-
Παιδιά εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους!
Όσοι γνωρίζουν, θα τους παρακαλούσα να με διαφωτίσουν.
Μένω Αθήνα , Πολύγωνο.
Η είσοδος (και έξοδος) του χώρου στάθμευσης στην πιλοτή της πολυκατοικίας που μένω, είναι στενή (λίγο μεγαλύτερη από το πλάτος ενός μεσαίου οικογενειακού) και ο δρόμος επί του οποίου βρίσκεται δεν έχει μεγάλο πλάτος με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πρέπει να έχει στη διάθεσή του όλη την είσοδο για να μπει-βγει..
Αν κάποιος ασυνείδητος παρκάρει ''τρώγοντας'' έστω και 20 εκατοστά από την είσοδο, τότε η έξοδος (και η είσοδος) είναι μαρτύριο. Ελιγμοί επί ελιγμών.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι **από πού μπορώ να ζητήσω άδεια τοποθέτησης για κώνο ή κολωνάκι **όπως τα παρακάτω για να μπουν στα όρια της εισόδου (δεξιά και αριστερά):
Είναι θέμα Δήμου ή Τροχαίας / Αστυνομίας;
Συνήθως τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;
Προβλέπει η νομοθεσία τέτοιου είδους άδειες; Αν ναι , δίνονται εύκολα;
Όλα τα κολωνάκια που βλέπουμε σε παρόμοιες εισόδους είναι με άδεια;Ευχαριστώ
-
Μένω Αθήνα , Πολύγωνο.
Η είσοδος (και έξοδος) του χώρου στάθμευσης στην πιλοτή της πολυκατοικίας που μένω, είναι στενή (λίγο μεγαλύτερη από το πλάτος ενός μεσαίου οικογενειακού) και ο δρόμος επί του οποίου βρίσκεται δεν έχει μεγάλο πλάτος με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πρέπει να έχει στη διάθεσή του όλη την είσοδο για να μπει-βγει..
Αν κάποιος ασυνείδητος παρκάρει ''τρώγοντας'' έστω και 20 εκατοστά από την είσοδο, τότε η έξοδος (και η είσοδος) είναι μαρτύριο. Ελιγμοί επί ελιγμών.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι **από πού μπορώ να ζητήσω άδεια τοποθέτησης για κώνο ή κολωνάκι **όπως τα παρακάτω για να μπουν στα όρια της εισόδου (δεξιά και αριστερά):
-
Μένω Αθήνα , Πολύγωνο.
-
απαγορεύεται από τον οποιοδήποτε (γενικά) να τοποθετήσει εμπόδια στο δρόμο, είτε αυτά είναι κόνοι είναι το οτιδήποτε.
Οι δήμοι τώρα το κάνουν πατώντας πάνω στην ανοχή της αστυνομίας γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καταλάβουν κάποιοι ότι ΔΕΝ πρέπει να παρκάρουν σε στροφές λεωφορείων (πχ) γιατί εμποδίζουν την κυκλοφορία.
Το πρόστιμο για εμπόδια πάνω στο δρόμο μπορεί να είναι πολύ τσουχτερό.
Εχω ακούσει απόφαση που έδωσε 5000€ για κάθε αντικείμενο που είχε βάλει στο δρόμο.
(μαγαζάτορας ήταν αυτός που δικαζόταν συγκεκριμένα)Αυτά τουλάχιστον γνωρίζω εγώ.
Ούτε 'Π' επιτρέπεται ούτε τίποτα.Μόνο αν θες να οριοθετήσεις τον χώρο που σου έχει παραχωρηθεί, οφείλεις να βάψεις την περιοχή κάτω στο δρόμο με κίτρινο χρώμα με χιαστή.
Επίσης πάνω στο πεζοδρόμιο μπορείς να βάλεις στήλους που ορίζουν την αρχή και το τέλος που απαγορεύεται η στάθμευση (οποιουδήποτε οχήματος - και του δικού σου ) σε αυτή την περιοχή, ώστε να είναι πασιφανές ότι ο άλλος πάρκαρε παράνομα εκεί.Αυτούς τους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως νόμιμη οδός.
Από εκεί και πέρα, έχω δει πολλές καφρίλες (κάποιες από αυτές δεν λέγονται ) ώστε ο καθένας να αναγκάσει τους υπόλοιπους να σεβαστούν αυτό που (θεωρητικά) έπρεπε να κάνουν από την αρχή χωρίς κόννους και λοιπά σύνεργα. -
Αρα και οσοιο βαζουν καρεκλες και τραπεζια για 'κρατηση' χωρου και παρκινγ είναι παρανομοι!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
απαγορεύεται από τον οποιοδήποτε (γενικά) να τοποθετήσει εμπόδια στο δρόμο, είτε αυτά είναι κόνοι είναι το οτιδήποτε.
...Δεν ξέρω αν είναι ή όχι παράνομα. Όμως σε ένα μεγάλο συγκρότημα πολυκατοικιών (περιοχή Αμαρουσίου) με υπόγεια πάρκινγκ έχουν βάλει στο δρόμο τα παραπάνω κολονάκια γιατί είναι φανερό ότι είναι αδύνατο να βγει αυτοκίνητο αφού ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός.
Και επειδή πέφτουν πανεύκολα από αυτοκίνητα που προσπαθούν να παρκάρουν, τα έχουν τσιμεντώσει αν τρία (κάνουν γωνία) ώστε να φαίνεται σαν νησίδα πάνω στο δρόμο...Θα βγάλω φωτογραφία και θα την περάσω στο χώρο...
-
ΝΕΚ,
φυσικά και είναι καραπαράνομα του κερατά.
Εγώ (με το εταιρικό αμάξι) ούτε που κατεβαίνω για να τις μετακινήσω αν δεν βρίσκω με τίποτα να παρκάρω πουθενά αλλού (επειδή δεν έχω όρεξη να τσακώνομαι για το αυτονόητο).Και άμα είναι μάγκες, ας βρω έστω μία καινούρια γρατζουνιά πάνω στο αμάξι.
Θα το φυσάνε και δε θα κρυώνει.
Για να λέμε την αλήθεια, αποφεύγω τους διαπληκτισμούς, αλλά πχ στο μικρολίμανο, αν γυρίζω σα το μ@λ@κ@ 30 λεπτά για να βρω και έχω τον άλλο να μου έχει δεσμεύσει όλη τη φάτσα του μαγαζιού του ( = 20 με 30m), δε θα του χαριστώ.
έχει ξαναγραφτεί πολλές φορές μέσα στο forum και το ξέρουν και οι αστυνομικοί.
Απαγορεύεται το οτιδήποτε πάνω στο δρόμο που δεν έχει θέση να είναι εκεί. (και προφανώς κολωνάκια, καρέκλες,τραπέζια, 'μπάλες' τσιμεντένιες, μεταλλικά Π κτλ είναι παράνομα όσο δεν παίρνει).Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι ή όχι παράνομα. Όμως σε ένα μεγάλο συγκρότημα πολυκατοικιών (περιοχή Αμαρουσίου) με υπόγεια πάρκινγκ έχουν βάλει στο δρόμο τα παραπάνω κολονάκια γιατί είναι φανερό ότι είναι αδύνατο να βγει αυτοκίνητο αφού ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός.
Και επειδή πέφτουν πανεύκολα από αυτοκίνητα που προσπαθούν να παρκάρουν, τα έχουν τσιμεντώσει αν τρία (κάνουν γωνία) ώστε να φαίνεται σαν νησίδα πάνω στο δρόμο...Θα βγάλω φωτογραφία και θα την περάσω στο χώρο...
όχι απλώς είναι παράνομα, αλλά αν κάνεις ζημιά και στο αμάξι σου (πχ τα τράκαρες βρε αδερφέ γιατί είναι χαμηλά και δεν τα είδες ή έκανες όπισθεν και δεν φάνονταν) ή αν χτυπήσεις γιατί έπεσες πάνω τους ως πεζός, ΑΝΕΤΑ μπορείς να τους πάρεις ένα καλό πρόστιμο.
Μία κλήση στην αστυνομία χρειάζεται για καταγγελία ανώνυμη.όχι τίποτα τρελά πράματα.
Άκου τα έχουν τσιμεντώσει. -
όχι απλώς είναι παράνομα, αλλά αν κάνεις ζημιά και στο αμάξι σου ...
...
...
Άκου τα έχουν τσιμεντώσει.Δεν έχεις άδικο. Δεν σου κρύβω όμως ότι και αυτούς τους καταλαβαίνω. Από το να παρκάρουν όλοι στο δρόμο και πάνω στα πεζοδρόμια, καλό είναι να υπάρχουν υπόγεια πάρκινγκ και να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανθρωπινά.
Και να σου πω και κάτι άλλο; Αν υποθέσουμε ότι αυτά είναι παράνομα, παράνομα δεν είναι και τα κάγκελα που βάζουν (οι Δήμοι) στα ειδικά σημεία των πεζοδρομίων που ανεβαίνουν οι ΑΜΕΑ (ράμπες); Επειδή όμως ανεβαίνουν και αυτοκίνητα, ο Δήμος αναγκάζεται να βάζει σιδεριές. Οπότε αμέσως ακυρώνει την δυνατότητα να ανέβει στο πεζοδρόμιο κάποιος ΑΜΕΑ.
Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...
-
Πολύ κοντά μου παρατηρώ τακτικά 2 εισόδους για αυτοκίνητα σε σχετικά στενό δρόμο, σχεδόν απέναντι ο ένας από τον άλλο. Και οι δύο τοποθέτησαν πλαστικά κολωνάκια σχετικά πρόσφατα. Ο ένας 2 πριν και 2 μετά και ο άλλος από 1. Στη δεύτερη περίπτωση του το έχουν σπάσει κατ' επανάληψη. Τα τσιμέντωσε λίγο στη βάση για να μην ξεκολλάνε αλλά πάλι βρήκε σπασμένοτο 1. Άρα ένα ίσον κανένα....
Επίσης ενδιαφέρον κόλπο είναι ο κινητός τσιμεντένιος ογκόλιθος που σχηματίζεται με τσιμέντο μέσα σε παλιό λάστιχο και επιπλέον τσιμένο από πάνω σε σχήμα κουβά. Το βάφεις άμα θέλεις να φαίνεται. Είναι αρκετά βαρύ για να μην θέλουν να στο χτυπήσουν αλλά κι αν το χτυπήσεις υποχωρεί και δεν σου κάνει ζημιά. Το δένεις και με καμιά αλυσίδα για να μην σου το σπρώξουν πολύ μακριά.
Εννοείται ότι όλα αυτά είναι παράνομα.... Μπορείς αν προσπαθήσεις και το κυνηγήσεις να πάρεις σχετική άδεια από το δήμο. Εφόσον δεν προκαλείς και δεν έχεις έχθρες με γείτονες δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. -
Storm
τους καταλαβαίνω απόλυτα.Λόγω της περιοχής που μένω, σε ΚΑΘΕ εθνική γιορτή, λόγω παρελάσεων, μόνο πάνω στη ράμπα του υπόγειου πάρκινγκ δεν παρκάρουν.
Εννοείται ότι η αστυνομία ούτε που παίζει να έρθει πριν το 3ωρο.Εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα) το πώς θα μπεις στο πάρκινγκ σου που πλήρωσες ή νοικιάζεις, στα @@ τους.Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι γενικά η αστυνομία (όταν σου κλείνουν το παρκινγκ) ούτε που ασχολούνται.
Σε μας, την άλλη φορά ο άλλος (τύπος με bmw 520 E39) άφησε 25 αμάξια εγκλωβισμένα μέσα στο πάρκινγκ (πάρκαρε το αμάξι του ακριβώς μποροστά στην είσοδο χωρίς να χωράμε ούτε να βγούμε ούτε να μπούμε) για 6 ώρες παρακαλώ (η αλήθεια είναι πως είναι ένα ρεκόρ που δύσκολα καταρρίπτεται ) και όταν εδέησε και ήρθε ούτε ένα συγνώμη ρε παιδί μου... ούτε καν μίλησε.
Είχαμε που είχαμε την αστυνομία 'large', έχουμε χάσει κι εμείς το φιλότιμό μας, οπότε...άστα να πάνε. -
Που θα πάει κάποτε μπορεί να αποκτήσω μεγάλο τζιπ... το δένεις το τραβάς και το αφήνεις στη μέση του δρόμου... ε τότε θα έρθει η αστυνομία!
Στην ανάγκη αφήνεις το αυτοκίνητό σου εσύ στη μέση του δρόμου ώστε να έρθει η αστυνομία... (ταυτόχρονα κλείνεις και το γαϊδούρι για να μην σου φύγει) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Που θα πάει κάποτε μπορεί να αποκτήσω μεγάλο τζιπ... το δένεις το τραβάς και το αφήνεις στη μέση του δρόμου... ε τότε θα έρθει η αστυνομία!
Στην ανάγκη αφήνεις το αυτοκίνητό σου εσύ στη μέση του δρόμου ώστε να έρθει η αστυνομία... (ταυτόχρονα κλείνεις και το γαϊδούρι για να μην σου φύγει)το έχω σκεφτεί κι εγώ (και δεν χρειάζεται να έχεις τζιπ γι'αυτή τη δουλειά.ένας καλός ιμάντας και ένα μέσης δύναμης αυτοκίνητο).
που μπάζει?Από εκεί που είχες δίκιο (σου έκλεισαν το πάρκινγκ) φτάνεις στο σημείο να χάνεις το δίκιο σου αφού διαπράττεις αδίκημα (φθορά ξένης περιουσίας).
Αν κλείσεις (με το δικό σου όχημα) το δρόμο, θα φάει αυτός την κλήση αλλά κι εσύ τη δική σου για παρακόλληση συγκοινωνιών.Δεν βρίσκεις άκρη...άστο.
-
...Δεν βρίσκεις άκρη...άστο.
Αυτό ακριβώς.
Τόσα χρόνια εδώ μέσα, γεράσαμε... Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα διαβάζουμε...
Άκρη δεν βρίσκεις στη χώρα τούτη.
... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην ανάγκη αφήνεις το αυτοκίνητό σου εσύ στη μέση του δρόμου ώστε να έρθει η αστυνομία... (ταυτόχρονα κλείνεις και το γαϊδούρι για να μην σου φύγει)Το ειχα κανει σε εναν που μου ειχε κλεισει την ραμπα στο μαγαζι
Ειχα παει κατα της 8 το πρωι και βλεπω ενα αμαξι απεξω λεω καποιος πελατης θα ειναι ,περιμενα μεχρι της 10 κι αφου δεν γινοταν αλλο γιατι επρεπε να βγαλω και ενα αμαξι που ειχα μεσα το εδεσα με ενα βιταρα που ειχα και το κατεβασα αππο την ραμπα και το πηγα στο διπλα στενο
κατα τις 11 ηρθε και το πηρε ,καταλαβα πως το προηγουμενο βραδυ θα ηταν τοσο μεθυσμενος που δεν θυμοταν που ειχε παρκαρει , αφου το πηρε και εφυγε χωρις να μου πει τιποτα -
O Δημος μας τοποθετει πλαστικα κολωνακια κατοπιν αιτηματος του δημοτη.Κανει το αιτημα, γινεται αυτοψια και αν εγκριθει απ την τεχνικη υπηρεσια, βιδωνεται.Επισης τοποθετει σε ορισμενες περιπτωσεις και μεταλλικα, πανω στο πεζοδρομιο. και στις δυο περιπτωσεις η αστυνομια δεν ανακατευεται.
-
Storm
τους καταλαβαίνω απόλυτα.Λόγω της περιοχής που μένω, σε ΚΑΘΕ εθνική γιορτή, λόγω παρελάσεων, μόνο πάνω στη ράμπα του υπόγειου πάρκινγκ δεν παρκάρουν.
Εννοείται ότι η αστυνομία ούτε που παίζει να έρθει πριν το 3ωρο.Εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα) το πώς θα μπεις στο πάρκινγκ σου που πλήρωσες ή νοικιάζεις, στα @@ τους.Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι γενικά η αστυνομία (όταν σου κλείνουν το παρκινγκ) ούτε που ασχολούνται.
Σε μας, την άλλη φορά ο άλλος (τύπος με bmw 520 E39) άφησε 25 αμάξια εγκλωβισμένα μέσα στο πάρκινγκ (πάρκαρε το αμάξι του ακριβώς μποροστά στην είσοδο χωρίς να χωράμε ούτε να βγούμε ούτε να μπούμε) για 6 ώρες παρακαλώ (η αλήθεια είναι πως είναι ένα ρεκόρ που δύσκολα καταρρίπτεται ) και όταν εδέησε και ήρθε ούτε ένα συγνώμη ρε παιδί μου... ούτε καν μίλησε.
Είχαμε που είχαμε την αστυνομία 'large', έχουμε χάσει κι εμείς το φιλότιμό μας, οπότε...άστα να πάνε.Kαλά το θεϊκότερο το έκανε γνωστός μου (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται). Περίμενε 2 ώρες,αφού δεν εμφανίστηκε κάνεις, βλέπει ότι ήταν μισάνοιχτο το 1 παράθυρο, κατάφερε μπήκε μέσα και έβαλε το αυτοκίνητο του γκιόζι ΜΕΣΑ στο κλειστό πάρκινγκ.
Του το έβγαλε μετά από 3 μέρες ένα βράδυ ρυμουλκόντας το
-
Σιγουρα υπαρχει διαδικασια για την νομιμη τοποθετηση τετοιων ¨εμποδιων¨ για τον συγκεκριμενο σκοπο. Τηλεφωνο στον οικειο δημο, κ καποιος θα ξερει να σου πει σε ποιο γραφειο του πρεπει να απευθυνθεις.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Που θα πάει κάποτε μπορεί να αποκτήσω μεγάλο τζιπ... το δένεις το τραβάς και το αφήνεις στη μέση του δρόμου... ε τότε θα έρθει η αστυνομία!(...πάρε ένα γρύλο συνεργείου)
-
Αν θυμάμαι καλά επιτρέπεται να έχεις είσοδο ίση με το μισό της πρόσοψης εκτός και αν η πρόσοψη είναι μικρότερη από 10 m οπότε δικαιούσαι είσοδο ίση με 6 m. Η είσοδος πρέπει να είναι μία ή περισσότερες μόνο αν το οικόπεδο είναι γωνιακό.
Κι εμείς αντιμετωπίζουμε πλέον το ίδιο πρόβλημα μιας και έχουμε φτιάξει μια είσοδο πλάτους περίπου 2 οχημάτων (~5 m, ίσως και λίγο μικρότερη) που οδηγεί σε 2 θέσεις στάθμευσης. Τελευταία όμως, μας κλείνουν συνεχώς. Μας τρώνε από 1 m σε κάθε πλευρά και αντί για 2 ΙΧ μπορεί να μπει μόνο ένα και αυτό του μεγέθους του Corsa μιας και το Astra ούτε στρίβει με μούρη, ούτε με όπισθεν χωράει να μπει λόγω των απέναντι παρκαρισμένων.
Ευχαριστώ.
-
ο απεναντι μου παντως που επιχειρησε να βαλει κολωνακια, δεν προλαβε γιατι πηρα τη δημοτικη αστυνομια και τον καρφωσα
και να ηθελε να βαλει μονο για να 'οριοθετησει' το παρκινγκ παει στο διαολο (λες και δε φαινεται), η κομπλεξαρα ηθελε να βαλει σε ολο το πεζοδρομιο για να μην ανεβαινουμε πανω και καλα (που κανεις δε μπορει να ανεβει, το πεζοδρομιο ειναι παρανομα ψηλο) , ομως στην πραγματικοτητα το προβλημα αν τα εβαζε θα ηταν οτι δε μπορουσαμε να ανοιξουμε τις πορτες γιατι θα εβρισκαν πανω στα κολωνακια
ηδη βρισκουν δηλαδη πανω στο ψηλο του πεζοδρομιο
με λιγα λογια το μονο που μπορει να γινει ειναι να βγαλεις αδεια απο το δημο και τα κολωνακια πρεπει να ειναι πλαστικα και να τσακιζουν
(ο δικος μας ηθελε να βαλει μεταλλικα γιγαντια )οποτε θες αδεια και συγκεκριμενο τυπο, αλλιως ενα τηλεφωνο στη δημοτικη και θα σε βαλουν να τα ξηλωσεις
άδεια τοποθέτησης κώνων για οριοθέτηση εισόδου θέσης parking