-
Καλησπερα.Ειμαι 22 χρονων και σκοπευω ν'αγορασω ενα καινουριο αυτοκινητο.Θελω να ειναι 4θυρο σενταν γιατι χρειαζομαι χωρους+πορτμπαγκαζ.Εχω δει το Dacia Logan,που λενε κι'ολας οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο.Τι λετε,να κοιταξω για το Λογκαν η να παρω ενα ελαφρως μεταχειρισμενο Ηyundai Accent/Kia Rio Sedan/Chevrolet Aveo Sedan?Περα απο'κει,αλλες προτασεις?Να πω επισης οτι δινω μεχρι 10.000 ευρω(δεν νομιζω να μπορω να παρω καινουριο Αξεντ η Αβεο Σενταν με αυτο το ποσο,ενω το Ριο νομιζω εχει σταματησει να παραγεται)...
-
Καλησπερα.Ειμαι 22 χρονων και σκοπευω ν'αγορασω ενα καινουριο αυτοκινητο.Θελω να ειναι 4θυρο σενταν γιατι χρειαζομαι χωρους+πορτμπαγκαζ.Εχω δει το Dacia Logan,που λενε κι'ολας οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο.Τι λετε,να κοιταξω για το Λογκαν η να παρω ενα ελαφρως μεταχειρισμενο Ηyundai Accent/Kia Rio Sedan/Chevrolet Aveo Sedan?Περα απο'κει,αλλες προτασεις?Να πω επισης οτι δινω μεχρι 10.000 ευρω(δεν νομιζω να μπορω να παρω καινουριο Αξεντ η Αβεο Σενταν με αυτο το ποσο,ενω το Ριο νομιζω εχει σταματησει να παραγεται)...
-
-
-
Πειτε καμια γνωμη...βεβαια για μεταχειρισμενο το σκεφτομαι.Βεβαια δεν ξερω ποσο αξιοπιστα ειναι τα Ντατσια γιατι εχουν-δεν εχουν 1 χρονο στην ελληνικη αγορα.Τα κορεατικα,απο την αλλη λενε οτι ειναι πολυ αξιοπιστα,ειδικα τα Χιουνται αλλα δεν νομιζω να μπορω να αγορασω καινουριο.Επισης εχω σκεφτει να παρω ενα μεταχειρισμενο Mitsubishi Lancer 2-3 ετων(παντα ηθελα να αποκτησω ενα Mitsubishi Lancer αλλα δεν υπηρχε η οικονομικη δυνατοτητα)αλλα δεν ξερω για το κοστος συντηρησης,την αξιοπιστια,τους χωρους κλπ.Τελος,να αναφερθω οτι ειδα εδω στο 4t forum.gr ενα θεμα lada 110/111/112 και εχω να πω το εξης:ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ LADA,ΟΥΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ,ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ.Ειχα οδηγησει περυσι ενα 110 του 2006(το ειχε παρει καινουριο το 2006 ο αδερφος του πατερα μου)και ηταν...αστα να πανε.Πολυ μικρα καθισματα,τιμονι ασ'τα να πανε(και ειχε και υδραυλικη υποβοηθηση να φανταστειτε),χαλια πλαστικα,air condition που εβγαζε τη μια κρυο αερα και την αλλη ζεστο,φρενα που σε πεταγαν απο εδω και απο εκει κλπ.Μιλαμε για χαλια αμαξι.Το αποτελεσμα ηταν οτι ο θειος μου το πουλησε οσο-οσο και πηρε ενα Chevrolet Lacetti hatchback,το οποιο ειναι αμαξαρα!
-
Με συγχωρείται για το off topic, αλλά όταν βλέπετε στο ελληνικό site της chevrolet για όλα τα μοντέλα:
Κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς -> standardΤί υποθέτετε?
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Με συγχωρείται για το off topic, αλλά όταν βλέπετε στο ελληνικό site της chevrolet για όλα τα μοντέλα:
Ότι είναι πρωτοξάδελφα της Corvette!
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
οτι η κινηση γινεται στους μπροστινους τροχους...
-
Παρε το Logan σε καλυπτει μια χαρα,ειναι αξιοπιστο είναι και πολυ οικονομικο στην χρηση(δεν ξερω σερβις για καταναλωση μιλαω.
-
Nα κανω μια ακομα ερωτηση offtopic.Eνα αυτοκινητο του 1988 που δεν ειναι καταλυτικο εχει την δυνατοτητα να καψει αμολυβδη βενζινη?
-
Ο χρήστης JayG87 έγραψε:
Nα κανω μια ακομα ερωτηση offtopic.Eνα αυτοκινητο του 1988 που δεν ειναι καταλυτικο εχει την δυνατοτητα να καψει αμολυβδη βενζινη?Ανάλογα τι λεεί ο κατασκευαστής τις περισσότερες φορές πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ilias59 έγραψε:
Παρε το Logan σε καλυπτει μια χαρα,ειναι αξιοπιστο είναι και πολυ οικονομικο στην χρηση(δεν ξερω σερβις για καταναλωση μιλαω.το ότι είναι αξιόπιστο από που το συμπέρανες?
έχεις δει πολλά να κυκλοφορούν? έχεις ακούσει από κατόχους? είχες κάποιος φίλος σου στο παρελθόν?? -
Το αυτοκινητο ειναι ενα Dacia 1310 2ης σειρας(1983-1989) και το εχει ο πατερας ενος συνεργατη μου.Ηθελε να το ρωτησει επειδη ο πατερας του ακουσε οτι η βενζινη σουπερ ισως να καταργηθει τα επομενα χρονια και γι'αυτο να βαζει αμολυβδη,οσο αντεξει το 1310 και επειδη ο ιδιος εχει ακουσει οτι η αμολυβδη βενζινη αν μπει σε μη καταλυτικο αυτοκινητο μπορει μεχρι και να καψει τον κινητηρα.Να πω επισης οτι επειδη ο ξαδερφος ενος αλλου συνεργατη μου δουλευει στη Ρενω-Ντατσια μου ειπε οτι εχουν ενα Dacia Logan με abs,2 airbags,air condition,υδραυλικο τιμονι,2 ηλεκτρικα παραθυρα,κεντρικο κλειδωμα,immobilizer και radio-cd(το οποιο διετιθεται προαιρετικα στην συγκεκριμενη εκδοση,την Ambiance,αλλα αυτο εχει πανω radio-cd sony με mp3 και usb)με 9.000 Ευρω και θα παω να την αγορασω.Να ρωτησω και κατι αλλο:Ποτε ηρθε και εφυγε η Ντατσια Ελλαδος?Εγω θυμαμαι οτι ηρθε γυρω στο 1974 και εφυγε γυρω στο 1997(και εννοειται επεστρεψε το 2008)...
-
Τίμια πρόταση το Logan και με την αξιοπιστία 'δεδομένη' λόγω δοκιμασμένων μηχανικών μερών. Ελπίζοντας η PGA να έχει για την Dacia χαμηλό aftersales κόστος, χαμηλότερο απο της Renault.
Στη περίπτωση σύγκρισης 'καινούριου VS μτχ' (ακόμα και ... επώνυμου) είμαι υπέρ του καινούριου με τις εγγυήσεις του.
Πάντως θα έβλεπα και θα έπαιρνα προσφορές και για καινούρια Accent και Lacetti 4θυρο (για Nubira το ήξερα!). Ιδίως το Accent εδώ και 15 χρόνια σε όλες τις γενιές του τιμήθηκε απο τους Έλληνες που ήθελαν φτηνό και καλό αμάξι. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παρε το Logan σε καλυπτει μια χαρα,ειναι αξιοπιστο είναι και πολυ οικονομικο στην χρηση(δεν ξερω σερβις για καταναλωση μιλαω.
το ότι είναι αξιόπιστο από που το συμπέρανες?
έχεις δει πολλά να κυκλοφορούν? έχεις ακούσει από κατόχους? είχες κάποιος φίλος σου στο παρελθόν??Παντως εγω εχω δει 4-5 Λογκαν,αλλα 4-5 Σαντερο,2 Λογκαν ΜCV,2 Λογκαν Βαν και1 Λογκαν Pick-Up,OΛΑ με Ελληνικες Πινακιδες.Τωρα απο αξιοπιστια,χρησιμοποιουν παλιους κινητηρες της Ρενω,οποτε δεν θα ειναι και ασχημα...
Και ασ μην ξεχναμε οτι στις αρχες δεκαετιας 1990(1991,1992 κλπ)κυκλοφορουσαν λιγα,ισως και ελαχιστα Χιουνται(Excel,Scoupe,Lantra),ελα ομως που σημερα οι δρομοι ειναι γεματοι με Hyundai.Γι'αυτο μεχρι στιγμης κυκλοφορουν λιγα Ντατσια... -
Ο χρήστης JayG87 έγραψε:
το ότι είναι αξιόπιστο από που το συμπέρανες?
έχεις δει πολλά να κυκλοφορούν? έχεις ακούσει από κατόχους? είχες κάποιος φίλος σου στο παρελθόν??Παντως εγω εχω δει 4-5 Λογκαν,αλλα 4-5 Σαντερο,2 Λογκαν ΜCV,2 Λογκαν Βαν και1 Λογκαν Pick-Up,OΛΑ με Ελληνικες Πινακιδες.Τωρα απο αξιοπιστια,χρησιμοποιουν παλιους κινητηρες της Ρενω,οποτε δεν θα ειναι και ασχημα...
εε εντάξει τώρα ησύχασα , αφού χρησιμοποιεί τέτοιους κινητήρες...
-
Ο χρήστης JayG87 έγραψε:
Nα κανω μια ακομα ερωτηση offtopic.Eνα αυτοκινητο του 1988 που δεν ειναι καταλυτικο εχει την δυνατοτητα να καψει αμολυβδη βενζινη?Οτι την καίει , την καίει , το θέμα είναι τι βγάζει από 'πίσω'...
Ο λόγος για να μην βάλεις αμόλυβδη είναι καθαρά περιβαλλοντικός καθώς άπό την εξάτμιση βγάζει καρκίνο...
Η σουπερ θα συνεχίσει να υπάρχει για χρόνια ακόμα ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Nα κανω μια ακομα ερωτηση offtopic.Eνα αυτοκινητο του 1988 που δεν ειναι καταλυτικο εχει την δυνατοτητα να καψει αμολυβδη βενζινη?
Οτι την καίει , την καίει , το θέμα είναι τι βγάζει από 'πίσω'...
Ο λόγος για να μην βάλεις αμόλυβδη είναι καθαρά περιβαλλοντικός καθώς άπό την εξάτμιση βγάζει καρκίνο...
Η σουπερ θα συνεχίσει να υπάρχει για χρόνια ακόμα ...Και υπαρχει περιπτωση να αποκτησει καποιος ανθρωπος καρκινο απ'αυτο?Επισης,τι γινεται αν βαλει μιση σουπερ και αλλη μιση αμολυβδη?
-
[quote='JayG87']εχουν ενα Dacia Logan με abs,2 airbags,air condition,υδραυλικο τιμονι,2 ηλεκτρικα παραθυρα,κεντρικο κλειδωμα,immobilizer και radio-cd(το οποιο διετιθεται προαιρετικα στην συγκεκριμενη εκδοση,την Ambiance,αλλα αυτο εχει πανω radio-cd sony με mp3 και usb)με 9.000 Ευρω και θα παω να την αγορασω.
Η DACIA επρεπε να ειχε φερει το αυτοκινητο αυτο 15 χρόνια πριν , τωρα παει την προλαβαν οι κορεάτες. Εγω προτιμώ σε αυτή την τιμή ενα καλομετ. κορεάτικο 2005 και πάνω, με καλυτερο εξοπλισμό και με μηχανή 16V , anti για την παλιά 8V των 70 ( σε δυναμόμετρηση) ιππων. Υπόψιν ότι ήδη έγινε η πρώτη ανάκληση του LOGAN για το ΑBS... -
Δηλαδη ειναι καλυτερο να κοιταξω για κανα μεταχειρισμενο Hyundai Accent/Kia Rio/Chevrolet Aveo απο 2006-2008(γιατι το εχω σκεφτει και αυτο).Ενα αλλο αυτοκινητο το οποιο λενε οτι ειναι αξιοπιστο και κυκλοφορουν μπολικα στους δρομους ειναι το Λαντα 112(βαλτε στο google Lada 112 για να το δειτε).Δυστυχως ειναι και αυτο 15(να μην πω και 20) χρονια πισω καθως δεν εχει abs και αεροσακους,αλλα εχει ενταξει design και κυκλοφορει και 16βαλβιδο 1.6 με 92 ιππους.Ομως φοβαμαι την ελειψη abs και αεροσακων.Ειχε και ο θειος μου την σενταν εκδοση(110)που ηταν αστα να πανε(λενε βεβαια οτι το χατσμπακ 112 ειναι καλυτερο αλλα μπα...).Οποτε με βλεπω για κανενα κορεατικο απο αυτα που ανεφερα παραπανω.Μηπως ξερει κανεις τι αλλο μεταχειρισμενο θα βρω με 10 χιλιαρικα απο καλυτερες μαρκες(VW,Renault,Opel,Fiat,Citroen,Nissan,Peugeot,Mitsubishi,Toyota,Mazda κλπ)?
Αγορα Οικονομικου 4θυρου σενταν