-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έχω κουραστει να ακούω για 18χρονα, 20χρονα που σκοτώνονται στους δρόμους.
Θα μου πείτε, ένας σωρό κόσμος καβαλάει μηχανές χωρίς δίπλωμα στο όριο ηλικίας θα κολλήσουμε?
Δε ξέρω σας βρίσκει σύμφωνους να ανέβει το όριο?Εγω λεω να παει στα 45. Ετσι κι αλλιως το μονο στο οποιο σου χρησιμευει το διπλωμα, με τον τροπο που το βγαζεις ( κ εννοω τον ΝΟΜΙΜΟ τροπο, οχι λαδωματα κλπ), ειναι νομικη καλυψη στην περιπτωση που γινει η στραβη. ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ως προς την ικανοτητα οδηγησης δεν προσφερει κατι το να εχεις βγαλει διπλωμα.
ΥΓ Αντιθετως αμα αυξηθουν τα ορια θα αυξηθουν κ αυτοι που οδηγουν χωρις διπλωμα, με οτι αυτο συνεπαγεται. Εννοω νομικα-ασφαλιστικα, κ κυριως στο ποσοι θα την κοπανανε απο μπλοκο με μηχανη...
-
Εντάξει ρε παιδιά, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε εκπαίδευση, δεν έχουμε νόμους, δεν έχουμε τίποτα!!! Ποιός ο λόγος να μην πάει το δίπλωμα στα 13 τότε? Ποιά η διαφορά του 18 απο το 17? Του 17 απο το 16? Του 16 απο του 15? Ξέρω κι εγώ πολλούς 15χρονους που είναι πιο ώριμοι απο 20άρηδες.Πρέπει να οδηγάνε μηχανη? Τί σχέση έχει το γεγονός ότι στα 18 ψηφίζει ο άνθρωπος με το ότι η ζωή του κινδυνεύει αν καβαλάει ένα μηχανάκι?
Μου φαίνεται περίεργο που όλοι λέμε για παιδεία όταν όλοι μας υπήρξαμε έφηβοι και όλοι μας ξέρουμε πώς δρα και ενεργεί ένας άνθρωπος σε μικρη ή νεαρη ηλικία. Δηλαδη θα περιμένουμε να αποκτήσουμε όλα αυτα που είπα πιο πάνω ότι δεν έχουμε και μέχρι τότε δε θα κάνουμε τίποτα?
Δε λέω ότι αν ανέβει το όριο όλοι θα υπακούσουν. Εντάξει Ελλάδα είμαστε έχουμε λίγο και τον ωχαδερφισμό μας. Θυμάστε τί γινόταν όταν έγινε η ζώνη υποχρεωτική? Πόσοι τη φορούσαν? Τώρα τί γίνεται? Έβαλε μυαλό ο κόσμος, κάποιοι υπο το φόβο της κλήσης και κάποιοι γιατι είδαν ότι η ζώνη προστατεύει. Ακόμα και το κράνος, παρόλο που πολλοί δεν το φοράνε ακόμα, έχει κανει - για τους πιο πάνω λόγους που ανέφερα - πολλούς να το φοράνε. -
Μου φαίνεται περίεργο που όλοι λέμε για παιδεία όταν όλοι μας υπήρξαμε έφηβοι και όλοι μας ξέρουμε πώς δρα και ενεργεί ένας άνθρωπος σε μικρη ή νεαρη ηλικία. Δηλαδη θα περιμένουμε να αποκτήσουμε όλα αυτα που είπα πιο πάνω ότι δεν έχουμε και μέχρι τότε δε θα κάνουμε τίποτα?
Αν δε γινουν τα παραπανω (τα περι παιδειας) το προβλημα απλως θα ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μεχρι τα 23, τα 25 κοκ.
Επειδη στην παρεα μου ειναι full μηχανοβιοι οι περισσοτεροι, σου ΥΠΟΓΡΑΦΩ οτι παρ'ολο που καποιοι ειναι πλεον -αρηδες, ακομα και glx 50αρι να τους δωσεις, χαλαρα θα δοκιμασουν να το σουζαρουν σα 15χροναΥπηρξαμε ολοι εφηβοι λες, και οντως αυτος ειναι ενας λογος παραπανω που ξερουμε οτι αν ειχαμε τη σωστη παιδεια θα ημασταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ σε θεση να πιλοταρουμε στους δημοσιους δρομους.. Enzo απο τα 16. Οπως εφηβοι (μην πω παιδια..) ειναι και οι 14χρονοι Ιταλοι που οδηγουν 50αρακια, οπως εφηβοι ειναι οι 16χρονοι στο Beverly Hills που σκανε σχολειο με το πορσικο .
Ξαναλεω, τα μαθηματα κυκλοφοριακης αγωγης και ασφαλους οδηγησης ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ σε σχεση με αυτα που μαθαινουν οι πιτσιρικαδες στο λυκειο. Δεν ειναι τοσο μεγαλη υποθεση, γι'αυτο και οι εφηβοι των παραδειγματων που αναφερω (Ιταλια, ΗΠΑ), αν και νεοι οσο και τα Ελληνοπουλα, μια χαρα τα καταφερνουν.. -
Εντάξει ρε παιδιά, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε εκπαίδευση, δεν έχουμε νόμους, δεν έχουμε τίποτα!!! Ποιός ο λόγος να μην πάει το δίπλωμα στα 13 τότε? Ποιά η διαφορά του 18 απο το 17? Του 17 απο το 16? Του 16 απο του 15? Ξέρω κι εγώ πολλούς 15χρονους που είναι πιο ώριμοι απο 20άρηδες.Πρέπει να οδηγάνε μηχανη? Τί σχέση έχει το γεγονός ότι στα 18 ψηφίζει ο άνθρωπος με το ότι η ζωή του κινδυνεύει αν καβαλάει ένα μηχανάκι?
Δε λέω ότι αν ανέβει το όριο όλοι θα υπακούσουν. Εντάξει Ελλάδα είμαστε έχουμε λίγο και τον ωχαδερφισμό μας. Θυμάστε τί γινόταν όταν έγινε η ζώνη υποχρεωτική? Πόσοι τη φορούσαν? Τώρα τί γίνεται? Έβαλε μυαλό ο κόσμος, κάποιοι υπο το φόβο της κλήσης και κάποιοι γιατι είδαν ότι η ζώνη προστατεύει. Ακόμα και το κράνος, παρόλο που πολλοί δεν το φοράνε ακόμα, έχει κανει - για τους πιο πάνω λόγους που ανέφερα - πολλούς να το φοράνε.α) δεν κατεβαινει κυριως για ασφαλιστικους λογους, να μην πληρωνουν παραπανω οι ασφαλιστικες.
β) δεν μπορεις στα 18 να τον ονομαζεις 'ενηλικο' κ να τον αφηνεις να οδηγει αυτοκινητο (με το οποιο μπορε να σκοτωσει αλλους) αλλα να μην τον αφηνεις να οδηγει μηχανη (με την οποια κατα κυριο λογο σκοτωνεται μονος του)γ) κ σημαντικοτερο. Η ζωνη προσφερει κατι. Η κατοχη διπλωματος μηχανης, με την τωρινη διαδικασια εξετασης, δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικο παρα μονο νομικη καλυψη.
υγ ο ανωριμος θα καβαλησει το μηχανακι ειτε εχει διπλωμα ειτε οχι. με το να ανεβασεις τα ορια το μονο που θα καταφερεις, οπως εγραψα πιο πανω, ειναι να κυκλοφορουν περισσοτεροι χωρις διπλωμα.
-
Θέλει τις εξής απλές ενέργειες...
Α) Αξιοκρατικές και ΔΥΣΚΟΛΕΣ εξετάσεις
Β) Οδήγηση χωρίς κράνος = 1.000 ευρώ το λιγότερο, με είσπραξη σε 1 μήνα το πολύ, αλλιώς μέσα...
Γ) Οδήγηση χωρίς δίπλωμα = Κατάσχεση μηχανής και ποινικό αδίκημα και πρόστιμο 5.000 ευρώ...
Δ) Διαρκείς έλεγχοι για τα Β, Γ
-
ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.
ΤΟ 100% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ, ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ.... -
Ο χρήστης DASKALOS od έγραψε:
ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.
ΤΟ 100% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ, ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ....Και για πες....
Πόσο πάει το δίπλωμα;;;
Γιατί άντε να υποθέσω, ότι στο αυτοκίνητο κανείς δεν ξέρει να οδηγάει πριν πάει σε σχολή(όχι βέβαια ότο μετά ξέρει, αλλά τεσπα).
Δεν ξέρω κάποιον με δίπλωμα μηχανής που να μην ήξερε να οδηγάει από πριν.
Η συμπεριφορά στο δρόμο είναι πρώτα θέμα παιδείας και μετά όλα τα άλλα. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Θέλει τις εξής απλές ενέργειες...Α) Αξιοκρατικές και ΔΥΣΚΟΛΕΣ εξετάσεις
Β) Οδήγηση χωρίς κράνος = 1.000 ευρώ το λιγότερο, με είσπραξη σε 1 μήνα το πολύ, αλλιώς μέσα...
Γ) Οδήγηση χωρίς δίπλωμα = Κατάσχεση μηχανής και ποινικό αδίκημα και πρόστιμο 5.000 ευρώ...
Αμα καμμια μερα το παιδι σου τσιμπησει κρυφα τα κλειδια του αυτοκινητου/μηχανης να παει τσαρκα με τους φιλους τους (συμβαινει κ στις καλυτερες οικογενειες) κ τον σταματησουν στον δρομο, να δω ποιος θα χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο κ ποιανου την τσεπη θα τσουξει περισσοτερο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα καμμια μερα το παιδι σου τσιμπησει κρυφα τα κλειδια του αυτοκινητου/μηχανης να παει τσαρκα με τους φιλους τους (συμβαινει κ στις καλυτερες οικογενειες) κ τον σταματησουν στον δρομο, να δω ποιος θα χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο κ ποιανου την τσεπη θα τσουξει περισσοτερο...
ΜΕΤΑ, θα φταίει η άτιμη κοινωνία, το κράτος με την εισπρακτική λογική κλπ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΟΟΟΟΟΠΑ!!!
Τι σχέση έχει αυτό;;;;
Εάν το παιδί σου πάρει το αυτοκίνητο κλπ... νομίζω σε απασχολούν άλλα.... και αντιμετωπίζεις και βαριές κατηγορίες εάν θυμάμαι καλά....
Και τέλος πάντων, άμα κάτσει κάτι τέτοιο, να βαρένουν τα έξοδα τον παραβαίνοντα (δηλάδή χώσε στο παιδάκι καταναγκαστικά να μαζεύει γόπες για 3 μήνες κάθε μέρα κ.λπλ.)
-
Συμφωνώ και εγώ να βγάζουμε δίπλωμα όταν ΄΄πήξει΄΄ το μυαλό μας στα 75 χρόνια οι άντρες και στα 70 οι γυναίκες!!!!!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Θέλει τις εξής απλές ενέργειες...Α) Αξιοκρατικές και ΔΥΣΚΟΛΕΣ εξετάσεις
το Α και Ω.
υποχρέωσε τον άλλο να ΜΑΘΕΙ.
βάλε προσομοιώσεις οδήγησης, ειδικά για αυτοκίνητο είναι οτι πρέπει.
οδήγηση σε βρεγμένο. κλπόσο για την ηλικία, στα 18 ψηφίζεις και είσαι ένας πολίτης πλήρης ευθυνών και υποχρεώσεων άρα και δικαιωμάτων.
άμα κάποιος κρίνεται ανίκανος να αποφασίσει για τη ζωή του στα 18 μέχρι 20-21, γιατί για αυτό μιλάμε η ικανότητα να ισορροπεί και να γκαζώνει υπάρχει, τότε πως είναι ικανός να αποφασίζει για τα κοινά. -
Ετυχώς που το μονστεράκι θα το πάρω στα 32 και δεν το πήρα στα 18 μου
Με τα μυαλά που είχα τότε τάπα το γκάζι και το μοτόρι έβλεπα να με έφερνε τάπα
Δεν το λέω για να υποστηριξω καμία άποψη, απλά αναφέρω αυτό που θεωρώ πως λειτούργησε καλλίτερα σε μένα. -
Καλα, εγω δεν παιρνω τωρα στα 29 γιατι ισχυουν ακομα οσα γραφεις...
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Συμφωνώ και εγώ να βγάζουμε δίπλωμα όταν ΄΄πήξει΄΄ το μυαλό μας στα 75 χρόνια οι άντρες και στα 70 οι γυναίκες!!!!!Φασκεις κ αντιφασκεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ετυχώς που το μονστεράκι θα το πάρω στα 32 και δεν το πήρα στα 18 μου
Με τα μυαλά που είχα τότε τάπα το γκάζι και το μοτόρι έβλεπα να με έφερνε τάπα
Δεν το λέω για να υποστηριξω καμία άποψη, απλά αναφέρω αυτό που θεωρώ πως λειτούργησε καλλίτερα σε μένα.είσαι νινί ακόμα
πάρτο και τα ξαναλέμε περί εγκράτειας. -
Ωραίο δεν είναι όταν συγκρινόμαστε με τις άλλες χώρες μόνο όπου μας συμφέρει;
Οδήγηση στις ΗΠΑ στα 16 της Porsche; Ξέρετε τι γίνεται έτσι και σε πιάσουν όμως χωρίς δίπλωμα; .. Κι εκεί δεν έχει κλάψες και συγγνώμη στον αστυνομικό.
Αντίστοιχη αυστηρότητα υπάρχει στην αστυνόμευση στην Ιταλία. Για παραβίασε το όριο ταχύτητας...
Το τι κάνουν οι άλλες χώρες πρέπει να μας αφορά μόνο σαν πληροφορία κι όχι σαν κριτήριο απόφασης. Είναι Α Λ Λ Ε Σ χώρες με άλλους νόμους για άλλους ανθρώπους.
Όσο για το επιχείρημα της Παιδείας που θα μπορούσε να αναιρέσει τον έλεγχο, ωραίο ακούγεται αλλά πάλι μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια. Άλλο πράμα τι κανονισμούς θα έχουμε για την εκπαίδευση των νέων οδηγών και άλλο για τον έλεγχο των υπαρχόντων. Το ένα δε μπλέκεται και δεν επεμβαίνει στο άλλο. Με την Παιδεία φτιάχνεις το μέλλον, με τον έλεγχο το παρόν.
Εννοείται δε, ότι αν καταφέρουμε και φτιάξουμε οδηγική παιδεία, τότε αλλάζουν οι συνθήκες και θα πρέπει να χαλαρώσουν και τα μέτρα ελέγχου / αστυνόμευσης.
-
αν ο γιος αρπαξει κρυφα τα κλειδια του αυτοκινητου κ τον πιασουν κ γινει η κατασχεση,το λιγοτερο που θα εχει να σκεφθει ο γονεας ειναι το αυτοκινητο υπο κατασχεση..εχει προβληματα πολυ σοβαροτερα να λυσει σε αυτη την περιπτωση,οπως η σχεση εμπιστοσυνης που εχει με τα παιδια του κ η παιδεια-ηθη-αρχες που προσπαθει να τους περασει κ το αν θα ειναι τυχερος(ωστε απλως να του κατασχεσουν το αυτοκινητο κ οχι να τρεχει στα νοσοκομεια-νεκροτομεια για αναγνωριση) την επομενη φορα που το καλαναθρεμμενο καμαρι του αποφασισει να αυνανιστει εν κινησει..κ αυτα ειναι προβληματα που δεν λυνονται με αποπληρωμη προστιμων κτλ..αλλα απαιτουν χρονια προσπαθεια..
παρεπιπτοντως,στην ιταλια κ αυτοκινητο μπορεις να παρεις απο τα 15(αν οχι 15 ,τοτε 16 σιγουρα,θα ρωτησω την δευτερα για επιβεβαιωση,το κατωτατο οριο ηλικιας..)..βεβαιως ειναι ειδικα αυτοκινητακια,λιγων κυβικων με οριο ταχυτητας τα 50χλμ/ω..αυτο ομως δεν σημαινει οτι τα ιταλα δεν αυνανιζονται στο τιμονι..κ επειδη τυγχαινει να ζω σε αυτη τη χωρα,να πω οτι η οδηγικη παιδεια μας ειναι ιδια..αυτος που ενδιαφερεται κ εχει εφεση,θα ειναι καλος τοσο ιταλια οσο κ ελλαδα,αυτος που χρειαζεται αυτοκινητο-μηχανη απο υποχρεωση,θα ειναι γκαφατζης-επικινδυνος τοσο στην ελλαδα οσο κ στην ιταλια.οποτε ξαναλεω,η οδικη παιδεια ειναι η ιδια..αυτο ομως που αλλαζει τραγικα ειναι η οδικη φοβεια..αλλο να ξερεις οτι αν σε πιασουν θα την βγαλεις καθαρη μεσω γνωστων των γνωστων,αλα ελληνικα κ αλλο να ξερεις οτι αν σε πιασουν να εχεις κανει την πατατα,να τιμωρεισαι οπως αρμοζει στην περιπτωση σου..οι ιταλοι φοβουνται περισσοτερο λοιπον κ οχι το κατεχουν περισσοτερο..
κλ για να καταληξω,τραγικη η προταση του φιλου(αν ειναι δικη του) για διπλωμα στα 23..οποτε διαφωνω.. -
Δεν κατάλαβα και πολύ καλά το νόημα του πόστ να πώ την αλήθεια.
Το πρόβλημα δλδ, όπως έχουν πεί και άλλα μέλη είναι η παιδεία?
Παιδεία Vs νόμων δηλαδηΠοιό απο τα 2 είναι σπουδαιότερο? Σα να λέμε η κότα έκανε το αυγο ή το αυγο τη κότα?
Τραγική ξετραγική η πρόταση, η αλήθεια είναι ότι νέοι άνθρωποι σκοτώνονται κάθε μέρα κι εμείς μιλάμε στην Ελλάδα για παιδεία, λές και είναι κάτι που το αγοράζεις απο το περίπτερο. Λοιπόν όχι, η παιδεία δεν αποκτάται σε 1 εβδομάδα, ούτε σε 1 χρόνο. Μέχρι να την αποκτήσουμε, τί γίνεται, ρωτάω? -
τι ακριβως δεν καταλαβες απο την παραθεση μου?οτι κ στο εξωτερικο παιρνουν διπλωματα ακομα νωριτερα απο εμας?η οτι στο εξωτερικο φοβουνται περισσοτερο απο οτι κανουν στην ελλαδα?η οτι αν ο γιος σου σου κλεψει ουσιαστικα τα κλειδια το ελαχιστον που θα σε νοιαζει θα ειναι το υπο κατασχεση αυτοκινητο σου κ οχι το τι αρχες του δινεις-εχεις δωσει..ηταν ολα απαντησεις πανω σε θεματα που βρισκονται υπο συζητηση σε αυτη την θεματικη ενοτητα..
να φανταστω οτι εσυ πηρες το διπλωμα σου στα 23?γιατι εγω το πηρα στα 18..κ αντι να επιβραβευουμε αυτους που αξιζουν να παρουν το διπλωμα,πρεπει να τους χαντακωνουμε επειδη καποιοι αλλοι δεν ειναι ικανοι να εξεταζουν με τον σωστο τροπο,καποιοι αλλοι δεν εχουν την καταλληλη παιδεια-αρχες απο την οικογενεια τους κ καποιοι αλλοι δεν ελεγχουν ποτε για παραβασεις του κοκ η γενικοτερα τα ξυνουν στην δουλεια τους???
αντι λοιπον να προτεινεις στα 23 το διπλωμα(σιγα μην το παμε κ μετα την συνταξη η την κλιμακτηριο ),να προτεινεις πτυχιο πανεπιστημιου η αδιαφθορια(η οτι αλλο μπορει να θεωρεις κριτηριο για την σωστη διαπεδαγωγηση) για τους διδασκοντες την οδηγηση κ ελεγκτες της καταλληλοτητας ενος νεου υποψηφιου για αποκτηση διπλωματος..
καποιος που χρειαζεται το εκαστοτε οχημα για οποιοδηποτε λογο,ακομα κ απο τα 16 του,γιατι να μην μπορει να το εχει-κινει εφοσον εχει περασει αξιοκρατικες κ σωστες εξετασεις?επειδη καποιοι αλλοι ειτε ειναι κουλοι,ειτε καγκουρες?ωραια..τοτε κ η εισαγωγη στα πανεπιστημια να γινεται στα 30,γιατι αυτη ειναι κ η ηλικια που ωριμαζει ο μεσος νεοελληνας(λεμε τωρα)..κ οσοι μπορουν απο νωριτερα,στα π...ρια μας..
Στα 23 για το δίπλωμα μηχανής