πήγανε τον ασθενή στο νοσοκομείο.
Πήρα ένα κομμάτι χαρτί και έγραψα: είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ μ@λ@κ@ς (σορρυ για τη λέξη forum) και το άφησα στο παρμπρίζ. Ήρθε μετά, αφού είχε πάει στο κρεοπωλείο, σούπερ μάρκετ και προποτζίδικο, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και έβριζε έξω από το σπίτι μου (μάνες, παναγίες, κτλ) και βγήκαν ΟΛΟΙ οι ασθενείς απ'το ιατρείο και τον κλώτσαγαν για δέκα λεπτά.
Το καλυτερο πραγμα του εκαναν κανονικα και λιγες εφαγε!
-
Υπαρχουν και (πολυ) χειροτερα!! http://www.youtube.com/watch?v=QksqWRqE ... r_embedded
-
εντάξει, άλλο να μην έχεις λεφτά για μεγάλο σπίτι/πάρκινγκ/κτλ και άλλο να θες να βγεις/μπεις από την είσοδο σου (για βόλτα, δουλειά, νοσοκομείο, κτλ) και να μη μπορείς. Και αυτό γιατί βαριούνται να περπατήσουν 50 μέτρα (που υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ ΑΔΕΙΟ συνέχεια).
-
Στο αρχικο θεμα αναφερομουν
-
καλημερα!
πολύ θα με διευκολύνετε αν κάποιος ξέρει να με κατευθύνει για το πώς πρέπει να κινηθώ για την απομακρυνση κώνων από το οδόστρωμα που κάποιος γείτονας τοποθέτησε. έχει φάει μία θέση χωρίς λόγο.
αν τυχόν βάλει κάποιος τη μηχανή του εκεί έστω κ για λίγο καλέι αμέσως αστυνομία για να κόψει κλήση κ όταν έρχονται όι αστυνομικοί λένε πως δε μπορουν να κόψουν κληση γιατί δεν υπάρχει παράβαση. καλά πρόκειται για τρελο γε'ιτονα αλλά τώρα επεισή το χει παρακάνει θα κάνουμε ότι επιτάσσει ο νόμος για να απομακρυνθουν οι κώνοι. τους έχεις ήδη κανα δυο χρόνια και εμείς δε λέγαμε τιποτα χάριν 'καλής γειτονίας' αλλά απ΄ ότι φαίνεται είναι τόσο αχάριστοι κ τόσο ζωντόβολα γενικότερα που δεν ήσυχάζουν... τί αστυνομία, τι βρισίδια.....γιατι την εχουν δει τσιφλικαδες της γειτονιας κ μεχρι τωρα δεν τους μιλαγε κανεις!!!!!!!
οποτε ως εδω κ μη παρεκει!!!σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!
-
Να πας στο Δήμο κ να το αναφέρεις για να έρθει η δημοτική αστυνομία να του επιβάλει πρόστιμο για κατάληψη οδοστρώματος άνευ άδειας.
Υ.γ. αλλιώς να μαζευτειτε να δώσετε καταθέσεις και μετα να τον πανε για εξέταση στο δαφνί!!!!! -
είναι η ξευτιλισμένη κουτοπονηριά μερικων συμπατριωτών μας καθώς κ οι νόμοι που απλά δεν εφαρμόζονται κ τελικά καλυπτονται οι παλαβοι κ εμεις που παμε με το σταυρό στο χέρι ταλαιπωρούμαστε... είανι λίγο μπρερδεμένο το πράμγμα γιατί αυτοί έχουν φιλήσει κατουρημένες ποδιές κ κρατάνε ένα μπακαλόχαρτο του δήμου που τελικά απότι φαίνεται δεν ίσχύει μιας κ οι αστυνόμοι το αγνοούν... η αστυνομία λέει ότι δεν έχει σχέση κ ενώ απαγορεύονται τα εμποδια στο οδοστρωμα μερικοι ροσφετολόγοι δήμοι το προσπερνουν.....οποτε δήμος χι, πρεπει να παώ αλλού... πού όμως;
-
Χρυσή Αυγή;
-
χι χι χι!!
αν τις ξεκαρφώσω μόνη μου.... μη νομίζεις μπορώ... τί λέτε να γίνει; .....
άδεια τοποθέτησης κώνων για οριοθέτηση εισόδου θέσης parking