-
Εχω αγορασει εδω και λιγες μερες το i30 κι εχω την εξης απορια: οταν αναβω τον κλιματισμο, αυτοματως λειτουργει και το air condition ανεξαρτητα απο τη θερμοκρασια που εχει ρυθμιστει (π.χ. 29 οC). Ειναι φυσιολογικο αυτο; Εκτος της πιο μεγαλης καταναλωσης ενδεχεται να προκαλεσει καποια ζημια μετα απο μακροχρονια χρηση; Πιστευετε οτι πρεπει να το κλεινω χειροκινητα;
-
Εχω αγορασει εδω και λιγες μερες το i30 κι εχω την εξης απορια: οταν αναβω τον κλιματισμο, αυτοματως λειτουργει και το air condition ανεξαρτητα απο τη θερμοκρασια που εχει ρυθμιστει (π.χ. 29 οC). Ειναι φυσιολογικο αυτο; Εκτος της πιο μεγαλης καταναλωσης ενδεχεται να προκαλεσει καποια ζημια μετα απο μακροχρονια χρηση; Πιστευετε οτι πρεπει να το κλεινω χειροκινητα;
-
-
Eμενα(hyundai tucson) αναβει αυτοματα παντα το Α/C μονο οταν πατησω το κουμπι για το ξεθαμπωμα. Αλλιως αναβει αν το τελευταιο σβησιμο( πατωντας το off) το εκανα με αναμμενο το A/C.
-
Εμενα (Punto T-jet) συμβαινει το εξης:
Οταν εχω τον κλιματισμο στο Full Auto , το λαμπακι του Air Condition ειναι παντα αναμμενο ανεξαρτητα αν δουλευει ή οχι.Π.χ. οταν παταω το κουμπι για να ξεθαμπωσω τα τζαμια και το εχω στο Full Auto , βγαινει ζεστος αερας αλλα το λαμπακι του air Condition ειναι αναμμενο.Αρα μαλλον δεν εχεις προβλημα (αν αυτο που λεω ειναι σωστο) . -
Το ότι βγάζεις ζέστη δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί ο συμπιεστής του κλιματιστικού. Αντίθετα στο ξεθόλωμα συνιστάται να ανάβεις και κλιματισμό γιατί ξηραίνει το αέρα επιταχύνοντας το ξεθόλωμα.
Θέλει λίγο ψάξιμο ίσως στο εγχειρίδιο για να βρει κανένας τι παίζει σε κάθε αυτοκίνητο... -
Νομίζω οτι είναι standard οτι στο ξεθάμπωμα του μπροστά παρμπριζ, ανάβει το air condition. Για τις άλλες περιπτώσεις μου ακούγεται άχρηστο, ειδικά στο ζεστό, είναι κυριολεκτικά περιττό.
-
Στο manual που διάβαζα για λύσιμο απορίας άλλου μέλους σε άλλο thread, είχα παρατηρήσει ότι το a/c ανάβει με το clima και μάλιστα αναφερόταν ότι αν για κάποιο λόγο δεν ανάψει ο χρήστης καλείται να το ενεργοποιήσει μόνος του. Ομολογώ ότι κι εγώ μπερδεύτηκα με αυτό που διάβασα και το ξανακοίταξα αλλά τελικά ποιος ξέρει με ποια λογική το έφτιαξε ο κατασκευαστής έτσι...
Αυτοματος κλιματισμος σε Hyundai i30