-
Ναι, και είναι μια χαρά γενικά. Βέβαια κάθομαι σε κανένα μέτρο απόσταση όταν δουλεύω απλά, και στη διπλάσια όταν βλέπω ταινίες. Αλλά θέλω να την αλλάξω με monitor, γιατί όντως δε χρειάζεται τέτοιο μέγεθος, αλλά το κυριότερο είναι πως έχω μικρό δωμάτιο, και ζεσταίνεται πάρα πολύ με την τηλεόραση. Διπλα από την TV έχει και καλοριφέρ, το οποίο το έχω μόνιμα κλειστό...
Εμένα με επηρρέασε ο dmitspan που πήρε την ίδια TV με μένα και την έκανε monitor. Από εκείνον πήρα την ιδέα -
Τι να πω... εσείς ξέρετε καλύτερα.
-
για μονιτορ 23-24 ιντσες και full hd (που φανταζομαι οτι δεν ειναι η τηλεοραση )
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τι να πω... εσείς ξέρετε καλύτερα.εγω δεν εχω τηλεοραση για μονιτορ
Ναι, και είναι μια χαρά γενικά. Βέβαια κάθομαι σε κανένα μέτρο απόσταση όταν δουλεύω απλά, και στη διπλάσια όταν βλέπω ταινίες. Αλλά θέλω να την αλλάξω με monitor, γιατί όντως δε χρειάζεται τέτοιο μέγεθος, αλλά το κυριότερο είναι πως έχω μικρό δωμάτιο, και ζεσταίνεται πάρα πολύ με την τηλεόραση. Διπλα από την TV έχει και καλοριφέρ, το οποίο το έχω μόνιμα κλειστό...
Εμένα με επηρρέασε ο dmitspan που πήρε την ίδια TV με μένα και την έκανε monitor. Από εκείνον πήρα την ιδέααυτο πιστευω οτι βολευει μονο σε πολυ μεγαλους χωρους οπου θες πολλες ιντσες και να εχεις και μια οθονη επισης συνδεδεμενη για να κανεις τις δουλειες σου στο pc
η τηλεοραση μονο για ταινιες ή παιχνιδια , η αμα τα εχεις ολα ασυρματα και αραζεις σε κανα καναπε
σε δωματιο ενα μεγαλο μονιτορ ειναι υπεραρκετο
-
Είναι βρε full hd η samsung, για αυτό και τη δοκίμασα για monitor.... Έχει φάση πάντως. Όπως πάντα συνηθίζω να αφήνω διάφορα πράγματα πάνω στο desktop, και με 7-8 στήλες που συνολικά καταλαμβάνουν μικρό χώρο σχετικά με το συνολικό διαθεσιμο πλάτος, μέτρησα περί τα 100 αντικείμενα. Αλλά γενικά, ναι, μάλλον είναι καλύτερα ένα 24άρι μονιτορ.
-
Με 20άρι είμαι εγώ αυτή την στιγμή και λόγο δουλειας ειμαι οριακά...
Η επόμενη αναβάθμιση θα είναι με 27άρι.Το 27 φυσικά δεν είναι μικρό, κοντά στο 32άρι είναι που έβαλα το emoticon
-
[OFF TOPIC]
Όσον αφορά τα monitor, προτίμησα να πάω σε δύο οθόνες, μία 23' και μία 19' (η 19άρα υπήρχε).
Σαφώς καλύτερα από πλευράς desktop, αν και θα ήταν καλύτερα αν ήταν ίδιες...
[/OFF TOPIC] -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
[OFF TOPIC]
Όσον αφορά τα monitor, προτίμησα να πάω σε δύο οθόνες, μία 23' και μία 19' (η 19άρα υπήρχε).
Σαφώς καλύτερα από πλευράς desktop, αν και θα ήταν καλύτερα αν ήταν ίδιες...
[/OFF TOPIC]και εγω ειχα 19 (1280 χ 1024) και πηγα σε 23 (1920 χ 1080) και τις ειχα για καμια 10αρια μερες μαζι, αλλα την εβγαλα τη 19αρα δεν προσεφερε τιποτα ουσιαστικο , μονο χωρο επιανε
θα τη δωσω στη γυναικα
**@mark **
ναι εχουν γινει full hd πλεον οι 32, αν ειναι ετσι εγω θα τη κραταγα, αφου μπορεις να καθεσαι ενα μετρα πισω μεινε οπως εισαιΤο 27 φυσικά δεν είναι μικρό, κοντά στο 32άρι είναι που έβαλα το emoticon
μολις σταθηκα μπροστα απο μια 26αρα που εχουμε, ναι ισως ειναι λιγο μεγαλο , αλλα συνηθιζεται πιστευω
τις 23 παντως απο 19 (οχι wide, αρα περιπου ιδιο υψος) τις συνηθισα σε 2 μερες και πλεον μου φαινεται απλο και συνηθισμενο
-
Αργεί ακόμη η συμφωνία για ψηφιακές εκπομπές
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 07:00Αργεί αρκετά ακόμα η αναμενόμενη συμφωνία της ΕΡΤ με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για το μοντέλο ψηφιακών εκπομπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», απέχουμε ακόμα αρκετά από τη συμφωνία για την υιοθέτηση του format mpeg4, το οποίο έχουν επιλέξει οι ιδιώτες, αφού η συνεννόηση με τους αρμόδιους του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στην παρούσα φάση -και λόγω των διοικητικών ανακατατάξεων που πραγματοποιούνται σε αυτόν, αλλά όχι μόνο γι' αυτό- είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Πρεμιέρα
Χθες το βράδυ πάντως η ψηφιακή τηλεόραση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου σε μεγάλη μερίδα τηλεθεατών, αλλά αφήνοντας παράλληλα από την άλλη πλευρά και αρκετούς τηλεθεατές, ειδικά των δυτικών συνοικιών της πόλης, χωρίς αναλογικό σήμα.
Μέσα στους επόμενους μήνες οπότε αναμένεται να επεκταθούν οι ψηφιακές μεταδόσεις και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αναμένεται να ενταθούν οι επαφές των ιδιωτικών σταθμών με τους φορείς της πολιτείας σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υφίστανται.
Από την πλευρά της ΕΡΤ και όσον αφορά τις ψηφιακές μεταδόσεις ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι θέλησή του είναι να προχωρήσει εμπρός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά ταύτα διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ψηφιακή τηλεόραση θα απασχολήσουν τη διοίκηση της εταιρείας όταν αυτή θα τοποθετηθεί.
Επισημαίνεται πάντως ότι η διαφορά στο φορμά μετάδοσης του ψηφιακού σήματος, ταλαιπωρεί πρώτα από όλους και κατά κύριο λόγο, τους πολίτες.
Σ.Ι.
-
Εδώ στη Θεσσαλονίκη άρχισαν τα ψηφιακά να εκπέμπουν, καλή η εικόνα , ο ήχος ίδιος μου φαίνεται αλλά οι μοντέλες εξακολουθούν να βγαίνουν με κάτι κ@@@υς ναααα! Η μία tv έχει mpeg4 , για την άλλη θα αγοράσω αποκωδικοποιητή μόνο όταν φτιάξουν το κάδρο.
-
κανενα νεο για την Αττικη εχουμε?
-
Απο το www.digea.gr
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αθήνα, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.
-
Απορίες διάφορες όσον αφορά την συνδεσμολογία.
- Όταν υπάρχει και βίντεο στην τηλεόραση και έχουμε και τον αποκωδικοποιητή, το καλώδιο της κεραίας θα φύγει από το βίντεο (vhs) και θα πάει στον αποκωδικοποιητή, σωστά? Το βίντεο θα συνδεθεί με τον αποκωδικοποιητή με scart.
- Το βίντεο μπορεί να βρει τα ψηφιακά κανάλια (λογικά μάλλον όχι) και να κάνει εγγραφή ή βγαίνει άχρηστο (και χρησιμεύει μόνο για να παίζει κασέτες χωρίς δυνατότητας εγγραφής) και γίνεται εγγραφή μόνο στον αποκωδικοποιητή μέσω usb θύρας και εξωτερικού σκληρού δίσκου ?
- Απορία που έχει να κάνει γενικότερα με συνδεσμολογία βίντεο (vhs)/dvd player συσκευή που έχω και περιλαμβάνει και τις δύο μορφές . Το βίντεο/dvd player έχει συνδεθεί την TV μέσω scart. Συνδέοντας το βίντεο με την κεραία (εισερχόμενο σήμα) και στη συνέχεια συνδέοντας το εξερχόμενο σήμα της κεραίας στην τηλεόραση, όταν γυρνάω την επιλογή σε av1 στην τηλεόραση μου βγάζει έιδωλα του καναλιού που είναι εκείνη τη στιγμή το βίντεο όταν θέλω να ενεργοποιήσω το dvd player. Αυτά εξαφανίζονται μόνο όταν πάω την τηλεόραση όταν στο αριθμό προγράμματος που είναι προγραμματισμένο το βίντεο. Είναι λογικό αυτό ?
Σόρρυ αν σας ζάλισα
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
- Όταν υπάρχει και βίντεο στην τηλεόραση και έχουμε και τον αποκωδικοποιητή, το καλώδιο της κεραίας θα φύγει από το βίντεο (vhs) και θα πάει στον αποκωδικοποιητή, σωστά? Το βίντεο θα συνδεθεί με τον αποκωδικοποιητή με scart.
Αν ο αποκωδικοποιητής εκπέμπει και σε κανάλι μέσω του καλωδίου κεραίας, ενδεχομένως να ήθελες να το εκμεταλλευτείς συνδέοντας το πριν το βίντεο, δηλ. πρίζα τοίχου -> είσοδος αποκωδικοποιητή, έξοδος αποκωδικοποιητή -> είσοδος βίντεο, έξοδος βίντεο -> είσοδος τηλεόρασης. Αν και καλύτερα θα ήταν να είναι συνδεδεμένο με SCART το βίντεο στον αποκωδικοποιητή, οπότε όπου και να το βάλεις δεν παίζει ρόλο.
- Το βίντεο μπορεί να βρει τα ψηφιακά κανάλια (λογικά μάλλον όχι) και να κάνει εγγραφή ή βγαίνει άχρηστο (και χρησιμεύει μόνο για να παίζει κασέτες χωρίς δυνατότητας εγγραφής) και γίνεται εγγραφή μόνο στον αποκωδικοποιητή μέσω usb θύρας και εξωτερικού σκληρού δίσκου ?
Δυστυχώς θα γράφει μόνο αναλογικά κανάλια, εκτός αν έχεις προ-συντονίσει το αποκωδικοποιητή και κάνεις εγγραφή μέσω του Scart (AV). Αλλά δεν θα μπορείς να δεις άλλο ψηφιακό στην τηλεόραση ταυτόχρονα...
- Απορία που έχει να κάνει γενικότερα με συνδεσμολογία βίντεο (vhs)/dvd player συσκευή που έχω και περιλαμβάνει και τις δύο μορφές . Το βίντεο/dvd player έχει συνδεθεί την TV μέσω scart. Συνδέοντας το βίντεο με την κεραία (εισερχόμενο σήμα) και στη συνέχεια συνδέοντας το εξερχόμενο σήμα της κεραίας στην τηλεόραση, όταν γυρνάω την επιλογή σε av1 στην τηλεόραση μου βγάζει έιδωλα του καναλιού που είναι εκείνη τη στιγμή το βίντεο όταν θέλω να ενεργοποιήσω το dvd player. Αυτά εξαφανίζονται μόνο όταν πάω την τηλεόραση όταν στο αριθμό προγράμματος που είναι προγραμματισμένο το βίντεο. Είναι λογικό αυτό ?
Όταν παίζεις δηλαδή ταινία από το DVD σου βγάζει είδωλο του εκπεμπόμενου καναλιού που έχει συντονιστεί το βίντεο;
-
Ακριβώς αυτό και όπως αναφέρω μόνο όταν πάω την τηλεόραση στο κανάλι που είναι συγχρονισμένο το βίντεο και γυρίσω σε av1, δεν υπάρχουν είδωλα
-
Ε, αυτό παραείναι περίεργο... Ίσως κάποιος πιο ειδικός σου απαντήσει...
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Ε, αυτό παραείναι περίεργο... Ίσως κάποιος πιο ειδικός σου απαντήσει...Thanks πάντως για τις απαντήσεις
-
Τεχνικη απορια..... στην πολυκατοικια που ζω εχουμε κεντρικη κεραια 30 ετων... αποφασισαμε να αναβαθμισθουμε στα νεα ψηφιακα δεδομενα.... Εκτος απο το να ξαναπερασουμε νεα καλωδια..... στα διαμερισματα... τι πρεπει να εχουμε υποψιν μας για να ζητησουμε στις προσφορες... ωστε να διευκολυνθει η ληψη των νεων προγραματων... στο καθε σπιτι.... Προς το παρον το καθε διαμερισμα εχει μια μονο πριζα....απο κεντρικη κεραια. Π.Χ. πολλες μπριζες ληψης??? ενας αποκωδικοποιητης σε καθε σπιτι ενω φυσκα το καθε σπιτι εχει πανω απο δυο τηλεωρασεις??. γινεται κατι τετοιο η οχι, εχοντας παλαιες τηλεωρασεις εννοω??
Δεχομαι και ΠΜ απο ειδικους του χωρου..... για πιθανη προσφορα.... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τεχνικη απορια..... στην πολυκατοικια που ζω εχουμε κεντρικη κεραια 30 ετων... αποφασισαμε να αναβαθμισθουμε στα νεα ψηφιακα δεδομενα.... Εκτος απο το να ξαναπερασουμε νεα καλωδια..... στα διαμερισματα... τι πρεπει να εχουμε υποψιν μας για να ζητησουμε στις προσφορες... ωστε να διευκολυνθει η ληψη των νεων προγραματων... στο καθε σπιτι.... Προς το παρον το καθε διαμερισμα εχει μια μονο πριζα....απο κεντρικη κεραια. Π.Χ. πολλες μπριζες ληψης??? ενας αποκωδικοποιητης σε καθε σπιτι ενω φυσκα το καθε σπιτι εχει πανω απο δυο τηλεωρασεις??. γινεται κατι τετοιο η οχι, εχοντας παλαιες τηλεωρασεις εννοω??
Δεχομαι και ΠΜ απο ειδικους του χωρου..... για πιθανη προσφορα....Θεωρειτε αναγκαιο να αλλαξετε τα παντα;
Ισως αρκει να βαλετε αποκωδικοποιητη σε καθε τηλεοραση ξεχωριστα (εφοσον ειναι παλιες και δεν εχουν mpeg4 ενσωματωμενο) και τελος.Το μονο που δεν ξερω ειναι αυτο που βλεπω στο site της digea που λεει για τον ενισχυτη της κεραιας οτι ισως χρειαστει να τον αφαιρεσουμε
-
Βασικά, μόνο αποκωδικοποιητές χρειάζονται στις TV που δεν έχουν δέκτη mpeg4. Αν έχεις νέα TV ίσως δε χρειάζεται ούτε αυτό. Τώρα, μιας και το ρώτησες, θα σου πω τι προτείνω προσωπικά, αλλά χωρίς προσφορά μιας και δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τέτοια θέματα (καμιά κεραία 4G αν θέλεις τη βάζουμε...):
- Αλλάξτε κεραία μιας και σίγουρα μετά από 30 χρόνια το υλικό θα έχει σημαντική φθορά.
- Με τον ενισχυτή θα το δείτε στην πράξη. Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί ενισχυτής αν βάλετε πολλές πρίζες σε κάθε διαμέρισμα.
- Αλλάξτε την καλωδίωση σε όλη την πολυκατοικία. Μετά από 30 χρόνια σίγουρα έχει φθορά και οι απώλειες στα καλώδια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα (2χ σίγουρα).
- Αν θέλετε σωστή δουλειά, τοποθετήστε πρίζες και σε άλλους χώρους στα διαμερίσματα, αλλά φροντίστε να φτιάξετε έναν χώρο συγκέντρωσης σε κάθε διαμέρισμα (+ έναν κεντρικά στην πολυκατοικία) όπου θα καταλήγουν όλα τα καλώδια.
Τι προτείνω αν θέλεις να προχωρήσεις το πράγμα:
- Μαζί με την κεραία της TV βάλτε και μία κεραία ραδιοφώνου ακριβώς στην κορυφή του ιστού. Το σήμα πηγαίνει στον κεντρικό ενισχυτή στην αντίστοιχη θύρα και κατεβαίνει μετά με το ίδιο καλώδιο, οπότε ουσιαστικά δεν έχεις τίποτε άλλο να προσθέσεις. Απλά θα πρέπει να φτιάξεις διπλές ή και τριπλές (αν θέλεις και SAT) πρίζες. Εξυπηρετεί πολύ στη λήψη, και σήμερα οι TV πιάνουν και radio και οι ραδιοενισχυτές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ευνοούνται από μια τέτοια λύση.
- Αν ανοίξεις καπάκια για τέτοιες δουλειές, πέρνα και ένα καλώδιο UTP στο σπίτι για δίκτυο. Το καλώδιο να πηγαίνει στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης με τοπολογία αστέρα. Ελάχιστη προδιαγραφή σήμερα το Cat 6 (1.000 Mbps), αλλά εσύ βάλε Cat 6a (10 Gbps) για να είσαι καλυμμένος θεωρητικά και για 10 χρόνια στο μέλλον (οπτικές ίνες που θα σου δίνουν 1 Gbps στο σπίτι, άρα θα χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για το εσωτερικό δίκτυο). Μην πας σε Cat 7 γιατί οι οριστικές προδιαγραφές δεν υπάρχουν ακόμα και θα μπλέξεις στο μέλλον. Cat 5e ΜΟΝΟ για τηλέφωνο πλέον, ούτε να το σκέπτεσαι για δίκτυο.
- Μπορείς να προτιμήσεις αποκωδικοποιητές που έχουν ενσωματωμένες επιπλέον λειτουργίες, όπως εγγραφή προγράμματος ή αναπαραγωγή αρχείων ήχου και εικόνας. Η τιμή είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά αξίζουν τα χρήματά τους αν δε θες να αγοράσεις νέα TV και κάποιο media player σε συνδυασμό με Windows Home Server κτλ.
- Το δίκτυο μπορεί να σε καλύψει για streaming βίντεο HD (πραγματικό στα 1080p) σε άλλα δωμάτια, οπότε μπορείς να καλυφθείς με λίγα μηχανήματα χαμηλής αξίας.
Ευχαριστώ.
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις