-
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
Κοίτα, είναι απλά τα πράγματα...
Θα κρατήσεις το αυτοκίνητό σου, θα βάζεις 400€ στην άκρη, κάθε μήνα, σαν να είχες γραμμάτιο 36Χ400=14,400...θα δώσεις και το δικό σου 1000 = 15400 σε 3 χρόνια...
Από την ώρα που τα χρήματα που μαζεύεις θα ξεπερνάν τις 8000, θα ψάχνεις για την υπερευκαιρία (αυτές μόνο με μετρητά πιάνονται)...δεν την βρήκες? τα λεφτά σου θα γίνουν 9000...παλι δεν την βρήκες?...θα γίνουν 10000...όσο πιο πολύ περιμένεις, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες θα σου παρουσιάζονται...
Άν δεν είχες παιδί, θα σου έλεγα να χαρείς για πάρτη σου κάθε στιγμή και να μην κάνεις σχέδια 3ετίας ή 4ετίας, για αγορά αυτοκινήτου...αλλά τώρα είσαι υποχρεωμένος να προγραμματίσεις και μάλιστα να τηρήσεις και το πρόγραμμα...+1000
συμφωνώ απόλυτα
-
Χιλιες φορες να πεσεις κατηγορια και να παρεις κατι καινουριο και ας ειναι και μικροτερο.Δεν φανταζεσαι ποσο πιο ασφαλεις θα νιωθεις απο κρατημα,φρενα και οδικη συμπεριφορα.Η μπεμπα σου εχει μεινει πολυ πισω σε αυτους τους τομεις.Τελος ευχομαι παντα υγεια στην οικογενεια σου.
-
Στη θέση σου, θα το άλλαζα το αμάξι με άλλο πεντάστερο. Και βαρύ, όχι πεντάστερο που να το παίρνει ο άνεμος...
Αν δεις το crash τεστ της 316 στο http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx
σε σχέση με οποιοδήποτε καινούργιο, θα σου κοπούν τα χαμόγελα.Η παθητική ασφάλεια δεν είναι μόνο για το μωρό, αλλά και για τους γονείς οι οποίοι μεγαλώνουν το μωρό.
Το επιχείρημα για τη συνετή οδήγηση το αγνοοώ , γιατί είναι ανεξάρτητη παράμετρος.
Αν δεν είσαι πολύ ζορισμένος, πάρε ένα καινούργιο πεντάστερο οικογενειακό.
Αν γουστάρεις τη BMW , πάρε ένα μεταχειρισμένο 316 η 318 από το 2005 και μετά. Βρίσκεις πολύ καλό αμάξι με 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα μεταξύ 16.000-18.000 Ευρώ .
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Και βαρύ, όχι πεντάστερο που να το παίρνει ο άνεμος... -
Στη θέση σου, θα το άλλαζα το αμάξι με άλλο πεντάστερο. Και βαρύ, όχι πεντάστερο που να το παίρνει ο άνεμος...Αν δεις το crash τεστ της 316 στο http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx
σε σχέση με οποιοδήποτε καινούργιο, θα σου κοπούν τα χαμόγελα.Η παθητική ασφάλεια δεν είναι μόνο για το μωρό, αλλά και για τους γονείς οι οποίοι μεγαλώνουν το μωρό.
Το επιχείρημα για τη συνετή οδήγηση το αγνοοώ , γιατί είναι ανεξάρτητη παράμετρος.
Αν δεν είσαι πολύ ζορισμένος, πάρε ένα καινούργιο πεντάστερο οικογενειακό.
Αν γουστάρεις τη BMW , πάρε ένα μεταχειρισμένο 316 η 318 από το 2005 και μετά. Βρίσκεις πολύ καλό αμάξι με 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα μεταξύ 16.000-18.000 Ευρώ .
Μηπως πρεπει να χαλαρωσουμε λιγο ; μηπως εχουμε πεσει θυματα της διαφημηστικης καμπανιας και θυματα του marketing; ειμαι 25 χρονων και στην ηλικια μου οι φιλοι, εγω και οι υπολοιποι φανταζομαι μεγαλωσαμε σε αυτοκινητα του ενος και των δυο αστεριων και δεν παθαμε τιποτα. ουτε οι γονεις μας ειχανε τη στεναχωρια για το αν τ αυτοκινητα τους ηταν ασφαλη (γιατι τοτε ειχαν τη στεναχωρια για το αν θα χουν η οχι αυτοκινητο) και πιστευω πιο ευτυχισμενοι ηταν. Τωρα λεμε κανουμε παιδι, πρεπει να παρουμε station wagon να χωρεσουμε τα καροτσακια, τις πιπιλες, τους αποστειρωτες και ολα τα σχετικα. Να παρουμε αυτοκινητο 5αστερο για να ναι ασφαλες για ολους. Να βαλουμε χρεη δηλαδη και να γεμισουμε με σκοτουρες προσθετες και ανουσιες κατ εμε.
Για μενα το πιο σωστο που ακουστηκε ηταν αυτο για τη συνετη οδηγηση ... Στο κατω κατω αμα ειναι να πεσει ο αλλος που κανει μαλακια οτι και να χεις δεν ξερεις τ αποτελεσματα.
Και βεβαια οταν ο ανθρωπος ζυγισει τα εξοδα του με το παιδακι και οταν δει οτι τον παιρνει να κανει την αγορα να παει να παρει ενα καινουριο να το ευχαριστηθει. Να παρει ενα μεταχειρισμενο τωρα βεβιασμενα και μετα απο 4-5 χρονια να χει παλι παλιο αυτοκινητο ημιμετρο ειναι...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και βαρύ, όχι πεντάστερο που να το παίρνει ο άνεμος...
Τα επιχειρήματά σου είναι αποστομωτικά!
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μηπως πρεπει να χαλαρωσουμε λιγο ; μηπως εχουμε πεσει θυματα της διαφημηστικης καμπανιας και θυματα του marketing; ειμαι 25 χρονων και στην ηλικια μου οι φιλοι, εγω και οι υπολοιποι φανταζομαι μεγαλωσαμε σε αυτοκινητα του ενος και των δυο αστεριων και δεν παθαμε τιποτα. ουτε οι γονεις μας ειχανε τη στεναχωρια για το αν τ αυτοκινητα τους ηταν ασφαλη (γιατι τοτε ειχαν τη στεναχωρια για το αν θα χουν η οχι αυτοκινητο) και πιστευω πιο ευτυχισμενοι ηταν. Τωρα λεμε κανουμε παιδι, πρεπει να παρουμε station wagon να χωρεσουμε τα καροτσακια, τις πιπιλες, τους αποστειρωτες και ολα τα σχετικα. Να παρουμε αυτοκινητο 5αστερο για να ναι ασφαλες για ολους. Να βαλουμε χρεη δηλαδη και να γεμισουμε με σκοτουρες προσθετες και ανουσιες κατ εμε.
Για μενα το πιο σωστο που ακουστηκε ηταν αυτο για τη συνετη οδηγηση ... Στο κατω κατω αμα ειναι να πεσει ο αλλος που κανει μαλακια οτι και να χεις δεν ξερεις τ αποτελεσματα.
Και βεβαια οταν ο ανθρωπος ζυγισει τα εξοδα του με το παιδακι και οταν δει οτι τον παιρνει να κανει την αγορα να παει να παρει ενα καινουριο να το ευχαριστηθει. Να παρει ενα μεταχειρισμενο τωρα βεβιασμενα και μετα απο 4-5 χρονια να χει παλι παλιο αυτοκινητο ημιμετρο ειναι...
Είμαι 44 χρονών, και γω μεγάλωσα σε corolla του 1969.
Βέβαια, έχω πάει και σε μερικές κηδείες από τροχαία ενώ στα 25 μου δεν είχα πάει ακόμη. Εσύ έχεις πάει;Μη συγκρίνεις πως μεγάλωσες εσύ. Άλλες οι συνθήκες το 75 κι άλλες σήμερα.
Τότε δεν έπαιρνε τιμόνι η κάθε θείτσα που μπορεί να σου βγει με όπισθεν από το εξοχικό της στην Βάρκιζας - Σουνίου.
Τότε δεν φοράγαμε ζώνες ασφαλείας. Καλά κάναμε; Τότε τα παιδιά τα βάζαμε στο μπροστινό κάθισμα δύο - δύο με τα μουτράκια τους στο παμπρίζ. Καλά κάναμε;
'Αλλοι οι ρυθμοί της ζωής τότε, άλλοι τώρα. Όλοι τρέχουν περισσότερο.
Σχετικά με τη συνετή οδήγηση. Το καλοκαίρι μου έσκασε ένας μεθυσμένος από πίσω ενώ ήμουν σταματημένος σε στοπ. Το πεντάστερό μου (C200 W204) μπήκε μέσα 40 πόντους και το μωρό στο πίσω κάθισμα δεν κατάλαβε τίποτε. Αν ήμουν με το yaris μας, θα είχε γίνει ζημιά (στο μωρό και στη γυναίκα μου).
Δεν ήθελα να το πω χύμα, αλλά επειδή διαβάζω παράξενα πράγματα, το γράφω τώρα:
Αν πάθεις ένα ατύχημα με ευθύνη δική σου ή άλλου και χάσεις τη γυναίκα σου η το παιδί σου μέσα σε ένα αμάξι με μηδενική παθητική ασφάλεια, πόσα χρόνια θα αναρωτιέσαι αν με ένα πιο ασφαλές αμάξι θα τους είχες γλιτώσει;
Αυτά ....
-
Και βαρύ, όχι πεντάστερο που να το παίρνει ο άνεμος...
Τα επιχειρήματά σου είναι αποστομωτικά!
Μερικά πράγματα είναι τόσο λάθος που δε χρειάζονται επιχειρήματα.
-
Πιστέυω ακράδαντα ότι το αμάξι μου δεν έχει παθητική ασφάλεια !!!
Επίσης ξέρω ότι ο ίδιος 'σκίζω' από παθητική ασφάλεια !!!
Αλλά από εκεί και πέρα όποιος υποστηρίζει ότι ένα μικρό αυτοκίνητο των 15 k καινούργιο έχει να προσφέρει παραπάνω απο το δικό μου σε οτιδηποτε άλλο πέρα από την ασφάλεια κάνει κατά την άποψη μου λάθος.
Σε όσους ρωτούν αν έχω οδηγήσει συγχρονο μικρό αυτοκίνητο θα απαντήσω πως ναι .... και ??????? Θα ρωτήσω με την σειρά μου αν έχουν οδηγήσει οποιοδήποτε premium έστω 10 ετίας .
Μέχρι τα 35 που είμαι τώρα είχα στη κατοχή μου
- citroen ax 1.1
- citroen Saxo 1.4
και έχω οδήγήσει και οδηγώ κατά καιρους διάφορα αυτοκίνητα, αλλά όταν εζησα για πρώτη φορα με το e36 είπα ' Αχά έτσι είναι τα αυτοκίνητα' . Οπότε είναι λογικό τα πιο καινούργια μοντέλα να είναι 100 φορές καλύτερα από το δικό μου. Όπως το δικό μου είναι 100 φορές καλύτερο απο το Saxo μου, που έχουν την ίδια ηλικία.
Ξέρω ότι ξεκινάω μεγάλη κουβέντα, αλλά sorry τα premium δεν είναι τυχαία premium !!!
Και ναι θα κάνω υπομονή και θα αγοράσω κάτι premium και πάλι ...
-
πρώτο αμάξι suzuki ss40 543 κ.εκ
δευτερο αμάξι Citroen AX 1.1
τρίτο αμάξι peugeot 207 1.6Χάος ανάμεσα τους...
Όπως χαος φάνηκε και σε εσένα, λογικό.
Το peugeot μου, ειναι απο τα πιο καλοφτιαγμένα στην κατηγορία του και πίστεψε με, μπορεί να κάνει 15Κ (περίπου) αλλά μεσα δεν κάνει κιχ σε σχέση με Ε36 φίλου.
Δεν λέω οτι αν είχα τα λεφτα δεν θα έπαιρνα BMW, αλλά δεν είναι καλό να απαξιώνουμε έτσι άλλα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
πρώτο αμάξι suzuki ss40 543 κ.εκ
δευτερο αμάξι Citroen AX 1.1
τρίτο αμάξι peugeot 207 1.6Χάος ανάμεσα τους...
Όπως χαος φάνηκε και σε εσένα, λογικό.
Το peugeot μου, ειναι απο τα πιο καλοφτιαγμένα στην κατηγορία του και πίστεψε με, μπορεί να κάνει 15Κ (περίπου) αλλά μεσα δεν κάνει κιχ σε σχέση με Ε36 φίλου.
Δεν λέω οτι αν είχα τα λεφτα δεν θα έπαιρνα BMW, αλλά δεν είναι καλό να απαξιώνουμε έτσι άλλα αυτοκίνητα.Όχι όχι, δεν απαξιώνω κανένα αυτοκίνητο απλά το κάθε ένα είναι για άλλη δουλεία και άλλη κατηγορία...
Προς θεού υπάρχουν εκπληκτικά αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ούτε bmw ουτε MB
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
ακομα...
Το στοιχημα ειναι ποιος θα κανει τα λιγοτερα κιχ στην 6ετια πχ ας πουμε... και εκει οι πιθανοτητες τεινουν να ειναι με τα μεγαλυτερα και συναμα ακριβοτερα αμαξια...
-
Ναι ρε συ, δεν διαφωνώ.
Μην ξεχνάς όμως πόσα και πόσα έχουμε δει απο πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα. -
Βέβαια, έχω πάει και σε μερικές κηδείες από τροχαία ενώ στα 25 μου δεν είχα πάει ακόμη. Εσύ έχεις πάει;Μη συγκρίνεις πως μεγάλωσες εσύ. Άλλες οι συνθήκες το 75 κι άλλες σήμερα.
Τότε δεν έπαιρνε τιμόνι η κάθε θείτσα που μπορεί να σου βγει με όπισθεν από το εξοχικό της στην Βάρκιζας - Σουνίου.
Τότε δεν φοράγαμε ζώνες ασφαλείας. Καλά κάναμε; Τότε τα παιδιά τα βάζαμε στο μπροστινό κάθισμα δύο - δύο με τα μουτράκια τους στο παμπρίζ. Καλά κάναμε;
Σχετικά με τη συνετή οδήγηση. Το καλοκαίρι μου έσκασε ένας μεθυσμένος από πίσω ενώ ήμουν σταματημένος σε στοπ. Το πεντάστερό μου (C200 W204) μπήκε μέσα 40 πόντους και το μωρό στο πίσω κάθισμα δεν κατάλαβε τίποτε. Αν ήμουν με το yaris μας, θα είχε γίνει ζημιά (στο μωρό και στη γυναίκα μου).
Αν πάθεις ένα ατύχημα με ευθύνη δική σου ή άλλου και χάσεις τη γυναίκα σου η το παιδί σου μέσα σε ένα αμάξι με μηδενική παθητική ασφάλεια, πόσα χρόνια θα αναρωτιέσαι αν με ένα πιο ασφαλές αμάξι θα τους είχες γλιτώσει;
Αυτά ....
Συμφωνώ έχουν αλλάξει πολλά με το πέρασμα των χρόνων. Πριν μερικά χρόνια το 100 Κm/h ήταν μέγιστη ταχύτητα τώρα;;; Πόσοι έχετε ταξιδέψει στην Πατρών Αθηνών να δείτε τι εστί έλληνας οδηγός;;
ασφάλεια και πάντα ασφάλεια ποτέ δεν ξέρεις. -
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Συμφωνώ έχουν αλλάξει πολλά με το πέρασμα των χρόνων. Πριν μερικά χρόνια το 100 Κm/h ήταν μέγιστη ταχύτητα τώρα;;; Πόσοι έχετε ταξιδέψει στην Πατρών Αθηνών να δείτε τι εστί έλληνας οδηγός;;
ασφάλεια και πάντα ασφάλεια ποτέ δεν ξέρεις.Και εγώ συμφωνώ αλλά δεν πρέπει να παραλογιζόμαστε κιόλας. Τα 4 και 5 αστέρια δίδονται σε αυτοκίνητα που πηγαίνουν με ταχύτητες πόλης ... λίγο πριν το μποτιλιάρισμα. Σ' αυτές τις ταχύτητες και πριν 20 χρόνια με ασφάλεια μετακινούμασταν! Όποιος πιστευει ότι με το καινούριο του υπεραυτοκίνητο Tsi, TCe, TJet, κλπ, θα πάει στην ΕΟ με 200χλμ και σε σύγκρουση θα βγει ατσαλάκωτος και αρτιμελής απλώς ... ονειρευεται!
Συνετή οδήγηση με σεβασμό στον ΚΟΚ, όρια ταχύτητας, ζώνες ασφαλείας στους επιβάτες, το παιδί σε ειδικό κάθισμα ΠΙΣΩ και επιμελές φόρτωμα στο αυτοκίνητο αρκούν για ένα ασφαλές ταξίδι! -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μερικά πράγματα είναι τόσο λάθος που δε χρειάζονται επιχειρήματα.
OK, οπότε και το Euroncap που γράφει:
' Euro NCAP’s frontal impact test simulates a car crashing into another of similar mass and structure. In real life, when two cars collide the vehicle with the higher mass has an advantage over the lighter one. Generally speaking, vehicles with higher structures tend to fare better in accidents than those with lower structures. Therefore, ratings are comparable only between cars of similar mass and with broadly similar structures. Euro NCAP groups cars into the following structural categories: passenger car, MPV, off-roader, roadster and pickup. Within each of those categories, cars which are within 150kg of one another are considered comparable.'Έχει την ίδια άγνοια με μένα , έτσι;
Οπότε άσε εμένα και το Euroncap να γράφουμε βλακείες, πράγματα τόσο λάθος που δεν αξίζει καν να τα αναλύσεις για να τα βγάλεις λάθος!!... Θα μου πεις , έτσι είναι το διαδίκτυο ...
Ο καθένας γράφει ότι γουστάρει, λες και θα πληρώσει φόρο άμα γράφει ; -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ασφάλεια και πάντα ασφάλεια ποτέ δεν ξέρεις.Και εγώ συμφωνώ αλλά δεν πρέπει να παραλογιζόμαστε κιόλας. Τα 4 και 5 αστέρια δίδονται σε αυτοκίνητα που πηγαίνουν με ταχύτητες πόλης ... λίγο πριν το μποτιλιάρισμα. Σ' αυτές τις ταχύτητες και πριν 20 χρόνια με ασφάλεια μετακινούμασταν! Όποιος πιστευει ότι με το καινούριο του υπεραυτοκίνητο Tsi, TCe, TJet, κλπ, θα πάει στην ΕΟ με 200χλμ και σε σύγκρουση θα βγει ατσαλάκωτος και αρτιμελής απλώς ... ονειρευεται!
Συνετή οδήγηση με σεβασμό στον ΚΟΚ, όρια ταχύτητας, ζώνες ασφαλείας στους επιβάτες, το παιδί σε ειδικό κάθισμα ΠΙΣΩ και επιμελές φόρτωμα στο αυτοκίνητο αρκούν για ένα ασφαλές ταξίδι!Τα ελληνικά όρια ταχύτητας; Αυτά που στην Ε.Ο. είναι 50 και 30;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ελληνικά όρια ταχύτητας; Αυτά που στην Ε.Ο. είναι 50 και 30;Ένα δίκιο το έχεις ... ώρες ώρες σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι αν αυτός που έβαλε μια τέτοια πινακίδα με αυτό το όριο οδηγεί ή ζει μόνος του σε κάποιο βουνό σε σπηλιά, τρώει χόρτα, μιλάει με μουγκριτά και νοήματα και μετακινείτε με μουλάρι σε κατσάβραχα!
-
Αυτά ....
εδώ έχεις δίκιο , αλλά το επιχειρημά σου , είναι βαρύ, άρα καλό (δεν το παίρνει ο ανεμος) είναι τελείως λανθασμένο
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εδώ έχεις δίκιο , αλλά το επιχειρημά σου , είναι βαρύ, άρα καλό (δεν το παίρνει ο ανεμος) είναι τελείως λανθασμένο
Το επιχείρημά μου δεν είναι αυτό ακριβώς.
Όλα τα αυτοκίνητα που αξιολογούνται από ανεξάρτητους φορείς στο θέμα της παθητικής ασφάλειας (Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία κλπ.) κατατάσσονται σε ομάδες βάσει βάρους και τύπου αμαξώματος.
Στα οικογενειακά τα σπάνε σε κατηγορίες ανάλογα με το βάρος τους, και το σκεπτικό είναι το εξής.
Οι ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης έχουν σαν στόχο να απορροφούν δυναμική ενέργεια, έτσι ώστε οι επιβάτες να μην υποστούν μία ακαριαία επιβράδυνση η οποία θα τους επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα σε ζωτικά όργανα.
Αν τρακάρουν πλαγιομετωπικά (βλ. Κορίνθου - Πατρών π.χ.) δύο όμοια αυτοκίνητα με ίδιο φορτίο, με πέντε αστέρια στο crash test που κινούνται με ίδια ταχύτητα 90 χαω (π.χ. δύο Ford Fiesta που ζυγίζουν 1035 κιλά άδεια), και τα δύο θα επιβραδύνουν πρακτικά το ίδιο οπότε οι επιβάτες και των δύο θα υποστούν την ίδια καταπόνηση.
Αν όμως το ένα αμάξι από τα δύο είναι ένα σαφώς μεγαλύτερο αυτοκίνητο (π.χ. E - Class που ζυγίζει 1750 κιλά άδειο), το μικρό θα συμεπιφερθεί σα να χτυπάει σε ένα σταθερό εμπόδιο γιατί η δυναμική (κινητική) ενέργεια είναι ευθέως ανάλογη του βάρους, οπότε το Δέλτα V στο τετράγωνο είναι πολλαπλάσιο του 1750/1035.
Χωρίς τα μαθηματικά, άλλο το Fiesta να κοπανήσει ένα παπάκι, και άλλο να κοπανήσει ένα τρακτέρ...
Σε ένα τράκο ο ποιο βαρύς έχει το πλεονέκτημα, αυτό έγραψα και πιο πάνω.Οπότε τι κάνουμε, φορτώνουμε το πορτμπαγκάζ με σακιά τσιμέντο; Όχι βέβαια, απλά λαμβάνουμε υπόψη μας την παράμετρο βάρος αν όλες οι υπόλοιπες (οδική συμπεριφορά, αποτέλεσμα crash test κλπ) είναι παρόμοιες μεταξύ δύο μοντέλων, πάντα σε σχέση με τη χρήση του αμαξιού.
Αν κινείσαι κάθε ΣΚ Αθήνα Πάτρα στο εξοχικό σου, κατά τη γνώμη μου καλύτερα να πάρεις ένα αυτοκίνητο πιο βαρύ και ας είναι μεταχειρισμένο (π.χ. BMW 318 του 2005 στο παράδειγμα του φίλου) από ένα πιο ελαφρύ που έστω έχει 5 αστέρια στο τρακοτέστ.
Αν το αυτοκίνητο είναι για χρήση σε πιο ασφαλείς συνθήκες, σκέφτεσαι οικολογικά και οικονομικά και παίρνεις κάτι πιο ελαφρύ και μετζέβελο...Σχετικά με την οδήγηση με σύνεση, στην συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων τουλάχιστον ο ένας από τους δύο οδηγούσε με σύνεση. Τα μισά ατυχήματα γίνονται σε διασταυρώσεις, όπου προφανώς ο ένας από τους δύο περνάει με κόκκινο η παραβιάζει στοπ / προτεραιότητα.
Πολλές συγκρούσεις γίνονται επειδή οδηγάμε και χαζεύουμε, η σκεφτόμαστε το γραμμάτιο που πρέπει να πληρώσουμε. Δυστυχώς ο τρόπος ζωής είναι τέτοιος που δεν μας αφήνει να έχουμε πάντα το μυαλό μας 100% στο τιμόνι...
Κλείνοντας, τον παράγοντα βάρος τον υπολογίζω μόνο όταν συγκρίνω αυτοκίνητα με ίδια βαθμολογία σε crash test, έτσι; Δε λέω ότι μία μαούνα volvo του 1978 είναι πιο ασφαλής από ένα σύγχρονο Focus...
Ρίξτε και μια ματιά σε διεθνή σάιτ σχετικά με το θέμα....
Και τώρα τι κάνουμε παλικάρι ?