-
Ξέρει κανείς τρόπο για να φύγει η υγρασία από φανάρι;
Ευχαριστώ.
-
Ευχαριστώ.
-
Ευχαριστώ.
-
Κοιτάς προσεκτικά μήπως έχεις ρωγμή στο φανάρι. Αν έχεις ή αλλάζεις το τμήμα της ρωγμής (μερικές φορές θέλεις φανάρι ολόκληρο) ή δοκιμάζεις να το κολλήσεις/βουλώσεις/στεγανοποιήσεις.
Αλλιώς ανοίγεις το φανάρι και ελέγχεις ξανά για ρωγμή αλλά και τις τσιμούχες του να μην μπάζουν και αν έχει σωληνάκια για αερισμό να μην είναι ξεραμένα ή βουλωμένα.
Μια και το έχεις ανοίξει πέρνα και με ένα πανάκι τον καθρέφτη και τα κρύσταλλα. -
Αν δεν είναι σπασμένο, βάλε καινούρια λάστιχα.
-
Σε κάποια παλιότερα Citroen (Xsara σίγουρα) και ίσως και κάποια Peugeot, ο γρύλος βρίσκεται στο πορτπαγκάζ, πίσω ακριβώς απο το αριστερό φανάρι. Η βίδα που συγκρατεί το γρύλο είναι η ίδια η βίδα που συγκρατεί και το φανάρι. Αν βγάλεις το γρύλο για να το χρησιμοποιήσεις και μετά δέν σφίξεις καλά αυτή τη βίδα, τα λαστιχάκια δέν στεγανοποιούν καλά και το φανάρι γεμίζει χώματα και νερά.
Αθάνατος γαλλικός σχεδιασμός
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σε κάποια παλιότερα Citroen (Xsara σίγουρα) και ίσως και κάποια Peugeot, ο γρύλος βρίσκεται στο πορτπαγκάζ, πίσω ακριβώς απο το αριστερό φανάρι. Η βίδα που συγκρατεί το γρύλο είναι η ίδια η βίδα που συγκρατεί και το φανάρι. Αν βγάλεις το γρύλο για να το χρησιμοποιήσεις και μετά δέν σφίξεις καλά αυτή τη βίδα, τα λαστιχάκια δέν στεγανοποιούν καλά και το φανάρι γεμίζει χώματα και νερά.Αθάνατος γαλλικός σχεδιασμός
Ο γρύλος είναι κάτω από το πάτωμα παρέα με την ρεζερβα ρε συ
Υπάρχει μια βίδα που συγκρατεί τον πιρο για την ρυμουλκηση και την μανιβελα του γρυλου αλλα ουδεμια σχεση εχει με το φαναρι -
Πρέπει να βρώ ένα Xsara να το ξαναδώ. Καταραμένο Αλτσχάιμερ
-
Προ μηνός διαπίστωσα ελαφρά ρωγμή στο - πλαστικό - εξωτερικό περίβλημα του πίσω φαναριού του Άστρα 1.4 ('2007) της συζύγου. Από τη ρωγμή αυτή έμπαινε υγρασία η οποία μετατρεπόταν σε νερό και μαζευόταν στο κάτω μέρος του, προκαλώντας επίσης θαμπάδα.
Επειδή το φανάρι είναι κολημένο με το εξωτερικό πλαστικό περίβλημα, το έβγαλα όλο και αφού αφαίρεσα τις λάμπες πήρα ένα πιστόλι αέρα και το θέρμανα για 30'.....ώσπου εξατμίστηκε όλη η υγρασία και το νερό φυσικά....
Μετά, επάλειψη με σιλικόνη διάφανη στη ρωγμή και επανατοποθέτηση......όλα καλά προς το παρόν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πρέπει να βρώ ένα Xsara να το ξαναδώ. Καταραμένο ΑλτσχάιμερΚοιταξα την δικιά μου για σένα, δεν ειχε μετακινηθεί
-
στην λαντσια το μπροστινο φαναρι εχει γεμισει νερο μεχρι την μεση.
ειναι κανας μηνας τωρα που ειναι ετσι και δεν εχω ασχοληθει,το αφηνω να εξατμιστει μονο του.
το προβλημα ειναι οτι μου αναβει ενα λαμπακι στο κατραν που λεει οτι ειναι καμμενη η λαμπα αλλα αυτη αναβει κανονικα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κοιταξα την δικιά μου για σένα, δεν ειχε μετακινηθεί
Αν ξεβιδώσεις το μαύρο πλαστικό που συγκρατεί τα συμπράγκαλα του γρύλου μετά δέν κουνιέται το φανάρι? Κόβω το κεφάλι μου οτι αυτή η βίδα στο χσαρα είναι ταυτόχρονα μία απο τις βίδες που κρατάνε το φαναρι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν ξεβιδώσεις το μαύρο πλαστικό που συγκρατεί τα συμπράγκαλα του γρύλου μετά δέν κουνιέται το φανάρι? Κόβω το κεφάλι μου οτι αυτή η βίδα στο χσαρα είναι ταυτόχρονα μία απο τις βίδες που κρατάνε το φαναρι.
Θα το δοκιμασω και θα σου πω
-
Καλα αμα ισχυει αυτο...
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Ξέρει κανείς τρόπο για να φύγει η υγρασία από φανάρι;Ευχαριστώ.
αν είναι το πίσω του 106, είναι κλασικό πρόβλημα ..... αλλάζεις τα λάστιχα ή και τις επαφές αν έχουν οξειδώσει
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αυτο που λες το εχει το σαξο αλλα οχι ετσι ακριβως εχει ενα πλαστικο πισω απο το φαναρι σαν γριλια εκει πανω ειναι κουμπομενο το εργαλειο για τα μπουλωνια ξεβιδωνεις με ενα τορξ το πλαστικο και απο κει πισω βρισκεται η πλαστικη πεταλουδα που την ξεβιδωνεις για να βγει το φαναρι
mirage εγω την κοιταξα την δικια μου και δεν εχει κατι τετοιο δλδ το φαναρι εχει δικια του βιδα
-
Κλασσικο προβλημα στα πισω φαναρια του rx8..Σε ενα απο αυτα, μονο το χρυσοψαρα ελειπαν για να συμπληρωθει το σκηνικο..
-
Είχε και το κουπέ μου θολούρα στα φανάρια μπροστα στις τσιμούχες ανάμεσα στα δυο πλαστικά μπροστινά και με σιλικόνη διορθώθηκε.Αλλιώς απο μια 500ρα έκαστο . Οποσδήποτε καθάρισμα μεσα στο θάλαμο απο υγρασία και χώματα.
-
Προχθές εμφανίσθηκε και σε μένα το πρόβλημα με την υγρασία στα πίσω φανάρια. Το αμάξι είναι Opel astra GTC 1.8 08/2005. Ειδικότερα, φαινόταν θαμπάδα εσωτερικά και στα 2 πίσω φανάρια. Το περίεργο είναι ότι ήταν σαφώς περισσότερη στο πίσω αριστερό που δεν έχει ούτε εμφανές ράγισμα ούτε έχει ποτέ αλλαχθεί, ενώ στο πίσω δεξί που έχει ραγίσει από χτύπημα το καλοκαίρι, ήταν σχεδόν μισή η έκταση (επιφάνεια) της υγρασίας. Χτες που δεν έβρεχε και παρατήρησα τα φανάρια, δεν υπήρχε υγρασία. Σήμερα που έκανα μεγάλο ταξίδι (500+ χλμ) και σε μεγάλο τμήμα της διαδρομής έβρεχε δυνατά, παρατήρησα μετά από ενδιάμεση στάση ότι το μεν πίσω δεξί φανάρι που όπως προείπα έχει εμφανές ράγισμα δεν είχε υγρασία, ενώ το αριστερό είχε πάλι. Τι μπορεί να φταίει; Να ψάξω μήπως στην ένωση του φαναριού με το αμάξωμα (το σημείο από όπου διέρχονται οι καλωδιώσεις φαντάζομαι προς το φανάρι) όπου υπάρχει κάποιο στεγανοποιητικό (λάστιχο ή σιλικόνη) ή κάτι άλλο; Ξαναλέω ότι το πρόβλημα φαίνεται να είναι σαφώς πιο έντονο στο πίσω αριστερό φανάρι που δεν έχει οπτικά το παραμικρό ίχνος χτυπήματος ή ραγίσματος. Σε όλες τις περιπτώσεις η υγρασία εμφανίστηκε σχετικά ψηλά στα φανάρια.
-
Απούσης σοβαρής ηλιοφάνειας, αν βάλω το φωτιστικό στον φούρνο με αέρα και χαμηλή θερμοκρασία (κάτω από 50) θα κάνω τίποτα με υγρασία που έχει συγκεντρωθεί;
Sent from my GNex using smoke signals.
Υγρασία σε φανάρι