-
ωραία όλα αυτά αλλά ΕΣΕΝΑ πως σου φαίνεται σαν κίνηση? θα την τόλμαγες?
.
-
@Nikos
Ελα, παμε επομενο γυρο...
Στις πρωτες δυο απαντησεις που δινεις, το οτι σαφως και δεν αξιζει αυτη η κινηση, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει,
η ΑΛΛΗ κινηση, δηλαδη, εαν ηθελες να πουλησεις, να βγαλεις αγγελια, και με υπομονη, καποια στιγμη, να βρισκοταν
ενας πορωμενος, οπως καλη ωρα εσυ, που να ηθελε μια προσεγμενη si. Δεν θα την επαιρνε φυσικα 28κ, αλλα 23κ απο
ιδιωτη μπορεις να τσιμπησεις.
Νατη λοιπον η αλλη οψη του νομισματος...
Τωρα, για πως θα ειναι τα μισα, εχεις το ενα μερος της απαντησης πιο πανω.
Η υπαρχουσα 3αρα, με τιμη καταλογου, αυτη την στιγμη κανει 30κ με πινακιδες. Ελα ομως που αυτη την στιγμη, σε συνδυασμο με το μετρο της αποσυρσης και καποιων στοκ μοντελων, ακομα και αν ΔΕΝ εχεις αυτοκινητο για αποσυρση, κανονιζεται ( ), και αντι για 23κ τελικα που εχει με αποσυρση, δινεις αλλο ενα χιλιαρικο περιπου για να 'ρυθμιστει' το θεμα, να βρεθει δηλαδη αυτοκινητο αποσυρσης, να γινει η διαδικασια, και ολοι να ειναι ευτυχισμενοι...
Κατα τα αλλα, αυτη την στιγμη 30κ για νεα 3αρα δεν δινει ΚΑΝΕΙΣ, εκτος αν υπαρχουν εκει εξω μλκες μαζοχες, ή χτυπανε εταιρικα με τον τοννο , αλλα εκει ετσι κι αλλιως μεσω leasing εχεις αλλα benefits.
Οποτε υπολογισε κανα 24αρι κ για 316i , αντε 26-27κ για καμμια ετοιμη 'φορτωμενη'...
Η νεα entry level 318i (συμφωνα με τις δημοσιευσεις τουλαχιστον του Autobild, Που παρεθεσα πιο πανω), γιατι θα πρεπει απαραιτητα να εχει πανω απο 30κ? 1600κυβικα δεν θα ειναι, χωρις φορο πολυτελειας?
Αρα με ενα 7αρι κ παραπανω, παιρνεις μια 'γυμνη' 318i , ή με ενα 10αρι κ την παιρνεις οπως ακριβως θελεις, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ...
Οποτε ΓΕΝΙΚΑ, δεν ειναι και ακυρη κινηση, ειδικα οταν πας για μακροχρονια αγορα, και εχεις μειωμενα εξοδα συντηρησης, και καταναλωσης.
Ειδικα, για εσενα, μπορει, αλλα οπως ειπα και πριν, εισαι εξαιρεση (si) και επιπελον τυχερος που την βρηκες με αυτα τα χλμ σε αυτη την τιμη... -
Βρε φίλε...για όνομα του μεγαλοδύναμου...γιατί επιμένεις?
Φτιάχνεις σενάρια τα οποία για να μου κάτσουν πρέπει να είμαι απίστευτα κωλόφαρδος! Σκέφτεσαι τώρα τη περίπτωση του 1 στους 100 που να ψάχνουν si επί τούτου και να το κάνουν όταν εγώ υποθετικά θα έψαχνα για νέο αμάξι...και βασίζεις εκεί όλο το υποθετικό σου επιχείρημα...τη στιγμή που η αγορά του 2λτ είναι πιο παγωμένη κι από το Βόρειο Πόλο!
Επίσης, 318i στη Γερμανία αυτή τη στιγμή κάνει 29.000...που σημαίνει με πρόχειρους υπολογισμούς πάμε στα 31.000 για την αντίστοιχη, νέα γενιά. Φθηνότερη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι. Πόσο θα τη δίνουν? 25κ? Ο φόρος πολυτελείας προκύπτει από την εργοστασιακή τιμή...άρα σίγουρα θα έχει φόρο πολυτελείας...αλλά να πούμε ότι θα κάνει 38? Ας πούμε 37 στην Ελλάδα και μιλάμε για τέρμα βασική έκδοση. Συνήθως η sport έκδοση είναι ένα 2χίλιαρο on top της βασικής, βάλε κάτι xenon, χρώμα, πινακίδες και τίποτα ψηλά έξτρα ένα 3άρι ακόμα, άρα με ένα λογικό εξοπλισμό (δε σου λέω 18άρες και mpack που σίγουρα θα έβαζα), το 42άρι είναι στο νερό για μια έκδοση με 180 άλογα. Μη ξεχνάς ότι εδώ το Α4 1.8Τ με τα 160 κάνει 36Κ!
Μην επιμένεις λοιπόν...άκου κάποια πράγματα από ανθρώπους που το γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο BMW και τη τιμολογιακή τους πολιτική.
Αν μιλάγαμε για 5-6Κ δε θα το συζητούσα...αλλά μιλάμε για τα διπλάσια τσε βάλε...
Αααα...για το γενικά που γράφεις, για 10η φορά...δεν αναφέρθηκα γενικά...αλλά ΕΙΔΙΚΑ.
-
απίστευτο κυρίες και κύριοι, ο κίκιζα συνεχίζει να επιμένει για το αυτονόητο...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βρε φίλε...για όνομα του μεγαλοδύναμου...γιατί επιμένεις?Φτιάχνεις σενάρια τα οποία για να μου κάτσουν πρέπει να είμαι απίστευτα κωλόφαρδος! Σκέφτεσαι τώρα τη περίπτωση του 1 στους 100 που να ψάχνουν si επί τούτου και να το κάνουν όταν εγώ υποθετικά θα έψαχνα για νέο αμάξι...και βασίζεις εκεί όλο το υποθετικό σου επιχείρημα...τη στιγμή που η αγορά του 2λτ είναι πιο παγωμένη κι από το Βόρειο Πόλο!
Επίσης, 318i στη Γερμανία αυτή τη στιγμή κάνει 29.000...που σημαίνει με πρόχειρους υπολογισμούς πάμε στα 31.000 για την αντίστοιχη, νέα γενιά. Φθηνότερη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι. Πόσο θα τη δίνουν? 25κ? Ο φόρος πολυτελείας προκύπτει από την εργοστασιακή τιμή...άρα σίγουρα θα έχει φόρο πολυτελείας...αλλά να πούμε ότι θα κάνει 38? Ας πούμε 37 στην Ελλάδα και μιλάμε για τέρμα βασική έκδοση. Συνήθως η sport έκδοση είναι ένα 2χίλιαρο on top της βασικής, βάλε κάτι xenon, χρώμα, πινακίδες και τίποτα ψηλά έξτρα ένα 3άρι ακόμα, άρα με ένα λογικό εξοπλισμό (δε σου λέω 18άρες και mpack που σίγουρα θα έβαζα), το 42άρι είναι στο νερό για μια έκδοση με 180 άλογα. Μη ξεχνάς ότι εδώ το Α4 1.8Τ με τα 160 κάνει 36Κ!
Μην επιμένεις λοιπόν...άκου κάποια πράγματα από ανθρώπους που το γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο BMW και τη τιμολογιακή τους πολιτική.
Αν μιλάγαμε για 5-6Κ δε θα το συζητούσα...αλλά μιλάμε για τα διπλάσια τσε βάλε...
Αααα...για το γενικά που γράφεις, για 10η φορά...δεν αναφέρθηκα γενικά...αλλά ΕΙΔΙΚΑ.
Απλα εσυ βλεπεις το ποτηρι μισοαδειο, εγω μισογεματο, και εκφραζω την δευτερη αποψη, για να μην υπαρχει μονο μια...
Το σεναριο που πιανω ειναι ομοιο με το δικο σου. Ποσοι ηταν/ειναι πορωμενοι με μια ειδικη εκδοση της 3αρας?
Ελαχιστοι θα πω εγω και αυτοματως η ζητηση εδω εχει χαρακτηριστικα ανελαστικης, δεν συνδεεται στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο με την κριση της αγορας. Σιγουρα διαμορφωνει κατα πολυ τις τιμες, αλλα οχι την συγκεκριμενη ταση, καποιων πολυ λιγων υποψηφιων αγοραστων.
Η τιμη της 318i στην Γερμανια δεν λεει τιποτα για μοντελα γενικως μεχρι 2λιτρα. Ειναι της πασης γνωστο, οτι στην χωρα μας
εδω και καποια χρονια, μεχρι τα 1600κυβικα, και ενιοτε στα διλιτρα ειμαστε πιο ανταγωνιστικοι, απο αυτες τις χωρες, λογω και του πολυ καλου ογκου πωλησεων (αναλογικα) που κανουμε σε αυτη την κατηγορια κυβικων.
Το scirocco R πχ στην Γερμανια ξεκιναει απο 34κ, εδω απο 31κ.
Το αποκλειεται μην το λες και το φωναζεις... Τα ιδια μου ελεγε με σιγουρια ο vell για το 185αρι Α1, οτι δεν θα εχει κατω απο 30κ. Εσκασε τωρα με 26,5κ και στανταρ πακετο s-line.
Δεν ειναι θεμα 'αντικειμενο Bmw' το τιμολογιακο κομματι, ειναι θεμα αγορας, και την αγορα Νικο την παρακολουθω απο κοντα, πολλα χρονια...
Αμμα παραυτα ερθει με τετοιο 'καπελο' 7κ η 318i (δηλαδη απο 37κ ) θα γελασουν και οι μαιμουδες, και τις 3αρες θα τις βαλουν
οι εισαγωγεις...εκει που ξερουν. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
απίστευτο κυρίες και κύριοι, ο κίκιζας συνεχίζει να επιμένει για το αυτονόητο...Kυριε εκφωνητα , κατι ξεχασες...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
απίστευτο κυρίες και κύριοι, ο κίκιζας συνεχίζει να επιμένει για το αυτονόητο...
Kυριε εκφωνητα , κατι ξεχασες...
ρε γρηγορή , και δίκιο να έχεις ,γ@μησε το, άσε να πέσει και τίποτα κάτω...
-
Γρηγόρη...συνεχίζεις.
H BMW Hellas έχει μια πολύ συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε φθηνή, ούτε επιθετική. Στάνταρ πακέτα κλπ δε βάζει ποτέ και εννοείται ότι εκπτώσεις δεν έχει κάνει ποτέ. Όλες οι BMW τα τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον από 15%+ ακριβότερες από τις αντίστοιχες στη Γερμανία και πάντα ακριβότερες του άμεσου ανταγωνισμού...αλλά το γνωρίζεις κι εσύ.
Κι εφόσον το γνωρίζεις, θα έπρεπε μόνος σου να έλεγες ότι το 40άρι δε το γλιτώνει κάποιος που θα θέλει μια καλοεξοπλισμένη και σχετικά δυνατή 3άρα.
-
@Nikos
Ελα, παμε επομενο γυρο...
Στις πρωτες δυο απαντησεις που δινεις, το οτι σαφως και δεν αξιζει αυτη η κινηση, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει,
η ΑΛΛΗ κινηση, δηλαδη, εαν ηθελες να πουλησεις, να βγαλεις αγγελια, και με υπομονη, καποια στιγμη, να βρισκοταν
ενας πορωμενος, οπως καλη ωρα εσυ, που να ηθελε μια προσεγμενη si. Δεν θα την επαιρνε φυσικα 28κ, αλλα 23κ απο
ιδιωτη μπορεις να τσιμπησεις.
Νατη λοιπον η αλλη οψη του νομισματος...
Τωρα, για πως θα ειναι τα μισα, εχεις το ενα μερος της απαντησης πιο πανω.
Η υπαρχουσα 3αρα, με τιμη καταλογου, αυτη την στιγμη κανει 30κ με πινακιδες. Ελα ομως που αυτη την στιγμη, σε συνδυασμο με το μετρο της αποσυρσης και καποιων στοκ μοντελων, ακομα και αν ΔΕΝ εχεις αυτοκινητο για αποσυρση, κανονιζεται , και αντι για 23κ τελικα που εχει με αποσυρση, δινεις αλλο ενα χιλιαρικο περιπου για να 'ρυθμιστει' το θεμα, να βρεθει δηλαδη αυτοκινητο αποσυρσης, να γινει η διαδικασια, και ολοι να ειναι ευτυχισμενοι...Τώρα έπεσε στα 23; Μερικά ποστ πριν έγραφες
@Nikos
Τωρα το ξεκαθαριζεις. Για ΕΣΕΝΑ, αμεσα υποψηφια προς αντικατασταση θα ηταν η 245αρα. Αλλο αυτο.
Εγω λεω ποια συγκρινεται μαζι της αμεσα, σε επιπεδο δυναμικων χαρακτηριστικων-επιδοσεων.
Οσο για τα 15κ, χαλαρωσε, μην τρομαζεις τοσο... Οι si στις αγγελιες, πωλουνται στα 25-28κ, και καμμια απο αυτες δεν εχει τα λιγα χλμ που εχεις εσυ τωρα. Υπαρχουν και κανα δυο με 20κ και 'πειραγμενη' εμφανιση ( :thumbsdown )αλλα και με χλμ κοντα στα 100κ, οποτε τα 15κ που λες απλα δεν υφιστανται...
Ρε συ Γρηγόρη γιατί επιμένεις τόσο πολύ σε απόψεις για πράγματα που ξέρεις στο περίπου και κατ' εκτίμηση;
Άκου και κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω και δέξου τη γνώμη τους καθώς έχουν καλύτερη εικόνα και γνώση για κάποια πράγματα.
Γρηγόρη...συνεχίζεις.
H BMW Hellas έχει μια πολύ συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε φθηνή, ούτε επιθετική. Στάνταρ πακέτα κλπ δε βάζει ποτέ και εννοείται ότι εκπτώσεις δεν έχει κάνει ποτέ. Όλες οι BMW τα τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον από 15%+ ακριβότερες από τις αντίστοιχες στη Γερμανία και πάντα ακριβότερες του άμεσου ανταγωνισμού...αλλά το γνωρίζεις κι εσύ.
Κι εφόσον το γνωρίζεις, θα έπρεπε μόνος σου να έλεγες ότι το 40άρι δε το γλιτώνει κάποιος που θα θέλει μια καλοεξοπλισμένη και σχετικά δυνατή 3άρα.
Νίκο τελικά δεν μας είπες... Σκέφτεσαι να κάνεις την κίνηση; Ανάλυσε λίγο την σκέψη σου
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Νίκο τελικά δεν μας είπες... Σκέφτεσαι να κάνεις την κίνηση; Ανάλυσε λίγο την σκέψη σουΤι το ήθελες;!
Άλλες 452 σελίδες! -
Ειλικρινά θαυμάζω την επιμονή του Κίκιζα και το γεγονός ότι μπορεί και γράφει τόσα πράγματα για κάτι που ξεκαθάρισε από την αρχή ο Νίκος! ότι δεν θα κάνει...
Επίσης ο Νίκος! παίζει να είναι ο πιο ήρεμος με τον Κίκιζα εδώ μέσα..
Φιλικά!
Και για να είμαι ον τόπικ
Μόνο σε μένα θυμίζει avensis τελευταίας γενιάς?
-
Αυτή είναι η 3άρα GT (F34).
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτή είναι η 3άρα GT (F34).Υπάρχει καμια πληροφορία στο πότε την αναμένουμε?
-
viewtopic.php?f=5&t=47963
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτή είναι η 3άρα GT (F34).Ναι το ξερω ξεχασα να το γραψω. το διαβασα στο bimmerpost απο οπου πηρα και την εικονα.
Sent from my GT540 using Tapatalk
-
@Vasgti
Βασιλη ειπα πραγματι 25-28κ, ενας που γουσταρει την si σημερα (που τα πραγματα ειναι σκ@τα) θα τα σκασει εστω και τα 23κ.
Επεσα, ναι ακομα περισσοτερο, για να δειξω στο παραδειγμα οτι ακομα και ετσι, ειναι διαφορετικα τα πραγματα, απο τα...15κ
Η επιμονη μου εχει να κανει με την γενικοτερη παρακολουθηση της αγορας.
Οσο εκτιμηση κανω εγω, αλλο τοσο και οι υπολοιποι εδω μεσα, εκτος αν ο Νικος, ή οποιος αλλος, ειναι μεσα στην Βmw Hellas, (ο ιδιος, οχι 'εχω φιλαρακι μεσα' κτλ ) οπου και την ωρα αυτη που μιλαμε, ουτε αυτη ξερει τι και πως θα παιχτει στο τιμολογιακο, της νεας 3αρας.
Δεν καταλαβα δηλαδη, αυτοματως, 'καποιοι αλλοι ξερουν καλυτερα...'. Απο που προκυπτει αυτο βρε Βασιλη?
Απο τα ποσταρισματα που εχει καποιος στην Βmw? Απο το ποσο συχνα παρακολουθει το Bmwcarfanatic πως λεγεται, ή αλλο 'εμπειρο' site της Bmw? Ξεκολληστε λιγο παιδια, οι ετικετες με τους 'ειδικους' εχουν γινει κουραστικες, εκτος αν πεφτουν στο τραπεζι επισημα ΓΡΑΠΤΑ κειμενα. Αποψεις λεει ο Νικος, αποψεις λεω εγω.
@Nikos
Εδω γενικευεις και πλατιαζεις. Οτι και πολιτικη να εχει η Bmw στην Ελλαδα, αμμα θελει να δει καμμια πωληση αυτοκινητου
και οχι απολυσεις μαζικες και κλεισιματα εκθεσεων, θα εχει ηδη φροντισει, με πιο επιθετικη πολιτικη. Κατι που ηδη προσπαθησε με την Χ1, πετυχε εδω και καιρο με τα Mini, φυσικα και χαρις τα πρωτοπορα προγραμματα leasing, μεσα απο τα οποια και 'σωθηκε' ουσιαστικα, μεχρι στιγμης...
Εδω η Kosmocar που ειναι σχεδον στην κυριολεξια στα @ρχιδ@@ της με τις πωλησεις, εχοντας πολυ υψηλα νουμερα στην αγορα, ειδικα σε σχεση με την Bmw, εκανε τα 'μαγικα' της και πουλαει απο καιρο το 1800αρι Α4 με τα 120αλογα στα 30κ με μεταλλικο χρωμα, Xenon, ζαντες αλουμινιου, και ολες τις ηλεκτρικες ευκολιες. Τι μου λες λοιπον, να χαμε, να λεγαμε.
Και μην μου πεις οτι εχει τα ιδια αλογα με την 316i και με αυτη συγκρινεται, γιατι απο επιδοσεις ειναι εντελως αλλου, ακομα
και το 'μικρο' Α4, σε σχεση με τον 'ταφο' της Bmw. -
@Vasgti
Βασιλη ειπα πραγματι 25-28κ, ενας που γουσταρει την si σημερα (που τα πραγματα ειναι σκ@τα) θα τα σκασει εστω και τα 23κ.
Επεσα, ναι ακομα περισσοτερο, για να δειξω στο παραδειγμα οτι ακομα και ετσι, ειναι διαφορετικα τα πραγματα, απο τα...15κ
Οσο εκτιμηση κανω εγω, αλλο τοσο και οι υπολοιποι εδω μεσα, εκτος αν ο Νικος, ή οποιος αλλος, ειναι μεσα στην Βmw Hellas, (ο ιδιος, οχι 'εχω φιλαρακι μεσα' κτλ ) οπου και την ωρα αυτη που μιλαμε, ουτε αυτη ξερει τι και πως θα παιχτει στο τιμολογιακο, της νεας 3αρας.
Δεν καταλαβα δηλαδη, αυτοματως, 'καποιοι αλλοι ξερουν καλυτερα...'. Απο που προκυπτει αυτο βρε Βασιλη?
Απο τα ποσταρισματα που εχει καποιος στην Βmw? Απο το ποσο συχνα παρακολουθει το Bmwcarfanatic πως λεγεται, ή αλλο 'εμπειρο' site της Bmw? Ξεκολληστε λιγο παιδια, οι ετικετες με τους 'ειδικους' εχουν γινει κουραστικες, εκτος αν πεφτουν στο τραπεζι επισημα ΓΡΑΠΤΑ κειμενα. Αποψεις λεει ο Νικος, αποψεις λεω εγω.Γρηγόρη όταν το έγραψα δεν υπερασπιζόμουν, ούτε αναφερόμουν στον Νίκο.
Αλλά μιας και το ανέφερες, ακόμα και ο Νίκος σε αυτή την περίπτωση σίγουρα έχει πολύ καλύτερη εικόνα και πιο αντικειμενική άποψη καθώς α) είναι κάτοχος του αυτοκινήτου και προφανώς φροντίζει να ενημερώνεται για την αξία του αυτοκινήτου του, β) μιλάει με άτομα που έχουν BMW και αγοράζουν/πουλάνε άρα και γνωρίζουν καλύτερα τις τρέχουσες αξίες των αυτοκινήτων τους.
Το ότι κάποιοι άλλοι 'ξέρουν καλύτερα', προφανώς και αναφέρεται στο γεγονός πως αυτό που γράφουν δεν το κάνουν από χόμπυ, ούτε λένε τιμές κατά προσέγγιση/εκτίμηση/έρευνα/μελέτη site αγγελιών/περιοδικών, αλλά από πραγματική γνώση της αγοράς και των συνθηκών που επικρατούν σε αυτή.
Επίσης το να γνωρίζει κάποιος τι ισχύει στην αγορά του μτχ, δεν προϋποθέτει να σχετίζεται με BMW.
-
Γρηγόρη, πρέπει να είσαι ο πιο πεισματάρης άνθρωπος που έχω γνωρίσει
Χωρίς πλάκα, θα σε παίρνω μαζί μου σε δύσκολες δουλειές και θα σου δίνω ποσοστό... σαν manager
-
@Vasgti
Απο τα ποσταρισματα που εχει καποιος στην Βmw? Απο το ποσο συχνα παρακολουθει το Bmwcarfanatic πως λεγεται, ή αλλο 'εμπειρο' site της Bmw? Ξεκολληστε λιγο παιδια, οι ετικετες με τους 'ειδικους' εχουν γινει κουραστικες, εκτος αν πεφτουν στο τραπεζι επισημα ΓΡΑΠΤΑ κειμενα. Αποψεις λεει ο Νικος, αποψεις λεω εγω.Βρε φίλε…είναι κάποια πράγματα τα οποία είναι προφανή! Είναι δυνατόν να αγοράσει κάποιος 2λτ αυτοκίνητο με 30Κ κμ, 25Κ ευρώ? Οι τιμές στο car είναι εκτός πραγματικότητας. Αν η τιμή σου δεν είναι ανταγωνιστική, δε πουλάς. Άρα επιστρέφω στο αρχικό μου επιχείρημα, ότι δεν θέλω να το σκοτώσω για 20Κ.
Μη κοιτάς τη τιμή που μπορεί να ζητάει ο καθένας…πόσο πουλάει είναι το θέμα.
Ναι, μπορεί να πέσεις στη περίπτωση του «ψαγμένου», αλλά επειδή ακριβώς είναι ψαγμένος, ξέρει ακριβώς πόσο πουλάει στην αγορά. Όπως εγώ λοιπόν ως κάτοχος ξέρω τη τιμή του και ξέρω τι θα απαντήσω αν με ρωτήσει κάποιος ή θα πάω να το δω μαζί με κάποιον (όπως έχω κάνει στο παρελθόν), έτσι και αυτός που ψάχνει για κάποιο καλό si θα ξέρει. Ο δε ανίδεος, δε θα ξέρει και εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Εκεί ίσως πιάσεις 22Κ αν είσαι τρελά τυχερός.
Όσον αφορά λοιπόν το μεταχειρισμένο, δεν είναι εκτίμηση…είναι εμπειρία.
Σχετικά με τις τιμές της νέας 3άρας. Η BMW παραδοσιακά είτε είναι νέο facelift είτε νέα σειρά, έχει αυξημένες τιμές (7-10%) και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ επιθετική πολιτική. Κοίτα για παράδειγμα τη νέα 5άρα. Βλέπεις κανένα promo? Ούτε καν στην απερχόμενη 3άρα δεν έχει ανακοινώσει κάτι.
Δεν χρειάζεσαι γνωστό μέσα στην BMW Hellas για να καταλάβεις κάποια πράγματα…αλλά τριβή με το αντικείμενο.
@Nikos
Εδω γενικευεις και πλατιαζεις. Οτι και πολιτικη να εχει η Bmw στην Ελλαδα, αμμα θελει να δει καμμια πωληση αυτοκινητου
και οχι απολυσεις μαζικες και κλεισιματα εκθεσεων, θα εχει ηδη φροντισει, με πιο επιθετικη πολιτικη. Κατι που ηδη προσπαθησε με την Χ1, πετυχε εδω και καιρο με τα Mini, φυσικα και χαρις τα πρωτοπορα προγραμματα leasing, μεσα απο τα οποια και 'σωθηκε' ουσιαστικα, μεχρι στιγμης...
Εδω η Kosmocar που ειναι σχεδον στην κυριολεξια στα @ρχιδ@@ της με τις πωλησεις, εχοντας πολυ υψηλα νουμερα στην αγορα, ειδικα σε σχεση με την Bmw, εκανε τα 'μαγικα' της και πουλαει απο καιρο το 1800αρι Α4 με τα 120αλογα στα 30κ με μεταλλικο χρωμα, Xenon, ζαντες αλουμινιου, και ολες τις ηλεκτρικες ευκολιες. Τι μου λες λοιπον, να χαμε, να λεγαμε.
Και μην μου πεις οτι εχει τα ιδια αλογα με την 316i και με αυτη συγκρινεται, γιατι απο επιδοσεις ειναι εντελως αλλου, ακομα
και το 'μικρο' Α4, σε σχεση με τον 'ταφο' της Bmw.Βρε Γρηγόρη μου…έχεις βγάλει ένα συμπέρασμα ότι κατά την άποψή σου θα άξιζε η αγορά της νέας 3άρας για μένα βασιζόμενος σε:
- Όταν θα πουλήσω 25Κ το si
- Ότι θα βγει 1.6Τ 3άρα
- Ότι η BMW θα τη τιμολογήσει επιθετικά (για να γλιτώσει απολύσεις) στα 30Κ, άρα με λίγο εξοπλισμό θα πάει στα 32Κ
Για τη BMW μιλάμε…όχι για τη Fiat. Την εταιρία που ποτέ δεν έχει κάνει promo με νέο μοντέλο που θα μπει παραγγελία στο εξωτερικό. Το υπάρχον στοκ το σκίζει…αλλά νέες παραγγελίες και νέο μοντέλο, ΠΟΤΕ.
Είναι δυνατόν η νέα 3άρα να τοποθετηθεί 6Κ κάτω από το αντίστοιχο Α4 βρε Γρηγόρη τη στιγμή που μόνος σου λες ότι η 316i έχει ίδια τιμή με το Α4 120hp?
Επίσης, στην οποιδήποτε τιμή βλέπεις, βάλε τουλάχιστον 5Κ εξοπλισμό για να το φέρεις στα ίσια του.
Αν κάνεις τα μαθηματικά θα δεις ότι ακόμα και στο παραπάνω φανταστικό σενάριό σου το 15άρι (που από την αρχή λέω) ΔΕΝ το γλιτώνεις.
Τέλος, φαίνεται ότι δε γνωρίζεις τη πολιτική της BMW Hellas όταν τη συγκρίνεις με τη Kosmocar, εταιρία που εισάγει από Skoda μέχρι Audi (και Bentley?) άρα έχει μεγαλύτερη ευελιξία (στα πάντα) και πετυχαίνει οικονομίες κλίμακος σε ό,τι κι αν κάνει και σε όλο το φάσμα του business της. Είτε αυτό είναι VAG Group διεθνώς, είτε ο αντιπρόσωπος τοπικώς. Δηλαδή αφενός μεν το VAG Group μπορεί να πουλήσει πιο ανταγωνιστικά ένα Audi στον εδώ αντιπρόσωπο (λόγω οικονομίας κλίμακος που έχει πετύχει στη κατασκευή του) και αφετέρου δε ο εδώ αντιπρόσωπος έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο να μπορεί επιτυχώς να έχει μια επιθετικότερη τιμολογιακή πολιτική και να είναι και κερδοφόρος.
Δε ξέρω, αλλά δε μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα.
Αν διαφωνεί και κάποιος άλλος μαζί μου…ας μου πει
Το bottomline είναι (κάτι που λέω εδώ και 4-5 σελίδες ) ότι δεν αξίζει:
Α. Να σκοτώσω το si με τόσα λίγα κμ τη στιγμή που δεν έχει καν απόσβεση
Β. Να κάνω το παραπάνω και εκταμιεύσω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15Κ (στη καλύτερη). -
ο Μπελ θα ένιωθε χαζος τώρα για την εφεύρεσή του που πάει στράφι εν έτει 2011... τζάμπα τόσοι κοποι
BMW 3-Series 2012 - F30/F32