-
Αν το πόδι σου βρίσκει στο ένα θα βρίσκει και στο άλλο. Γενικά σε πολλά αυτοκίνητα το δεξί πόδι ακουμπάει στην κονσόλα αν το κουνήσεις, έστω και λίγο, προς τα δεξιά.. Κι εγώ το έχω συνηθίσει...
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Αν το πόδι σου βρίσκει στο ένα θα βρίσκει και στο άλλο. Γενικά σε πολλά αυτοκίνητα το δεξί πόδι ακουμπάει στην κονσόλα αν το κουνήσεις, έστω και λίγο, προς τα δεξιά.. Κι εγώ το έχω συνηθίσει...
ναι ναι και στο γκολφ το ιδιο......και δεν ειναι οτι βρισκει απλα αν το κουνησεις προς τα δεξια αλλα οτι δεν μπορεις να το κουνησεις καθολου προς τα δεξια .........
-
-
*Τροποποιήσεις στην αισθητική, μικρές επεμβάσεις στους κινητήρες και πιο προηγμένες τεχνολογίες είναι τα κυριότερα «κέρδη» για το ανανεωμένο Seat Leon που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας.
Σχεδιαστικά, τα νέο Leon διατηρεί στο ακέραιο τη γνώριμα σπορτίφ σιλουέτα του διαθέτοντας στη νεότερη εκδοχή του αλλαγές στο εμπρός μέρος. Και κυρίως, στα φωτιστικά σώματα, τα οποία ενσωματώνουν την τεχνολογία LED παραπέμποντας ευθέως σε εκείνα του Ateca, καθώς και στη μάσκα, η οποία είναι πλατύτερη κατά 40 χλστ. δημιουργώντας έτσι ένα πιο «φαρδύ» εμπρός μέρος. Στις προσθήκες συγκαταλέγεται και εκείνη των νέων εξωτερικών χρωματισμών. Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στην ελαφρώς τροποποιημένη σε αισθητική κονσόλα, χαρακτηριστική είναι η προσθήκη ηλεκτρονικού χειροφρένου. Από εκεί και πέρα, η καμπίνα του ανανεωμένου Seat Leon, η οποία διαθέτει καλύτερη ηχομόνωση απ’ ότι στο παρελθόν, είναι εφοδιασμένη μ’ ένα πιο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων και επικοινωνίας, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, το οποίο διαθέτει πλέον μια οθόνη προβολής με διάμετρο 8 έναντι 6,5 ιντσών τη απελθούσης γενιάς.
Πλέον, ο έλεγχος πολλών εκ των λειτουργιών του συστήματος μπορεί να γίνει είτε με φωνητικές εντολές, είτε μέσω χειρονομιών. «Δανεικό» από το νέο Ateca είναι και το ημι-αυτόνομο σύστημα Traffic Jam Assist System, το οποίο έχει τη δυνατότητα να επενεργεί έως και ταχύτητες της τάξης των 60 χλμ./ώρα. Μια ακόμα προσθήκη είναι και εκείνη των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας, Traffic Sign Recognition, Parking Assist System, High Beam Assist, Emergency Assist και Blind Spot Detection.Σε ότι αφορά στο τι κρύβεται κάτω από το καπό, η Seat, κάνοντας ειδική μνεία στον 3κύλινδρο 1.0 TSI και τον 1.4 TSI CNG, περιορίστηκε στο να ανακοινώσει πως η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει εκδόσεις με απόδοση από 115 έως και 180 ίππους. Για τις ντίζελ, το εργοστάσιο αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του πως το εύρος ισχύος των κινητήριων μονάδων έχει αφετηρία τους 90 ίππους και «ταβάνι» τους 184 για την έκδοση 2.0 TDI. Στην εν λόγω παλέτα εκδόσεων, περιλαμβάνεται και ένας νέος 1.600άρης, με απόδοση 115 ίππων.*
-
οτι και να λεμε το πιο ομορφο λεον ηταν το mk I
-
not
-
Καλησπερα.γνωμες απο κατοχους για το συγκεκριμενο αυτοκινητο σε πατηματα στον δρομο καταναλωση και χωρους για 3μελη οικογενεια με χαλαρη οδηγηση εντος και εκτος πολης.
-
Να λοιπόν που η μη βιασύνη και η πιο ορθολογιστική σκέψη σε κάνουν να κοιτάς και αλλού... Θα ήθελα γνώμες κατόχων του συγκεκριμένου μοντέλου και γνώμες γενικά για service ή/και προβλήματα που πιθανόν να έχει βγάλει. Επίσης θα ήθελα γνώμες για αντιπροσώπους.
Με μια πρώτη πρόχειρη ματιά, το βρίσκω μια χαρά αυτοκίνητο και εξαιρετικό vfm. Σορρυ κι όλας αλλά δεν βλέπω φοβερή ειδοποιό διαφορά από το Golf, πλήν του ημιάκαμπτου αν δεν κάνω λάθος. Συμπαθέστατο πάντως.
-
Και το Leon και το Golf έχουν ημιάκαμπτο από μια ιπποδύναμη και κάτω. Απλά το όριο για τον ημιάκαμπτο στο Leon είναι πιο υψηλό, αν θυμάμαι σωστά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και το Leon και το Golf έχουν ημιάκαμπτο από μια ιπποδύναμη και κάτω. Απλά το όριο για τον ημιάκαμπτο στο Leon είναι πιο υψηλό, αν θυμάμαι σωστά.Κι εγώ κάτι τέτοιο διαπίστωσα ψάχνοντας, σίγουρα ο 1.8 του Leon έχει πολλαπλών συνδέσμων αλλά πλέον νομίζω δεν διατίθεται (με επιφύλαξη), πιο πολύ για τον 1.5 ψάχνω.
Πάντως γενικότερα και κάνοντας ένα επιφανειακό σχόλιο, η Seat ναι μεν είναι το μικρό ξαδερφάκι της Vw αλλά δεν βλέπω τι έχει να ζηλέψει. Εφόσον είναι του ιδίου ομίλου θα έχει και παρόμοιες συναρμογές, ποιότητα κατασκευής, παρόμοιο infotainment κλπ. , το χαμηλό προμοτάρισμα της Seat στη χώρα μας δεν καταλαβαίνω κι ενώ στην Ευρώπη πάει σαφώς καλύτερα, τουλάχιστον το Leon.
-
Τα VW έχουν καλύτερα πλαστικά, αλλά τα Seat είναι καλύτερα στον δρόμο. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που το Drive τα δοκίμαζε στις Σέρρες, το Leon ήταν 1,5'' ταχύτερο από το Golf, με τον ίδιο κινητήρα!!!
-
Τα VW έχουν καλύτερα πλαστικά, αλλά τα Seat είναι καλύτερα στον δρόμο. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που το Drive τα δοκίμαζε στις Σέρρες, το Leon ήταν 1,5'' ταχύτερο από το Golf, με τον ίδιο κινητήρα!!!Συμφωνώ για τα πλαστικά αλλά θα ζήσω, δεν είναι δα και T-Roc... Δεν άντεξα την είπα την κακία μου, sad but true.
Για τους αντιπροσώπους διαβάζω διάφορα περίεργα εδώ στην Ελλάδα, ειδικά για after sales.
-
Προφανώς και 'οδική συμπεριφορά > πλαστικών'.
-
Προφανώς και 'οδική συμπεριφορά > πλαστικών'.To σκέφτηκα γι' αυτό ρωτάω μήπως υπάρχει κάτοχος. Πάντως και εμφανισιακά και σε θέμα αφής τα πλαστικά του Leon τα θεωρώ καλύτερα του T-Roc. Για τρίξιμο δεν ξέρω σε βάθος χρόνου...
-
Πολύ καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία σε εσάς, τις οικογένειές σας και αυτούς που αγαπάτε.
Πρώην κάτοχος λευκού VW Scirocco 1.4 160hp το οποίο αποχωρίστηκα με βαριά καρδιά οφείλω να ομολογήσω. Υπήρξε ένα από τα καλύτερα και πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία (το όχημα έκανε λίγο πάνω από 80.000 χλμ και το μόνο που αλλάχτηκε ήταν η αντλία νερού, που νομίζω πως σχεδόν όλα τα Scirocco άλλαξαν). Άλλοι πάλι λένε πως ήμουν τυχερός...
Η έλευση του μπέμπη μας έκανε επιτακτική την ανάγκη αγοράς νέου αυτοκινήτου. Παρά τον μεγάλο έρωτα που λέγεται Tiguan, αποφάσισα πως μιας και τα λεφτά δεν τρέχουν ελεύθερα στο δρόμο για να μαζευτούν με τέτοια ευκολία, να προβούμε ως οικογένεια σε αγορά hatchback. Και το μάτι έπεσε πάνω στο προφανές Golf MK 7.5 το οποίο όμως για να βάλω επάνω αυτά που ήθελα, ξέφευγε και αυτό σε budget. Το μάτι άρχισε πλέον να πέφτει και στα υπόλοιπα του ανταγωνισμού.
Για να μην μακρηγορώ, αγοράσαμε ένα ετοιμοπαράδοτο (παρά τις γνωστές 'ενστάσεις' μου, όσοι έχετε διαβάσει προηγούμενα post που βαράτε άφοβα ) Seat Leon FR 1.8 180hp, σε urban silver με τα εξής χαρακτηριστικά.
SEAT Leon FR 1.8 180hp
Urban Silver
18'' Performance Alloy Wheels
Full LED Headlights and rearlights
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες
Dark tinted πίσω παράθυρα
Media System Plus 8'' colour touchscreen μεFull Link
Cruise Control
LED interior illumination pack
Κάμερα οπισθοπορείας
Connectivity Box (4 USB + 1 Aux)
Πανοραμική Οροφή
Standard Sound SystemΤο τελευταίο είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να συμβιβαστώ για το προσεχές διάστημα. Στο Scirocco είχα το Dynaudio από το οποίο ήμουν πλήρως ικανοποιημένος.
Από χώρους είμαι πλήρως ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή και σε μελλοντικό 'ζόρισμα' μπαίνει και μία μπαγκαζιέρα και είμαστε μια χαρά. Οδηγική αίσθηση γενικά πολύ καλή και γενικότερα οι μέχρι τώρα εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Εκτός από το παρακάτω...
Μέχρι στιγμής έχω κάνει λίγο περισσότερο από 800χλμ και πρέπει να ομολογήσω πως το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σχετικά σκληρό, (η αλλαγή ταχυτήτων γίνεται λες και κάθε φορά 'καβαλιέται' δοντάκι, περίπου τις μισές φορές και σχεδόν σε όλες τις ταχύτητες).
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό, καθώς δεν έχω συναντήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς. Το αφήνω να δω πως θα πάει ; Έτσι κι αλλιώς στα 1500χλμ θα πάω για αλλαγή λαδιών και τον σχετικό έλεγχο. Να περιμένω μέχρι τότε ή βουρ στην αντιπροσωπεία για έλεγχο;
-
Καλοταξιδο!Αυτο που ηταν στον Κασσιο πηρες?
-
Ζήτα κατευθείαν ραντεβού για έκτακτο έλεγχο, κανένας δεν μπορεί να σου δώσει ονλινε συμβουλή για ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα που χρειάζεται έλεγχο-διάγνωση από ειδικό.
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Καλοταξιδο!Αυτο που ηταν στον Κασσιο πηρες?Σ' ευχαριστώ πολύ. Όχι, δεν πήρα αυτό (αν και ποτέ δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να ήταν πριν, τα λάστιχα είναι 18η εβδομάδα του '18)...
-
Καλοταξιδο και σου εύχομαι να το χαρείτε με ασφάλεια και χωρίς βλάβες!
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Καλοταξιδο!Αυτο που ηταν στον Κασσιο πηρες?
Σ' ευχαριστώ πολύ. Όχι, δεν πήρα αυτό (αν και ποτέ δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να ήταν πριν, τα λάστιχα είναι 18η εβδομάδα του '18)...
Αυτο που λεω εγω ηταν να το παρει γνωστος μου,και σε πολυ καλη τιμη.
Τελικα στην Autolux ηταν,οχι στον Κασσιο...
SEAT León Mk3 (2013-2020)