Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    την βοήθεια σας για την αξιολόγηση ενός μοντέλου
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. την βοήθεια σας για την αξιολόγηση ενός μοντέλου
    • 1 / 1
    Περί αυτοκίνησης
    6
    13
    16
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tempo last edited by

καλησπέρα,

θα ήθελα την βοήθεια σας για το εξής: έχω φτιάξει ένα site στο οποίο οι χρήστες-επισκέπτες θα μπορούν να βαθμολογούν τα μοντέλα αυτοκινήτων που υπάρχουν στην αγορά. Η αξιολόγηση θα γίνεται ψηφίζοντας σε συγκεκριμένες κατηγορίες (πχ κινητήρας, εμφάνιση κλπ).

Αν γίνεται ως γνώστες να μου προτείνετε ποιά κριτήρια να επιλέξω;

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • T
        tempo last edited by

καλησπέρα,

θα ήθελα την βοήθεια σας για το εξής: έχω φτιάξει ένα site στο οποίο οι χρήστες-επισκέπτες θα μπορούν να βαθμολογούν τα μοντέλα αυτοκινήτων που υπάρχουν στην αγορά. Η αξιολόγηση θα γίνεται ψηφίζοντας σε συγκεκριμένες κατηγορίες (πχ κινητήρας, εμφάνιση κλπ).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          tempo last edited by

καλησπέρα,

• ?
            A Former User last edited by

Σε τι ακριβώς αποσκοπεί αυτή η βαθμολόγηση και σε ποιον απευθύνονται τα αποτελέσματά της; Από εκεί αρχίζουμε κι από αυτό κρίνονται όλα τα υπόλοιπα.
            Κανονικά θέλεις να ξεχωρίσεις βαθμολόγηση ανάλογα και με τις ανάγκες/απαιτήσεις/προτιμήσεις.
            Πχ οικογενειάρχης με 2 παιδιά θέλει χώρους και θα βαθμολογήσει ψηλά αυτούς ενώ 20άρης θέλει γκάζια και αδιαφορεί για τους χώρους ή ποιότητα κύλισης. Ίσως θα πρέπει λοιπόν να έχεις τα αυτοκίνητα σε κατηγορίες ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να κάνει συγκρίσεις μεταξύ τους. Δεν έχει νόημα αν το Superb έχει τους ίδιους πόντους με το Scirocco αλλά έχει νόημα να το συγκρίνεις πχ με το Passat...

Στοιχεία προς αξιολόγηση μπορεί να βάλεις:
            Τιμή αγοράς, απαξίωση, έξοδα ασφάλισης, τέλη
            έξοδα συντήρησης, κατανάλωση
            Διαστάσεις εξωτερικές (αλλού θέλεις μικρό αλλού μεγάλο), εσωτερικές (όχι σε νούμερα αλλά στην πράξη πχ σε μερικά ακόμα και με το κάθισμα κάτω οι κολώνες είναι πολύ κοντά στο κεφάλι μου, τότε όσο χώρο και να έχω για πόδια και ώμους άνετα δε νιώθω), χώρος αποσκευών, πόρτες, θέσεις, λίτρα ντεπόζιτου, αυτονομία
            Ορατότητα, χρώματα (ποικιλία, συνδυασμοί μέσα έξω), ομορφιά έξω, μέσα
            Άνεση (καθίσματα, ανάρτηση), ποιότητα κύλισης, θόρυβος, ηχητικό σύστημα, ευκολίες, κλιματισμός κλπ
            Ασφάλεια: αστέρια, αερόσακοι, ESP, ενεργητική ασφάλεια
            Ποιότητα υλικών, συναρμογής, αίσθηση ποιότητας
            Αίσθηση χειριστηρίων, ευχαρίστηση οδήγησης, σπορ συμπεριφορά κλπ κλπ....

Καλό θα ήταν να μπορούσε ο καθένας να ιεραρχήσει τα 10 πιο σημαντικά για αυτόν και τα αποτελέσματα να βγαίνουν ειδικά για αυτόν. Δηλαδή αν για μένα το πορτπαγκάζ είναι το πιο σημαντικό να παίζει μεγαλύτερο ρόλο η βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει για αυτό τα αυτοκίνητα που θα μου βγούνε.
            Είχα φτιάξει ένα excel παλιότερα χρησιμοποιώντας τιμές τεχνικών χαρακτηριστικών από το περιοδικό (ισχύ, ροπή, διαστάσεις, επιδόσεις, βάρος, πορτπαγκάζ αυτονομία, κατανάλωση, τιμή κλπ και αν μου αρέσει) και αφού είχα εξισώσει το εύρος τιμών του κάθε χαρακτηριστικού ώστε όλα να μετράνε το ίδιο τα πολλαπλασίαζε με κάποιο αριθμό σχετικό με την ιεράρχησή μου (πχ το χαρακτηριστικό 1 που θεωρώ 3 φορές πιο σημαντικό πάει επί 3, το 2 επί 2 το άλλο επί 2,5 κλπ) έτσι ώστε να μου βγάζει ένα σκορ που να έχει σχέση με τις προτιμήσεις μου, την βαρύτητα που δίνω στο κάθε χαρακτηριστικό.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • P
              pro last edited by

Bάλε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία προς βαθμολόγηση. Εγώ αυτό που θα προτείνω είναι να βγαζεις πολλαπλες βαθμολογιες (βάζοντας διαφορετικές βαρύτητες στα σημεια προς βαθμολογηση) - αναλογως της χρησης του αυτοκινητου της . Π.χ. βαθμολογια για οικογενειακη χρηση, για οδηγηση επιδοσεων, για χρηση εντος πολης, κλπ.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • T
                tempo last edited by

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Λίγο σύνθετα όλα αυτά που λέτε άλλα σίγουρα χρήσιμα.
                Αυτό που μπορώ να κάνω σε πρώτη φάση είναι να δημιουργήσω κατηγορίες πχ οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ και στην κάθε κατηγορία τα στοιχεία προς βαθμολόγηση να έχουν ξεχωριστή βαρύτητα. Αυτό λέτε και εσείς έτσι;

σε μελλοντική αναβάθμιση θα κάνω αυτά που λέτε γιατί και εγώ τα βρίσκω χρήσιμα.

προς το παρόν θα συνεχίσω να προσθέτω μοντέλα έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να βρίσκει μοντέλα που τον ενδιαφέρουν ή γνωρίζει για αυτά και να τα αξιολογεί.

Εννοείται ότι οποιαδήποτε δική σας πρόταση για μοντέλα που θέλετε να δείτε ή κάποιο κείμενο αξιολόγησης είναι κάτι παραπάνω απο ευπρόσδεκτο (επώνυμα ή ανώνυμα)

ευχαριστώ και πάλι.....αν έχετε και κάποια άλλη υπόδειξη ευχαρίστως να την ακούσω

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                • T
                  tiger last edited by

Ο χρήστης tempo έγραψε:
                  ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Λίγο σύνθετα όλα αυτά που λέτε άλλα σίγουρα χρήσιμα.
                  Αυτό που μπορώ να κάνω σε πρώτη φάση είναι να δημιουργήσω κατηγορίες πχ οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ και στην κάθε κατηγορία τα στοιχεία προς βαθμολόγηση να έχουν ξεχωριστή βαρύτητα.

Ετσι οπως το λες,πρεπει να υπαρχουν βασικες κατηγοριες,προτεινω μαλιστα τα roadster να εχουν δικη τους κατηγορια.
                  Η τιμη θα πρεπει να υπαρχει παντα ως βασικο κριτηριο,ανεξαρτητα απο την κατηγορια.

• T
                    tempo last edited by

ok θα το κάνω στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του site.
                    Αν και θα χρειαστώ και τότε την βοήθεια σας για τις κατηγορίες και τον διαχωρισμό.

Προς το παρόν όπως είπα απλά προσθέτω τα εμπορικότερα μοντέλα.
                    Γράψτε μου εδώ καμια πρόταση σχετικά με ποιά μοντέλα θέλετε να δείτε και να αξιολογήσετε...

• N
                      nickolas last edited by

Στο http://autos.yahoo.com σου έχει να βαθμολογίσεις με άριστα τα 5 αστέρια εμφάνιση, άνεση, απόδοση, λόγο τιμής προς αξία και συνολική βαθμολογία. Επίσης ο κάθε χρήστης μπορεί να αφήσει ένα μικρό σχόλιο.
                      Νομίζω πως μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι τέτοιο για την αξιολόγηση ως μπούσουλα.
                      Τα αυτοκίνητα μπορείς να τα χωρίσεις/κατηγοριοποιήσεις όπως θέλεις οπωσδήποτε όμως δώσε την επιλογή να τα βρίσκει κάποιος επιλέγοντας πρώτα εταιρεία και μετά μοντέλο.
                      Για τρόπο διαχωρισμού ανάλογα με την κατηγορία νομίζω μπορείς να δεις την ομαδοποίηση που έχει κάνει το caranddriver.com.

• T
                        tempo last edited by

Ο χρήστης nickolas έγραψε:
                        Στο http://autos.yahoo.com σου έχει να βαθμολογίσεις με άριστα τα 5 αστέρια εμφάνιση, άνεση, απόδοση, λόγο τιμής προς αξία και συνολική βαθμολογία. Επίσης ο κάθε χρήστης μπορεί να αφήσει ένα μικρό σχόλιο.
                        Νομίζω πως μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι τέτοιο για την αξιολόγηση ως μπούσουλα.
                        Τα αυτοκίνητα μπορείς να τα χωρίσεις/κατηγοριοποιήσεις όπως θέλεις οπωσδήποτε όμως δώσε την επιλογή να τα βρίσκει κάποιος επιλέγοντας πρώτα εταιρεία και μετά μοντέλο.
                        Για τρόπο διαχωρισμού ανάλογα με την κατηγορία νομίζω μπορείς να δεις την ομαδοποίηση που έχει κάνει το caranddriver.com.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε αυτό που θέλω να κάνω.

Αυτό που έχει στο http://autos.yahoo.com είναι αυτό που υπάρχει και αυτή τη στιγμή στο http://www.24gr.gr . Αξιολόγηση απο τους χρήστες και φυσικά χώρο για σχόλιο.

• T
                          tempo last edited by

έχω βάλει μερικά μοντέλα για αξιολόγηση.

Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά μοντέλα που είναι πολύ δημοφιλή στην Ελληνικη αγορά και θα θέλατε να τεθούν προς αξιολόγηση ή να ψηφίσετε για αυτά;

• D
                            danaos_master last edited by

Πήγαινε στην 1η σελ του site των 4Τ και πάρε από κει τον πίνακα πωλήσεων με τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                            • T
                              tempo last edited by

Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
                              Πήγαινε στην 1η σελ του site των 4Τ και πάρε από κει τον πίνακα πωλήσεων με τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα.

γιατί δεν μπορώ να βρω αυτόν τον πίνακα?

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • T
                                tempo last edited by

έβαλα ήδη αρκετά μοντέλα προς αξιολόγηση στο http://www.24gr.gr

αν θέλετε να ψηφίσετε και να γράψετε την άποψη σας....ευπρόσδεκτοι

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                • First post
                                  Last post
                                • 1 / 1
                                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                  • ΕΛΛΑΔΑ
                                  • ΚΟΣΜΟΣ
                                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                  • TEST