-
Εδω θα μπορουμε να συζηταμε για ολα τα τρολλει που κυκλοφορουσαν στην Αθηνα απο την δεκαετια του 1950 εως σημερα.Εγω θυμαμαι πολυ καλα τα Ziu των 70's,80's και early 90's,τα neoplan και van hool που υπαρχουν μεχρι και σημερα και κατι αλλα(νομιζω αλφα ρομεο)που αγοραστηκαν στα 60's και αποσυρθηκαν ολα οταν αγοραστηκαν τα τελευταια ziu γυρω στο 1991-1992.
-
Εδω θα μπορουμε να συζηταμε για ολα τα τρολλει που κυκλοφορουσαν στην Αθηνα απο την δεκαετια του 1950 εως σημερα.Εγω θυμαμαι πολυ καλα τα Ziu των 70's,80's και early 90's,τα neoplan και van hool που υπαρχουν μεχρι και σημερα και κατι αλλα(νομιζω αλφα ρομεο)που αγοραστηκαν στα 60's και αποσυρθηκαν ολα οταν αγοραστηκαν τα τελευταια ziu γυρω στο 1991-1992.
-
-
Aυτά που λές τα Alfa Romeo ήταν το πρώτο οικογενειακό μας αμάξι.
Με πήγαινε κάθε μέρα η μάνα μου στο Ζάππειο.
Όταν άρχισα να καταλαβαίνω το άγχος μου ήταν αν θα ξεκινήσουμε στην ανηφόρα της Φιλολάου.
Μια φορά με βροχή που έγραφε και δεν μπορούσε να ξεκινήσει και έβγαλε καπνούς από τις ρόδες και μύριζε το λάστιχο
φώναζα ΦΩΤΙΑ! ΦΩΤΙΑ!
Όταν μεγάλωσα με πήγαιναν οι γονείς μου κανα ΣΚ στην θεία στο Π. Φάληρο με το 10.
Εκεί βιώνα τα τελικιασμένα Ziu που βγαίναν οι κεραίες καμμιά φορά! -
Πω ρε...τα ζιου τα θυμαμαι και εγω.μαλιστα θυμαμαι μια φορα στο παγκρατι γυρω στο 1997 με 1998,νομιζω η φιλολαου η υμμητου,ειχε φυγει η κεραια απο ενα τρολει(ηταν αυτα με πρωτο αριθμο το 2 που αγοραστηκαν 1978-1979 και 1979-1980)και ειχε κλεισει ο δρομος για καμια ωρα μεχρι να ερθουν και να το ρυμουλκησουν.
Υ.Γ.Ημουν 11 η 12 χρονων τοτε(11 αν αυτο ηταν το 97,12 αν ηταν το 98) -
Οταν ερχομαι στην Αθηνα παντοντε νομιζω οτι θα βρω ακομα τα ρωσικα τρολει και οταν βλεπω τα Νεοπλαν μου φαινεται σαν να τα πηρανε σημερα...
Χωρις πλακα τα ρωσικα τρολει ηταν τα χειροτερα κατασκευασμενα οχηματα που εχω δει στην ζωη μου. Η λαμαρινα φαινοταν οτι ειχε διαμορφωθει με σφυρα με το χερι!
Ειναι απιστευτη η ταλαιπωρια που ειχαμε περασει τοτε με αυτα τα τρολει και επισης με τα Ικαρους. Ευτυχως που επιτελους τα αποσυρανε...
-
Μια-δυο φορες ,πολυ μικρος, πρεπει να εχω μπει σε αυτα τα τρολλεϋ που λετε..Ακομα θυμαμαι ποσο θορυβο εκαναν και με τρομαζαν λιγο..
-
Που να δεις εγω ρε φιλε.Θυμομουν ειχα μπει για τελευταια φορα στο τρολλει ζιου στο παγκρατι της γραμμης 11 τον ιουλιο του 2003.Αυτο γιατι επρεπε να παω με τον πατερα μου στο κεντρο αθηνας να παρουμε ενα mobile phone απο την cosmote.με το που μπηκαμε μεσα,ετριζε ολοκληρο,λες και γινοντανε σεισμος.Ακομα,δεν ειχε a/c και ενω καλα καλα δεν μπηκαμε,σκασαμε απο την ζεστη.Για οσους ξερουν απο παγκρατι,το πηραμε στη σταση στην ιφικρατους και στη επομενη σταση εξω απο την εθνικη τραπεζα στην ευτυχιδου κατεβηκαμε και περιμεναμε να ερθει το ΒανΧουλ και τοτε μπηκαμε μεσα.Με κλιματισμο και χωρις τριξιματα φτασαμε μεχρι το κεντρο.απο τοτε μεχρι και τον μαιο-ιουνιο του 2004 που ολα τα ζιου αποσυρθηκανε,δεν τολμησα να ξαναπερασω το ιδιο μαρτυριο.Προτιμουσα 1000000 φορες να περιμενω 10 ωρες να ερθει το Νεοπλαν η το ΒανΧουλ παρα να παρω το ζιου...
Ελπιζω να μην σας κουρασα
Υ.Γ.το 2003 που εγιναν ολα αυτα ημουν 17 χρονων και ψιλοφοβηθηκα,φανταστειτε να ημουν μικροτερος...θα ειχα χεστει πανω μου!!!
Υ.Γ.Δεν ημουν ο μονος που αναφερω αυτα.Παρα πολλοι ανθρωποι απο τα τελη των 70's μεχρι και πριν απο μια πενταετια ελεγαν ποσο αθλια κατασκευασμενα ηταν αυτα τα τρολλει.Εδω τους φευγαν κεραιες και ροδες(!),στα τριξιματα θα κολλαγανε; -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οταν ερχομαι στην Αθηνα παντοντε νομιζω οτι θα βρω ακομα τα ρωσικα τρολει και οταν βλεπω τα Νεοπλαν μου φαινεται σαν να τα πηρανε σημερα...Χωρις πλακα τα ρωσικα τρολει ηταν τα χειροτερα κατασκευασμενα οχηματα που εχω δει στην ζωη μου. Η λαμαρινα φαινοταν οτι ειχε διαμορφωθει με σφυρα με το χερι!
Ειναι απιστευτη η ταλαιπωρια που ειχαμε περασει τοτε με αυτα τα τρολει και επισης με τα Ικαρους. Ευτυχως που επιτελους τα αποσυρανε...
Ουτως η αλλως θα τα αντικαθιστουσαν λογω ηλικιας.Απο οσο ξερω τα πρωτα ziu με πρωτο αριθμο το 2 αγοραστηκαν γυρω στο 1978-1979-1980 και αποσυρθηκαν ολα το 2000-2001 οταν ηρθαν τα παλια νεοπλαν και τα βανχουλ.Αυτα με τον αριθμο 3 τα πηραν γυρω στο 1983-1984,αυτα με το 4 γυρω στο 1987-1988 και αυτα με το 5 γυρω στο 1991-1992.Ολα αυτα(3,4,5)αποσυρθηκαν το 2004 οταν εφτασαν τα νεοπλαν για τους ολυμπιακους αγωνες.
Με τους αριθμους που αναφερω εννοω τον πρωτο απο τους 4 αριθμους στην πινακιδα. -
και κατι ακομα:ριξτε μια ματια σάυτη την φωτο:
http://www.railfaneurope.net/pix/gr/tro ... R-5037.jpg
ειναι τραβηγμενη στην αθηνα.WTF?
Ελληνικά Τρόλλει